18/1/13

Προεδρικές Εκλογές 2013 - Υποβολή υποψηφιοτήτων – Ετοιμασία ψηφοδελτίων 18/01/2013



Ο Γενικός Έφορος Προεδρικής Εκλογής ανακοινώνει ότι μετά την υποβολή των υποψηφιοτήτων για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, και μετά την παρέλευση της προθεσμίας για τυχόν ενστάσεις, όλες οι υποψηφιότητες για εκλογή στο αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας είναι έγκυρες και οριστικές.

Δηλώσεις του Κυβερνητικού Εκπροσώπου κ. Στέφανου Στεφάνου 18/01/2013


Η επιμονή του κ. Αναστασιάδη να υποστηρίζει ότι η Κυβέρνηση συμφώνησε για ιδιωτικοποιήσεις, το μόνο που ομολογεί είναι την επιμονή και τη βούλησή του για ιδιωτικοποίηση των ημικρατικών οργανισμών, είπε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Στέφανος Στεφάνου.

Η Υπουργός Εξωτερικών θα παρουσιάσει το βιβλίο του Ατανάς (Τάντσο) Σαμπανόβ, «Περιγραφή της ζωής μου στην Κύπρο» 18/01/2013

Η Υπουργός Εξωτερικών δρ Ερατώ Κοζάκου-Μαρκουλλή θα παρουσιάσει στις 21 Ιανουαρίου, στο Υπουργείο Εξωτερικών, το βιβλίο με τίτλο «Περιγραφή της ζωής μου στην Κύπρο», στο οποίο εκδίδονται τα αποσπάσματα για την Κύπρο από τα Απομνημονεύματα του Βούλγαρου Ατανάς (Τάντσο) Σαμπανόβ.

Δηλώσεις του Υπουργού Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού κ. Νεοκλή Συλικιώτη για θέματα φυσικού αερίου 18/01/2013


Έχω κατ’ επανάληψη εκφράσει και δημόσια την κατανόησή μου σε θέσεις και προθέσεις της αντιπολίτευσης εν όψει του γεγονότος ότι διανύουμε προεκλογική περίοδο. Όπως επίσης και σε πολλά που λέγονται και γράφονται σε Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Ταυτόχρονα, όμως, άπειρες φορές έχω απευθύνει έκκληση σε όλους για αυτοσυγκράτηση και να αφήσουν έξω από αυτή τη μάχη τα θέματα του φυσικού αερίου, γιατί αυτά είναι εθνικής σημασίας θέματα, θέματα που αφορούν όχι μόνο τις παρούσες αλλά και τις μελλοντικές γενιές των Κυπρίων πολιτών.

Ανακοίνωση σχετικά με τη σκόνη στην ατμόσφαιρα της Κύπρου 18/01/2013


Το Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας ανακοινώνει ότι σήμερα, στη 1 μ.μ. οι μέσες ωριαίες τιμές συγκέντρωσης εισπνεύσιμων αιωρούμενων σωματιδίων

Αναφορές της Υπουργού Εργασίας σε συνέντευξη Τύπου για το έργο της αποϊδρυματοποίησης των ατόμων του Θαλάμου 14 του νοσοκομείου Αθαλάσσας 18/01/2013

Η Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων κα Σωτηρούλα Χαραλάμπους έδωσε σήμερα κοινή συνέντευξη Τύπου με την Υπουργό Υγείας κα Ανδρούλα Αγρότου, στο Υπουργείο Υγείας, κατά την οποία έγινε ανάλυση της απόφασης του Υπουργικού Συμβουλίου για αποϊδρυματοποίηση των ατόμων που μέχρι πρόσφατα φιλοξενούνταν στον Θάλαμο 14 των Υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας.

Ο Υπουργός Συγκοινωνιών και Έργων θα παρουσιάσει στο Ευρωκοινοβούλιο τα αποτελέσματα της Κυπριακής Προεδρίας στον τομέα των μεταφορών 18/01/2013


Ο Υπουργός Συγκοινωνιών και Έργων κ. Ευθύμιος Φλουρέντζου αναχωρεί την Κυριακή, 20 Ιανουαρίου για τις Βρυξέλλες όπου την επόμενη θα παρουσιάσει τα αποτελέσματα της Κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης στον τομέα των μεταφορών ενώπιον της Επιτροπής Μεταφορών και Τουρισμού του Ευρωκοινοβουλίου.

TURKISH CYPRIOT AND TURKISH MEDIA REVIEW




TURKISH CYPRIOT AND TURKISH MEDIA REVIEW

Έτοιμα τα εκλογικά βιβλιάρια των νέων εκλογέων 18/01/2013

Η Υπηρεσία Εκλογών ανακοινώνει ότι τα εκλογικά βιβλιάρια των νέων εκλογέων έχουν ετοιμαστεί και διαβιβάστηκαν ήδη στους οικείους κοινοτάρχες από όπου οι εκλογείς μπορούν να τα παραλάβουν.

