10/12/13

Ο Άγιος Βασίλης πρεσβευτής των ευρωπαϊκών δασών






Το Τμήμα Δασών, του Υπουργείου Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος, ανακοινώνει ότι με την ευκαιρία της πραγματοποίησης της συνόδου "Metsa 2013", την κοινή σύνοδο της Επιτροπής για τα δάση και τη δασική βιομηχανία (της Οικονομικής Επιτροπής του ΟΗΕ για την Ευρώπη - UNECE), και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Δασών (του Διεθνούς Οργανισμού Τροφίμων και Γεωργίας - FAO), από τις 9 μέχρι τις 13 Δεκεμβρίου 2013 στο Rovaniemi της Φινλανδίας, δεν μπορούσε  ο Άγιος Βασίλης που ζει σε αυτόν τον απόμακρο χώρο της Φινλανδίας, να μην έχει το δικό του ρόλο.

Δηλώσεις του Υπουργού Δικαιοσύνης μετά την κατάθεση της Έκθεσης του Υπουργείου Δικαιοσύνης για το 2011 στη Γενική Ελέγκτρια






Ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης κ. Ιωνάς Νικολάου είχε σήμερα συνάντηση με τη Γενική Ελέγκτρια κα Χρυστάλλα Γιωρκάτζη, στη Βουλή των Αντιπροσώπων, κατά την οποία κατέθεσε την Έκθεση του Υπουργείου Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης για το έτος 2011.

Γραπτή δήλωση του Αν. Κυβερνητικού Εκπροσώπου κ. Β. Παπαδόπουλου αναφορικά με επιστολή του ΓΓ του ΑΚΕΛ στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας







Ανάμεσα στις ύψιστες προτεραιότητες και έγνοιες της Κυβέρνησης για την ομαλοποίηση της κατάστασης της οικονομίας και την επανεκκίνησή της είναι η ανακούφιση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων μέσα από σειρά μέτρων για στήριξή τους.

Δραστηριότητες του Υπουργού Συγκοινωνιών και Έργων κ. Tάσου Μητσόπουλου





Δραστηριότητες του Υπουργού Συγκοινωνιών
και Έργων κ. Tάσου Μητσόπουλου

Τετάρτη, 11/12/2013

Εκπνοή προθεσμίας για καταβολή εισφορών Κοινωνικών Ασφαλίσεων χωρίς την επιβολή πρόσθετου τέλους





Το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, στο πλαίσιο της πολιτικής της Κυβέρνησης για παροχή ελαφρύνσεων, είχε προχωρήσει σε τροποποίηση της νομοθεσίας Κοινωνικών Ασφαλίσεων, ώστε να μην επιβάλλονται πρόσθετα τέλη για την καθυστέρηση καταβολής εισφορών, που αφορούν περιόδους εισφορών του 2013, νοουμένου ότι αυτές θα καταβληθούν μέχρι την 31η Δεκεμβρίου 2013.

Εργασίες συντήρησης του οδοστρώματος στον αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας – Λεμεσού παρά τον κόμβο Κόρνου και Κοφίνου





To Υπουργείο Συγκοινωνιών και Έργων, Τμήμα Δημοσίων Έργων, Γραφείο Επαρχιακού Μηχανικού Λευκωσίας ανακοινώνει ότι την Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου από τις 8.30 μ.μ. μέχρι τις 6 π.μ. της επόμενης ημέρας, θα εκτελούνται εργασίες περιοδικής συντήρησης του οδοστρώματος σε τμήματα του αυτοκινητόδρομου Λευκωσίας – Λεμεσού παρά τον κόμβο Κόρνου και τον Κόμβο Κοφίνου, ως ακολούθως:

Έναρξη απευθείας πτήσεων μεταξύ Ντόχας και Λάρνακας από την Qatar Airways




Το Υπουργείο Συγκοινωνιών και Έργων χαιρετίζει με ιδιαίτερη ικανοποίηση την χθεσινή ανακοίνωση της αεροπορικής εταιρείας του Κατάρ, Qatar Airways, για έναρξη απευθείας πτήσεων μεταξύ Ντόχας και Λάρνακας από τον Απρίλιο του 2014 με συχνότητα τέσσερεις πτήσεις εβδομαδιαίως.

