1/11/12

Δηλώσεις του Κυβερνητικού Εκπροσώπου κ. Στέφανου Στεφάνου 01/11/2012

Υπάρχουν λύσεις έτσι ώστε να συνεχίσει η Κυπριακή Δημοκρατία να εκπληρώνει τις υποχρεώσεις της και, ταυτόχρονα, να εργαζόμαστε για να κλείσει η συμφωνία με την Τρόικα, είπε απόψε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Στέφανος Στεφάνου.

Ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Γιαννάκης Λ. Ομήρου δέχθηκε αντιπροσωπία της Νεολαίας Ευρωπαίων Σοσιαλιστών 01/11/2012

Ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Γιαννάκης Λ. Ομήρου δέχθηκε σήμερα πολυμελή αντιπροσωπία του Προεδρείου του Πολιτικού Γραφείου της Νεολαίας Ευρωπαίων Σοσιαλιστών (ECOSY) με επικεφαλής την Πρόεδρο της ECOSY κα Kaisa Penny. Την αντιπροσωπία συνόδευε κλιμάκιο της Νεολαίας του Κινήματος Σοσιαλδημοκρατών ΕΔΕΚ με επικεφαλής τον Πρόεδρό της κ. Γιάννη Ιεροκηπιώτη.

Δηλώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Δημήτρη Χριστόφια 01/11/2012

Καθοδηγούμαστε από αρχές στρατηγικής που έχουμε θέσει σε ό,τι αφορά την Τρόικα, είπε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Δημήτρης Χριστόφιας.

Ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων δέχθηκε Ρωσική κοινοβουλευτική αντιπροσωπία 01/11/2012

Ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Γιαννάκης Λ. Ομήρου δέχθηκε σήμερα Ρωσική κοινοβουλευτική αντιπροσωπία υψηλού επιπέδου με επικεφαλής τους κ.κ. Konstantin I. Kosachev, Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Λέσχης και Andrey A. Klimov, μέλος του Ομοσπονδιακού Συμβουλίου της Ομοσπονδιακής Συνέλευσης της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

Επιτυχής διεκπεραίωση της εθνικής άσκησης έρευνας και διάσωσης «Ηρακλής 2012» 01/11/2012


Δηλώσεις του Υπουργού ΄Αμυνας κ. Δημήτρη Ηλιάδη

Ο Υπουργός Άμυνας κ. Δημήτρης Ηλιάδης κήρυξε σήμερα την έναρξη και παρακολούθησε τη διεξαγωγή της εθνικής άσκησης έρευνας και διάσωσης «Ηρακλής 2012» η οποία διοργανώθηκε από το Κέντρο Διάσωσης και Συντονισμού (ΚΣΕΔ) με τη συνεργασία της HERMES AIRPORTS.

Ο Υπουργός Εμπορίου συναντήθηκε με τις ηγεσίες των CIBA και CIPA 01/11/2012

Ο Υπουργός Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού κ. Νεοκλής Συλικιώτης είχε σήμερα συνάντηση με τον Πρόεδρο κ. Φρίξο Σαββίδη και αντιπροσωπεία των μελών του Κυπριακού Συνδέσμου Διεθνών Επιχειρήσεων (CIBA), καθώς και τον Πρόεδρο κ. Χριστόδουλο Αγκαστινιώτη και αντιπροσωπεία των μελών του Κυπριακού Οργανισμού Προσέλκυσης Επενδύσεων (CIPA).

Δείκτης Τιμών Καταναλωτή για τον μήνα Οκτώβριο, 2012 01/11/2012

Δείκτης Τιμών Καταναλωτή για τον μήνα Οκτώβριο, 2012
01/11/2012

Επίσημη επίσκεψη του Υπουργού Εξωτερικών της Αιγύπτου στην Κύπρο 01/11/2012

Ο Υπουργός Εξωτερικών της Αραβικής Δημοκρατίας της Αιγύπτου κ. Mohamed Kamel Amr πραγματοποιεί από σήμερα διήμερη επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο, έπειτα από πρόσκληση της ομολόγου του δρος Ερατούς Κοζάκου-Μαρκουλλή. Η επίσκεψη του κ. Amr εντάσσεται στο πλαίσιο της εμβάθυνσης των διμερών σχέσεων Κύπρου-Αιγύπτου, με την οποία ενισχύεται και η συνεργασία των δύο χωρών ως στρατηγικών εταίρων.

