21/1/13

Συλλυπητήρια του Προέδρου της Δημοκρατίας και της Κυβέρνησης για τον θάνατο του Αντώνη Τσόκκου 21/01/2013


Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Δημήτρης Χριστόφιας και η Κυβέρνηση εκφράζουν τη βαθιά τους θλίψη για τον αδόκητο θάνατο του Δημάρχου Αγίας Νάπας Αντώνη Τσόκκου.

Ο Αντώνης Τσόκκος, ο οποίος διακρινόταν από ήθος και προσήλωση σε αρχές και αξίες, υπηρέτησε επί σειρά ετών με αφοσίωση και υψηλό αίσθημα ευθύνης την κοινωνία και την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Η Υπουργός Εξωτερικών παρουσίασε το βιβλίο του Ατανάς (Τάντσο) Σαμπάνοβ «Περιγραφή της ζωής μου στην Κύπρο» 21/01/2013


Σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Υπουργείο Εξωτερικών παρουσιάστηκε το βιβλίο «Περιγραφή της ζωής μου στην Κύπρο», στο οποίο εκδίδονται τα αποσπάσματα για την Κύπρο από τα απομνημονεύματα του Βούλγαρου επαναστάτη Ατανάς (Τάντσο) Σαμπάνοβ κατά την εξορία του στη μεγαλόνησο στα τέλη του 19ου αιώνα, μετά την καταστολή της Απριλιανής Επανάστασης του 1877 στη Βουλγαρία, επί οθωμανικής κυριαρχίας.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας παρέθεσε γεύμα στα μέλη του Κεντρικού Συμβουλίου της Ε.ΚΥ.ΣΥ. 21/01/2013

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και η σύζυγός του κα Έλση Χριστόφια παρέθεσαν σήμερα γεύμα προς τα μέλη του Κεντρικού Συμβουλίου της Ένωσης Κυπρίων Συνταξιούχων (Ε.ΚΥ.ΣΥ.), στο Προεδρικό Μέγαρο.

Ο Πρόεδρος Χριστόφιας ευχήθηκε στα μέλη της Ε.ΚΥ.ΣΥ. υγεία, μακροημέρευση και καλούς αγώνες και πρόσθεσε: «Πολλοί φίλοι της παλιάς γενιάς όταν κερδίσαμε το 2008 τις εκλογές μου είπαν: ‘Δημήτρη, να έχετε την ευχή μας, εκπληρώθηκε ένα όνειρο ζωής για μας’. Αυτό το όνειρο ζωής θα πρέπει με τους αγώνες μας να το συνεχίσουμε.

Προεδρικές Εκλογές 2013 Ώρες ψηφοφορίας στις Προεδρικές Εκλογές 21/01/2013

Προεδρικές Εκλογές 2013 Ώρες ψηφοφορίας στις Προεδρικές Εκλογές
21/01/2013


Ομιλία της Υπουργού Υγείας κας Ανδρούλας Αγρότου σε συνέντευξη Τύπου για τον απολογισμό του έργου του Υπουργείου Υγείας κατά την Κυπριακή Προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ 21/01/2013

Με την ολοκλήρωση της Κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2012, είναι τώρα η στιγμή για έναν απολογισμό του έργου που επιτεύχθηκε κατά το διάστημα αυτό.

Ομιλία του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού κ. Γιώργου Δημοσθένους στην εκδήλωση για την παρουσίαση της παγκύπριας έρευνας για το σχολικό κλίμα και τη βία στο σχολείο, στο Πανεπιστήμιο Κύπρου 21/01/2013

Νιώθω ιδιαίτερα ευτυχής που χαιρετίζω τη σημερινή ημερίδα του Κυπριακού Παρατηρητηρίου για τη Βία στο Σχολείο, κατά την οποία θα ανακοινωθούν και τα αποτελέσματα της πρώτης παγκύπριας έρευνας που διενήργησε για το σχολικό κλίμα και τη θυματοποίηση στα σχολεία Δημοτικής και Μέσης Εκπαίδευσης.

