12/3/13

Δηλώσεις του Υπουργού Υγείας για την υπόθεση που αφορά Κύπριο φορέα του AIDS

Στα χέρια της Αστυνομίας βρίσκεται η καταγγελία που αφορά άνδρα φορέα του AIDS, ο οποίος φέρεται να εκπορνεύεται έναντι αμοιβής και να μεταδίδει τη νόσο.

Υπουργός Υγείας: Το κράτος οφείλει να προχωρήσει στην εφαρμογή του ΓΕΣΥ 12/03/2013

Επίσκεψη στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας πραγματοποίησε σήμερα ο Υπουργός Υγείας δρ Πέτρος Πετρίδης όπου προήδρευσε σύσκεψης με τη συμμετοχή του Εκτελεστικού Διευθυντή του Νοσοκομείου, των διευθυντών των κλινικών και υπηρεσιακών παραγόντων.

Παρέμβαση του Βουλευτή κ. Γαβριήλ στις εργασίες της Συνάντησης των Προέδρων των Επιτροπών Γεωργίας των Κοινοβουλίων των κρατών μελών της ΕΕ και των υποψήφιων για ένταξη χωρών

Ολοκληρώθηκαν χθες στο Δουβλίνο οι εργασίες της Συνάντησης των Προέδρων των Επιτροπών Γεωργίας των Κοινοβουλίων των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των υποψηφίων για ένταξη χωρών.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης δέχθηκε τον Πρέσβη των ΗΠΑ κ. John Koening


Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης δέχθηκε τον Πρέσβη των ΗΠΑ κ. John KoeningΟ Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης δέχθηκε σήμερα, στο Προεδρικό Μέγαρο, τον Πρέσβη των ΗΠΑ στη Λευκωσία κ. John Koenig. Μετά τη συνάντηση, διάρκειας περίπου μιας ώρας, ο Πρέσβης των ΗΠΑ δήλωσε στους δημοσιογράφους: «Ήταν χαρά μου να επισκεφθώ τον Πρόεδρο Αναστασιάδη και να τον συγχαρώ για την εκλογή του. Η Ουάσινγκτον ενδιαφέρεται πάρα πολύ για την ανάπτυξη της συνεργασίας μας και όπως ο Πρόεδρος Αναστασιάδης κατέστησε σαφές επανειλημμένα τόσο κατά τη διάρκεια της εκστρατείας του όσο και από τότε που έγινε Πρόεδρος, είναι δεσμευμένος στην ενδυνάμωση της σχέσης μεταξύ Κύπρου και ΗΠΑ

TURKISH CYPRIOT AND TURKISH MEDIA REVIEW



TURKISH CYPRIOT AND TURKISH MEDIA REVIEW

Μήνυμα του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού κ. Κυριάκου Κενεβέζου για την Ημέρα Μνήμης Ηρώων Μαθητών (13η Μαρτίου)


Φίλοι και φίλες εκπαιδευτικοί, αγαπητοί μαθητές και μαθήτριες, φοιτητές και φοιτήτριες

Μέσα από τους πολύχρονους αγώνες που η πατρίδα μας διεξήγαγε, η μαθητιώσα νεολαία είχε το δικό της σημαντικό μερίδιο προσφοράς. Μια προσφορά βγαλμένη μέσα από την ψυχή των τιμημένων νιάτων της Κύπρου μας. Μια προσφορά που μας ανυψώνει το φρόνημα και μας κληροδοτεί βαριά παρακαταθήκη να συνεχίσουμε εκείνο το δικό τους αγνό αγώνα για ελευθερία και δικαιοσύνη. Δίκαια λοιπόν η 13η Μαρτίου έχει οριστεί ως Ημέρα Θύμησης. Ως Ημέρα Τιμής για τους Ήρωες Μαθητές της πατρίδας μας που πότισαν με το αίμα τους το δέντρο της λευτεριάς.

Ομιλία του Υπουργού Άμυνας στην τελετή λήξης της εκπαίδευσης των πυροτεχνουργών της Εθνικής Φρουράς από εμπειρογνώμονες των ΗΠΑ

Είναι μεγάλη ευχαρίστηση και τιμή για μένα που βρίσκομαι εδώ στη σημερινή τελετή που σηματοδοτεί το πέρας μιας βαρυσήμαντης εκπαίδευσης η οποία προέκυψε από τη συνεργασία μεταξύ του Υπουργείου Άμυνας της Κυπριακής Δημοκρατίας και των Ηνωμένων Πολιτείων Αμερικής. Η εκπαίδευση αυτή έδωσε τη δυνατότητα στους πυροτεχνουργούς της Εθνικής Φρουράς, να αποκτήσουν πολύτιμες γνώσεις καθώς και εμπειρία, σε θέματα ασφαλούς διαχείρισης, αποθήκευσης και καταστροφής πυρομαχικών.

Βιογραφικό Σημείωμα ΤΑΣΟΣ ΜΗΤΣΟΠΟΥΛΟΣ, Υπουργός Συγκοινωνιών και Έργων

Ο Τάσος Μητσόπουλος γεννήθηκε στη Λάρνακα στις 30 Μαΐου 1965. Είναι έγγαμος με την Κατερίνα Βάτη και έχει μια κόρη και ένα γιο. Σπούδασε νομικά στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών

Aπάντηση του Υπουργείου Συγκοινωνιών και ΄Εργων σε δημοσίευμα

Αναφορικά με το σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Ο Φιλελεύθερος» σε σχέση με περιστατικό που έγινε στις 14/2/2013, όπου δεξαμενόπλοιο που εκφόρτωνε μαζούτ για τις ανάγκες του ηλεκτροπαραγωγικού σταθμού Δεκέλειας μετακινήθηκε και παρέσυρε μαζί του υποθαλάσσιο αγωγό, το Υπουργείο Συγκοινωνιών και ΄Εργων ανακοινώνει τα ακόλουθα:

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δέχθηκε τον Ειδικό Σύμβουλο του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ για το Κυπριακό

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης δέχθηκε σήμερα, στο Προεδρικό Μέγαρο, τον Ειδικό Σύμβουλο του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ για το Κυπριακό κ. Αλεξάντερ Ντάουνερ.

 

(Κ) Επισκόπηση κυπριακού Τύπου

ΚΥΠΕ - Κυριακή Χριστοδούλου - ΛΕΥΚΩΣΙΑ 12/3/2013 07:25




ΚΥΠΕ - Γιώργος Μιχαήλ - ΛΕΥΚΩΣΙΑ 12/03/2013

ΚΥΠΕ - Γιώργος Μιχαήλ - ΛΕΥΚΩΣΙΑ 12/03/2013


1. Την πρώτη τους συνάντηση θα έχουν στις 11 το πρωί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, που επέστρεψε χθες βράδυ από την επίσημη επίσκεψή του στην Αθήνα, με τον Ειδικό Σύμβουλο του ΓΓ του ΟΗΕ για την Κύπρο, Αλεξάντερ Ντάουνερ. Σε διάλεξη χθες βράδυ στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου, λίγες ώρες μετά την άφιξή του στο νησί, ο κ. Ντάουνερ ανέφερε ότι ανυπομονεί να ακούσει τί έχει να πει ο Πρόεδρος Αναστασιάδης στη σημερινή τους πρώτη συνάντηση.