12/12/13

Το Υπουργείο Εσωτερικών βρίσκεται σε πλήρη ετοιμότητα για αντιμετώπιση των επιπτώσεων από τη συνεχιζόμενη κακοκαιρία



Σε σχέση με τη συνεχιζόμενη κακοκαιρία που πλήττει από χθες την Κύπρο και η οποία, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, θα εξακολουθήσει τουλάχιστο μέχρι το ερχόμενο Σάββατο, το Υπουργείο Εσωτερικών, ως κατ’ εξοχήν Υπουργείο του Πολίτη, επιθυμεί να ανακοινώσει τα ακόλουθα:

Δραστηριότητες του Υπουργού Οικονομικών κ. Χάρη Γεωργιάδη




Δραστηριότητες του Υπουργού Οικονομικών
κ. Χάρη Γεωργιάδη

Παρασκευή, 13/12/2013

Ο Υπουργός Άμυνας συναντήθηκε με την Αναπληρωτή Υφυπουργό Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής






Ο Υπουργός Άμυνας κ. Φώτης Φωτίου είχε σήμερα, στο γραφείο του, συνάντηση με την Αναπληρωτή  Υφυπουργό  Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής (ΗΠΑ) κα Amanda Sloat, η οποία συνοδευόταν από τον πρέσβη των ΗΠΑ στην Κύπρο κ. John M. Koenig.

Γραπτή απάντηση του Υπουργού Ενέργειας στο ΑΚΕΛ



 
Ο κ. Συλικιώτης μιλά για γεγονότα. Αναφέρεται μήπως στα πραγματικά γεγονότα ή στα «γεγονότα», όπως τα ερμηνεύει το ΑΚΕΛ κατά το δοκούν;
Για σκοπούς αποκατάστασης των πραγματικών γεγονότων παραθέτω τα εξής: Στο μνημόνιο του Νοεμβρίου 2012 που συνομολόγησε η Κυβέρνηση του ΑΚΕΛ, στο κεφάλαιο 2, γίνεται ρητή αναφορά ότι «κατά την περίοδο του προγράμματος έσοδα από μετρητά πέραν των προβλέψεων του προγράμματος, περιλαμβανομένων απροσδόκητων κερδών, θα χρησιμοποιηθούν για μείωση του χρέους»

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό της Αιγύπτου







Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης συναντήθηκε σήμερα με τον Πρωθυπουργό της Αιγύπτου κ. Hazem Al Beblawi στο Κάιρο, όπου ο Πρόεδρος Αναστασιάδης πραγματοποίησε επίσημη επίσκεψη, συνοδευόμενος από τους Υπουργούς Εξωτερικών και Ενέργειας.

Ομιλία του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη στην τελετή αποφοίτησης του Διεθνούς Ινστιτούτου Διεύθυνσης Κύπρου (CIIM)




Κυρίες και κύριοι,
Αγαπητοί απόφοιτοι και φοιτητές του Διεθνούς Ινστιτούτου Διεύθυνσης Κύπρου,

Πριν ακριβώς ένα χρόνο, όταν με προσκαλέσατε στο CIIM, ως υποψήφιο, για να μοιραστώ μαζί σας το όραμα μου για τη Κύπρο, δεν μπορούσα να φανταστώ ότι μέσα σʼ ένα χρόνο θα είχαμε περάσει τόσα, και όμως σήμερα, να στεκόμαστε πάλι όρθιοι, δυνατοί και αποφασισμένοι να αντιμετωπίσουμε το μέλλον με αισιοδοξία και ελπίδα για εμάς και τη χώρα μας.

TURKISH CYPRIOT AND TURKISH MEDIA REVIEW




TURKISH CYPRIOT AND TURKISH MEDIA REVIEW

C O N T E N T S

Πολιτισμικό κληροδότημα της Αρχής Λιμένων Κύπρου στα παιδιά των Δημοτικών Σχολείων της χώρας μας






Παραδόθηκαν σήμερα στον Υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού αριθμός  ψηφιακών δίσκων του μουσικού έργου που δημιούργησε η Αρχή Λιμένων Κύπρου  στα πλαίσια των εορτασμών για τα 40χρονα της

Address by the President of the Republic, Mr Nicos Anastasiades, at the dinner hosted by Piraeus Bank in Egypt






The President of the Republic, Mr Nicos Anastasiades, addressed yesterday the dinner hosted by Piraeus Bank in Cairo, Egypt.

