23/1/14

Πρόγραμμα δραστηριοτήτων του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη

Πρόγραμμα δραστηριοτήτων
του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη

Παρασκευή, 24/1/2014

Ευρωπαϊκός Ανοιχτός Χώρος: Στη διάθεση του πολίτη τώρα και στη Λευκωσία


Τα εγκαίνια του Ευρωπαϊκού Ανοιχτού Χώρου, της κοινής επικοινωνιακής πρωτοβουλίας  Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και Ευρωπαϊκής Επιτροπής, τέλεσε σήμερα το απόγευμα στο Σπίτι της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη Λευκωσία η Επίτροπος Ανδρούλλα Βασιλείου.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΡ. 2/2014 ΓΙΑ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ


Α. ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ

Το Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας πληροφορεί το καταναλωτικό κοινό ότι σύμφωνα με πληροφορίες που έχουν καταχωρηθεί στο Σύστημα Ταχείας Ενημέρωσης (RAPEX) της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχουν κυκλοφορήσει στην Κοινοτική Αγορά τα ακόλουθα προϊόντα τα οποία δεν ικανοποιούν την ισχύουσα νομοθεσία που καθορίζει τις βασικές απαιτήσεις υγείας και ασφάλειας των Μηχανημάτων.

TURKISH CYPRIOT AND TURKISH MEDIA REVIEW



TURKISH CYPRIOT AND TURKISH MEDIA REVIEW

C O N T E N T S

Δραστηριότητες του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού κ. Κυριάκου Κενεβέζου


Δραστηριότητες του Υπουργού Παιδείας
και Πολιτισμού κ. Κυριάκου Κενεβέζου

Παρασκευή, 24/1/2014

Remarks by Minister of Communications, Mr. T. Mitsopoulos, at the signature of a Memorandum of Cooperation between Cyprus and Egypt

Remarks by Minister of Communications, Mr. T. Mitsopoulos,
at the signature of a Memorandum of Cooperation
between Cyprus and Egypt

Ladies and gentlemen,

Συμμετοχή Κυπρίων Βουλευτών στην 8η Γενική Συνέλευση της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης της Μεσογείου 23/01/2014

Ολοκληρώθηκαν χθες, 22 Ιανουαρίου, στη Μασσαλία οι εργασίες της 8ης Γενικής Συνέλευσης της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης της Μεσογείου (ΚΣΜ). Η Βουλή των Αντιπροσώπων συμμετείχε στην Συνέλευση με τριμελή αντιπροσωπία, αποτελούμενη από τους Βουλευτές, κ.κ. Νίκο Τορναρίτη, Άριστο Δαμιανού και την κα Ρούλα Μαυρονικόλα.

Παρέμβαση του Βουλευτή κ. Σ. Φυττή στην 22η Διάσκεψη Προέδρων Κοινοβουλίων της Κοινοπολιτείας

Στα πλαίσια των συνεχιζόμενων εργασιών της 22ης Διάσκεψης Προέδρων Κοινοβουλίων της Κοινοπολιτείας, στο Wellington της Νέας Ζηλανδίας, συζητήθηκε σήμερα το θέμα των μεγάλων προκλήσεων που αντιμετωπίζουν τα μικρά Κοινοβούλια.

Εκδηλώσεις υπό την αιγίδα του Υπουργού Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος για την Εβδομάδα του Δέντρου

Την Κυριακή, 26 Ιανουαρίου, στις 11 π.μ., ο Υπουργός Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος κ. Νίκος Κουγιάλης θα μιλήσει στη Γιορτή του Δέντρου, που διοργανώνεται στον χώρο του «Περιφερειακού Δημοτικού Σχολείου Ταμασού», (Λεωφ. Αρχ. Μακαρίου Γ΄ 49, 2650 Πέρα Ορεινής).

Συμμετοχή Κυπρίων Βουλευτών στη Διακοινοβουλευτική Διάσκεψη για την Οικονομική Διακυβέρνηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Ολοκληρώθηκαν χθες, 22 Ιανουαρίου, στις Βρυξέλλες οι εργασίες της Ευρωπαϊκής Κοινοβουλευτικής Εβδομάδας και της Διακοινοβουλευτικής Διάσκεψης για την Οικονομική Διακυβέρνηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης (EE). Η Διάσκεψη συνδιοργανώθηκε από την τρέχουσα Ελληνική Προεδρία του Συμβουλίου της Ένωσης και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Προκαταρκτική Έκθεση Άγγλων Εμπειρογνωμόνων για τη μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην Κύπρο

Το Γραφείο Τύπου του Υπουργού Εσωτερικών ανακοινώνει τα ακόλουθα:

Αναφορικά με το πιο πάνω θέμα και εξ’ αφορμής του ότι η Προκαταρκτική Έκθεση διέρρευσε (όχι από το Υπουργείο) σε ένα ΜΜΕ, με οδηγίες του Υπουργού Εσωτερικών κ. Σωκράτη Χάσικου αποστέλλεται η Προκαταρκτική Έκθεση σε όλα τα ΜΜΕ.

