14/6/13

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας χαιρέτισε την 27η Διεθνή Συνάντηση της Μικτής Επιτροπής του Οργανισμού COSPAS-SARSAT 14/06/2013


Η Κύπρος αποδίδει ιδιαίτερη σημασία στη συνεργασία με όλες τις γειτονικές της χώρες σε μια προσπάθεια να διατηρήσει τα απαραίτητα επίπεδα σταθερότητας, ειρήνης και ασφάλειας στην περιοχή, είπε απόψε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης.

Ημερομηνία εξέτασης αιτήσεων για συντάξεις / επιδόματα / βοηθήματα (Περίοδος 7/06-14/06/2013) 14/06/2013

Οι Υπηρεσίες Κοινωνικών Ασφαλίσεων, σε μια προσπάθεια περαιτέρω εξυπηρέτησης των πολιτών, εκδίδουν σε εβδομαδιαία βάση ανακοίνωση ως προς την ημερομηνία εξέτασης των αιτήσεων που παραλήφθηκαν και αφορούν σε συντάξεις / επιδόματα / βοηθήματα. Επίδομα ανεργίας:

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης επισκέφθηκε το Κρατικό Αρχείο


Ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης κ. Ιωνάς Νικολάου πραγματοποίησε σήμερα επίσκεψη στο Κρατικό Αρχείο.

Διεξαγωγή συζήτησης με θέμα: «Οι σχέσεις Κύπρου – ΕΕ σε μετάβαση» 14/06/2013

Παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη, θα πραγματοποιηθεί μεγάλη συζήτηση με θέμα «Οι σχέσεις Κύπρου – ΕΕ σε μετάβαση: Σχεδιάζοντας ξανά την ευρωπαϊκή μας πορεία». Στο πλαίσιο της συζήτησης ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα απονείμει το Βραβείο Πρωτοποριακής Δημιουργίας «Γιάννος Κρανιδιώτης» στον Γενικό Διευθυντή του Υπουργείου Εξωτερικών κ. Ανδρέα Μαυρογιάννη για την προσφορά του στην Κυπριακή Προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ.


Συνεδρία της Επιτροπής Παρακολούθησης του Επιχειρησιακού Προγράμματος Αλιείας 2007-2013 14/06/2013



Πραγματοποιήθηκε σήμερα, στη Λευκωσία, η 7η Συνεδρία της Επιτροπής Παρακολούθησης του Επιχειρησιακού Προγράμματος Αλιείας (ΕΠΑΛ) που συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Αλιείας της ΕΕ για την περίοδο 2007-2013

Απόσυρση συμμετοχής της Κύπρου από δραστηριότητα του EUNIC Βρυξελλών 14/06/2013


Με αφορμή σχόλια και δηλώσεις που έχουν δημοσιευθεί στον κυπριακό Τύπο αναφορικά με τη συμμετοχή της Κύπρου στη δραστηριότητα με τίτλο Transpoésie 2013, η οποία διοργανώνεται στις Βρυξέλλες από το τοπικό EUNIC (Δίκτυο Εθνικών Πολιτιστικών Ινστιτούτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης), οι Πολιτιστικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού διευκρινίζουν τα ακόλουθα:

Η Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων θα συμμετάσχει στις εργασίες της Γενικής Συνδιάσκεψης Εργασίας του ILO 14/06/2013

Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων κα Ζέτα Αιμιλιανίδου μεταβαίνει την ερχόμενη Δευτέρα, 17 Ιουνίου, στη Γενεύη, όπου θα συμμετάσχει στις εργασίες της 102ης Γενικής Συνδιάσκεψης Εργασίας της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας (ILO).

Συνάντηση του Υπουργού Συγκοινωνιών και Έργων με την Παγκύπρια Οργάνωση Πολυτέκνων 14/06/2013

Ο Υπουργός Συγκοινωνιών και Έργων κ. Τάσος Μητσόπουλος είχε σήμερα συνάντηση με την ηγεσία της Παγκύπριας Οργάνωσης Πολυτέκνων με την οποία συζήτησε θέματα που εμπίπτουν στους τομείς αρμοδιότητας του Υπουργείου.

Επίσκεψη του Υπουργού Εξωτερικών στο Λονδίνο 14/06/2013


Ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Ιωάννης Κασουλίδης αναχωρεί την Κυριακή, 16 Ιουνίου, για το Λονδίνο, όπου θα συναντηθεί με τον Βρετανό ομόλογό του κ. William Hague, κατόπιν πρόσκλησης του Βρετανού Υπουργού.

Γραπτή δήλωση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου κ. Χρήστου Στυλιανίδη για τις Κυπριακές Αερογραμμές 14/06/2013

Η Κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να υλοποιήσει αποφάσεις της με στόχο τη μεγιστοποίηση της προοπτικής επιβίωσης των Κυπριακών Αερογραμμών με την εξεύρεση στρατηγικού επενδυτή.

