9/1/14

Ο Πρόεδρος της Βουλής θα δεχθεί αντιπροσωπία της ECON του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου



Aντιπροσωπία μελών της Επιτροπής Οικονομικής και Νομισματικής Πολιτικής (ECON) του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (ΕΚ) θα γίνει αύριο το πρωί δεκτή από τον Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων, κ. Γιαννάκη Λ. Ομήρου (ώρα 10.15). Η επίσκεψη της εν λόγω αντιπροσωπίας στην Κύπρο, από 9 ως 11 Ιανουαρίου 2014, πραγματοποιείται εξ ιδίας πρωτοβουλίας, στο πλαίσιο περιοδείας της σε χώρες της Ευρωζώνης

Ο Υπουργός Εξωτερικών συναντήθηκε με τον Υπουργό Εξωτερικών της Ολλανδίας






Ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Ιωάννης Κασουλίδης είχε σήμερα συνάντηση με τον Υπουργό Εξωτερικών του Βασιλείου της Ολλανδίας κ. Frans Timmermans.

Κοινή Διακήρυξη από Ομοσπονδία Εργοδοτών & Βιομηχάνων (ΟΕΒ), Σύνδεσμο Τουρκοκυπρίων Επιχειρηματιών (İŞAD), Σύνδεσμο Επιχειρήσεων & Βιομηχανιών Ελλάδος (ΣΕΒ)





Κοινή Διακήρυξη από
Ομοσπονδία Εργοδοτών & Βιομηχάνων (ΟΕΒ),
Σύνδεσμο Τουρκοκυπρίων Επιχειρηματιών (İŞAD), Σύνδεσμο Επιχειρήσεων & Βιομηχανιών Ελλάδος (ΣΕΒ) και
Τουρκικό Σύνδεσμο Βιομηχανιών & Επιχειρήσεων (TÜSİAD)

Λευκωσία, 9 Ιανουαρίου 2014

Δραστηριότητες του Υπουργού Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως κ. Ιωνά Νικολάου





Δραστηριότητες του Υπουργού Δικαιοσύνης
και Δημοσίας Τάξεως κ. Ιωνά Νικολάου

Παρασκευή, 10/01/2014

Δραστηριότητες του Υπουργού Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως κ. Ιωνά Νικολάου





Δραστηριότητες του Υπουργού Δικαιοσύνης
και Δημοσίας Τάξεως κ. Ιωνά Νικολάου

Δευτέρα, 13/1/2014

Δραστηριότητες του Υπουργού Συγκοινωνιών και Έργων κ. Tάσου Μητσόπουλου





Δραστηριότητες του Υπουργού Συγκοινωνιών
και Έργων κ. Tάσου Μητσόπουλου

Παρασκευή, 10/1/2014

Συνάντηση του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού με εκπροσώπους των Συνδέσμων Ιδιωτικών Σχολών Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης





Πραγματοποιήθηκε σήμερα, στο Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού, συνάντηση μεταξύ του  Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού κ. Κυριάκου Κενεβέζου και των εκπροσώπων του Παγκύπριου Συνδέσμου Ιδιωτικών Σχολών Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης (ΠΑΣΙΣΤΕ) και του Συνδέσμου Ιδρυμάτων Ανώτατης Εκπαίδευσης Κύπρου (ΣΙΑΕΚ). Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Ιδιωτικές Σχολές Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης (ΙΣΤΕ) ως επακόλουθο της μείωσης του αριθμού των αλλοδαπών φοιτητών τα τελευταία χρόνια.  

Πρόγραμμα δραστηριοτήτων του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη





Πρόγραμμα δραστηριοτήτων
του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη

Παρασκευή, 10/1/2014

Δηλώσεις Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης και Υπουργού Εξωτερικών Ευ. Βενιζέλου και Α.Π.Θ Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου μετά τη συνάντησή τους






Δηλώσεις Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης και Υπουργού Εξωτερικών Ευ. Βενιζέλου και Α.Π.Θ Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου μετά τη συνάντησή τους

Δηλώσεις του Υπουργού Δικαιοσύνης μετά το πέρας της συνεδρίας της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Συγκοινωνιών και Έργων








Ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης κ. Ιωνάς Νικολάου, μετά το πέρας της κλειστής συνεδρίας της κοινοβουλευτικής Επιτροπής Συγκοινωνιών και Έργων με αντικείμενο τη συζήτηση του περί Ταυτοποίησης των Κατόχων και Χρηστών Εξοπλισμού και Υπηρεσιών Κινητής Τηλεφωνίας Προπληρωμένου Χρόνου Ομιλίας Νόμου του 2009, έκανε τις ακόλουθες δηλώσεις στους εκπροσώπους των ΜΜΕ.