Διαβουλεύσεις στο Συμβούλιο Ασφαλείας για την ανανέωση της θητείας της UNFICYP 18/01/2013

Το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών είχε χθες κλειστές διαβουλεύσεις υπό την προεδρία του Μονίμου Αντιπροσώπου του Πακιστάν Πρέσβη Masood Khan, στη διάρκεια των οποίων ενημερώθηκε από την Ειδική Αντιπρόσωπο του Γενικού Γραμματέα στην Κύπρο κα Liza Buttenheim για την Ειρηνευτική Δύναμη των Ηνωμένων Εθνών στην Κύπρο, UNFICYP, της οποίας η θητεία λήγει στις 31 Ιανουρίου. Το Συμβούλιο Ασφαλείας αναμένεται να υιοθετήσει το ψήφισμα το οποίο θα ανανεώνει τη θητεία της UNFICYP για άλλους έξι μήνες, στις 24 Ιανουαρίου.

Μήνυμα του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού κ. Γιώργου Δημοσθένους για τον Εθνάρχη Μακάριο 18/01/2013

Αγαπητές και αγαπητοί μαθήτριες και μαθητές, φοιτήτριες και φοιτητές, εκπαιδευτικοί

Κάθε χρόνο στις 19 Ιανουαρίου τιμούμε μια από τις μεγαλύτερες προσωπικότητες που γέννησε ο τόπος μας, τον αείμνηστο Αρχιεπίσκοπο και Εθνάρχη Μακάριο, πρώτο Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας. Κατά τη φετινή χρονιά τιμούμε και μνημονεύουμε τον φλογερό και ακαταμάχητο ηγέτη με διάφορες εκδηλώσεις, αφού το 2013 έχει κηρυχθεί «Έτος Μνήμης Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ’» για τη συμπλήρωση 100 χρόνων από τη γέννησή του.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ




ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ
ΔΕΛΤΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΩΝ ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ

Αντιπροσωπία της Βουλής στις εργασίες της Συνόδου 2013 της ΚΣΣΕ

     Παρασκευή, 18/1/2013


Αντιπροσωπία της Βουλής των Αντιπροσώπων, αποτελούμενη από τους βουλευτές κα Στέλλα Κυριακίδου (επικεφαλής) και κ. Νίκο Νικολαϊδη αναχωρεί μεθαύριο Κυριακή, 20 Ιανουαρίου, για το Στρασβούργο, για να συμμετάσχει στις εργασίες του 1ου Μέρους της Συνόδου 2013 της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης (ΚΣΣΕ), που θα διεξαχθούν από 21 μέχρι 25 Οκτωβρίου 2013. Την αντιπροσωπία συνοδεύει ο Ανώτερος Λειτουργός Διεθνών Σχέσεων κ. Πανίκος Πουργουρίδης.

Ο Υπουργός Συγκοινωνιών και Έργων θα παρουσιάσει στο Ευρωκοινοβούλιο τα αποτελέσματα της Κυπριακής Προεδρίας στον τομέα των μεταφορών

    Παρασκευή, 18/1/2012

Ο Υπουργός Συγκοινωνιών και Έργων θα παρουσιάσει στο Ευρωκοινοβούλιο τα αποτελέσματα της Κυπριακής Προεδρίας στον τομέα των μεταφορών

ΚΥΠΕ - Μαρία Κονιώτου - ΛΕΥΚΩΣΙΑ/ΚΥΠΡΟΣ 18/01/2013

ΚΥΠΕ - Μαρία Κονιώτου - ΛΕΥΚΩΣΙΑ/ΚΥΠΡΟΣ 18/01/2013

1. Υποβάλλονται σήμερα οι υποψηφιότητες για τις  Προεδρικές Εκλογές.  Η υποβολή ξεκίνησε στις 9 το πρωί στο ξενοδοχείο Χίλτον και θα ολοκληρωθεί λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι με τους 11 συνολικά υποψηφίους Προέδρους της Δημοκρατίας να υποβάλλουν τις υποψηφιότητές τους ανά τέταρτο. Κατά σειρά η υποβολή υποψηφιοτήτων είναι: Σταύρος Μαλά;, Μακαρία Άντρη Στυλιανού, Λάκης Ιωάννου, Κώστας Κυριάκου, Ανδρέας Ευστρατίου, Λουκάς Σταύρου, Πραξούλα Αντωνιάδου Κυριάκου, Νίκος Αναστασιάδης, Σόλων Γρηγορίου, Γιώργος Λιλλήκας και Γεώργιος Χαραλάμπους.