31/10/13

Ομιλία του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη για την Παγκόσμια Ημέρα του ΟΗΕ, 31 Οκτωβρίου 2013

Η ίδρυση του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών ακολούθησε τη φρίκη και το χάος του Β´ Παγκοσμίου Πολέμου και ήταν αποτέλεσμα της συλλογικής συνείδησης που διαμορφώθηκε αμέσως μετά τον όλεθρο εκείνου του πολέμου. Αποστολή του Οργανισμού ήταν και παραμένει η εφαρμογή του διεθνούς δικαίου, η διατήρηση της ειρήνης και ασφάλειας, η προώθηση της ανάπτυξης και η διασφάλιση της κοινωνικής ισότητας ανά την υφήλιο.

Ο Υπουργός Γεωργίας συναντήθηκε με τον Υπουργό Γεωργίας της Παλαιστίνης


Ο Υπουργός Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος κ. Νίκος Κουγιάλης, συναντήθηκε σήμερα, στο Υπουργείο Γεωργίας, με τον Υπουργό Γεωργίας της Παλαιστίνης, Δρα Waleed Assaf, ο οποίος πραγματοποιεί διήμερη επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο. Μετά το πέρας της συνάντησης οι δύο Υπουργοί υπέγραψαν διμερές Σχέδιο Δράσης και προέβησαν σε δηλώσεις προς τους δημοσιογράφους ως ακολούθως:

The Minister of Agriculture had a meeting with the Palestinian Minister of Agriculture

Thursday, 31/10/2013
The Minister of Agriculture had a meeting with the Palestinian Minister of Agriculture
The Minister of Agriculture, Natural Resources and Environment, Mr Nicos Kouyialis, had a meeting, today, with the Palestinian Minister of Agriculture, Dr Waleed Assaf, at the Ministry of Agriculture, in Nicosia. The Palestinian Minister is paying a two-day official visit in Cyprus. After the bilateral meeting held, the two Ministers signed a bilateral Action Plan and made statements to the Press as follows:

Ο Πρόεδρος της Βουλής συναντήθηκε με τον Επιτετραμμένο της Πορτογαλίας


Ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Γιαννάκης Λ. Ομήρου δέχθηκε σήμερα τον νέο Επιτετραμμένο της Πορτογαλίας στην Κύπρο κ. João Perestrello.

Ανακοίνωση του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων για επικείμενη συνάντηση του Εργατικού Συμβουλευτικού Σώματος

Στην τελευταία συνεδρία του Εργατικού Συμβουλευτικού Σώματος που πραγματοποιήθηκε στις 23 Μαΐου 2013 συζητήθηκε μεταξύ των κοινωνικών εταίρων και ο καταρτισμός ενός εκτάκτου Σχεδίου αντιμετώπισης της κρίσης, διετούς διάρκειας, καθώς και μια Συμφωνία Κυρίων που θα αποσκοπούσε στη βελτίωση των εργασιακών θεμάτων που προκύπτουν σήμερα.

Ο Υπουργός Εσωτερικών προήδρευσε σύσκεψης με κοινοτικά συμβούλια για την κατασκευή Μονάδας Διαχείρισης Απορριμμάτων


Ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Σωκράτης Χάσικος προήδρευσε σήμερα, στο Υπουργείο Εσωτερικών, σύσκεψης με τα κοινοτικά συμβούλια Μενοίκου, Μιτσερού, Αγροκηπιάς, Αρεδιού και Αγίου Ιωάννη Μαλούντας για την κατασκευή Μονάδας Ολοκληρωμένων Εγκαταστάσεων Διαχείρισης Απορριμμάτων στην επαρχία Λευκωσίας.

Ο Υπουργός Γεωργίας συναντήθηκε με τον Υπουργό Γεωργίας της Παλαιστίνης

Ο Υπουργός Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος κ. Νίκος Κουγιάλης συναντήθηκε σήμερα, στο Υπουργείο Γεωργίας, με τον Υπουργό Γεωργίας της Παλαιστίνης, Δρα Walid Assaf, ο οποίος πραγματοποιεί διήμερη επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο.

Δηλώσεις του Υπουργού Άμυνας στη Βουλή





Ο Υπουργός Άμυνας κ. Φώτης Φωτίου, μετά το πέρας της συνεδρίας της Επιτροπής Οικονομικών της Βουλής, στην οποία συζητήθηκε ο προϋπολογισμός του Υπουργείου Άμυνας για το 2014, προέβη στις ακόλουθες δηλώσεις προς τους δημοσιογράφους:

TURKISH CYPRIOT AND TURKISH MEDIA REVIEW



TURKISH CYPRIOT AND TURKISH MEDIA REVIEW

C O N T E N T S

Συνάντηση του Υπουργού Συγκοινωνιών και Έργων με τον Επίσκοπο Αμαθούντας


Ο Υπουργός Συγκοινωνιών και Έργων κ. Τάσος Μητσόπουλος είχε σήμερα το πρωί στο γραφείο του συνάντηση με τον Επίσκοπο Αμαθούντας Νικόλαο και μέλη της Εκκλησιαστικής Επιτροπής της κοινότητας του Αγίου Τύχωνα.

Ο Πρέσβης της Κύπρου στην Τυνησία επέδωσε τα διαπιστευτήρια του

Ο Πρέσβης της Δημοκρατίας στη Γαλλία κ. Μάριος Λυσιώτης επέδωσε χθες, στην Τύνιδα, τα διαπιστευτήρια του στον Πρόεδρο της Τυνησίας κ. Moncef Marzouki ως ο Πρέσβης της Κύπρου στην Τυνησία με έδρα το Παρίσι.

Πρόγραμμα τέως Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Δημήτρη Χριστόφια




Πρόγραμμα τέως Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Δημήτρη Χριστόφια

Σήμερα Πέμπτη, 31 Οκτωβρίου 2013