Αποφάσεις που θα έπρεπε να είχαν ληφθεί από καιρό, αλλά που δυστυχώς, πολιτική ατολμία και αναποφασιστικότητα τις ανέβαλλε κατά τραγικό τρόπο.

Γραπτή δήλωση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου κ. Χρήστου Στυλιανίδη για το θέμα των αποκρατικοποιήσεων 14/06/2013


Το ζήτημα των αποκρατικοποιήσεων είναι ένα μείζον θέμα που πρέπει να αντιμετωπιστεί από όλους μας όχι στη βάση προκαταλήψεων και ειλημμένων αποφάσεων, αλλά στη βάση συγκεκριμένων δεδομένων και τεκμηρίωσης.

Ανακοινώσεις του Τμήματος Δημοσίων Έργων 14/06/2013

. Εκτέλεση εργασιών στη Λεωφόρο Ελευθερίας στην Αραδίππου

Ποιητική βραδιά στο Βουκουρέστι με έργα του Κύπριου ποιητή Γιώργου Πετούσση

Την περασμένη Δευτέρα 10/6/2013, ο εκδοτικός Οίκος «ΟΜΟΝΟΙΑ» σε συνεργασία με τη Μητροπολιτική Βιβλιοθήκη του Βουκουρεστίου διοργάνωσε φιλολογική βραδιά αφιερωμένη στην ποίηση του Κύπριου ποιητή Γιώργου Πετούσση καθώς και στο έργο του Ρουμάνου ποιητή Peter Sragher.

Ο Υπουργός Εσωτερικών προήδρευσε περιφερειακής σύσκεψης κοινοτήτων της επαρχίας Λάρνακας 14/06/2013

Ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Σωκράτης Χάσικος προήδρευσε σήμερα περιφερειακής σύσκεψης κοινοτήτων της επαρχίας Λάρνακας.

Ο Βουλευτής κ. Νίκος Νικολαΐδης θα συμμετάσχει στις εκδηλώσεις της Europa Nostra στην Αθήνα 14/06/2013

Ο Βουλευτής κ. Νίκος Νικολαΐδης αναχωρεί αύριο Σάββατο, 15 Ιουνίου, για την Αθήνα για να εκπροσωπήσει την Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης (ΚΣΣΕ), υπό την ιδιότητά του ως Αντιπρόεδρος της Υπεπιτροπής για τον Πολιτισμό, τη Διαφορετικότητα και την Πολιτιστική Κληρονομιά της Συνέλευσης, στις εκδηλώσεις για την 50η Επέτειο της Οργάνωσης Europa Nostra, από τις 15 μέχρι τις 17 Ιουνίου.

Εγκαίνια Επίτιμου Προξενείου της Κύπρου στη Σεβίλλη 14/06/2013


Πραγματοποιήθηκαν την Τρίτη 12 Ιουνίου στη Σεβίλλη, τα εγκαίνια του Επίτιμου Προξενείου της Δημοκρατίας στην Πρωτεύουσα της Ανδαλουσίας.

Ανακοίνωση σχετικά με την πόντιση πυρομαχικών στη θάλασσα 14/06/2013


Επιπτώσεις στη Δημόσια Υγεία και το Περιβάλλον
Η πόντιση πυρομαχικών στη θάλασσα αποτελούσε διεθνή πρακτική η οποία έχει σταματήσει λόγω της έναρξης ισχύος Διεθνών και Περιφερειακών Συμβάσεων για τη Θάλασσα

Ο Υπουργός Συγκοινωνιών ενημέρωσε παράγοντες διεθνών οργανισμών για παράνομες ενέργειες της Τουρκίας κατά της Κύπρου 14/06/2013


Στο περιθώριο του διεθνούς συνεδρίου για την ασφάλεια των πτήσεων, που πραγματοποιείται στη Λευκωσία, ο Υπουργός Συγκοινωνιών και Έργων κ. Τάσος Μητσόπουλος είχε χθες το απόγευμα ιδιαίτερη συνάντηση με τους επικεφαλής ή εκπροσώπους των σημαντικότερων διεθνών Οργανισμών που ασχολούνται με θέματα πολιτικής αεροπορίας και ασφάλειας πτήσεων, και έλαβαν μέρος στο συνέδριο.

11 π.μ. Θα εκφωνήσει τον επικήδειο λόγο στην κηδεία των πεσόντων κατά την τουρκική εισβολή και προσφάτως αναγνωρισθέντων, με την μέθοδο του DNA, Ρούσου Ξενή και Σπύρου Παναγή, στον Ιερό Ναό Αγίου Ελευθερίου στο Τσιακκιλερό, στη Λάρνακα.



Δραστηριότητα του Υπουργού Άμυνας κ. Φώτη Φωτίου


Σάββατο, 15 Ιουνίου 2013