1/2/13

 Επισκόπηση Κυπριακού Τύπου

ΚΥΠΕ - Ρεβέκκα Γρηγοριάδου - ΛΕΥΚΩΣΙΑ/Κύπρος 1/2/2013 07:58



* ΕΛΛΗΝΟΚΥΠΡΙΑΚΟ ΠΡΑΚTΟΡΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΤΟ 1980 * Μετά τις επιτυχίες που έχει σημειώσει το Πρακτορείο μας, από το 1980, και από το 2000 στο internet, συνεχίζουμε σταθερά, με νέα ρεκόρ δημοσιεύσεων και αναπαραγωγή των ρεπορτάζ μας στα ΜΜΕ στον Ελληνισμό και στον κόσμο. * *Για ανανέωση συνδρομών και νέες συνδρομές για απεριόριστη ενημέρωση ,πληροφορίες εδώ: τηλέφωνο 6946347084, e-mail: voulinet@cyta.gr * * Το μεγαλύτερο δίκτυο ενημέρωσης στην Ελλάδα και στην Κύπρο. ΕΛΛΗΝΟΚΥΠΡΙΑΚΟ ΠΡΑΚTΟΡΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 1980 - 2012 *


Χαιρετισμός της Υπουργού Εσωτερικών κας Ελένης Μαύρου στα εγκαίνια της έκθεσης γλυπτικής του Παρασκευά Παπαπαντελή, στην Γκαλερί Γκλόρια στη Λευκωσία 01/02/2013

Με ιδιαίτερη χαρά βρίσκομαι σήμερα στην γκαλερί «Γκλόρια» για να εγκαινιάσω την έκθεση ενός Κύπριου δημιουργού με αξιόλογη εικαστική πορεία, του Παρασκευά Παπαπαντελή ο οποίος εδώ και αρκετά χρόνια καταθέτει τη δική του καλλιτεχνική πρόταση στον χώρο τηςγλυπτικής.

Χαιρετισμός του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Δημήτρη Χριστόφια στα εγκαίνια του Μουσείου Λαϊκής Τέχνης-Πολιτιστικού Κέντρου Πέρα Χωρίου Νήσου 01/02/2013

Είναι με προθυμία που απάντησα θετικά στην επιθυμία του Κοινοτικού Συμβουλίου Πέρα Χωρίου και Νήσου για να τελέσω τα εγκαίνια του Μουσείου Λαϊκής Τέχνης και του Πολιτιστικού Κέντρου. Προσφέρει αισιοδοξία για το μέλλον να βλέπουμε τις κοινότητες μας να δραστηριοποιούνται και να δημιουργούν για το καλό της κοινότητας τους. Με στόχο την πνευματική και πολιτιστική ανάπτυξη των κοινοτήτων και του λαού μας γενικότερα.

Ο Υπουργός Άμυνας συναντήθηκε με τον Υπαρχηγό των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων 01/02/2013

Οι παραδοσιακά φιλικοί δεσμοί μεταξύ Ρωσίας και Κύπρου επιβεβαιώθηκαν κατά τη συνάντηση που είχε σήμερα στο γραφείο του ο Υπουργός Άμυνας κ. Δημήτρης Ηλιάδης με τον Υπαρχηγό των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων Στρατηγό Sergey Ivanov.

Έγκριση από το Υπουργικό Συμβούλιο του Αναθεωρημένου Εθνικού Σχεδίου Δράσης για τις Πράσινες Δημόσιες Συμβάσεις 01/02/2013

Το Υπουργικό Συμβούλιο με Απόφασή του (με αριθ. 73.099 και ημερομηνίας 31/1/2012) ενέκρινε το Αναθεωρημένο Εθνικό Σχέδιο Δράσης για τις Πράσινες Δημόσιες Συμβάσεις 2012 - 2014. Μέσω του Εθνικού Σχεδίου Δράσης προωθείται η αγορά πράσινων προϊόντων από ολόκληρο τον κρατικό μηχανισμό.

Υποβολή αιτήσεων για ίδρυση και λειτουργία Εγκεκριμένων Κέντρων Κατάρτισης Οδηγών (ΕΚΚΟ) 01/02/2013


Ο Διευθυντής του Τμήματος Οδικών Μεταφορών, ασκώντας τις εξουσίες που του παρέχονται από το άρθρο 9 του περί της Αρχικής Επιμόρφωσης και της Περιοδικής Κατάρτισης των Οδηγών Ορισμένων Οδικών Οχημάτων

Παράταση προθεσμίας για την ανανέωση των αδειών κυκλοφορίας 01/02/2013

Το Υπουργείο Συγκοινωνιών και Έργων (Τμήμα Οδικών Μεταφορών) ανακοινώνει ότι η ανανέωση των αδειών κυκλοφορίας οχημάτων για το 2013 παρατείνεται μέχρι τις 25 Φεβρουαρίου.