Πιθανές θέσεις έκτακτης απασχόλησης στη Δημόσια Υπηρεσία 21/01/2013

Ανακοίνωση του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων
Η οικεία Τριμελής Επιτροπή εργοδοτουμένων καθορισμένης διάρκειας ανακοινώνει ότι, σύμφωνα με τις πρόνοιες του περί της Διαδικασίας Πρόσληψης Εργοδοτουμένων Καθορισμένης Διάρκειας στη Δημόσια Υπηρεσία και για άλλα Συναφή Θέματα Νόμου του 2011, πιθανόν να προκύψουν οι κάτω κατηγορίες αναγκών για έκτακτη απασχόληση στη Δημόσια Υπηρεσία, για τα έτη 2013-2014:

Ο Υπουργός Γεωργίας συναντήθηκε με εκπροσώπους του Κοινοτικού Συμβουλίου Αγίου Θεράποντος 21/01/2013

Ο Υπουργός Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος κ. Σοφοκλής Αλετράρης είχε σήμερα συνάντηση, στο γραφείο του, με τον Πρόεδρο του Κοινοτικού Συμβουλίου κ. Χαράλαμπο Χαραλάμπους και εκπροσώπους της Κοινότητας Αγίου Θεράποντα, στην παρουσία υπηρεσιακών παραγόντων.

Απάντηση του Υπουργού Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού κ. Νεοκλή Συλικιώτη σε δηλώσεις Βουλευτών της αντιπολίτευσης για το Εθνικό Ταμείο Υδρογονανθράκων 21/01/2013

Τα πραγματικά γεγονότα, όπως έχουν αποκαλυφθεί για το θέμα του Εθνικού Ταμείου Υδρογονανθράκων, ξεσκεπάζουν τη δράση της αντιπολίτευσης σε σημείο που δεν αντέχεται, γι’ αυτό με φωνασκίες και αναλήθειες νομίζουν πως θα καταφέρουν να θολώσουν τα νερά. Η αλήθεια όμως με όλη την απλότητα των επιχειρημάτων που κουβαλά συνθλίβει κάθε ψεύδος. Συγκεκριμένα:

TURKISH CYPRIOT AND TURKISH MEDIA REVIEW




TURKISH CYPRIOT AND TURKISH MEDIA REVIEW
                                                           



ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ
ΔΕΛΤΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΩΝ ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ

Το Υπουργείο Υγείας υιοθέτησε μέτρα για περιορισμό των λιστών αναμονής 21/01/2013


Μέτρα για μείωση των λιστών αναμονής στα δημόσια νοσηλευτήρια λαμβάνει το Υπουργείο Υγείας.

Η Υπουργός Εσωτερικών εγκαινίασε την ανάπλαση κεντρικής πλατείας στην κοινότητα Άνω Κερύνειας στον Νομό Αχαΐας στην Ελλάδα 21/01/2013

Την ανάπλαση κεντρικής πλατείας στην κοινότητα Άνω Κερύνειας στον Νομό Αχαΐας στην Ελλάδα εγκαινίασε η Υπουργός Εσωτερικών κα Ελένη Μαύρου το Σάββατο 19 Ιανουαρίου. Η κα Υπουργός ανταποκρίθηκε σε πρόσκληση που απηύθυνε ο Δήμος Αιγιαλείας.

ΚΥΠΕ - Μαρία Κονιώτου - Ραλλή Παπαγεωργίου - ΛΕΥΚΩΣΙΑ/ΚΥΠΡΟΣ 21/01/2013

ΚΥΠΕ - Μαρία Κονιώτου - Ραλλή Παπαγεωργίου - ΛΕΥΚΩΣΙΑ/ΚΥΠΡΟΣ 21/01/2013

1. Συνέρχονται σήμερα στις Βρυξέλλες οι Υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης, σε μια σύνοδο κατά την οποία δεν αναμένεται να ληφθούν οριστικές αποφάσεις για το κυπριακό αίτημα οικονομικής στήριξης, καθώς δεν οριστικοποιήθηκε το τελικό ποσό που θα απαιτηθεί για την ανακεφαλαιοποίηση του κυπριακού χρηματοπιστωτικού συστήματος.