25/4/13

Ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων δέχθηκε τον Πρέσβη της Ρωσικής Ομοσπονδίας 25/04/2013


Ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Γιαννάκης Λ. Ομήρου δέχθηκε σήμερα το απόγευμα τον Πρέσβη της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην Κύπρο κ. Vyacheslav D. Shumskiy.

Ο Υπουργός Εσωτερικών συναντήθηκε με την Ένωση Δήμων Κύπρου

Συνάντηση με την Ένωση Δήμων Κύπρου είχε σήμερα το πρωί ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Σωκράτης Χάσικος στο Υπουργείο Εσωτερικών. Στο επίκεντρο της συνάντησης ήταν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν σήμερα οι Δήμοι της Κύπρου και οι τρόποι αντιμετώπισης τους.

Αναφορά του Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Γιαννάκη Λ. Ομήρου στην επέτειο της Εργατικής Πρωτομαγιάς στη συνεδρία της ολομέλειας του Σώματος 25/04/2013


Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,

Θα ήθελα προ ημερησίας διατάξεως να αναφερθώ στην επέτειο της Εργατικής Πρωτομαγιάς την ερχόμενη Τετάρτη, που συμπίπτει με τη Μεγάλη Τετάρτη.

Αναφορά του Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Γιαννάκη Λ. Ομήρου στην επέτειο του πυρηνικού ατυχήματος στο Τσερνόμπιλ στη συνεδρία της ολομέλειας του Σώματος 25/04/2013

Συμπληρώνονται αύριο 27 χρόνια από το τραγικό ατύχημα στον πυρηνικό σταθμό του Τσερνόμπιλ, στη σημερινή Ουκρανία, με ολέθριες συνέπειες για εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους.

Ο Υπουργός Γεωργίας συναντήθηκε με εκπροσώπους του Παγκύπριου Συνδέσμου Ξενοδόχων 25/04/2013

Ο Υπουργός Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος κ. Νίκος Κουγιάλης είχε σήμερα συνάντηση, στο Υπουργείο Γεωργίας, με τον Πρόεδρο κ. Χάρη Λοϊζίδη και εκπροσώπους του Παγκύπριου Συνδέσμου Ξενοδόχων (ΠΑ.ΣΥ.ΞΕ).

Ο Πρόεδρος της Βουλής δέχθηκε την Πρόεδρο της Ομάδας Φιλίας Αυστραλίας – Κύπρου στο Κοινοβούλιο της Αυστραλίας 25/04/2013

Ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Γιαννάκης Λ. Ομήρου δέχθηκε σήμερα την Πρόεδρο της Ομάδας Φιλίας Αυστραλίας – Κύπρου στο Κοινοβούλιο της Αυστραλίας κα Μαρία Βαμβακινού.

Συμμετοχή του Υπουργού Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος στο Άτυπο Συμβούλιο Υπουργών Περιβάλλοντος, στο Δουβλίνο 25/04/2013

Ο Υπουργός Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος κ. Νίκος Κουγιάλης εκπροσώπησε την Κύπρο στο Άτυπο Συμβούλιο Υπουργών Περιβάλλοντος που πραγματοποιήθηκε στο Δουβλίνο στις 21-23 Απριλίου και συμμετείχε στις συζητήσεις αναφορικά με την πράσινη οικονομία, τον ατμοσφαιρικό αέρα και την κλιματική αλλαγή.

Σύσκεψη στο Υπουργείο Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης με θέμα τα προβλήματα στην παλιά Λευκωσία 25/04/2013

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης κ. Ιωνάς Νικολάου προήδρευσε σήμερα σύσκεψης με την ηγεσία της Αστυνομίας (Αρχηγό Αστυνομίας, Βοηθό Αρχηγό Επιχειρήσεων και Αστυνομικό Διευθυντή Λευκωσίας) και τον Δήμαρχο

Στις προτεραιότητες της Κυβέρνησης η κοινωνία της πληροφορίας, δηλώνει ο Υπουργός Συγκοινωνιών και Έργων 25/04/2013

Στην παρουσία του Υπουργού Συγκοινωνιών και Έργων κ. Τάσου Μητσόπουλου συνήλθε σήμερα η Συμβουλευτική Επιτροπή για την Κοινωνία της Πληροφορίας, υπό την Προεδρία του Γενικού Διευθυντή του Υπουργείου κ. Αλέκου Μιχαηλίδη.

Χαιρετισμός του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη στην παρουσίαση του βιβλίου του Ανδρέα Αγγελόπουλου «Ύμνος Ελευθερίας», στη Λεμεσό 25/04/2013

Να μη μεταδοθεί πριν τις 7.30 μ.μ.

