7/12/12

Η Υπουργός Εξωτερικών θα συμμετάσχει στο τελευταίο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της Κυπριακής Προεδρίας 07/12/2012

Η Υπουργός Εξωτερικών δρ Ερατώ Κοζάκου-Μαρκουλλή θα συμμετάσχει τη Δευτέρα, 10 Δεκέμβριου, στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων (ΣΕΥ) της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στις Βρυξέλλες, του οποίου θα προεδρεύσει η Ύπατη Εκπρόσωπος της Ένωσης για θέματα Εξωτερικών Υποθέσεων και Πολιτικής Ασφαλείας Βαρόνη Catherine Ashton. Αυτή θα είναι η τελευταία συνάντηση του ΣΕΥ κατά τη διάρκεια της Κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ.

Δηλώσεις του Υπουργού Συγκοινωνιών μετά από συναντήσεις με την ΕΜΕΛ και τον ΟΣΕΛ 07/12/2012

Ο Υπουργός Συγκοινωνιών και Έργων κ. Ευθύμιος Φλουρέντζου είχε σήμερα χωριστές συναντήσεις με αντιπροσωπείες του Οργανισμού Συγκοινωνιών Επαρχίας Λευκωσίας (ΟΣΕΛ) και της Εταιρείας Μεταφορών Λεμεσού (ΕΜΕΛ).

Μιλώντας στους δημοσιογράφους ο κ. Υπουργός είπε τα εξής:

Ο Πρόεδρος της Βουλής συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό της Σερβίας 07/12/2012

Ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Γιαννάκης Λ. Ομήρου είχε σήμερα συνάντηση με τον Πρωθυπουργό της Σερβίας κ. Ivica Dačić, ο οποίος πραγματοποιεί διήμερη επίσκεψη στην Κύπρο. Τον κ. Dačić συνόδευαν ο Πρέσβης της Σερβίας στην Κύπρο κ. Savo Djurica, η Πρέσβης της Κυπριακής Δημοκρατίας στο Βελιγράδι κα Ναυσικά Κρούστη, καθώς και άλλοι υψηλόβαθμοι υπηρεσιακοί παράγοντες.

Εκδηλώσεις σχετικά με την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής 07/12/2012


Το Τμήμα Περιβάλλοντος, του Υπουργείου Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος και οι Δήμοι Λευκωσίας, Λεμεσού, Λάρνακας, Γεροσκήπου και Πόλης Χρυσοχούς διοργανώνουν τις ακόλουθες εκδηλώσεις με γενικό τίτλο «Αντιμετωπίζοντας την Κλιματική Αλλαγή»:

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό της Σερβίας 07/12/2012

Τη σύσταση κοινής Διυπουργικής Επιτροπής η οποία θα ανασκοπήσει τις σχέσεις μεταξύ Κύπρου και Σερβίας σε διάφορους τομείς, καθώς και τρόπους για την περαιτέρω ανάπτυξή τους αποφάσισαν σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Δημήτρης Χριστόφιας και ο Πρωθυπουργός της Σερβίας κ. Ivica Dačić, ο οποίος πραγματοποιεί επίσκεψη στην Κύπρο.

Ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων θα συναντηθεί με τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας κ. Αντώνη Σαμαρά 07/12/2012


Ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Γιαννάκης Λ. Ομήρου θα έχει συνάντηση με τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας κ. Αντώνη Σαμαρά την ερχόμενη Κυριακή, 9 Δεκεμβρίου, στις 8 το πρωί στο ξενοδοχείο Χίλτον.

Ομιλία του Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Γιαννάκη Λ. Ομήρου σε εκδήλωση στη Βουλή για απονομή τιμής στον Καθηγητή Φίλιππο Πατσαλή 07/12/2012

Η Βουλή των Αντιπροσώπων τιμά σήμερα με ιδιαίτερη υπερηφάνεια έναν εκλεκτό και πρωτοπόρο επιστήμονα, τον Καθηγητή Φίλιππο Πατσαλή, Γενικό Εκτελεστικό Ιατρικό Διευθυντή του Ινστιτούτου Νευρολογίας και Γενετικής Κύπρου.

O Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Κύπρου στα Ηνωμένα Έθνη συμμετείχε σε συζήτηση πάνελ για τον ρόλο της ΕΕ στα Ηνωμένα Έθνη στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια της Νέας Υόρκης 07/12/2012

Ο Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Κύπρου στα Ηνωμένα Έθνη Πρέσβης κ. Νίκος Αιμιλίου έλαβε μέρος, στις 5 Δεκεμβρίου, σε συζήτηση πάνελ με θέμα: «Η δυναμική εξουσίας στα Ηνωμένα Έθνη και ο ρόλος των περιφερειακών οργανισμών - Η περίπτωση της Ευρωπαϊκής Ένωσης», που πραγματοποιήθηκε στη Σχολή Διεθνών και Δημοσίων Σχέσεων του Πανεπιστημίου Κολούμπια της Νέας Υόρκης.

Εκδήλωση της Κυπριακής Πρεσβείας στη Χάγη με κύριο ομιλητή τον Ολλανδό Πρωθυπουργό 07/12/2012

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων που πραγματοποιούνται με την ευκαιρία της Κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η Πρεσβεία της Κύπρου στη Χάγη διοργάνωσε γεύμα εργασίας, στις 5 Δεκεμβρίου, με κύριο ομιλητή τον Ολλανδό Πρωθυπουργό κ. Mark Rutte.