26/7/13

Παρουσία υπολειμμάτων πετρελαίου (πίσσα) στην θαλάσσια περιοχή Κάππαρη 26/07/2013


Το Τμήμα Αλιείας και Θαλασσίων Ερευνών (ΤΑΘΕ) του Υπουργείου Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος ανακοινώνει τα ακόλουθα:

Το Υπουργικό Συμβούλιο ενημερώθηκε για την εφαρμογή του νόμου περί πρόσληψης ατόμων με αναπηρίες στη δημόσια υπηρεσία 26/07/2013

Το Υπουργικό Συμβούλιο, το οποίο συνεδρίασε σήμερα στο Προεδρικό Μέγαρο υπό την προεδρία του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη, ενημερώθηκε για την εφαρμογή των προνοιών του άρθρου 10 του περί Πρόσληψης Ατόμων με Αναπηρίες στον Ευρύτερο Δημόσιο Τομέα (Ειδικές Διατάξεις) Νόμο του 2009, για το 2012.

Το Υπουργικό Συμβούλιο καθόρισε το μηνιαίο επίδομα που θα παραχωρείται στους αιτητές ασύλου 26/07/2013



Το Υπουργικό Συμβούλιο, το οποίο συνεδρίασε σήμερα στο Προεδρικό Μέγαρο υπό την προεδρία του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη, ενέκρινε, σύμφωνα με τις πρόνοιες του Κανονισμού 20(1)(β) των περί Προσφύγων (Συνθήκες Υποδοχής Αιτητών) Κανονισμών του 2005 έως 2013, την έκδοση του Διατάγματος με το οποίο καθορίζεται το μηνιαίο επίδομα που θα παραχωρείται στους αιτητές πολιτικού ασύλου για την αντιμετώπιση άμεσων προσωπικών τους αναγκών.

Το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε το νομοσχέδιο περί διατηρητέων οικοδομών 26/07/2013

Το Υπουργικό Συμβούλιο, το οποίο συνεδρίασε σήμερα στο Προεδρικό Μέγαρο υπό την προεδρία του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη, ενέκρινε το Νομοσχέδιο περί Διατηρητέων Οικοδομών

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κατέθεσε τον θεμέλιο λίθο του Πολυδύναμου Πολιτιστικού Κέντρου Σπιταλίου 26/07/2013

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης κατέθεσε απόψε τον θεμέλιο λίθο του Πολυδύναμου Πολιτιστικού Κέντρου Σπιταλίου.

Το Υπουργικό Συμβούλιο διόρισε τα μέλη του Συμβουλίου Εγγραφής Ψυχολόγων 26/07/2013


Το Υπουργικό Συμβούλιο, κατά τη σημερινή του συνεδρία υπό την προεδρία του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη, διόρισε τα μέλη του Συμβουλίου Εγγραφής Ψυχολόγων για περίοδο τριών ετών.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξήγγειλε περίγραμμα μεταρρύθμισης του συστήματος πρόνοιας και κοινωνικής αλληλεγγύης 26/07/2013



Μετά τη σημερινή συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης προέβη στην ακόλουθη δήλωση στους εκπροσώπους των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης σχετικά με τη μεταρρύθμιση του συστήματος πρόνοιας και κοινωνικής αλληλεγγύης:

Το Υπουργικό Συμβούλιο διόρισε τον κ. Μ. Πολυδωρίδη ως Σύμβουλο στο ΔΣ της Κεντρικής Τράπεζας 26/07/2013


Το Υπουργικό Συμβούλιο, κατά τη σημερινή του συνεδρία υπό την Προεδρία του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη, στο Προεδρικό Μέγαρο, διόρισε τον κ. Μιχάλη Πολυδωρίδη ως Σύμβουλο στο Διοικητικό Συμβούλιο της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου για περίοδο πέντε ετών.

Απαντήσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας για το περίγραμμα μεταρρύθμισης του συστήματος πρόνοιας 26/07/2013

Η Κυβέρνηση επιθυμεί να φέρει τον εξορθολογισμό των κοινωνικών παροχών αντιμετωπίζοντας τις ανάγκες του κάθε πολίτη, είπε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης, σημειώνοντας ότι στόχος είναι η καθιέρωση κράτους πρόνοιας που να παρέχει δίκτυ προστασίας στους πολίτες.

Ο Υπουργός Οικονομικών εξέδωσε το ένατο διάταγμα για τα περιοριστικά μέτρα στις συναλλαγές των ξένων τραπεζών 26/07/2013

Παρασκευή, 26/7/2013
Ο Υπουργός Οικονομικών κ. Χάρης Γεωργιάδης εξέδωσε σήμερα νέο διάταγμα, το ένατο, περί της επιβολής προσωρινών περιοριστικών μέτρων στις συναλλαγές των ξένων τραπεζών σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.

Ο Υπουργός Οικονομικών εξέδωσε το δέκατο όγδοο διάταγμα για τα περιοριστικά μέτρα στις συναλλαγές 26/07/2013


Ο Υπουργός Οικονομικών κ. Χάρης Γεωργιάδης εξέδωσε σήμερα το δέκατο όγδοο διάταγμα της περί επιβολής περιοριστικών μέτρων στις συναλλαγές σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.
Παρασκευή, 26/7/2013

Δηλώσεις του Αναπληρωτή Κυβερνητικού Εκπροσώπου μετά τη συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου 26/07/2013

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης προήδρευσε σήμερα συνεδρίας του Υπουργικού Συμβουλίου, στο Προεδρικό Μέγαρο.

TURKISH CYPRIOT AND TURKISH MEDIA REVIEW



TURKISH CYPRIOT AND TURKISH MEDIA REVIEW

Χαιρετισμός του Υπουργού Γεωργίας κ. Νίκου Κουγιάλη στο Φεστιβάλ Πολιτιστικής Κληρονομιάς, στην Αγία Νάπα 26/07/2013

Να μη μεταδοθεί πριν τις 8.15 μ.μ.

Με μεγάλη χαρά βρίσκομαι σήμερα εδώ, ανάμεσά σας, για να χαιρετίσω το Φεστιβάλ Πολιτιστικής Κληρονομιάς που διοργανώνεται από το Επαρχιακό Συμβούλιο της ΄Ενωσης Κυπρίων Αγροτών (ΕΚΑ) Αμμοχώστου

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας προήδρευσε σύσκεψης για την ενδιάμεση λύση φυσικού αερίου



Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης προήδρευσε σήμερα, στο Προεδρικό Μέγαρο, σύσκεψης με θέμα την ενδιάμεση λύση για το φυσικό αέριο με τη συμμετοχή του Υπουργού Ενέργειας και εκπροσώπων της ΡΑΕΚ, της ΑΗΚ, της ΔΕΦΑ και του Διαχειριστή Συστήματος Μεταφοράς.