26/11/13

Συμμετοχή του Υπουργού Συγκοινωνιών κ. Μητσόπουλου στην 28η Συνέλευση του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού

Συνεχίστηκαν για δεύτερη μέρα στο Λονδίνο οι εργασίες της 28ης Συνέλευσης του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού (ΙΜΟ), στον οποίο συμμετέχουν υψηλού επιπέδου αντιπροσωπείες από 190 περίπου χώρες του κόσμου.

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του Συμβουλίου Υπουργών Νεολαίας, Πολιτισμού και Αθλητισμού της ΕΕ



Ολοκληρώθηκαν σήμερα το απόγευμα οι εργασίες του Συμβουλίου Υπουργών Νεολαίας, Πολιτισμού και Αθλητισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Την Κύπρο εκπροσώπησε στη Σύνοδο ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού κ. Κυριακός Κενεβέζος.

Παρέμβαση του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού στο Συμβούλιο Υπουργών Παιδείας, Νεολαίας, Πολιτισμού και Αθλητισμού της ΕΕ


Το ζήτημα της απασχόλησης των νέων, μια προτεραιότητα που απαιτεί διατομεακή συνεργασία σε όλα τα επίπεδα, ήταν τα κύριο θέμα συζήτησης κατά τις χθεσινές απογευματινές εργασίες της Συνόδου του Συμβουλίου Υπουργών Παιδείας, Νεολαίας, Πολιτισμού και Αθλητισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης που πραγματοποιείται στις 25 και 26 Νοεμβρίου στις Βρυξέλλες.

THE RIGHT TO VOTE IN BOSNIA-HERZEGOVINA AND CYPRUS: SEJDIC AND AZIZ COMPARED

Seminar organized by
the Center for European and International Affairs
of the University of Nicosia
within the framework of the Network for Federal Studies and
 Governance in Biethnic and Multiethnic States

Press release by the Ministry of Foreign Affairs on the NAVTEX illegally issued by Turkey





With a Navigational Warning dated 22 November 2013, Turkey illegally reserved sea areas, which include part of the territorial waters of the Republic of Cyprus, near the southern coasts of the Karpas Peninsula and the Famagusta Gulf, as well as part of the adjacent Cyprus’ Exclusive Economic Zone (EEZ).

Ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας σχετικά με την παροχή ροφήματος σε μαθητές των δημόσιων σχολείων




Το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού επιθυμεί να αναφερθεί σε δημοσιεύματα στον σημερινό ημερήσιο Τύπο αναφορικά με την παροχή ροφήματος στους μαθητές των δημόσιων σχολείων που χρήζουν βοήθειας και να σημειώσει τα ακόλουθα:

Γραπτή δήλωση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου κ. Χρήστου Στυλιανίδη





Είναι δεδομένη η θέση αρχής της Κυβέρνησης ότι πέραν και πάνω από όλα βρίσκεται η αξιοπρέπεια του κυπριακού λαού και δεν πρέπει να τίθεται θέμα εξάρτησης της Κύπρου και του λαού της από οποιονδήποτε. Η Κύπρος έχει όλα τα εχέγγυα, με πρώτιστο το αξιόλογο ανθρώπινο  δυναμικό της, για να δημιουργήσει και να ευημερήσει.

Cyprus participates in the 28th IMO Assembly session in London






The Minister of Communications and Works, Mr Tasos Mitsopoulos, is heading the Cyprus delegation participating in the 28th session of the Assembly of the International Maritime Organisation (IMO), which began yesterday and will conclude on 4 December at IMO headquarters in London.

TURKISH CYPRIOT AND TURKISH MEDIA REVIEW



TURKISH CYPRIOT AND TURKISH MEDIA REVIEW

C O N T E N T S

Το Ινστιτούτο Δημογραφικής και Μεταναστευτικής Πολιτικής Κύπρου ανακοινώνει σύντομα την ίδρυση και λειτουργία του.




