14/6/12

Ημερομηνία Εξέτασης Αιτήσεων για Συντάξεις / Επιδόματα / Βοηθήματα (Περίοδος 8/6-15/6/2012) 14/06/2012

Οι Υπηρεσίες Κοινωνικών Ασφαλίσεων, σε μια προσπάθεια περαιτέρω εξυπηρέτησης των πολιτών, εκδίδουν σε εβδομαδιαία βάση ανακοίνωση ως προς την ημερομηνία εξέτασης των αιτήσεων που παραλήφθηκαν και αφορούν σε Συντάξεις / Επιδόματα / Βοηθήματα.

Χαιρετισμός της Υπουργού Εσωτερικών κας Ελένης Μαύρου στο Συνέδριο του Κυπριακού Συνδέσμου Ιδιοκτητών Ακινήτων με θέμα: «Απαλλοτριώσεις και Ιδιοκτησιακά Δικαιώματα», στο κτήριο ΚΕΒΕ στη Λευκωσία 14/06/2012


Είναι με ιδιαίτερη χαρά που βρίσκομαι σήμερα μαζί σας για να χαιρετήσω το σεμινάριο που διοργανώνεται από τον Κυπριακό Σύνδεσμο Ιδιοκτητών Ακινήτων σχετικά με τις απαλλοτριώσεις και τα ιδιοκτησιακά δικαιώματα.

Δηλώσεις του Υπουργού Υγείας δρος Σταύρου Μαλά για το ΓΕΣΥ για το θέμα της νέας τιμολογιακής πολιτικής για τα φάρμακα 14/06/2012


Ο Υπουργός Υγείας δρ Σταύρος Μαλάς και ο Υπουργός Οικονομικών κ. Βάσος Σιαρλή, ενημέρωσαν σήμερα την Επιτροπή Υγείας της Βουλής για την απόφαση των δύο Υπουργείων να καταθέσουν ολοκληρωμένη πρόταση στο Υπουργικό Συμβούλιο για έναρξη της διαδικασίας υλοποίησης του Γενικού Σχεδίου Υγείας (ΓΕΣΥ).

Ο Υφυπουργός Προεδρίας για Ευρωπαϊκά Θέματα κ. Ανδρέας Μαυρογιάννης πραγματοποίησε επίσκεψη στην Ιρλανδία 14/06/2012

Ο Υφυπουργός για Ευρωπαϊκά Θέματα, Πρέσβης κ Ανδρέας Μαυρογιάννης πραγματοποίησε χθες επίσκεψη στο Δουβλίνο. Κατά την επίσκεψή του ο Υφυπουργός είχε συνάντηση στο ιρλανδικό Υπουργείο Εξωτερικών με την Διευθύντρια Διεύθυνσης ΕΕ κα Anne Barrington και στο Πρωθυπουργικό Γραφείο με τον Βοηθό Γενικό Γραμματέα κ. Lorcan Fullam.

Το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε το Πρόγραμμα της Κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ 14/06/2012

Το Υπουργικό Συμβούλιο σε συνεδρία του στις 12 Ιουνίου 2012 ενέκρινε το Πρόγραμμα της Κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ. Η Κύπρος αναλαμβάνει την Προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ την 1η Ιουλίου 2012, και ως είθισται από όλες τις προεδρίες, έχει ετοιμαστεί το Πρόγραμμα πολιτικών προτεραιοτήτων της Κυπριακής Προεδρίας.

Δηλώσεις του Κυβερνητικού Εκπροσώπου για την οικονομία 14/06/2012


Η Κυβέρνηση κάνει προσπάθειες προς μερικές κατευθύνσεις, έχοντας μπροστά της διάφορα σενάρια αναφορικά με το θέμα της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών, είπε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Στέφανος Στεφάνου.

Δηλώσεις του Κυβερνητικού Εκπροσώπου για την εγκύκλιο Ερντογάν 14/06/2012

Πρόκληση προς την Ευρωπαϊκή ΄Ενωση και προς την Κυπριακή Δημοκρατία αποτελεί η εγκύκλιος που εξέδωσε ο Πρωθυπουργός της Τουρκίας κ. Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προς τους διπλωμάτες και τεχνοκράτες της Τουρκικής Κυβέρνησης με οδηγίες να μην παρίστανται σε συνεδρίες της ΕΕ στις οποίες θα προεδρεύει η Κυπριακή Δημοκρατία, ανέφερε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Στέφανος Στεφάνου, σημειώνοντας ότι πρέπει να υπάρξει αντίδραση από την ΕΕ γι αυτό το γεγονός.

Το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε τον Συμπληρωματικό Προϋπολογισμό του Πανεπιστημίου Κύπρου για το Οικονομικό έτος 2012 14/06/2012

Στην τελευταία του συνεδρίαση στις 12 Ιουνίου το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε τον Συμπληρωματικό Προϋπολογισμό του Πανεπιστημίου Κύπρου για το έτος 2012 που αφορά στην Ιατρική Σχολή, ύψους € 581,709, ο οποίος θα κατατεθεί στη Βουλή των Αντιπροσώπων για ψήφιση.

Ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών 14/06/2012

Στις 4-6 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε στο Στρασβούργο η συνεδρία της Επιτροπής Αναπληρωτών Υπουργών (σε σύνθεση Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων) του Συμβουλίου της Ευρώπης (ΣτΕ), όπου συζητήθηκε το ανθρωπιστικό ζήτημα των αγνοουμένων μέσω της επίβλεψης της εκτέλεσης των Αποφάσεων του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΔΑΔ) στις υποθέσεις της Τέταρτης Διακρατικής Προσφυγής της Κύπρου κατά της Τουρκίας και Βαρνάβα και άλλοι κατά της Τουρκίας.

Δηλώσεις του Υπουργού Συγκοινωνιών και Έργων κ. Ευθύμιου Φλουρέντζου 14/06/2012

Ο Υπουργός Συγκοινωνιών και Έργων κ. Ευθύμιος Φλουρέντζου, μιλώντας στους δημοσιογράφους μετά από σύσκεψη στην παρουσία του Γενικού Εισαγγελέα της Δημοκρατίας κ. Πέτρου Κληρίδη για το θέμα της κινεζικής επένδυσης στο παλαιό αεροδρόμιο Λάρνακας, δήλωσε τα ακόλουθα:

Η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Εμπορίου και Βιομηχανίας συναντήθηκε με αντιπροσωπεία της Εκτελεστικής Γραμματείας της Ευρωπαϊκής Οργάνωσης Καταναλωτών 14/06/2012


Ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εμπορίου και Βιομηχανίας κ.Λευτέρης Χριστοφόρου και τα μέλη κ.κ. Ζαχαρίας Ζαχαρίου, Αντρέας Μιχαηλίδης, Κώστας Κώστα και Γιώργος Βαρνάβα είχαν σήμερα συνάντηση με αντιπροσωπεία της Εκτελεστικής Γραμματείας της Ευρωπαϊκής Οργάνωσης Καταναλωτών (BEUC), με επικεφαλής τον Πρόεδρο κ.Paolo Martinello. Την αντιπροσωπεία συνόδευε η Πρόεδρος του Κυπριακού Συνδέσμου Καταναλωτών κα Φρύνη Μιχαήλ.

Χαιρετισμός του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού κ. Γιώργου Δημοσθένους στη συνέντευξη Τύπου για παρουσίαση δράσεων του Υπουργείου στον τομέα της Αγωγής Υγείας 14/06/2012

Θα ήθελα κατ’ αρχάς να καλωσορίσω τους εκπροσώπους των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης στη σημερινή συνέντευξη Τύπου, κατά την οποία θα παρουσιαστούν δράσεις του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού στον τομέα της Αγωγής Υγείας. Η διάσκεψη αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων που γίνονται για την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών που είναι στις 26 Ιουνίου.
Συγκεκριμένα, θα γίνει αναφορά στα εξής:

Ομιλία του Υπουργού Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού κ. Νεοκλή Συλικιώτη στο συνέδριο Cypriot - Greek Oil and Gas 2012, στη Λάρνακα 14/06/2012

Αρχικά επιτρέψετε μου να ευχαριστήσω τους διοργανωτές του Συνεδρίου για την τιμητική πρόσκληση αλλά και να τους συγχαρώ γι’ αυτή την πρωτοβουλία. Είμαι βέβαιος ότι θα δώσει την ευκαιρία για ένα γόνιμο και παραγωγικό διάλογο σε ένα από τα πλέον φλέγοντα ζητήματα, αυτό της ενέργειας και, μάλιστα, σε μια περίοδο που οι εξελίξεις στον τομέα είναι ραγδαίες και οι νέες προοπτικές που δημιουργούνται εξαιρετικά ευοίωνες.

Ο Υπουργός Εμπορίου θα συμμετάσχει στο Συμβούλιο Υπουργών Ενέργειας 14/06/2012

Ο Υπουργός Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού κ. Νεοκλής Συλικιώτης αναχωρεί σήμερα για το Λουξεμβούργο, όπου αύριο θα συμμετάσχει στο Συμβούλιο Υπουργών Ενέργειας.