6/11/12

Χαιρετισμός του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Δημήτρη Χριστόφια στη δεξίωση που παρέθεσαν τα Ηνωμένα Έθνη στο Λήδρα Πάλας με την ευκαιρία της Ημέρας των Ηνωμένων Εθνών 06/11/2012

Με την ευκαιρία της Ημέρας των Ηνωμένων Εθνών θα ήθελα να συγχαρώ τα Ηνωμένα Έθνη στο σύνολό τους για το έργο που επιτελούν σε αυτούς τους εξαιρετικά δύσκολους καιρούς, όπου πρέπει να εργαστούμε μαζί για ειρήνη, για δημοκρατία, για τα ανθρώπινα δικαιώματα, για εξάλειψη της φτώχειας, για οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη, για περιβαλλοντική βιωσιμότητα και για ευημερία για όλους.

Η Υπουργός Εξωτερικών ολοκλήρωσε την επίσκεψή της στη Λαϊκή Δημοκρατία του Λάος 06/11/2012

Η Υπουργός Εξωτερικών δρ Ερατώ Κοζάκου-Μαρκουλλή ολοκλήρωσε σήμερα τη διήμερη επίσκεψη που πραγματοποιεί στη Λαϊκή Δημοκρατία του Λάος, όπου εκπροσώπησε την Κύπρο στην 9η Σύνοδο Κορυφής Ασίας-Ευρώπης (ASEM 9).

Ο Υπουργός Εμπορίου συμμετείχε σε συνάντηση υψηλού επιπέδου για την ενέργεια, στις Βρυξέλλες 06/11/2012

Ο Υπουργός Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού κ. Νεοκλής Συλικιώτης συμμετείχε σήμερα στη συνάντηση υψηλού επιπέδου που διοργάνωσε στις Βρυξέλλες η δεξαμενή σκέψης «Friends of Europe», για συζήτηση της νέας ενεργειακής πολιτικής της ΕΕ για τον 21ο αιώνα.

Επικήδειος λόγος για την Στέλλα Σουλιώτη από την Επίτροπο Νομοθεσίας κα Λήδα Κουρσουμπά 06/11/2012

Με μεγάλη οδύνη και βαθιά συγκίνηση αποχαιρετούμε σήμερα τη Στέλλα Σουλιώτη. Μια πραγματική Κυρία με ακέραιο χαρακτήρα, απαράμιλλο ήθος και αξιοπρέπεια. Μια εξέχουσα προσωπικότητα, ελεύθερη στο πνεύμα και με τόλμη στην ψυχή, που άνοιξε δρόμους και ανέδειξε τον ρόλο της Κύπριας γυναίκας. Πρότυπο πολιτειακού αξιωματούχου που τηρούσε ένα κώδικα δεοντολογίας σπάνιο στις μέρες μας.

Η σύζυγος του Προέδρου της Δημοκρατίας κα Έλση Χριστόφια παρέστη σε τελετή παράδοσης λεωφορείου προς τον Σύνδεσμο Ευημερίας Ατόμων με Νοητική Αναπηρία 06/11/2012

Ακόμη και η πιο μικρή ενίσχυση πρωτοβουλιών που έχουν σκοπό την παροχή υπηρεσιών σε άτομα με νοητική αναπηρία είναι μεγάλης σημασίας, τόνισε σήμερα η Πρόεδρος της Διαχειριστικής Επιτροπής Ραδιομαραθωνίου, σύζυγος του Προέδρου της Δημοκρατίας κα Έλση Χριστόφια, σημειώνοντας ότι παρά τις αντιξοότητες που υπάρχουν ως αποτέλεσμα της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης, η κοινωνία στο σύνολό της αγκάλιασε και φέτος με ενθουσιασμό τον θεσμό του Ραδιομαραθωνίου.

Ο Υπουργός Άμυνας συναντήθηκε με τον νέο Πρέσβη της Αυστρίας 06/11/2012

Ο Υπουργός Άμυνας κ. Δημήτρης Ηλιάδης είχε σήμερα το πρωί συνάντηση στο γραφείο του με τον νέο Πρέσβη της Αυστρίας στην Κύπρο κ. Karl Michael Mueller. Κατά τη συνάντηση έγινε ανασκόπηση των εξαίρετων σχέσεων που υπάρχουν μεταξύ των δυο χωρών σε όλους τους τομείς ενώ ανταλλάγηκαν απόψεις στα θέματα ασφάλειας και άμυνας καθώς και για τη συνεργασία μεταξύ των Υπουργείων Άμυνας Κύπρου Αυστρίας.

