11/3/14

Δήλωση του Εκπροσώπου Τύπου της Αποστολής Καλών Υπηρεσιών του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ στην Κύπρο κ. Michel Bonnardeaux

Ο Ελληνοκύπριος διαπραγματευτής κ. Ανδρέας Μαυρογιάννης και ο Τουρκοκύπριος διαπραγματευτής κ. Kudret Özersay συναντήθηκαν σήμερα στην προστατευόμενη από τα Ηνωμένα Έθνη περιοχή στη Λευκωσία, στα γραφεία της Αποστολής Καλών Υπηρεσιών.

Χαιρετισμός του Υπουργού Δικαιοσύνης κ. Ιωνά Νικολάου σε εκδήλωση του Γυναικείου Ομίλου Πρωτοπορία


Συγχαίρω τον Γυναικείο Όμιλο Πρωτοπορία για τη διοργάνωση της σημερινής εκδήλωσης με το καίριο θέμα «Ισότητα των φύλων σε καιρό κρίσης και η θέση της γυναίκας». Σας συγχαίρω επίσης για τα τριανταπέντε χρόνια δράσης και προσφοράς σας στον αγώνα για ισότητα και ενδυνάμωση της θέσης της γυναίκας στο κοινωνικό στερέωμα.

Πρόγραμμα δραστηριοτήτων του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη



Πρόγραμμα δραστηριοτήτων του Προέδρου της Δημοκρατίας
κ. Νίκου Αναστασιάδη

Tετάρτη, 12/3/2014

Έφθασε στην Κύπρο για επίσημη επίσκεψη ο Υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης και Υποδομών της Γεωργίας





Έφθασε στην Κύπρο για επίσημη επίσκεψη
 ο Υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης και Υποδομών της Γεωργίας

Δραστηριότητες του Υπουργού Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης κ. Ιωνά Νικολάου



Δραστηριότητες του Υπουργού Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης
κ. Ιωνά Νικολάου

Τρίτη, 11/3/2014

TURKISH CYPRIOT AND TURKISH MEDIA REVIEW



TURKISH CYPRIOT AND TURKISH MEDIA REVIEW

C O N T E N T S

Eurogroup statement on Cyprus





The Eurogroup welcomes the Troika's conclusion following its third review mission that Cyprus' adjustment programme is on track. We commend the authorities' continued prudence in budgetary execution which, together with a less severe recession than anticipated, has contributed to meeting fiscal targets for 2013 with a considerable margin. The outlook remains challenging and maintaining fiscal discipline remains necessary. At the same time, efforts to create the conditions for sustainable growth need to be intensified.

Δηλώσεις του Υπουργού Δικαιοσύνης μετά τη συνεδρία της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Θεσμών

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξεως, κ. Ιωνάς Νικολάου, αφού συμμετείχε σήμερα στη συνεδρία της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Θεσμών, έκανε τις ακόλουθες δηλώσεις στους εκπροσώπους των ΜΜΕ.

Επίδοση διαπιστευτηρίων του νέου Πρέσβη της Κύπρου στο Τατζικιστάν

Σε τελετή που πραγματοποιήθηκε στις 6 Μαρτίου, στο Προεδρικό Μέγαρο της Ντουσανμπέ, ο Πρέσβης της Κύπρου με έδρα την Μόσχα κ. Γεώργιος Κασουλίδης επέδωσε τα διαπιστευτήρια του στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας του Τατζικιστάν κ. Εμομάλι Ραχμόν.

Ο βουλευτής Αντρέας Φακοντής θα εκπροσωπήσει τον Πρόεδρο της Βουλής σε Διεθνή Διάσκεψη για την ΕΕ στη Ρώμη

Ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ. Αντρέας Φακοντής αναχωρεί αύριο Τετάρτη, 12 Μαρτίου, για τη Ρώμη, εκπροσωπώντας τον Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Γιαννάκη Λ. Ομήρου σε Διεθνή Διάσκεψη που συνδιοργανώνουν η τρέχουσα Ελληνική Προεδρία και η επόμενη, Ιταλική Προεδρία, του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ)

Πρωτόκολλο Συνεργασίας μεταξύ της Κυπριακής Δημοκρατίας και της Δημοκρατίας των Σεϋχελλών

Η Κύπρος και οι Σεϋχέλλες υπέγραψαν σήμερα 11 Μαρτίου 2014, Πρωτόκολλο Συνεργασίας στο πλαίσιο των εργασιών της Τρίτης Συνόδου της Μικτής Διακυβερνητικής Επιτροπής για Οικονομική, Επιστημονική, Τεχνική και Βιομηχανική Συνεργασία.