Το βιβλίο του Ανδρέα Αγγελόπουλου «Ύμνος Ελευθερίας, Μνήμες του Ανδρέα Αγγελόπουλου από τον Αγώνα της ΕΟΚΑ 1955 – 1959» συνιστά την απάντηση του Ανδρέα στην επιθυμία πολλών φίλων και συναγωνιστών του που ζητούσαν να πληροφορηθούν για άγνωστες πτυχές και λεπτομέρειες του ηρωικού αγώνα της ΕΟΚΑ, ιδιαίτερα από τον τομέα της πόλης και της επαρχίας Λεμεσού καθώς βεβαίως και για τη δική του συμμετοχή.

Δηλώσεις της Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων


25/04/13

    Η Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, κ. Ζέτα Αιμιλιανίδου προέβη σε δηλώσεις μετά το πέρας των συναντήσεων που είχε σήμερα στο Υπουργείο με τον ΠΑΣΥΚΑ, την ΟΣΙΚΑ και τον ACTA.

Συνάντηση του Υπουργού Συγκοινωνιών και Έργων με τον Δήμαρχο Λευκωσίας 25/04/2013

Ο Υπουργός Συγκοινωνιών και Έργων κ. Τάσος Μητσόπουλος είχε σήμερα συνάντηση με τον Δήμαρχο Λευκωσίας κ. Κωνσταντίνο Γιωρκάτζη με τον οποίο συζήτησε θέματα αναζωογόνησης και ανάπτυξης της Λευκωσίας.

Συνέντευξη Τύπου του Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Γιαννάκη Λ. Ομήρου για την παρουσίαση της νέας Ιστοσελίδας της Βουλής

Η κοινωνία της πληροφορίας, με τη ραγδαία εξέλιξη των τεχνολογιών της πληροφορίας και της επικοινωνίας, δημιουργεί νέα δεδομένα και ευκαιρίες τόσο για την ανάπτυξη και την ποιότητα ζωής όσο και για την εμβάθυνση της δημοκρατίας μέσω της έκφρασης των πολιτών.

Σύσκεψη στο Υπουργείο Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης με θέμα τα προβλήματα στην παλιά Λευκωσία



25/4/2013

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης κ. Ιωνάς Νικολάου προήδρευσε σήμερα σύσκεψης με την ηγεσία της Αστυνομίας (Αρχηγό Αστυνομίας, Βοηθό Αρχηγό Επιχειρήσεων και Αστυνομικό Διευθυντή Λευκωσίας) και το Δήμαρχο Λευκωσίας, όπου συζητήθηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η περιοχή της παλιάς Λευκωσίας. Κατά τη σύσκεψη, αποφασίστηκε η λήψη συγκεκριμένων μέτρων στο πλαίσιο της συνεργασίας μεταξύ Αστυνομίας και Τοπικής Αυτοδιοίκησης ώστε να ενισχυθεί το αίσθημα ασφάλειας στην περιοχή.

Θέσεις Επιτρόπου Περιβάλλοντος για τη φορολόγηση της ακίνητης περιούσιας



25 Απριλίου 2013

Προτάσεις περιβαλλοντικού χαρακτήρα καταγραφεί σε επιστολή της προς τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Σωκράτη Χάσικο, με θέμα τη φορολόγηση της ακίνητης περιούσιας, η Επίτροπος Περιβάλλοντος κ. Ιωάννα Παναγιώτου.

TURKISH CYPRIOT AND TURKISH MEDIA REVIEW



TURKISH CYPRIOT AND TURKISH MEDIA REVIEW

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας συναντήθηκε με τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου 25/04/2013


Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας διαβεβαίωσε ότι η Κυβέρνηση λαμβάνει όλα τα μέτρα έτσι ώστε να βγει ο τόπος από την οικονομική κρίση, είπε σήμερα ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος Βʼ, ο οποίος συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Νίκο Αναστασιάδη, στο Προεδρικό Μέγαρο.

Χαιρετισμός του Υπουργού Υγείας δρος Πέτρου Πετρίδη στο 4Ο Παγκόσμιο Συνεδρίο Αποδήμων Ιατρών και Βιοεπιστημόνων Ελλάδας και Κύπρου, στην Πάφο 25/04/2013

Να μη μεταδοθεί πριν τις 8 μ.μ.