Εγκαινιάστηκε στην Αθήνα έκθεση φιλοτελικής και ταχυδρομικής ιστορίας της Κύπρου 06/11/2012

Πραγματοποιήθηκαν την Πέμπτη, 1 Νοεμβρίου με μεγάλη επιτυχία στο «Σπίτι της Κύπρου», στην Αθήνα, τα εγκαίνια έκθεσης φιλοτελικής και ταχυδρομικής ιστορίας της Κύπρου. Η έκθεση πραγματοποιείται με την ευκαιρία της Κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τη στήριξη των Κυπριακών Ταχυδρομείων (ΚΥ.ΤΑ), των Πολιτιστικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού της Κύπρου και των Ελληνικών Ταχυδρομείων (ΕΛΤΑ).

Χαιρετισμός του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Δημήτρη Χριστόφια στην 8η διεθνή διάσκεψη της Διεθνούς Ακαδημίας Τηλεόρασης και Ραδιοφώνου με θέμα «Τρομοκρατία και ο ρόλος των Ηλεκτρονικών Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης», στη Λεμεσό 06/11/2012

Αγαπητοί σύνεδροι,

Χαίρομαι ιδιαίτερα που και φέτος βρίσκεστε στη φιλόξενη χώρα μας για την πραγματοποίηση της διεθνούς διάσκεψης με θέμα «Τρομοκρατία και ο ρόλος των Ηλεκτρονικών Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης». Η φετινή είναι η όγδοη στη σειρά.

Δήλωση του Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Γιαννάκη Λ. Ομήρου 06/11/2012

Εκφράζω έντονη ανησυχία για δυσφημιστικά δημοσιεύματα, πληροφορίες αλλά και δηλώσεις εις βάρος της Κυπριακής Δημοκρατίας με ανυπόστατους, αβάσιμους και συκοφαντικούς ισχυρισμούς περί δήθεν «ξεπλύματος βρώμικου χρήματος» μέσω του κυπριακού χρηματοπιστωτικού συστήματος.

Δηλώσεις της Υπουργού Υγείας κας Ανδρούλας Αγρότου για το θέμα της εφαρμογής του νέου τιμοκατάλογου για τα φάρμακα 06/11/2012


Εντός του Φεβρουαρίου αναμένεται να τεθεί σε εφαρμογή ο νέος τιμοκατάλογος για τα φάρμακα, δήλωσε η Υπουργός Υγείας κα Ανδρούλα Αγρότου μετά το πέρας της συνεδρίας της Επιτροπής Παιδείας της Βουλής. Η κα Αγρότου τόνισε ότι η εμπλοκή που σημειώθηκε λόγω της μη παράδοσης του επικαιροποιημένου καταλόγου για τα φάρμακα από την ελληνική εταιρεία δεν πρόκειται να αλλάξει επί της ουσίας οτιδήποτε.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δέχθηκε τον κ. Σταύρο Μαλά 06/11/2012

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Δημήτρης Χριστόφιας δέχθηκε σήμερα, στο Προεδρικό Μέγαρο, τον υποψήφιο για την Προεδρία της Δημοκρατίας κ. Σταύρο Μαλά.

Επίσκεψη του Υπουργού Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού στην τουριστική έκθεση “WorldTravelMarket”, στο Λονδίνο 06/11/2012

Ο Υπουργός Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού κ. Νεοκλής Συλικιώτης, ο οποίος βρίσκεται στο Λονδίνο, επισκέφθηκε χθες την ετήσια τουριστική έκθεση «WorldTravelMarket» στην οποία συμμετέχει η Κύπρος με περίπτερο του Κυπριακού Οργανισμού Τουρισμού καθώς και περίπτερα οργανισμών και παραγόντων της κυπριακής τουριστικής βιομηχανίας. Η έκθεση «WorldTravelMarket» είναι από τις μεγαλύτερες εκθέσεις του είδους της στον κόσμο και κάθε χρόνο ελκύει χιλιάδες οργανισμούς ως εκθέτες και πολύ περισσότερους επισκέπτες, οι οποίοι εκπροσωπούν τη βρετανική και παγκόσμια τουριστική βιομηχανία.

Εκδηλώσεις στο πλαίσιο του εορτασμού του Προστάτη της Πολεμικής Αεροπορίας Αρχαγγέλου Μιχαήλ 06/11/2012

Το Υπουργείο Άμυνας ανακοινώνει ότι στις 8 και 9 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις για τον εορτασμό του Προστάτη της Πολεμικής Αεροπορίας Αρχαγγέλου Μιχαήλ.