13/8/12

Συνάντηση του Υφυπουργού Προεδρίας για Ευρωπαϊκά Θέματα με τον Υφυπουργό Εξωτερικών για Ευρωπαϊκές Υποθέσεις της Ελλάδας 13/08/2012

Πραγματοποιήθηκε σήμερα συνάντηση μεταξύ του Υφυπουργού Προεδρίας για Ευρωπαϊκά Θέματα, Πρέσβη Ανδρέα Δ. Μαυρογιάννη και του Έλληνα Υφυπουργού Εξωτερικών, αρμόδιου για Ευρωπαϊκές Υποθέσεις κ. Δημήτρη Κούρκουλα, στα Γραφεία της Γραμματείας Κυπριακής Προεδρίας.

Διαγωνισμός για την προστασία της στιβάδας του όζοντος 13/08/2012


Στις 16 Σεπτεμβρίου 2012, το Πρωτόκολλο του Μόντρεαλ για τις Ουσίες που Καταστρέφουν τη Στιβάδα του Όζοντος γιορτάζει την 25η επέτειό του. Η μέρα συμπίπτει με τους εορτασμούς της Παγκόσμιας Μέρας Διατήρησης της Στιβάδας του Όζοντος. Όλα τα κράτη προγραμματίζουν εορτασμούς σε εθνικό επίπεδο για να γιορτάσουν αυτή την παγκόσμια περιβαλλοντική συνθήκη, η οποία αποτελεί πιθανόν την πιο πετυχημένη περιβαλλοντική συνθήκη που υπογράφηκε μέχρι σήμερα.

Η Υπουργός Εξωτερικών συναντήθηκε με τον Υφυπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας κ. Δημήτρη Κούρκουλα 13/08/2012

Η Υπουργός Εξωτερικών δρ Ερατώ Κοζάκου-Μαρκουλλή είχε σήμερα συνάντηση, στο Υπουργείο Εξωτερικών, με τον Υφυπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας αρμόδιο για Ευρωπαϊκές Υποθέσεις κ. Δημήτρη Κούρκουλα, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο. Mετά το πέρας της συνάντησης, η δρ Μαρκουλλή και ο κ. Κούρκουλας προέβησαν σε δηλώσεις στους εκπροσώπους των ΜΜΕ.

Σχετικά με βελτιωτικά έργα στο Αλιευτικό Καταφύγιο Αγίας Τριάδας 13/08/2012

Το Τμήμα Αλιείας και Θαλασσίων Ερευνών (ΤΑΘΕ) του Υπουργείου Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος ανακοινώνει ότι μέχρι τις 22 Αυγούστου 2012 αναμένεται να αρχίσουν τα βελτιωτικά έργα στο Αλιευτικό Καταφύγιο της Αγίας Τριάδας, στο Παραλίμνι. Ο χώρος του εργοταξίου έχει ήδη περιφραχθεί. Ως εκ τούτου παρακαλούνται οι ιδιοκτήτες των σκαφών που ελλιμενίζονται στο νοτιανατολικό κρηπίδωμα του αλιευτικού καταφυγίου όπου θα διεξάγονται τα έργα, να απομακρύνουν τα σκάφη τους από το αλιευτικό καταφύγιο το αργότερο μέχρι τις 20 Αυγούστου 2012.

Ξετυλίγοντας το ιστορικό της ονομασίας των αιθουσών της Προεδρίας

Κατά τον πρώτο μήνα της Κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ, το Συνεδριακό Κέντρο «Φιλοξενία» υποδέχθηκε περισσότερους από 2.000 επισκέπτες σε 14 συναντήσεις, περίπου τις μισές από όσες πραγματοποιήθηκαν στην Κύπρο κατά τον μήνα αυτό. Το «Φιλοξενία», μαζί με το κέντρο Τύπου «CYPRESS» δεν εξυπηρετούν μόνο ως κόμβος για τους δημοσιογράφους και τους αντιπροσώπους που επισκέπτονται την Κύπρο, αλλά παρέχουν επίσης ένα φιλόξενο χώρο για τους επισκέπτες ούτως ώστε να γνωρίσουν το νησί της Κύπρου και την κληρονομιά του. Προς αυτή την κατεύθυνση, οι ονομασίες των αιθουσών του Συνεδριακού Κέντρου και του κέντρου Τύπου αντανακλούν την πλούσια ιστορία του νησιού.

Ανακοίνωση της Επιτροπής Δημόσιας Υπηρεσίας 13/08/2012

 

Η Επιτροπή Δημόσιας Υπηρεσίας, σε σημερινή συνεδρία της (13.8.2012), αποφάσισε, μετά από σύσταση της αρμόδιας Αρχής, ότι η απόσπαση του κ. Ιερωνυμίδη Μάριου, Πρέσβη, Εξωτερικές Υπηρεσίες, για εκτέλεση ειδικών καθηκόντων στην Προεδρία και το Προεδρικό Μέγαρο (Διπλωματικό Γραφείο Προέδρου της Δημοκρατίας), τερματίζεται, σύμφωνα με τις πρόνοιες της κειμένης νομοθεσίας.