Ανακοίνωση του Γενικού Εισαγγελέα της Δημοκρατίας

Σε σχέση με κάποια δημοσιεύματα στον Τύπο και δηλώσεις σε ΜΜΕ αναφορικά με το θέμα της παραίτησης του Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας, ο Γενικός Εισαγγελέας επιθυμεί να παρατηρήσει τα εξής:

Δήλωση του Υπουργού Εσωτερικών για το θέμα του Αρχείου Πληθυσμού σε σχέση με τον Εκλογικό Κατάλογο

Ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Σωκράτης Χάσικος επιθυμεί να δηλώσει τα ακόλουθα, σχετικά με σημερινά δημοσιεύματα που αφορούν στον τρόπο τήρησης και την εν γένει ενημέρωση του Αρχείου Πληθυσμού, σε σχέση με τον Εκλογικό Κατάλογο:

Δήλωση του Eurogroup για την Κύπρο

Το Eurogroup καλωσορίζει το συμπέρασμα της Τρόικα μετά την τρίτη αξιολόγηση ότι το πρόγραμμα προσαρμογής της Κύπρου είναι στον σωστό δρόμο.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ενημέρωσε τα μέλη της Ιεράς Συνόδου για το Κυπριακό

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης ενημέρωσε σήμερα τα μέλη της Ιεράς Συνόδου, με επικεφαλής τον Προκαθήμενο της Εκκλησίας Αρχιεπίσκοπο Κύπρου Χρυσόστομο Β´, στην Αρχιεπισκοπή, αναφορικά με τις εξελίξεις γύρω από το εθνικό θέμα.

Γραπτή δήλωση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου κ. Χρήστου Στυλιανίδη

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης αποφάσισε το διορισμό της κας Χρυστάλας Γιωρκάτζη, νυν Γενικής Ελέγκτριας της Δημοκρατίας, στη θέση του Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας, με ισχύ από τις 11 Απριλίου 2014. Για το θέμα αυτό, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είχε σήμερα το πρωί τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας κ. Μάριο Ντράγκι, τον οποίον ενημέρωσε για την απόφασή του. -11.03.2014

Δηλώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας

Εκείνο που πρέπει να μας διακρίνει είναι η υπευθυνότητα και όχι η εμπάθεια είπε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης κληθείς να σχολιάσει τα σενάρια που είδαν το φως της δημοσιότητας αναφορικά με το θέμα παραίτησης του Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας κ. Πανίκου Δημητριάδη.

Υπογράφηκε συμφωνία για την ενίσχυση των αεροπορικών μεταφορών μεταξύ Κύπρου – Κατάρ, στη Ντόχα

Υπογράφηκε συμφωνία για την ενίσχυση
των αεροπορικών μεταφορών μεταξύ Κύπρου – Κατάρ, στη Ντόχα

Συμμετοχή του Υπουργού Εξωτερικών στην Υπουργική Ομάδα Δράσης της Κοινοπολιτείας

Συμμετοχή του Υπουργού Εξωτερικών
στην Υπουργική Ομάδα Δράσης της Κοινοπολιτείας

Επίδοση διαπιστευτηρίων του Ύπατου Αρμοστή της Δημοκρατίας στη Νότια Αφρική στην Πρόεδρο του Μαλάουι

Επίδοση διαπιστευτηρίων του Ύπατου Αρμοστή της Δημοκρατίας
στη Νότια Αφρική στην Πρόεδρο του Μαλάουι

Το Τμήμα Γεωργίας του Υπουργείου Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος



Ημερίδα Μελισσοκομίας


Το Τμήμα Γεωργίας του Υπουργείου Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος, στα πλαίσια εφαρμογής του ενημερωτικού και συμβουλευτικού του ρόλου, διοργανώνει σε συνεργασία με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, ημερίδα με θεματολογία σχετική με αποτελέσματα μελετών για την κυπριακή μελισσοκομία.