11/10/13

Ο Υπουργός Εσωτερικών προήδρευσε ευρείας σύσκεψης με θέμα «Οδικός Φωτισμός Δήμων και Κοινοτήτων»

Ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Σωκράτης Χάσικος προήδρευσε, σήμερα, στο Υπουργείο Εσωτερικών, ευρείας σύσκεψης με θέμα «Οδικός Φωτισμός Δήμων και Κοινοτήτων».

Δηλώσεις του Υπουργού Εσωτερικών κ. Σ. Χάσικου για τον Κρατικό Προϋπολογισμό 2014


Ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Σωκράτης Χάσικος, κληθείς σήμερα από δημοσιογράφους να σχολιάσει το γεγονός ότι «κόμματα, κυρίως το ΑΚΕΛ αλλά και οι Οικολόγοι, με ανακοινώσεις τους τοποθετούνται αρνητικά για τον Κρατικό Προϋπολογισμό 2014 και επικρίνουν την Κυβέρνηση ότι παρουσιάζει έναν Προϋπολογισμό που δεν είναι αναπτυξιακός και ότι το θύμα είναι ο απλός εργαζόμενος», δήλωσε:

Συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας με τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης, στο πλαίσιο της επίσκεψης εργασίας που πραγματοποιεί στην Αθήνα, συναντήθηκε σήμερα με τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια, στο Προεδρικό Μέγαρο.

Ο Υπουργός Άμυνας μεταβαίνει στο Λονδίνο


Ο Υπουργός Άμυνας κ. Φώτης Φωτίου μεταβαίνει αύριο στο Ηνωμένο Βασίλειο για να συμμετάσχει στις εκδηλώσεις που διοργανώνονται στο Λονδίνο, με την ευκαιρία των εκατών χρόνων από τη γέννηση του πρώτου Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, αείμνηστου Αρχιεπισκόπου Εθνάρχη Μακαρίου Γ΄ και για την ανεξαρτησία της Κύπρου. 

Ο Υπουργός Άμυνας συναντήθηκε με τον Πρέσβη της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας στην Κύπρο



Ο Υπουργός Άμυνας κ. Φώτης Φωτίου συναντήθηκε σήμερα το μεσημέρι, στο γραφείο του, με τον Πρέσβη της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας στην Κύπρο κ. Liu Xinsheng.

Η επίσκεψη του πρέσβη πραγματοποιήθηκε με στόχο να μεταφέρει πρόσκληση του Υπουργού Άμυνας της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, προς τον κ. Φωτίου, να επισκεφθεί το Πεκίνο.

Γραπτή δήλωση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου κ. Χρήστου Στυλιανίδη


Σε συνέχεια των δηλώσεων του κ. Ναμί επιθυμώ να αναφέρω ότι είναι δεδηλωμένη η αποφασιστικότητά μας να εισέλθουμε με δυναμική σε ένα νέο κύκλο συνομιλιών που δεν θα είναι επανάληψη του παρελθόντος.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας συναντήθηκε με τον Έλληνα Πρωθυπουργό στην Αθήνα

Οι τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό, τα θέματα ενέργειας, η ανασκόπηση των επισκέψεων των δύο ανδρών στην Αμερική και το πρόσφατο ταξίδι του Έλληνα Πρωθυπουργού στο Ισραήλ ήταν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε σήμερα στην Αθήνα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης με τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας κ. Αντώνη Σαμαρά.

Εορτασμός της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου

Η εθνική επέτειος της 28ης Οκτωβρίου θα εορτασθεί και φέτος με κάθε λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια.
Πανηγυρική δοξολογία θα τελεστεί στον Καθεδρικό Ναό Αγίου Ιωάννη, στη Λευκωσία, χοροστατούντος του Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομου, με την παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη, του Πρέσβη της Ελλάδος κ. Βασίλη Παπαϊωάννου, του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού κ. Κυριάκου Κενεβέζου, καθώς και μελών της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας και άλλων επίσημων. Τιμητικό απόσπασμα της Εθνικής Φρουράς και η φιλαρμονική της Δύναμης θα αποδίδουν τιμές στον χώρο μπροστά από τον Καθεδρικό Ναό.