Η κα. Άντρη Αναστασιάδη, σύζυγος του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας και ο Επίτροπος Εθελοντισμού και ΜΚΟ κ. Γιάννης Γιαννάκη θα παρευρεθούνστο Επαρχιακό Γραφείο του Δημοκρατικού Συναγερμού

Η κα. Άντρη Αναστασιάδη, σύζυγος του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας και ο Επίτροπος Εθελοντισμού και ΜΚΟ κ. Γιάννης Γιαννάκη θα παρευρεθούνστο Επαρχιακό Γραφείο του Δημοκρατικού Συναγερμού Λευκωσίας,την Παρασκευή 10 Ιανουαρίου 2014 και ώρα 10:00 π.μ. όπου θα γίνειη παραλαβή παιγνιδιών για τα Εγκλωβισμένα Παιδιά.

Δηλώσεις του Υπουργού Συγκοινωνιών κ. Τάσου Μητσόπουλου







Ο Υπουργός Συγκοινωνιών και Έργων κ. Τάσος Μητσόπουλος απηύθυνε σήμερα το πρωί χαιρετισμό στην τελετή έναρξης των εργασιών του συνεδρίου με θέμα «Ανάπτυξη των Αεροπορικών Συγκοινωνιών της Κύπρου μέσα από την αλλαγή, τη συνεργασία και την καινοτομία», που διοργάνωσε η Hermes Airports, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Συγκοινωνιών και Έργων, στο Συνεδριακό Κέντρο Φιλοξενία στη Λευκωσία.

Comprehensive Model Prototype claiming looted antiquities





Comprehensive Model Prototype claiming looted antiquities

Based on the findings of International Roundtable on “Art Trafficking and Restitution” at the Peace Palace, the Hague

Foreign Trade Statistics for October 2013



Foreign Trade Statistics for October 2013

The Statistical Service of Cyprus announces that it has published the monthly report “Intra-Extra EU Trade Statistics (Summarised Data)” for October 2013.

The main developments in Cyprus foreign trade were:

Address by the Minister of Communications and Works, Mr Tasos Mitsopoulos, at conference on air connectivity development



 

It is both an honour and a privilege for me to address this first Aviation and Tourism Conference organized by HERMES Airports with the theme “Air connectivity Development for Cyprus through Change, Cooperation and Innovation”. Indeed this theme is more than topical in the current difficult economic environment and for this reason I gladly accepted to put this conference under my auspices. I would like to extend my congratulations to the organizers and a very warm welcome to our distinguished speakers and guests from abroad.

Απάντηση του Υπουργού Εσωτερικών σε ανακοίνωση της Υπάτης Αρμοστείας των Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες






Σε απάντηση σημερινής ανακοίνωσης του Αντιπροσώπου στην Κύπρο της Υπάτης Αρμοστείας των Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες αναφορικά με απεργούς πείνας που διαμαρτύρονται έξω από το Υπουργείο Εσωτερικών, ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Σωκράτης Χάσικος επιθυμεί να δηλώσει τα ακόλουθα:

Γραπτή απάντηση του Αναπληρωτή Κυβερνητικού Εκπροσώπου κ. Βίκτωρα Παπαδόπουλου στο ΑΚΕΛ, για το Κυπριακό






Είναι τραγικό το ΑΚΕΛ να επιρρίπτει ηθελημένα ή αθέλητα την ευθύνη για το αδιέξοδο στη συνομολόγηση κοινού ανακοινωθέντος για επανέναρξη των συνομιλιών, στη δική μας πλευρά.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δέχθηκε το Διοικητικό Συμβούλιο του Παγκύπριου Συνδέσμου Επιχειρηματιών Ανάπτυξης Γης και Οικοδομών






Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης δέχθηκε σήμερα, στο Προεδρικό Μέγαρο, το Διοικητικό Συμβούλιο του Παγκύπριου Συνδέσμου Επιχειρηματιών Ανάπτυξης Γης και Οικοδομών, στην παρουσία του Υπουργού Εσωτερικών κ. Σωκράτη Χάσικου, του Υφυπουργού παρά τω Προέδρω κ. Κωνσταντίνου Πετρίδη και του Αναπληρωτή Κυβερνητικού Εκπροσώπου κ. Βίκτωρα Παπαδόπουλου.

TURKISH CYPRIOT AND TURKISH MEDIA REVIEW





TURKISH CYPRIOT AND TURKISH MEDIA REVIEW


C O N T E N T S

LARNAKA INTERNATIONAL AIRPORT

DAILY SCHEDULE ARRIVALS
Saturday 11/01/2014
A/A FLIGHT ORIGIN/DESTINATION ICAO TIME AIRCRAFT HANDLER

LARNAKA INTERNATIONAL AIRPORT

Πρόγραμμα δραστηριοτήτων του Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Γιαννάκη Λ. Ομήρου





Πρόγραμμα δραστηριοτήτων του Προέδρου
της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Γιαννάκη Λ. Ομήρου

Παρασκευή, 10/1/2014