Υπενθυμίζεται ότι οι άδειες κυκλοφορίας μπορούν να ανανεώνονται:

Δηλώσεις του Υπουργού Συγκοινωνιών και Έργων 01/02/2013

Κληθείς από δημοσιογράφους, σε σημερινή συνέντευξη Τύπου, να σχολιάσει το θέμα τυχόν παράτασης της προθεσμίας ανανέωσης των αδειών κυκλοφορίας οχημάτων, ο Υπουργός Συγκοινωνιών και Έργων κ. Ευθύμιος Φλουρέντζου είπε τα εξής:

Ομιλία του Υπουργού Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού κ. Νεοκλή Συλικιώτη στη συνέντευξη Τύπου με θέμα τον απολογισμό της ενεργειακής πολιτικής της Κυβέρνησης Χριστόφια 01/02/2013

Είναι αλήθεια πως αυτό το Υπουργείο, τη χρονιά που μας πέρασε, μας έδωσε πολλές και σημαντικές επιτυχίες. Κάποια τέτοια παραδείγματα που μπορώ να αναφέρω είναι τα ακόλουθα:

Ο Υπουργός Άμυνας παρέστη στην τελετή ορκωμοσίας των νεοσυλλέκτων οπλιτών της 2013Α΄ ΕΣΣΟ 01/02/2013

Την ικανοποίησή του για τη δραστική μείωση της φυγοστρατίας εξέφρασε σήμερα ο Υπουργός Άμυνας κ. Δημήτρης Ηλιάδης, προσθέτοντας πως είμαστε όλοι ίσοι στα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις.

Ομιλία του Υπουργού Συγκοινωνιών και Έργων κ. Ευθύμιου Φλουρέντζου στη συνέντευξη Τύπου για την υλοποίηση της δράσης «Πιλοτικό πρόγραμμα για αύξηση της ευρυζωνικής διείσδυσης σε επιλεγμένες κοινότητες», στη Λευκωσία 01/02/2013

Η χρήση των Τεχνολογιών των Πληροφοριών και των Επικοινωνιών και η αξιοποίηση των δυνατοτήτων και των ευκαιριών που προσφέρει ένα ψηφιακό περιβάλλον για οικονομική ανάπτυξη και κοινωνική ευημερία απαιτεί ετοιμότητα. Θα πρέπει δηλαδή να έχουμε στη διάθεση μας τα κατάλληλα εργαλεία πρόσβασης (ηλεκτρονικός υπολογιστής, ευρυζωνική πρόσβαση) και ταυτόχρονα τις απαραίτητες ηλεκτρονικές δεξιότητες, καθώς και τη βούληση να τα χρησιμοποιήσουμε.

Εξέταση για απόκτηση πιστοποιητικού γνώσης βασικού επιπέδου ελληνικών (επίπεδο Α2) για μετανάστες-αλλοδαπούς 01/02/2013

Η Υπηρεσία Εξετάσεων του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού οργανώνει εξέταση πιστοποίησης γνώσης βασικού επιπέδου στην ελληνική γλώσσα (επίπεδο Α2) όπως καθορίζεται στο Κοινό Ευρωπαϊκό Πλαίσιο Αναφοράς για τις Γλώσσες του Συμβουλίου της Ευρώπης. Η εξέταση αυτή απευθύνεται σε μετανάστες και αλλοδαπούς που διαμένουν στην Κύπρο και θα διεξαχθεί σύμφωνα με το Νόμο που τροποποιεί τον Περί Αλλοδαπών και Μεταναστεύσεως Νόμο (Ν. 143(Ι)/2009).

Χαιρετισμός της Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ. Σωτηρούλας Χαραλάμπους στην εκδήλωση της ΕΚΥΣΥ για τη συμπλήρωση 40 χρόνων από την ίδρυσή της 01/02/2013

Είναι με αισθήματα ιδιαίτερης συγκίνησης και απέραντης εκτίμησης που παρευρίσκομαι στη σημερινή εκδήλωση της ΕΚΥΣΥ με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 40 χρόνων από την ίδρυση της Ένωσης Κυπρίων Συνταξιούχων.

Η Υπουργός Εξωτερικών συμμετείχε στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ, στις Βρυξέλλες 01/02/2013

Πραγματοποιήθηκε χθες στις Βρυξέλλες η Σύνοδος του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ. Την Κύπρο εκπροσώπησε στο Συμβούλιο η Υπουργός Εξωτερικών δρ Ερατώ Κοζάκου-Μαρκουλλή.

Χαιρετισμός του Υπουργού Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως κ. Λουκά Λουκά στα εγκαίνια του Πυροσβεστικού Σταθμού Μονιάτη 01/02/2013

Είναι με ιδιαίτερη χαρά και ευχαρίστηση που παρευρίσκομαι σήμερα εδώ για να τελέσουμε τα εγκαίνια του νέου Πυροσβεστικού Σταθμού Μονιάτη.

TURKISH CYPRIOT AND TURKISH MEDIA REVIEW




TURKISH CYPRIOT AND TURKISH MEDIA REVIEW
                                                                     

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΔΕΛΤΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΩΝ ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ



ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ

ΔΕΛΤΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΩΝ ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ

ΚΥΠΕ - Αντώνης Γκιλδάκης - Μαρία Κονιώτου - ΛΕΥΚΩΣΙΑ/Κύπρος 01/02/2013

ΚΥΠΕ - Αντώνης Γκιλδάκης - Μαρία Κονιώτου - ΛΕΥΚΩΣΙΑ/Κύπρος 01/02/2013
1. Την ετοιμότητα της Κύπρου να δεχτεί τον όποιο έλεγχο από διεθνείς αρμόδιους οργανισμούς για τις διαδικασίες κατά του ξεπλύματος χρήματος που εφαρμόζει η χώρα, επανέλαβε ο Υπουργός Οικονομικών Βάσος Σιαρλή, μιλώντας ενώπιον της Επιτροπής Οικονομικών της ολλανδικής Βουλής, υπογραμμίζοντας ότι "δεν έχουμε τίποτα να κρύψουμε".