Συμμετοχή Κυπρίων Βουλευτών στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του ΟΑΣΕ στο Μαυροβούνιο

Ο
ι Βουλευτές κ.κ. Σοφοκλής Φυττής, Κυριάκος Χατζηγιάννης και Ανδρέας Καυκαλιάς, μέλη της κυπριακής αντιπροσωπίας στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (Κ.Σ.ΟΑΣΕ), μεταβαίνουν αύριο στην πόλη Μπούτβα του Μαυροβουνίου, για να συμμετάσχουν στη φθινοπωρινή συνάντηση της Συνέλευσης, από τις 13 ως τις 15 Οκτωβρίου. Την αντιπροσωπία θα συνοδεύει η Πρώτη Λειτουργός Διεθνών Σχέσεων της Βουλής κα Μαρίνα Αδαμίδου.

TURKISH CYPRIOT AND TURKISH MEDIA REVIEW




TURKISH CYPRIOT AND TURKISH MEDIA REVIEW

C O N T E N T S

Ο Υπουργός Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος κ. Νίκος Κουγιάλης συναντήθηκε στη Μόσχα με τον Υπουργό Γεωργίας της Ρωσικής Ομοσπονδίας

Ο Υπουργός Γεωργίας,  Φυσικών  Πόρων και Περιβάλλοντος κ. Νίκος Κουγιάλης, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στη Μόσχα, είχε σήμερα συνάντηση με τον Υπουργό Γεωργίας της Ρωσικής Ομοσπονδίας κ. Nikolai Fedorov. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε για τη συζήτηση θεμάτων που παρουσιάζουν αμοιβαίο ενδιαφέρον στον γεωργικό τομέα θέτοντας τις βάσεις για στενότερη συνεργασία.

Συνάντηση του Πρωθυπουργού, κ. Αντώνη Σαμαρά, με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, κ. Νίκο Αναστασιάδη

Ο Πρωθυπουργός, κ. Αντώνης Σαμαράς, συναντήθηκε σήμερα, στο Μέγαρο Μαξίμου, με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, κ. Νίκο Αναστασιάδη. Ακολούθησε συνάντηση των αντιπροσωπειών των δύο χωρών. Μετά τις συναντήσεις, έγιναν οι ακόλουθες δηλώσεις:

Προσφώνηση του Υπουργού Άμυνας κ. Φώτη Φωτίου



Προσφώνηση του Υπουργού Άμυνας κ. Φώτη Φωτίου κατά την υπογραφή του Μνημονίου Συνεργασίας με τον
Παγκύπριο Σύνδεσμο Καρκινοπαθών και Φίλων (ΠΑΣΥΚΑΦ)
(Παρασκευή, 11 Οκτωβρίου 2013, ώρα 11.00, αίθουσα συσκέψεων Ελεγκτικής Υπηρεσίας)

Ο Υπουργός Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος κ. Νίκος Κουγιάλης πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στη Μόσχα






Ο Υπουργός Γεωργίας,  Φυσικών  Πόρων και Περιβάλλοντος κ. Νίκος Κουγιάλης πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στη Μόσχα. Ο κ. Υπουργός παρευρέθηκε, χθες, στην διεθνή αγροτική έκθεση “Golden Autumn 2013” στο πλαίσιο της οποίας συμμετείχε, μαζί με άλλους Υπουργούς Γεωργίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Ανακοίνωση του Υπουργείου Γεωργίας αναφορικά με δημοσίευμα για τα ενοίκια για στέγαση των Τμημάτων του





Αναφορικά με δημοσίευμα στον ημερήσιο Τύπο, χθες, με θέμα «Περίεργες μετακινήσεις Κυβερνητικών Τμημάτων – οι κυβερνώντες τώρα θα πληρώνουν ενοίκια από €3.500 σε €10.000», το Υπουργείο Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος ανακοινώνει τα ακόλουθα: