23/7/13

Δηλώσεις Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης και ΥΠΕΞ Ευ. Βενιζέλου και Υπουργού Άμυνας της Κυπριακής Δημοκρατίας Φ. Φωτίου

ΕΥ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ: Είχα τη χαρά να δεχθώ σήμερα, στο Υπουργείο Εξωτερικών, το φίλο Υπουργό Άμυνας της Κυπριακής Δημοκρατίας, με τον οποίο κάναμε μια επισκόπηση του σημείου, στο οποίο βρίσκονται όλα τα θέματα κοινού ενδιαφέροντος. Τον ενημέρωσα για τις τελευταίες επαφές μου στην Άγκυρα, στη Μαγιόρκα και στις Βρυξέλλες και επιβεβαιώσαμε, για μια ακόμη φορά, πως η Ελλάδα και η Κύπρος, δυο ανεξάρτητα κράτη μέλη του ΟΗΕ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, κινούνται στον ενιαίο γεωγραφικό χώρο της Ανατολικής Μεσογείου με το ίδιο αίσθημα ιστορικής ευθύνης για τη διατήρηση της ασφάλειας και της σταθερότητας στην περιοχή αυτή, που είναι κρίσιμη όχι μόνο για εμάς, αλλά για όλο τον κόσμο.

Ο Υπουργός Άμυνας συναντήθηκε με τον Αντιπρόεδρο της Ελληνικής Κυβέρνησης και Υπουργό Εξωτερικών

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΑΜΥΝΑΣ

Ο Υπουργός Άμυνας συναντήθηκε με τον Αντιπρόεδρο της Ελληνικής Κυβέρνησης και Υπουργό Εξωτερικών
23/07/2013

Υπογράφηκε Μνημόνιο Συναντίληψης για εγκαθίδρυση πολιτικών διαβουλεύσεων μεταξύ Κύπρου και Παναμά

Υπογράφηκε σήμερα, στο Υπουργείο Εξωτερικών, Μνημόνιο Συναντίληψης για εγκαθίδρυση πολιτικών διαβουλεύσεων μεταξύ των Υπουργείων Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας και της Δημοκρατίας του Παναμά.

Δηλώσεις του Υπουργού Εσωτερικών για θέματα που απασχολούν τις επαρχίες Λάρνακας και Αμμοχώστου 23/07/2013


Τα προβλήματα που απασχολούν τους Δήμους και τις κοινότητες Λάρνακας και Αμμοχώστου από τη λειτουργία του Χώρου Υγειονομικής Ταφής Υπολειμμάτων (ΧΥΤΥ) στην Κόσιη, προεξάρχοντος του ζητήματος των υψηλών τελών που καλούνται να καταβάλουν οι κάτοικοι, έθεσαν σήμερα το μεσημέρι στον Υπουργό Εσωτερικών κ. Σωκράτη Χάσικο οι Δήμαρχοι και οι κοινοτάρχες των δύο επαρχιών, σε συνάντηση που είχαν μαζί του στη Λάρνακα.

Ο Υπουργός Άμυνας παρέστη στην τελετή ορκωμοσίας Ανθυπολοχαγών 2013 «Συνταγματάρχης (ΠΒ) Παναγιώτης Κολοκοτρώνης»



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΑΜΥΝΑΣ
 
Ο Υπουργός Άμυνας παρέστη στην τελετή ορκωμοσίας Ανθυπολοχαγών 2013 «Συνταγματάρχης (ΠΒ) Παναγιώτης Κολοκοτρώνης»

Ο Πρόεδρος της Βουλής δέχθηκε την Ομάδα Φιλίας Νέας Νότιας Ουαλίας - Κύπρου 23/07/2013


Ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Γιαννάκης Λ. Ομήρου δέχθηκε σήμερα αντιπροσωπία της Ομάδας Φιλίας Νέας Νότιας Ουαλίας – Κύπρου στο Κοινοβούλιο της Πολιτείας της Νέας Νότιας Ουαλίας, στην Αυστραλία, η οποία πραγματοποιεί επίσκεψη στην Κύπρο, από τις 19 μέχρι τις 25 Ιουλίου.