Έναρξη εργασιών στα Σχολεία Δημοτικής Εκπαίδευσης κατά τη σχολική χρόνια 2012-2013 13/08/2012

Αναφορικά με την έναρξη των εργασιών στα σχολεία Δημοτικής Εκπαίδευσης τη σχολική χρονιά 2012-2013, το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού ανακοινώνει τα ακόλουθα:

Γραπτή δήλωση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου κ. Στέφανου Στεφάνου 13/08/2012


Τα όσα έχουν δημοσιευθεί περί της απομάκρυνσης του κ. Μιχάλη Σαρρή από την Προεδρία του Διοικητικού Συμβουλίου της Λαϊκής Τράπεζας, επειδή αρνήθηκε να παραχωρήσει δάνειο στο σωματείο της Ομόνοιας, αποτελούν ένα αισχρό ψέμα.

Απονομή τιμής από τον Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Γιαννάκη Λ. Ομήρου στον Κύπριο Ολυμπιονίκη Παύλο Κοντίδη 13/08/2012

Αγαπητέ Παύλο,

Με περηφάνια σε υποδέχεται σήμερα η Βουλή των Αντιπροσώπων.

Με τη μεγαλειώδη επιτυχία σου τίμησες ολόκληρη την Κύπρο. Μας έκανες όλους περήφανους καθώς βλέπαμε τη σημαία της Κυπριακής Δημοκρατίας να κυματίζει στους βρετανικούς αιθέρες. Επίτευγμα μέγα και λαμπρό. Από το 1980 που η Κύπρος συμμετέχει στους Ολυμπιακούς Αγώνες, εσύ πέτυχες να τοποθετήσεις τη χώρα μας στο πιο ψηλό βάθρο του Παγκόσμιου Αθλητικού στερεώματος με την κατάκτηση Ολυμπιακού Μεταλλίου.

Ομιλία Υπουργού Υγείας δρος Σταύρου Μαλά, χθες, στο μνημόσυνο του Σωκράτη Νεοφύτου Σωκράτους από το Κολόσσι που έπεσε στη διάρκεια της τούρκικης εισβολής στις μάχες του Κουτσοβέντη 13/08/2012

Ο Ιούλης και Αύγουστος είναι μήνες πικροί για τον λαό μας. Κάθε χρόνο, τέτοιες ημέρες, η πληγή ξανανοίγει και η μνήμη είναι υποχρεωμένη να θυμηθεί πώς έγινε εκείνο το μεγάλο κακό που έφερε την τραγωδία στον τόπο μας. Πώς συντελέστηκε εκείνη η διπλή προδοσία που έφερε τις ορδές του Αττίλα στην Κύπρο, μοίρασε την πατρίδα μας, σκόρπισε πόνο και δυστυχία με νεκρούς, αγνοουμένους, πρόσφυγες και τόσες υλικές καταστροφές.

Εντοπίστηκε επικίνδυνο καλλυντικό προϊόν σε ευρωπαϊκή χώρα 13/08/2012

Το Δίκτυο Ταχείας Ανταλλαγής Πληροφοριών (Rapex), στην τελευταία γνωστοποίησή του, ενημερώνει τα κράτη μέλη ότι στην Ευρώπη έχει εντοπισθεί και αποσυρθεί το πιο κάτω καλλυντικό προϊόν:

Δημοσίευση εβδομαδιαίων κοινοποιήσεων της ΕΕ για μη ασφαλή προϊόντα που γνωστοποιούνται στο σύστημα GRAS-Rapex 13/08/2012

Δελτίο 32 (6/8/2012 – 12/8/2012)

Η Υπηρεσία Ανταγωνισμού και Προστασίας Καταναλωτών του Υπουργείου Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού, ως αρμόδια αρχή στην Κύπρο για τη λειτουργία και διαχείριση του Ευρωπαϊκού Συστήματος Ταχείας Ανταλλαγής Πληροφοριών για Επικίνδυνα Προϊόντα που δεν είναι τρόφιμα, πληροφορεί τους καταναλωτές ότι την εβδομάδα που άρχισε στις 6/8/2012 (GRAS-Rapex–Report 32) έχουν κοινοποιηθεί στο σύστημα 48 προϊόντα που παρουσιάζουν κίνδυνο για την υγεία και την ασφάλειά τους. Τα προϊόντα αυτά εντοπίστηκαν για πρώτη φορά στις αγορές διαφόρων κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης (εκτός της Κύπρου) και στη συνέχεια κοινοποιήθηκαν στο σύστημα GRAS-Rapex.