15/11/13

Δηλώσεις του Κυβερνητικού Εκπροσώπου





Ο Γλαύκος Κληρίδης είναι ένας άνθρωπος που σφράγισε τη ζωή όλων μας καθώς και την πατρίδα μας, είπε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Χρήστος Στυλιανίδης, ο οποίος μετά τη χθεσινοβραδινή μετάβαση του στην κλινική, όπου νοσηλεύεται ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Γλαύκος Κληρίδης, επισκέφθηκε εκ νέου σήμερα τον πρώην Πρόεδρο.



Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, μετά τη σημερινή του επίσκεψη στην κλινική, ο κ. Στυλιανίδης είπε: «Είμαι εδώ και με εντολή του Προέδρου της Δημοκρατίας, ο οποίος βρίσκεται στη Σρι Λάνκα για τη Σύνοδο της Κοινοπολιτείας. Ο Πρόεδρος ζήτησε να τηρείται συνεχώς ενήμερος για την εξέλιξη της υγείας του Προέδρου Κληρίδη. Βρίσκεται σε συνεχή επαφή και μέσω εμάς αλλά και απευθείας με την κα Καίτη Κληρίδου και την ιατρική ομάδα και παρακολουθεί από πολύ κοντά την όλη εξέλιξη της υγείας του.

Αντιλαμβάνεστε ότι και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είχε μια μακρόχρονη πολιτική σχέση με τον Πρόεδρο Κληρίδη η οποία δεν ήταν μόνο πολιτική σχέση, αλλά και μια προσωπική φιλική σχέση . Για όλους μας είναι συγκλονιστικό. Ήταν σαν πατέρας μας ο Γλαύκος Κληρίδης, δεν ήταν απλώς πολιτικός μας μέντορας, αλλά ένας άνθρωπος που σφράγισε τη ζωή όλων μας και βέβαια σφράγισε τη ζωή της ιδιαίτερης μας πατρίδας, της Κύπρου».

Ερωτηθείς αν καταβάλλονται προσπάθειες για επίσπευση της επιστροφής του Προέδρου της Δημοκρατίας στην Κύπρο, ο κ. Στυλιανίδης είπε ότι «μέχρι τώρα δεν έχει αλλάξει κάτι στο πρόγραμμα του Προέδρου της Δημοκρατίας. Θα εξαρτηθεί από την εξέλιξη της υγείας του Προέδρου Κληρίδη».
-------------------------