Αγαπητέ Πρόεδρε της Οργανωτικής Επιτροπής και Πρόεδρε της Επιστημονικής Επιτροπής,

Φίλες και φίλοι σύνεδροι,

Ο Υπουργός Εσωτερικών συναντήθηκε με την Ένωση Δήμων Κύπρου 25/04/2013


Συνάντηση με την Ένωση Δήμων Κύπρου είχε σήμερα το πρωί ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Σωκράτης Χάσικος στο Υπουργείο Εσωτερικών. Στο επίκεντρο της συνάντησης ήταν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν σήμερα οι Δήμοι της Κύπρου και οι τρόποι αντιμετώπισης τους.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δέχθηκε τον Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας 25/04/2013

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης δέχθηκε σήμερα, στο Προεδρικό Μέγαρο, τον Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας κ. Πανίκο Δημητριάδη.

Συμμετοχή του Βουλευτή κ. Νίκου Νικολαΐδη στην Ολομέλεια της ΚΣΣΕ 25/04/2013

Σε παρέμβασή του ενώπιον της Ολομέλειας της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης (ΚΣΣΕ) χθες για το ζήτημα της διαχείρισης θεμάτων πολιτισμού και παιδείας από τα εθνικά κοινοβούλια, ο Βουλευτής κ. Νίκος Νικολαΐδης ανέφερε πως τα δυο αυτά θέματα είναι αλληλένδετα.

Τελετή ορκωμοσίας του νέου Δικαστή του Ανωτάτου Δικαστηρίου 25/04/2013


Πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί, στο Προεδρικό Μέγαρο, η τελετή ορκωμοσίας του νέου Δικαστή του Ανωτάτου Δικαστηρίου κ. Μιχάλη Χριστοδούλου, ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη.

Παράνομη η εκκοπή δέντρων για τη λαμπρατζιά

Το Τμήμα Δασών του Υπουργείου Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος εκφράζει τη βαθιά ανησυχία του για την παράνομη εκκοπή δέντρων η οποία παρατηρείται κάθε χρόνο κατά την περίοδο του Πάσχα, για να καούν στην παραδοσιακή «Λαμπρατζιά».

Eπαφές του Υπουργού Εξωτερικών στο Λονδίνο 25/04/2013

Ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Ιωάννης Κασουλίδης πραγματοποίησε xθες επίσκεψη στο Λονδίνο, για να μιλήσει σε δείπνο που διοργάνωσε η Εθνική Κυπριακή Ομοσπονδία Ηνωμένου Βασιλείου στο Παλάτι του Westminster, στην παρουσία μελών της Βουλής των Κοινοτήτων και της Βουλής των Λόρδων.

Χαιρετισμός Υπουργού Υγείας Δρος Πέτρου Πετρίδη στο 4Ο Παγκόσμιο Συνεδρίο Αποδήμων Ιατρών και Βιοεπιστημόνων Ελλάδας και Κύπρου 25 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2013, ΠΑΦΟΣ

ΕΜΠΑΡΓΚΟ 8μμ


Χαιρετισμός Υπουργού Υγείας Δρος Πέτρου Πετρίδη στο 4Ο  Παγκόσμιο Συνεδρίο Αποδήμων Ιατρών και Βιοεπιστημόνων Ελλάδας και Κύπρου

 25 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2013, ΠΑΦΟΣ  


Παρουσίαση του Υπουργού Άμυνας κ. Φώτη Φωτίου της στρατηγικής του Υπουργείου για την αντιμετώπιση των ναρκωτικών στις Ένοπλες Δυνάμεις


Παρουσίαση του Υπουργού Άμυνας κ. Φώτη Φωτίου
της στρατηγικής του Υπουργείου για την
αντιμετώπιση των ναρκωτικών στις Ένοπλες Δυνάμεις
(Υπουργείο Άμυνας, 25 Απριλίου 2013, 11.00 π.μ.)

Δελτίο Ειδήσεων ΚΥΠΕ «ΔΕΚΑ»

ΚΥΠΕ - Θωμάς Κεττένης - ΛΕΥΚΩΣΙΑ 25/04/2013 10:17

1. Το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε την Τετάρτη τη δανειακή σύμβαση και το Μνημόνιο, τα οποία  προωθούνται στη Βουλή με στόχο την προκαταρκτική συζήτηση στις Επιτροπές της Βουλής. Στην Ολομέλεια της Βουλής αναμένεται να κατατεθούν σήμερα προς ψήφιση το νομοσχέδιο για την αύξηση της φορολογίας για την ακίνητης ιδιοκτησία, καθώς όπως δήλωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Χρίστος Στυλιανίδης, για να εκταμιευτεί η πρώτη δόση της δανειακής σύμβασης θα πρέπει να ψηφιστεί το νομοσχέδιο αυτό. Στόχος είναι η είσπραξη 75 εκ. ευρώ.