Η επίσημη εξαγγελία της ίδρυσης του θα γίνει σε δημοσιογραφική διάσκεψη την προσεχή Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2013 και ώρα 19:00 στη Δημοσιογραφική Εστία στη Λευκωσία.


Θα ακολουθήσει ημερίδα με θέμα «Το Δημογραφικό και Μεταναστευτικό Πρόβλημα στην Κύπρο» στην οποία θα απευθύνει χαιρετισμό ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Σωκράτης Χάσικος.

Δραστηριότητες του Υπουργού Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης κ. Ιωνά Νικολάου



Δραστηριότητες του Υπουργού Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης
κ. Ιωνά Νικολάου

Πέμπτη, 28/11/2013

Δραστηριότητες του Υπουργού Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως κ. Ιωνά Νικολάου




Δραστηριότητες του Υπουργού Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως
κ. Ιωνά Νικολάου

Πέμπτη, 28/11/2013

Θετικές εξελίξεις από τη Ρωσική αγορά





 Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν επαφές κλιμακίου του ΚΟΤ στη Ρωσία, υπό τον Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου κ. Αλέκο Ορουντιώτη, με Οργανωτές Ταξιδίων της χώρας.

Οι Πολιτιστικές Υπηρεσίες ενδιαφέρονται για την ενοικίαση χώρου στη Λευκωσία





Οι Πολιτιστικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού ενδιαφέρονται για την ενοικίαση χώρου στη Λευκωσία, για τη στέγαση του Προγράμματος Ανάπτυξης Μουσικών Ταλέντων. Ο χώρος θα χρησιμοποιείται για τη διδασκαλία έγχορδων οργάνων σε παιδιά.

Παρατηρητήριο Τιμών Λιανικής Πώλησης Υγραερίου (10 κιλών) 20 – 22/11/2013





Στο πλαίσιο της παρακολούθησης της λειτουργίας της αγοράς του λιανικού εμπορίου και της πληροφόρησης των καταναλωτών, η Υπηρεσία Ανταγωνισμού και Προστασίας Καταναλωτών του Υπουργείου Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού

Πρόγραμμα δραστηριοτήτων του Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Γιαννάκη Λ. Ομήρου



Πρόγραμμα δραστηριοτήτων του Προέδρου της Βουλής
των Αντιπροσώπων κ. Γιαννάκη Λ. Ομήρου

Τετάρτη,  27/11/2013

Ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Γιαννάκης Λ. Ομήρου τίμησε τον αθλητή κ. Ανδρέα Χατζηβασιλείου

Ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Γιαννάκης Λ. Ομήρου απένειμε σήμερα, κατά τη διάρκεια τελετής στο γραφείο του, τιμητική πλακέτα στον αθλητή κ. Ανδρέα Χατζηβασιλείου. Κατά την απονομή της τιμητικής πλακέτας ο κ. Ομήρου είπε:

Messages of condolence for the death of former President of the Republic Glafcos Clerides



The President of Poland, Mr Bronislaw Komorowski, the President of Slovakia, Mr Ivan Gašparovič, the Αmir of Qatar Tamim Bin Hamad Al-Thani, the Prime Minister of Luxembourg, Mr Jean-Claude Juncker, the Prime Minister of Qatar, Mr Abdullah Bin Nasser Bin Khalifa Al-Thani and the President of the General Court of the EU, Mr Marc Jaeger, were among the political leaders who sent messages of condolence to the President of the Republic, Mr Nicos Anastasiades, for the death of former President of the Republic Glafcos Clerides.

Συλλυπητήρια μηνύματα για τον θάνατο του πρώην Προέδρου της Δημοκρατίας Γλαύκου Κληρίδη





Ο Πρόεδρος της Πολωνίας κ. Bronislaw Komorowski, ο Πρόεδρος της Σλοβακίας κ. Ivan Gašparovič, ο Εμίρης του Κατάρ Tamim Bin Hamad Al-Thani, ο Πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου κ. Jean-Claude Juncker, ο Πρωθυπουργός του Κατάρ κ. Abdullah Bin Nasser Bin Khalifa Al-Thani και ο Πρόεδρος του Γενικού Δικαστηρίου της ΕΕ κ. Marc Jaeger, μεταξύ άλλων, απέστειλαν συλλυπητήρια μηνύματα προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Νίκο Αναστασιάδη για τον θάνατο του πρώην Προέδρου της Δημοκρατίας Γλαύκου Κληρίδη.

