23/7/12

Επικήδειος λόγος της Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων κας Σωτηρούλας Χαραλάμπους στην κηδεία των λειψάνων του πεσόντος κατά την τουρκική εισβολή, Γεωργίου Νικόλα, στον Ιερό Ναό Αγίου Χαραλάμπους 23/07/2012

Με βαθιά συγκίνηση και απέραντο σεβασμό μαζευτήκαμε στον ιερό τούτο χώρο, για να αποδώσουμε το οφειλόμενο χρέος τιμής και να απευθύνουμε, έστω και αργοπορημένα, οι συγγενείς, οι φίλοι, ο κλήρος και η πολιτεία το ύστατο χαίρε στον 22χρονο λεβέντη Γιώργο Νικόλα, του οποίου η τύχη αγνοείτο για 38 χρόνια. Έντονη είναι η απουσία τούτη τη δύσκολη ώρα της μάνας και του πατέρα του Γιώργου, της Φωτεινής και του Βασίλη, οι οποίοι είχαν τον Γιώργο στο μυαλό τους σε κάθε τους πράξη και κουβέντα, καρτερώντας την πολυπόθητη ώρα της επιστροφής του.


Μετά τις επιτυχίες που έχει σημειώσει το Πρακτορείο μας, από το 1980, και από το 2000 στο internet, συνεχίζουμε σταθερά, με νέα ρεκόρ δημοσιεύσεων και αναπαραγωγή των ρεπορτάζ μας στα ΜΜΕ στην Ελλάδα και στον κόσμο.


Δεύτερη επίσκεψη της Τρόικας στην Κύπρο 23/07/2012

Ανακοίνωση του Υπουργείου Οικονομικών

To κλιμάκιο της Τρόικας (ΕΕ, ΕΚΤ, ΔΝΤ) αρχίζει σήμερα τον δεύτερο γύρο συναντήσεών του στην Κύπρο με εκπροσώπους της Κεντρικής Τράπεζας, του Υπουργείου Οικονομικών, των εμπλεκομένων κρατικών και ημικρατικών Υπηρεσιών, των κοινωνικών εταίρων και άλλων οργανωμένων συνόλων. Οι συναντήσεις αναμένεται να ολοκληρωθούν μέχρι τις 27 Ιουλίου.

Σειρά κατάταξης για απασχόληση στα Κρατικά Ινστιτούτα Επιμόρφωσης 23/07/2012

Το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού (ΥΠΠ) ανακοινώνει ότι έχει αναρτηθεί στις ανακοινώσεις των Κρατικών Ινστιτούτων Επιμόρφωσης στην Ιστοσελίδα του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού η σειρά κατάταξης, με βάση τα αποτελέσματα της μοριοδότησης, των ενδιαφερομένων για απασχόληση στα Κρατικά Ινστιτούτα Επιμόρφωσης (ΚΙΕ) τη σχολική χρονιά 2012 - 2013 για διδασκαλία όλων των μαθημάτων και επιπέδων, πλην των μαθημάτων προετοιμασίας για τις Παγκύπριες Εξετάσεις.


Ανακοίνωση Νομικής Υπηρεσίας της Δημοκρατίας 23/07/2012

Σε σχέση με τα δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών, που αφορούν την υπόθεση ΄Ακη Τσοχατζόπουλου και ειδικότερα την κατάθεση/ομολογία του κ. Νίκου Ζήγρα, εξάδελφου του κ. Τσοχατζόπουλου, με την οποία εμπλέκει στην υπόθεση τον κ. Ντίνο Μιχαηλίδη και τον κ. Al Sayad Fouad, αναφέρονται τα ακόλουθα:


Ομιλία του Υπουργού Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος κ. Σοφοκλή Αλετράρη στην αντικατοχική εκδήλωση για την επέτειο της ημέρας κατάληψης της Κερύνειας, στον Τύμβο Μακεδονίτισσας 23/07/2012

Να μη μεταδοθεί πριν τις 7.30 μ.μ.

Είναι με ιδιαίτερη συγκίνηση που απευθύνω χαιρετισμό στην αποψινή εκδήλωση καταδίκης της κατάληψης της Κερύνειας που διοργανώνουν οι κατεχόμενοι Δήμοι Κερύνειας, Λαπήθου και Καραβά, η Ένωση Κοινοτήτων της Επαρχίας Κερύνειας, τα προσφυγικά σωματεία Λαπήθου και Καραβά και ο Όμιλος Γυναικών Επαρχίας Κερύνειας.