Ολοκληρώθηκαν οι επαφές της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εξωτερικών στο Παρίσι 01/11/2012

Συνεχίστηκαν και ολοκληρώθηκαν στο Παρίσι οι επαφές αντιπροσωπίας της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, Ομάδας Φιλίας Κύπρου-Γαλλίας, στο πλαίσιο επίσκεψης που πραγματοποιεί κατόπιν σχετικής πρόσκλησης της Γαλλικής Γερουσίας. Της ανιπροσωπίας ηγείτο ο Πρόεδρος της Επιτροπής κ. Αβέρωφ Νεοφύτου και σε αυτή συμμετείχαν οι βουλευτές κ.κ. Δημήτρης Συλλούρης, Χρίστος Μέσης, Σοφοκλής Φυττής και Φειδίας Σαρίκας.

Χαιρετισμός της συζύγου του Προέδρου της Δημοκρατίας και Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου της Σχολής Κωφών κας Έλσης Χριστόφια στην τελετή βράβευσης ατόμων με απώλεια ακοής, στη Σχολή Κωφών 01/11/2012

Να μη μεταδοθεί πριν τις 7 μ.μ.

Το Ταμείο Ευημερίας της Σχολής Κωφών διοργανώνει σήμερα τη 10η τελετή βράβευσης ατόμων με απώλεια ακοής. Αυτή η εκδήλωση, που έχει καθιερωθεί ως θεσμός χάρη στις υψηλές επιδόσεις των παιδιών, είναι και η απόδειξη ότι τα παιδιά με απώλεια ακοής δεν υστερούν σε κανένα τομέα, μπορούν επιτυχώς να κατακτούν τους στόχους τους, να διακρίνονται και να αριστεύουν. Από μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου της Σχολής Κωφών σας εκφράζω τα θερμά μου συγχαρητήρια και εύχομαι η συνέχεια στη σταδιοδρομία σας να συνοδεύεται πάντα από επιτυχίες.

Χαιρετισμός του Υπουργού Άμυνας κ. Δημήτρη Ηλιάδη στην Άσκηση Έρευνας και Διάσωσης «ΗΡΑΚΛΗΣ 12» 01/11/2012

Με ιδιαίτερη χαρά σας καλωσορίζω στο Παρατηρητήριο της Εθνικής Άσκησης «ΗΡΑΚΛΗΣ 2012», που αφορά την αντιμετώπιση αεροπορικού ατυχήματος. Η άσκηση διεξάγεται για πρώτη φορά σε θαλάσσιο περιβάλλον και είναι ενταγμένη στο πλαίσιο δοκιμής του Εθνικού Σχεδίου Έρευνας και Διάσωσης «ΝΕΑΡΧΟΣ» του Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (ΚΣΕΔ) και του Σχεδίου Έκτακτης Ανάγκης της HERMES AIRPORTS, και στηρίζεται στους κανονισμούς του Διεθνούς Οργανισμού Πολιτικής Αεροπορίας (ICAO).

ΚΥΠΕ - Ηλίας Μαυροκέφαλος - Κυριακή Χριστοδούλου - ΛΕΥΚΩΣΙΑ/ΚΥΠΡΟΣ 01/11/2012 09:50 * Δελτίο Ειδήσεων ΚΥΠΕ "ΔΕΚΑ" *



ΚΥΠΕ - Ηλίας Μαυροκέφαλος - Κυριακή Χριστοδούλου - ΛΕΥΚΩΣΙΑ/ΚΥΠΡΟΣ 01/11/2012 09:50



Προστατεύοντας την πολιτιστική κληρονομιά

Η προστασία και η συντήρηση της πολιτιστικής κληρονομιάς και τρόποι τοπικής αλλά και διεθνούς συνεργασίας σε αυτόν τον τομέα βρίσκονται στο επίκεντρο της εβδομάδας που διανύουμε, μέσω της διεξαγωγής δύο σχετικών, υπό την αιγίδα της Κυπριακής Προεδρίας, συνεδρίων. Ο λόγος, κατά κύρια βάση, για το σε εξέλιξη 4ο Διεθνές Συνέδριο για θέματα πολιτιστικής κληρονομιάς «EuroMed 2012», το οποίο πραγματοποιείται από τις 29 Οκτωβρίου μέχρι τις 3 Νοεμβρίου στο ξενοδοχείο Amathus στη Λεμεσό. Μικρότερης διάρκειας και πιο εξειδικευμένο είναι το διεθνές συμπόσιο που θα λάβει χώρα στο Ίδρυμα «Αναστάσιος Γ. Λεβέντης» στη Λευκωσία, στις 3 Νοεμβρίου και στο οποίο θα επανεκτιμηθεί η αποτελεσματικότητα της υπάρχουσας νομοθεσίας για την αρχαιολογική κληρονομιά στη Μεσόγειο.