Συμμετοχή της Κύπρου στην 28η Σύνοδο του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού στο Λονδίνο






Ο Υπουργός Συγκοινωνιών και Έργων κ. Τάσος Μητσόπουλος ηγείται της κυπριακής αντιπροσωπείας στην 28η Σύνοδο της Ολομέλειας του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού (ΙΜΟ), η οποία άρχισε χθες τις εργασίες της και θα ολοκληρωθεί στις 4 Δεκεμβρίου, στην έδρα του Οργανισμού στο Λονδίνο.

Χαιρετισμός του Υπουργού Υγείας δρος Πέτρου Πετρίδη για την Ευρωπαϊκή Ημέρα Επαγρύπνησης για τα Αντιβιοτικά





Με ιδιαίτερη χαρά σας καλωσορίζω στη συνέντευξη Τύπου που διοργανώνεται στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Ημέρας Επαγρύπνησης για τα Αντιβιοτικά.

Statement by Mr. Tasos Mitsopoulos Minister of Communications and Works Republic of Cyprus



Mr. President,
Secretary General,
Excellencies,
Distinguished Delegates,
Ladies and Gentlemen,

The President of the Republic met with the leader of the Turkish Cypriot community


The President of the Republic and leader of the Greek Cypriot community Mr Nicos Anastasiades met today at 6.30pm with the leader of the Turkish Cypriot community Mr Dervis Eroglu.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας συναντήθηκε με τον ηγέτη της τουρκοκυπριακής κοινότητας



Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ηγέτης της ελληνοκυπριακής κοινότητας κ. Νίκος Αναστασιάδης είχε σήμερα στις 6.30 μ.μ. συνάντηση με τον ηγέτη της τουρκοκυπριακής κοινότητας κ. Ντερβίς Ερογλου.

Ο Υπουργός Γεωργίας κ. Νίκος Κουγιάλης αναχώρησε για τις Βρυξέλλες για τη Συνάντηση με το Κολλέγιο των Επιτρόπων






Ο Υπουργός Γεωργίας,  Φυσικών  Πόρων και Περιβάλλοντος κ. Νίκος Κουγιάλης αναχώρησε για τις Βρυξέλλες, για να συμμετάσχει στην κοινή συνάντηση με το Κολλέγιο των Επιτρόπων την Τετάρτη, 27 Νοεμβρίου καθώς και για να έχει διμερής επαφές, που αρχίζουν αύριο, με αριθμό Επιτρόπων για θέματα που εμπίπτουν στην αρμοδιότητα του Υπουργείου.

Ομιλία του Υπουργού Οικονομικών κ. Χάρη Γεωργιάδη στο 9ο Συνέδριο του Economist στη Λευκωσία






Ο Υπουργός Οικονομικών κ. Χάρης Γεωργιάδης μίλησε σήμερα στο 9ο Συνέδριο του Economist στη Λευκωσία με τίτλο «Η Κύπρος σε πορεία διόρθωσης; Ανοιχτή συζήτηση με την Κυβέρνηση, την Τρόικα και τις επιχειρήσεις». Στην ομιλία του ο Υπουργός Οικονομικών ανέφερε:

Συμμετοχή του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού στο Συμβούλιο Υπουργών Παιδείας, Νεολαίας, Πολιτισμού και Αθλητισμού της ΕΕ






Ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού κ. Κυριάκος Κενεβέζος συμμετείχε σήμερα στη Σύνοδο του Συμβουλίου Υπουργών Παιδείας, Νεολαίας, Πολιτισμού και Αθλητισμού της ΕΕ που πραγματοποιείται στις 25 και 26 Νοεμβρίου στις Βρυξέλλες.