Συνέντευξη Τύπου του Υπουργού Υγείας για το θέμα της υπερωριακής αποζημίωσης των ιατρών του δημόσιου τομέα

Διάσκεψη Τύπου για το θέμα της υπερωριακής αποζημίωσης των ιατρών του δημόσιου τομέα έδωσε σήμερα ο Υπουργός Υγείας Δρ. Πέτρος Πετρίδης. Στην τοποθέτηση του ο Δρ. Πετρίδης σημείωσε τα εξής:

Διευκρινίσεις για σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Ο ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ»

Αναφορικά με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Ο ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ» με τίτλο «Χωρίς αρνιά, κοτόπουλα και ψάρια» και υπότιτλο «Δεν αποδίδει τα αναμενόμενα η Συμφωνία – Πλαίσιο στο Υπουργείο Άμυνας», το Υπουργείο επιθυμεί να διευκρινίσει ότι, κατ’ ουδένα λόγο δεν επηρεάζεται η ποιοτική παροχή τροφίμων στην Εθνική Φρουρά και ότι, σε κάθε περίπτωση, διασφαλίζεται η ισορροπημένη διατροφή των εθνοφρουρών.

O Πρόεδρος της Δημοκρατίας προήδρευσε συνεδρίας του Υπουργικού Συμβουλίου

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης προήδρευσε σήμερα συνεδρίας του Υπουργικού Συμβουλίου, στο Προεδρικό Μέγαρο.

Δηλώσεις του Κυβερνητικού Εκπροσώπου για τις αναφορές Ερντογάν

Με τέτοιες υπεροπτικές δηλώσεις, όπως αυτές του κ. Ερντογάν, δεν διαμορφώνεται κατάλληλο κλίμα για επανέναρξη ουσιαστικού διαλόγου, είπε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Χρήστος Στυλιανίδης.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους μετά τη λήξη της συνεδρίας του Υπουργικού Συμβουλίου, στο Προεδρικό Μέγαρο, ο κ. Στυλιανίδης είπε: «Ελπίζουμε ο κ. Ερντογάν να αντιλαμβάνεται ότι με τέτοιες υπεροπτικές δηλώσεις δεν διαμορφώνει κατάλληλο κλίμα για επανέναρξη ουσιαστικού διαλόγου.

Αποφάσεις του Υπουργικού Συμβουλίου

Το Υπουργικό Συμβούλιο, κατά τη σημερινή του συνεδρία, υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Νίκο Αναστασιάδη, ενημερώθηκε για την Έκθεση που υπέβαλε ο κ. Χρίστος Πατσαλίδης, Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Οικονομικών ο οποίος έχει ορισθεί από το Υπουργικό Συμβούλιο ως Ερευνών Λειτουργός, για να διεξαγάγει έρευνα για πιθανή διάπραξη πειθαρχικών παραπτωμάτων από τον κ. Λεωνίδα Παντελίδη, αναφορικά με την κατάθεσή του στο δικαστήριο κατά την εκδίκαση της ποινικής υπόθεσης, σε σχέση με τη φονική έκρηξη στη Ναυτική βάση «Ευάγγελος Φλωράκης» στο Μαρί.

Travel advice by the Ministry of Foreign Affairs for Thailand







Travel advice for the citizens of the Republic of Cyprus who are permanent residents or intend to visit Thailand.

Ταξιδιωτική οδηγία του Υπουργείου Εξωτερικών για την Ταϋλάνδη



Η πιο κάτω ταξιδιωτική οδηγία απευθύνεται προς τους πολίτες της Δημοκρατίας που διαμένουν μόνιμα, ταξιδεύουν ή προτίθενται να ταξιδεύσουν προς την Ταϋλάνδη.

LARNAKA INTERNATIONAL AIRPORT

 
DAILY SCHEDULE ARRIVALS
Saturday 25/01/2014
A/A FLIGHT ORIGIN/DESTINATION ICAO TIME AIRCRAFT HANDLER

LARNAKA INTERNATIONAL AIRPORT

Το Υπουργείο Παιδείας διοργανώνει σειρά διαλέξεων για την κατεχόμενη Κύπρο






Το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού πληροφορεί ότι στα πλαίσια της διατήρησης μνήμης κατεχομένων διοργανώνει σειρά διαλέξεων αφιερωμένων στην ιστορία, τον πολιτισμό αλλά και την αναβίωση της καθημερινής ζωής των κατεχομένων.

O Υπουργός Πολιτισμού της Κίνας στην Κύπρο






Ο Υπουργός Πολιτισμού της Κίνας κ. CAI Wu πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο, επικεφαλής εξαμελούς αντιπροσωπείας, μετά από πρόσκληση του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού κ. Κυριάκου Κενεβέζου.

Συνέντευξη Τύπου του Υπουργού Υγείας





Ο Υπουργός Υγείας δρ Πέτρος Πετρίδης θα δώσει σήμερα, στις 2 μ.μ., συνέντευξη Τύπου για το θέμα των υπερωριακών αποζημιώσεων των ιατρών του δημόσιου τομέα, στην αίθουσα διασκέψεων του Υπουργείου Υγείας.