Καταδίκες για παραβάσεις της Νομοθεσίας για την Ασφάλεια και Υγεία στην Εργασία






Μέσα στα πλαίσια της αρμοδιότητας του το Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας προώθησε την ποινική δίωξη εργοδοτών και διευθυντών εταιρειών που παρέβηκαν τις διατάξεις της Νομοθεσίας η οποία αφορά θέματα Ασφάλειας και Υγείας στην Εργασία. Ως αποτέλεσμα των διώξεων αυτών το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας καταδίκασε μέσα στο 2013 τους πιο κάτω:

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δέχθηκε αντιπροσωπείες των Εκπαιδευτικών Οργανώσεων






Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης δέχθηκε σήμερα, στο Προεδρικό Μέγαρο, αντιπροσωπείες των Εκπαιδευτικών Οργανώσεων ΟΕΛΜΕΚ, ΠΟΕΔ και ΟΛΤΕΚ, στην παρουσία του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού κ. Κυριάκου Κενεβέζου.

Πρόγραμμα δραστηριοτήτων του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη




Πρόγραμμα δραστηριοτήτων του Προέδρου της Δημοκρατίας
κ. Νίκου Αναστασιάδη

Τετάρτη, 11/12/2013

Χαιρετισμός του Υπουργού Συγκοινωνιών κ. Τ. Μητσόπουλου στην παρουσίαση του έργου για αντιμετώπιση των οδικών ατυχημάτων



Να μη μεταδοθεί πριν τις 6.00 μ.μ.


Είναι η τρίτη φορά που βρίσκομαι στον χώρο του Πανεπιστημίου Κύπρου μέσα σε μια μόλις βδομάδα προσφωνώντας επιστημονικά συνέδρια ή ημερίδες. Κι αυτό δικαιώνει πλήρως την απόφασή μας να υπογράψουμε μνημόνιο συνεργασίας με το ανώτατο εκπαιδευτικό μας ίδρυμα που πολλά έχει να προσφέρει στην εξέλιξη όχι μόνο της εκπαίδευσης αλλά και της κοινωνίας μας ευρύτερα. 

TURKISH CYPRIOT AND TURKISH MEDIA REVIEW




TURKISH CYPRIOT AND TURKISH MEDIA REVIEW

C O N T E N T S

Δραστηριότητες του Υπουργού Εσωτερικών κ. Σωκράτη Χάσικου



 
Δραστηριότητες του Υπουργού Εσωτερικών
κ. Σωκράτη Χάσικου


Τετάρτη, 11/12/2013

Δραστηριότητες του Υπουργού Συγκοινωνιών και Έργων κ. Tάσου Μητσόπουλου



 
Δραστηριότητες του Υπουργού Συγκοινωνιών και Έργων
κ. Tάσου Μητσόπουλου

Τρίτη, 10/12/2013

Harmonised Index of Consumer Prices (HICP) November 2013



 
Harmonised Index of Consumer Prices (HICP)
November 2013

-0,8% rate of inflation in Cyprus, as measured by the HICP

«Εναρμονισμένος» Δείκτης Τιμών Καταναλωτή (Εν. ΔΤΚ) Νοέμβριος 2013




«Εναρμονισμένος» Δείκτης Τιμών Καταναλωτή (Εν. ΔΤΚ)
Νοέμβριος 2013


-0,8% ο ρυθμός πληθωρισμού της Κύπρου με βάση τον Εν. ΔΤΚ

Το CYPRUS INSTITUTE OF MARKETING ανακοινώνει την σύσταση Συνδέσμου Αποφοίτων






Το Cyprus Institute of Marketing είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την επανασύσταση του Συνδέσμου Αποφοίτων (CIM Alumni Association).



Το CIM συμπλήρωσε το 2013 αισίως 35 χρόνια πρωτοπορίας στην Ανώτατη εκπαίδευση στην Κύπρο και με πέραν των 10,000 αποφοίτων σε Κύπρο και εξωτερικό, αποτελεί ένα από τα κορυφαία Business Schools της Μέσης Ανατολής.

