30/11/12

Επίσκεψη της Υπουργού Ευρωπαϊκής Ολοκλήρωσης της Αλβανίας στην Κύπρο 30/11/2012

H Υπουργός Ευρωπαϊκής Ολοκλήρωσης της Αλβανίας κα Majlinda Bregu πραγματοποιεί επίσκεψη εργασίας στην Κύπρο μεταξύ 2 και 4 Δεκεμβρίου ύστερα από πρόσκληση της Υπουργού Εξωτερικών δρος Ερατούς Κοζάκου-Μαρκουλλή, υπό την ιδιότητά της ως προεδρεύουσας του Συμβουλίου Γενικών Υποθέσεων. Η επίσκεψη της κας Bregu αποτελεί συνέχεια της επίσκεψης του Υπουργού Εξωτερικών της Αλβανίας δρος Edmond Panariti στην Κύπρο, στις 4 Οκτωβρίου, και της επίσκεψης της δρος Κοζάκου-Μαρκουλλή στα Τίρανα στις 31 Ιουλίου.

Ομιλία του Υπουργού Συγκοινωνιών και ΄Εργων κ. Ευθύμιου Φλουρέντζου στο συνέδριο για τη Βιώσιμη Κινητικότητα (Safety and Mobility Optimisation for Sustainable Transport and Health), στη Λευκωσία 30/11/2012

Σας καλωσορίζω στο συνέδριο που διοργανώνεται στο πλαίσιο υλοποίησης του ευρωπαϊκού έργου με τίτλο «Safety and Mobility Optimisation for Sustainable Transport and Health» και με ακρωνύμιο «SMOOTH». Το έργο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή κάτω από τις δράσεις που έχουν εγκριθεί με στόχο την ενίσχυση της αστικής κινητικότητας, και σ’ αυτό συμμετέχουν επτά Αρχές από τρεις χώρες – Γαλλία, Λιθουανία και Κύπρο.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δέχθηκε τον Γενικό Γραμματέα της ΕΤΥΚ 30/11/2012

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Δημήτρης Χριστόφιας δέχθηκε σήμερα, στο Προεδρικό Μέγαρο, αντιπροσωπεία της ηγεσίας της ΕΤΥΚ με επικεφαλής τον Γενικό Γραμματέα της Συντεχνίας κ. Λοΐζο Χατζηκωστή.

Χαιρετισμός του Υπουργού Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος κ. Σοφοκλή Αλετράρη στα εγκαίνια της 28ης έκθεσης καλλωπιστικών πουλιών που διοργανώνεται από τον Παγκύπριο Σύνδεσμο Φίλων Μελωδικών και Καλλωπιστικών Πουλιών, στη Λευκωσία 30/11/2012


Οι σχέσεις του ανθρώπου με τα ζώα χρονολογούνται από την ημέρα εμφάνισής τους πάνω στη γη. Οι άνθρωποι και τα ζώα μέσα στο φυσικό περιβάλλον είναι αλληλοεξαρτώμενα και η ισορροπία και η αρμονία μεταξύ τους πρέπει να είναι επιδίωξη και στόχος μας.

Ο Υπουργός Εμπορίου προήδρευσε της συνάντησης ΕΕ – ΟΠΕΚ για την ασφάλεια στις υπεράκτιες δραστηριότητες πετρελαίου και φυσικού αερίου, στις Βρυξέλλες 30/11/2012

«Η Κυπριακή Προεδρία έχει θέσει το ζήτημα της ασφάλειας στις υπεράκτιες δραστηριότητες πετρελαίου και φυσικού αερίου ψηλά στις προτεραιότητές της και έχει μέχρι σήμερα εργαστεί εντατικά για την επίτευξη προόδου επί της σχετικής νομοθετικής πρότασης τόσο εντός του Συμβουλίου όσο και για την έναρξη διαπραγματεύσεων με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο», τόνισε σήμερα ο Υπουργός Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού κ. Νεοκλής Συλικιώτης.