Επαφές της Ομάδας Φιλίας Νέας Νότιας Ουαλίας – Κύπρου στη Βουλή των Αντιπροσώπων 23/07/2013

Αντιπροσωπία της Ομάδας Φιλίας Νέας Νότιας Ουαλίας - Κύπρου στο Κοινοβούλιο της Πολιτείας της Νέας Νότιας Ουαλίας, στην Αυστραλία, είχε σήμερα συνάντηση με τον Πρόεδρο κ. Αβέρωφ Νεοφύτου και τα μέλη της Ομάδας Φιλίας Κύπρου - Νέας Νότιας Ουαλίας στη Βουλή των Αντιπροσώπων κ.κ. Πρόδρομο Προδρόμου (Αναπληρωτή Πρόεδρο), Αδάμο Αδάμου και Σοφοκλή Φυττή, καθώς και με τους Βουλευτές κα Στέλλα Δημητρίου Μισιαούλη και κ. Γιώργο Περδίκη, οι οποίοι συμμετείχαν στη διακομματική αντιπροσωπία που επισκέφθηκε πέρσι την Αυστραλία.

Δηλώσεις του Κυβερνητικού Εκπροσώπου για το θέμα της Ερευνητικής Επιτροπής για τις τουρκοκυπριακές περιουσίες 23/07/2013


Οι Ερευνητικές Επιτροπές θα πρέπει να αφεθούν να καταλήξουν στα πορίσματα τους και στη συνέχεια ο καθένας έχει δικαίωμα να τα κρίνει, είπε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Χρήστος Στυλιανίδης.

Δηλώσεις του Κυβερνητικού Εκπροσώπου κ. Χρήστου Στυλιανίδη

Η διαβούλευση με την Τρόικα γίνεται σε καθημερινή βάση και είναι σε πολύ καλό κλίμα, είπε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Χρήστος Στυλιανίδης, προσθέτοντας ότι είναι μεν δύσκολος ο δρόμος, αλλά η Κυβέρνηση αναμένει την τελική αξιολόγηση για να πει ό,τι έχει να πει.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, στο Προεδρικό Μέγαρο, ο κ. Στυλιανίδης είπε: «Η Κυβέρνηση, αναφορικά με τη συζήτηση που έχει προκληθεί για το θέμα του διαχωρισμού της Τράπεζας Κύπρου, σε δύο οργανισμούς χρηματοπιστωτικών συναλλαγών και αναπτυξιακών δραστηριοτήτων, αντίστοιχα, επιθυμεί να ξεκαθαρίσει τα ακόλουθα:

Παρασημοφόρηση του Προέδρου της Δημοκρατίας εκ μέρους του Προέδρου του Παναμά 23/07/2013

Εγκαθίδρυση πολιτικών διαβουλεύσεων μεταξύ Κύπρου και Παναμά


Ο Επίτιμος Γενικός Πρόξενος της Κύπρου στον Παναμά και Μόνιμος Αντιπρόσωπος του Παναμά στον ΟΗΕ Πρέσβης Antonio Pablo Thalassinos, ο οποίος πραγματοποιεί επίσκεψη στην Κύπρο, έγινε σήμερα δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Νίκο Αναστασιάδη.

TURKISH CYPRIOT AND TURKISH MEDIA REVIEW



TURKISH CYPRIOT AND TURKISH MEDIA REVIEW

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΑΜΥΝΑΣ O Υπουργός Άμυνας μίλησε στην εκδήλωση μνήμης και τιμής για τις επετείους του πραξικοπήματος και της εισβολής, στην Αθήνα 22/07/2013




Μήνυμα ενότητας και ομοψυχίας, απηύθυνε χθες το βράδυ από την Πλατεία Συντάγματος, στην Αθήνα ο Υπουργός Άμυνας κ. Φώτης Φωτίου, κατά την ομιλία του στην εκδήλωση μνήμης και τιμής για την 39 επέτειο του πραξικοπήματος και της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο.

Ο Υπουργός Υγείας συμμετείχε σε εκδηλώσεις στην Αυστραλία για καταδίκη της τουρκικής εισβολής 23/07/2013

Ολοκληρώθηκε χθες η επίσκεψη του Υπουργού Υγείας δρος Πέτρου Πετρίδη στην Αυστραλία, όπου εκπροσώπησε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και την Κυβέρνηση στις ετήσιες εκδηλώσεις μνήμης και καταδίκης του πραξικοπήματος και της τουρκικής εισβολής οι οποίες διοργανώθηκαν από τις κυπριακές κοινότητες Αυστραλίας.