Ανακοίνωση του Γενικού Εισαγγελέα κ. Κ. Κληρίδη ως προς την πορεία των ανακρίσεων για την οικονομία





Έγινε στις 9 Δεκεμβρίου 2013 στο Αρχηγείο Αστυνομίας, ενημέρωση από την Ανακριτική Ομάδα της Αστυνομίας ως προς την πορεία των συνεχιζόμενων ανακρίσεων για την οικονομία. Στην ενημερωτική σύσκεψη παρέστησαν ο Γενικός Εισαγγελέας της Δημοκρατίας, ο Βοηθός Γενικός Εισαγγελέας, ο Αρχηγός της Αστυνομίας, Λειτουργοί του Ποινικού Τμήματος της Νομικής Υπηρεσίας και τα μέλη της Ανακριτικής Ομάδας, η οποία αποτελείται από 17 μέλη της Δύναμης.

Ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών για την Παγκόσμια Ημέρα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων






Η 10η Δεκεμβρίου 2013 σηματοδοτεί την 65η επέτειο από την υιοθέτηση της Οικουμενικής Διακήρυξης για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα το 1948, η οποία αποτελεί το θεμέλιο των βασικών δικαιωμάτων και ελευθεριών.

Press release by the Ministry of Foreign Affairs on Human Rights Day







Today, we mark the 65th anniversary of the Universal Declaration of Human Rights which, since its adoption in 1948, is regarded as the cornerstone in the field of fundamental rights and freedoms.

Ο Βουλευτής δρ Κυριάκος Χατζηγιάννης συμμετέχει στις εργασίες της 6ης Συνόδου της Ασιατικής Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης






Στα πλαίσια των εργασιών της 6ης Συνόδου της Ασιατικής Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης (ΑΚΣ), που πραγματοποιείται στο Ισλαμαμπάντ, ο Βουλευτής δρ Κυριάκος Χατζηγιάννης, πήρε μέρος σε συζήτηση της Μόνιμης Επιτροπής της Συνέλευσης για την Οικονομία και την Αειφόρο Ανάπτυξη.

Παρέμβαση της βουλευτή δρος Στέλλας Δημητρίου-Μισιαούλη στην Ασιατική Κοινοβουλευτική Συνέλευση





Άρχισαν χθες στο Ισλαμαμπάντ οι εργασίες της 6ης Συνόδου της Ασιατικής Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης, στις οποίες μετέχει αντιπροσωπεία της Βουλής των Αντιπροσώπων αποτελούμενη από τους βουλευτές δρα Στέλλα Δημητρίου-Μισιαούλη και δρα Κυριάκο Χατζηγιάννη.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δέχθηκε τον κ. Α. Ντάουνερ






Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης δέχθηκε σήμερα, στο Προεδρικό Μέγαρο, τον Ειδικό Σύμβουλο του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ για την Κύπρο κ. Αλεξάντερ Ντάουνερ.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου ευχαριστεί θερμά το κοινό για την απλόχερη προσφορά του.


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ



Στις 26, 27, 28 και 29 Σεπτεμβρίου 2013 διεξήχθη ο Έρανος του Παγκύπριου Συνδέσμου Καρδιοπαθών.  Στην επαρχία Λευκωσίας το ποσό που εισπράχθηκε ανέρχεται στις  €15.800 

Χαιρετισμός του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη στην Ετήσια Γενική Συνέλευση της Ένωσης Δήμων Κύπρου






Με ιδιαίτερη χαρά βρίσκομαι σήμερα μαζί σας για να χαιρετίσω την ετήσια Γενική Συνέλευση της Ένωσης Δήμων Κύπρου και να απευθυνθώ στους Δημάρχους της Κύπρου και τους άλλους εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Δήλωση του Υπουργού Συγκοινωνιών και Έργων κ. Τάσου Μητσόπουλου για την επίθεση που δέχτηκαν Επόπτες Οδικών Μεταφορών





«Εκφράζω τον αποτροπιασμό και την έντονη αγανάκτησή μου για την άνανδρη επίθεση που δέχτηκαν Επόπτες Οδικών Μεταφορών εν ώρα υπηρεσίας και κατά την εκτέλεση του καθήκοντος, την περασμένη Κυριακή στη Λεμεσό.