Επιμνημόσυνος λόγος του Υπουργού Συγκοινωνιών και Έργων, κ. Ευθύμιου Φλουρέντζου στο ετήσιο μνημόσυνο των πεσόντων και δολοφονηθέντων του Δήμου Δερύνειας κατά την τουρκική εισβολή και στη δέηση για ανεύρεση και επιστροφή των αγνοουμένων, που έγινε χθες στην Εκκλησία Αγίων Πάντων στη Δερύνεια 23/07/2012



Τις μέρες αυτές ανασύρονται από το συρτάρι των αναμνήσεών μας θύμισες από τις μαύρες εκείνες μέρες του 1974, που σκόρπισαν στον τόπο μας την καταστροφή. Ο απολογισμός θλιβερός: χιλιάδες πρόσφυγες, νεκροί και αγνοούμενοι, και μια πατρίδα μοιρασμένη. Χήρες και ορφανά, μαυροφορεμένοι γονείς και συγγενείς που έχασαν τους δικούς τους σε μάχες και δολοφονίες του Τούρκου εισβολέα, αλλά και άλλες τόσες οικογένειες που ακόμα αναζητούν τους δικούς τους, αποτελούν έκτοτε σταθερές φιγούρες που συνοδεύουν το δράμα του τόπου μας και ζωγραφίζουν την ιστορία του. Οι πληγές παραμένουν ακόμη ανοικτές και η πατρίδα μας συνεχίζει να ανεβαίνει το δικό της Γολγοθά.


Καταδίκες σε Ποινικές Υποθέσεις που περατώθηκαν το 2011 και αφορούσαν Παραβάσεις της Νομοθεσίας για την Ασφάλεια και Υγεία στην Εργασία 23/07/2012

Η Νομοθεσία για την ασφάλεια και υγεία στην εργασία, για την επιβολή της οποίας έχει αρμοδιότητα το Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας, επιβάλλει υποχρεώσεις σε φυσικά ή νομικά πρόσωπα. Οι παραβάσεις των υποχρεώσεων αυτών συνιστούν ποινικά αδικήματα.

 

Θα εκτελούνται εργασίες ποτίσματος των φυτών και θάμνων της κεντρικής νησίδας του αυτοκινητόδρομου Λάρνακας - Λευκωσίας 23/07/2012

ο Υπουργείο Συγκοινωνιών και Έργων, Τμήμα Δημοσίων Έργων, Γραφείο Επαρχιακού Μηχανικού Λάρνακας ανακοινώνει ότι την Τρίτη 24/7/2012 και την Τετάρτη 25/7/2012 μεταξύ των ωρών 05:00 - 07:00 το πρωί, το Τμήμα Δασών θα προβαίνει σε εργασίες ποτίσματος των φυτών και θάμνων της κεντρικής νησίδας του αυτοκινητόδρομου Λάρνακας – Λευκωσίας.

Παρουσίαση των προτεραιοτήτων της Κυπριακής Προεδρίας από τον πρέσβη της Κύπρου ενώπιον της ιρλανδικής βουλής 23/07/2012

Στις 17 Ιουλίου 2012, ο πρέσβης κ. Μιχάλης Σταυρινός, παρουσίασε τις Προτεραιότητες της Κυπριακής Προεδρίας ενώπιον της ιρλανδικής βουλής.

Eπίσκεψη κοινοβουλευτικής αντιπροσωπίας στο Ισραήλ 22/07/2012

Αντιπροσωπία της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών και Προϋπολογισμού, με επικεφαλής τον Πρόεδρο της Επιτροπής κ. Νικόλα Παπαδόπουλο και αποτελούμενη από τους Βουλευτές κ.κ. Χάρη Γεωργιάδη, Σταύρο Ευαγόρου και Νίκο Νικολαΐδη, μεταβαίνουν αύριο Δευτέρα στο Ισραήλ όπου θα πραγματοποιήσουν επίσκεψη, ύστερα από σχετική πρόσκληση της Ισραηλινής Βουλής (Κνεσσέτ). Την αντιπροσωπία συνοδεύουν η Λειτουργός Διεθνών Σχέσεων Α’ κα Σόφη Τσουρή και ο Γραμματέας της Επιτροπής κ. Κωνσταντίνος Πηλείδης.