30/10/13

Συστάσεις και οδηγίες της Υπηρεσίας εν όψει της έναρξης της κυνηγετικής περιόδου επιδημητικού θηράματος

Η Υπηρεσία Θήρας και Πανίδας, με την ευκαιρία της πρώτης κυνηγετικής εξόρμησης του επιδημητικού θηράματος, θέλει κατ’ αρχάς να ευχηθεί σε όλους τους κυνηγούς καλά και ασφαλή κυνήγια και να καλέσει τους κυνηγούς που θα εξορμήσουν την Κυριακή, 3 Νοεμβρίου, να τηρούν όλους τους γραπτούς και άγραφους νόμους του κυνηγίου και να επιδείξουν τον απαραίτητο σεβασμό στους συναδέλφους τους και στις ξένες περιουσίες που τους φιλοξενούν.

To Υπουργικό Συμβούλιο διόρισε τον Πρόεδρο, τον Αντιπρόεδρο και τα μέλη της Συμβουλευτικής Επιτροπής Κρατικού Αρχείου

Το Υπουργικό Συμβούλιο, κατά τη σημερινή του συνεδρία υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Νίκο Αναστασιάδη, διόρισε τον Πρόεδρο, τον Αντιπρόεδρο και τα μέλη της Συμβουλευτικής Επιτροπής Κρατικού Αρχείου.

Αποτελέσματα έρευνας: Η καινοτομία στις κυπριακές επιχειρήσεις, 2008-2010

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της Έρευνας Καινοτομίας που διεξήγαγε η Στατιστική Υπηρεσία ανάμεσα στις επιχειρήσεις με δέκα απασχολούμενους και άνω, το ποσοστό των επιχειρήσεων που πραγματοποίησαν καινοτομικές δραστηριότητες κατά την περίοδο 2008-2010 ανήλθε σε 46,2%.

Δηλώσεις του Προέδρου της Ανεξάρτητης Επιτροπής για το Μέλλον του Κυπριακού Τραπεζικού Συστήματος

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης δέχθηκε σήμερα, στο Προεδρικό Μέγαρο, τα μέλη της Ανεξάρτητης Επιτροπής για το Μέλλον του Κυπριακού Τραπεζικού Συστήματος. Μετά το πέρας της συνάντησης ο Πρόεδρος της Επιτροπής κ. Ντέιβιντ Λάσελς προέβη στην ακόλουθη δήλωση προς τους εκπροσώπους των ΜΜΕ:

Χαιρετισμός του Υπουργού Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος κ. Νίκου Κουγιάλη




Χαιρετισμός του Υπουργού Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος

κ. Νίκου Κουγιάλη,


 στην 1η γενική συνέλευση του Παγκύπριου Οικολογικού Αγροτικού Συνδέσμου, στην Παραμύθα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΑΜΥΝΑΣ




Ο Υπουργός Άμυνας προήδρευσε Υπουργικής Επιτροπής
 για το Βασικό Εθνικό Σχέδιο Ζήνων»

Δηλώσεις του Κυβερνητικού Εκπροσώπου μετά τη σύσκεψη των Αρχηγών Κομμάτων υπό την προεδρία του Προέδρου της Δημοκρατίας


Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης προήδρευσε σήμερα, στο Προεδρικό Μέγαρο, σύσκεψης των Αρχηγών Κομμάτων.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους μετά τη λήξη της σύσκεψης, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Χρήστος Στυλιανίδης είπε ότι η σύσκεψη αφορούσε «κατά κύριο λόγο τις εξελίξεις γύρω από το Κυπριακό.

Δηλώσεις του Αναπληρωτή Κυβερνητικού Εκπροσώπου μετά τη συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης προήδρευσε σήμερα, στο Προεδρικό Μέγαρο, συνεδρίας του Υπουργικού Συμβουλίου.

Μετά τη λήξη της συνεδρίας, ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Βίκτωρας Παπαδόπουλος δήλωσε στους δημοσιογράφους τα ακόλουθα:

Επίσκεψη στην Κύπρο του Υφυπουργού Εξωτερικών της Ελλάδας για Θέματα Απόδημου Ελληνισμού

Ο Υφυπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας, αρμόδιος για θέματα Απόδημου Ελληνισμού, κ. Κυριάκος Γεροντόπουλος, θα επισκεφθεί αύριο, 31 Οκτωβρίου, την Κύπρο στο πλαίσιο διήμερης επίσκεψης.

Ομιλία του Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων σε Ημερίδα του Πανεπιστημίου Κύπρου και του Ιδρύματος Θ. και Δ. Τσάτσου

O Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Γιαννάκης Λ. Ομήρου απηύθυνε σήμερα ομιλία στην Ημερίδα που διοργανώνει το Τμήμα Νομικής του Πανεπιστημίου Κύπρου και το Ίδρυμα Θεμιστοκλή και Δημήτρη Τσάτσου

TURKISH CYPRIOT AND TURKISH MEDIA REVIEW



TURKISH CYPRIOT AND TURKISH MEDIA REVIEW

C O N T E N T S

Πρόγραμμα επίσημης επίσκεψης στην Κύπρο του Υπουργού Γεωργίας του Παλαιστινιακού Κράτους δρος Waleed Assaf



Πρόγραμμα επίσημης επίσκεψης στην Κύπρο
του Υπουργού Γεωργίας του Παλαιστινιακού Κράτους δρος Waleed Assaf
--------------------------------------

Δραστηριότητα του Υπουργού Άμυνας κ. Φώτη Φωτίου






12.30μ.μ.  Θα προεδρεύσει σύσκεψης κατά την οποία θα παρουσιαστεί στην Υπουργική Ομάδα Χειρισμού Κρίσεων (Υπουργό Εξωτερικών, Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξεως, Εσωτερικών Συγκοινωνιών και Έργων, Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού, Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων ή εκπροσώπους αυτών) το Βασικό Εθνικό Σχέδιο Διαχείρισης Κρίσεων της Κυπριακής Δημοκρατίας «ZHNΩΝ»