8/8/12

POLITICAL NEWS AGENCY-VOULI.NET-HELLAS AND CYPRUS NEWS Το μεγαλύτερο δίκτυο ενημέρωσης στην Ελλάδα και στην Κύπρο. ΕΛΛΗΝΟΚΥΠΡΙΑΚΟ ΠΡΑΚTΟΡΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 1980 - 2012


Επαφές του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού στο Λονδίνο 08/08/2012



Αξιοποιώντας την επίσημη παρουσία του ως Υπουργός για θέματα Αθλητισμού στο Λονδίνο για την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού, κ. Γιώργος Δημοσθένους, συναντήθηκε με ομολόγους του από την Αμερική, την Ασία, την Αφρική και την Ευρώπη με τους οποίους συζήτησε θέματα κοινού ενδιαφέροντος. Ιδιαίτερο χαρακτήρα είχαν οι συναντήσεις με τους αντίστοιχους Ευρωπαίους Υπουργούς των κρατών μελών της ΕΕ, του Ηνωμένου Βασιλείου, της Ιρλανδίας, της Μάλτας, της Ουγγαρίας, της Σουηδίας, της Δανίας και του Βελγίου κατά τις οποίες ο κ. Δημοσθένους ενημέρωσε για τις προτεραιότητες της Κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ, καθώς και για το πρόγραμμα των συνεδρίων και συναντήσεων που θα πραγματοποιηθούν κατά τη διάρκεια του εξαμήνου.

Η Υπουργός Εσωτερικών κα Ελένη Μαύρου συναντήθηκε στο Λονδίνο με τη Βρετανίδα ομόλογο της 08/08/2012

Η Υπουργός Εσωτερικών κα Ελένη Μαύρου είχε σήμερα, στο Λονδίνο, συνάντηση με την Υπουργό Εσωτερικών της Βρετανίας κα Theresa May. Στο πλαίσιο της συνάντησης συζητήθηκαν θέματα που άπτονται της Κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ όπως και ζητήματα διμερούς ενδιαφέροντος.

Η Υπουργός Εργασίας παρέδωσε μεσολαβητική πρόταση σχετικά με την ανανέωση της συλλογικής σύμβασης της οικοδομικής βιομηχανίας 08/08/2012


Μετά από αρκετές μεσολαβητικές συσκέψεις και επαφές, η Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων κα Σωτηρούλα Χαραλάμπους σε συνάντηση που είχε στο γραφείο της την Παρασκευή, 3 Αυγούστου, παρέδωσε μεσολαβητική πρόταση στην ΟΣΕΟΚ και στις συντεχνίες ΣΕΚ και ΠΕΟ σχετικά με την ανανέωση της συλλογικής σύμβασης της οικοδομικής βιομηχανίας. Ταυτόχρονα, η πρόταση καλύπτει και τις άλλες διαφορές που προέκυψαν ανάμεσα στις δύο πλευρές (θέματα Μνημονίου).

Απάντηση του Υπουργείου Συγκοινωνιών και Έργων σε δημοσίευμα της εφημερίδας «Πολίτης» 08/08/2012

Το Υπουργείο Συγκοινωνιών και Έργων, σε σχέση με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Πολίτης» το οποίο αφορά στο γνωστό θέμα της κινεζικής επένδυσης στο παλαιό αεροδρόμιο Λάρνακας σημειώνει τα εξής:

Μέτρα προστασίας από την ηλιακή ακτινοβολία για τους εργαζομένους στην επαρχία Λεμεσού 08/08/2012

Το Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας ανακοινώνει προς όλους τους εργοδότες και τα αυτοεργοδοτούμενα πρόσωπα ότι με τις συνθήκες θερμοκρασίας και υγρασίας που αναμένεται να επικρατήσουν σήμερα στις πεδινές περιοχές της επαρχίας Λεμεσού κανένας εργαζόμενος στις περιοχές αυτές δεν θα πρέπει να εκτίθεται απ’ ευθείας σε ηλιακή ακτινοβολία μεταξύ των ωρών 12 μ. και 4 μ.μ.

Μεταπτυχιακό πρόγραμμα στη Διεύθυνση Επιχειρήσεων για άνεργους πτυχιούχους 08/08/2012

Το Μεσογειακό Ινστιτούτο Διεύθυνσης (ΜΙΔ), που είναι το διεθνές σκέλος του Κέντρου Παραγωγικότητας (ΚΕΠΑ), ανακοινώνει την έναρξη Μεταπτυχιακού Προγράμματος πλήρους φοίτησης στη Διεύθυνση Επιχειρήσεων, στην αγγλική γλώσσα. Το πρόγραμμα αναγνωρίζεται από το ΚΥΣΑΤΣ ως ισότιμο με Μάστερ ίσης χρονικής διάρκειας.

Ωδή προς τη θάλασσα

Μεγάλη η δύναμη της θάλασσας», είπε ο αρχαίος Έλληνας ιστορικός Θουκυδίδης. Για τεσσερισήμισι μήνες η Λεμεσός, η μεγαλύτερη παραθαλάσσια πόλη της Κύπρου, θα φιλοξενήσει το Διεθνές Φεστιβάλ της Θάλασσας «Ναυτίλος» 2012, προβάλλοντας μια σειρά από εκδηλώσεις εμπνευσμένες από τον κόσμο της θάλασσας. Το Φεστιβάλ έχει ως στόχο να αναδείξει την ιστορική σχέση της Κύπρου τόσο με τις ευρωπαϊκές όσο και με άλλες ναυτικές δυνάμεις της Αρχαιότητας και του Μεσαίωνα, καθώς και την επιρροή της θάλασσας στη λογοτεχνία και τις τέχνες.