Εργατικές στατιστικές για το 2011 30/11/2012

Η Στατιστική Υπηρεσία ανακοινώνει ότι έχει εκδώσει την έκθεση «Εργατικές Στατιστικές» για το 2011. Η έκθεση περιέχει στοιχεία για την απασχόληση (Κυπρίων και αλλοδαπών), την ανεργία, τις κενές θέσεις και τις τοποθετήσεις σε εργασία, τις απεργίες, εργατικά ατυχήματα και στατιστικές κοινωνικών ασφαλίσεων, καθώς και στοιχεία για τις απολαβές, το εργατικό κόστος και τις ώρες εργασίας. Παρέχονται επίσης στοιχεία για τον δείκτη τιμών κατανα

Στατιστικές Εξωτερικού Εμπορίου Ιανουάριος – Αύγουστος 2012 30/11/2012

Η Στατιστική Υπηρεσία ανακοινώνει ότι έχει εκδώσει τη μηνιαία ηλεκτρονική έκδοση “Στατιστικές Ενδοκοινοτικού Εμπορίου και Εμπορίου με Τρίτες Χώρες (κατά εμπόρευμα και χώρα)” για τον Ιανουάριο-Αύγουστο 2012. Η έκθεση περιλαμβάνει αναλυτικά στοιχεία για ποσότητα και αξία των εισαγωγών/αφίξεων και εξαγωγών/αποστολών εγχώριων παραγόμενων και ξένων προϊόντων κατά εξαψήφιο κώδικα του εμπορεύματος της Συνδυασμένης Ονοματολογίας και κατά κύριο εμπορικό εταίρο.

Μετακίνηση Στρατολογικού Γραφείου Λευκωσίας- Κερύνειας- Μόρφου 30/11/2012

Το Υπουργείο Άμυνας ανακοινώνει ότι το Στρατολογικό Γραφείο Λευκωσίας- Κερύνειας – Μόρφου θα μετεγκατασταθεί από την οδό Ανδρέα Ζαΐμη 5 στο Στρόβολο, σε νέο χώρο.
Το νέο Στρατολογικό Γραφείο θα βρίσκεται από την Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2012, στην οδό Διογένους 1, στην Έγκωμη, στον 2ο όροφο (κτήριο «ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΥ»).

Σημειώνεται ότι οι αριθμοί τηλεφώνων του Στρατολογικού Γραφείου παραμένουν οι ίδιοι που ισχύουν και σήμερα.

Ανακοίνωση Κυπριακών Ταχυδρομείων 30/11/2012

Τα Κυπριακά Ταχυδρομεία εν όψει της εορταστικής περιόδου ανακοινώνουν ότι για να καταστεί δυνατή η παράδοση της αλληλογραφίας πριν τα Χριστούγεννα τόσο στην Κύπρο όσο και στο εξωτερικό, αυτή θα πρέπει να ταχυδρομηθεί έγκαιρα και οπωσδήποτε πριν από τις πιο κάτω ημερομηνίες:

Προκήρυξη θέσης προαγωγής στη Δημόσια Εκπαιδευτική Υπηρεσία 30/11/2012

Η Επιτροπή Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας γνωστοποιεί σε όλους τους ενδιαφερομένους ότι στην Επίσημη Εφημερίδα της Δημοκρατίας ημερομηνίας 30 Νοεμβρίου 2012, δημοσιεύεται προκήρυξη μίας θέσης Πρώτου Λειτουργού Εκπαίδευσης στη Μέση Τεχνική και Επαγγελματική Εκπαίδευση (για

Προκήρυξη προσφοράς για επιδιόρθωση του τοπικού Μουσείου Πόλης Χρυσοχούς 30/11/2012

Το Τμήμα Δημοσίων ΄Εργων, Τομέας Κτηρίων, ανακοινώνει ότι έχει προκηρύξει διαγωνισμό για εργασίες επιδιορθώσεων του τοπικού μουσείου Πόλης Χρυσοχούς.

Χαιρετισμός της Υπουργού Εσωτερικών κας Ελένης Μαύρου στην τελετή παρουσίασης του έργου «Ψηφιακός Ηρόδοτος» στο Ραδιοφωνικό Ίδρυμα Κύπρου 30/11/2012

Αγαπητοί φίλοι,

Είναι με ιδιαίτερη ευχαρίστηση που απευθύνω σήμερα χαιρετισμό στην τελετή για την παρουσίαση του έργου «Ψηφιακός Ηρόδοτος». Θα ήθελα με αυτή την ευκαιρία να συγχαρώ θερμά για την πρωτοβουλία τους τόσο τη Διοίκηση και τη Διεύθυνση του Ραδιοφωνικού Ιδρύματος Κύπρου όσο και τους εταίρους του στο σημαντικό αυτό έργο, τη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη της Μυτιλήνης και τη Δημόσια Ιστορική Βιβλιοθήκη Μηθύμνης «Αργύρης Εφταλιώτης».