In his address the President of the Republic said:



Μέσα στα πλαίσια της εκστρατείας συλλογής τροφίμων από Αστυνομικούς των Βάσεων, σήμερα 12 Δεκεμβρίου 2013 και ώρα 7:30μ.μ θα γίνει η παράδοση τροφίμων στην κα. Άντρη Αναστασιάδη συζύγου του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας και του Επιτρόπου Εθελοντισμού και ΜΚΟ κ. Γιάννη Γιαννάκη. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί σε χώρο που παραχωρήθηκε δωρεάν από ιδιώτη για αποθήκευση των τροφίμων στην διεύθυνση Σωτήρη Τοφαμή 2, 4102 Λεμεσός.

BΡΑΒΕΥΣΗ ΕΡΕΥΝΗΤΩΝ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΥΠΡΟΥ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟ ΠΛΑΝΟ ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΕΞΥΠΝΗ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ





Τρεις έμπειροι ερευνητές του Πανεπιστημίου Κύπρου έλαβαν την 2η θέση σε σύνολο 44 ομάδων που έλαβαν μέρος στο διαγωνισμό Cyprus Startup Weekend που διεξήχθη  για πρώτη φόρα, φέτος, στην Κύπρο μεταξύ 6 - 8 Δεκεμβρίου 2013 και διήρκεσε 54 ώρες. Το Startup Weekend είναι ένας μη-κερδοφόρος οργανισμός ο οποίος εδρεύει στο Seattle της Αμερικής και σκοπό έχει να δώσει την ευκαιρία σε όσους συμμετέχουν να μεταφράσουν τις ιδέες τους σε επιχειρηματικό πλάνο μέσα σε 54 ώρες. Το Startup Weekend έχει μέχρι στιγμής διεξαχθεί σε περισσότερες από 100 χώρες με χιλιάδες συμμετοχές.

Researchers of the University of Cyprus win an award for their business plan on smart home energy saving





Three experienced researchers at the University of Cyprus won the 2nd place (out of 44 participating teams) in the Cyprus Startup Weekend competition. The competition was held for the first time in Cyprus between 6 and 8 December 2013 and with a 54 hour work program. 54 hours. The Startup Weekend is a non-profit organization with headquarters in Seattle, USA and aims to provide an opportunity for participants to translate their ideas into a business plan within 54 hours. The Startup Weekend has so far taken place in more than 100 countries with thousands of enterprising teams taking part.

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΥΗΜΕΡΙΑΣ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΥΠΡΟΥ



 



Το Σωματείο Ευημερίας Φοιτητών του Πανεπιστημίου Κύπρου, επιθυμεί να  ευχαριστήσει θερμά τον κ. Ιωάννη Τσιρόπουλο, ο οποίος δώρησε στο Σωματείο 500 αντίγραφα του βιβλίου του «Πορεία στην Κορυφή».

Απάντηση του Υπουργού Εσωτερικών κ. Σωκράτη Χάσικου στο ΑΚΕΛ για την Τοπική Αυτοδιοίκηση





Σε απάντηση σημερινής δήλωσης του επικεφαλής για θέματα Τοπικής Αυτοδιοίκησης του ΑΚΕΛ, ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Σωκράτης Χάσικος επιθυμεί να δηλώσει τα ακόλουθα:

 

Δημοσίευση προκήρυξης διαγωνισμού για την επιλογή καλλιτεχνικού διευθυντή του Διεθνούς Φεστιβάλ ΚΥΠΡΙΑ 2014






Οι Πολιτιστικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού πληροφορούν το κοινό ότι προκηρύχθηκε δημόσιος διαγωνισμός (ανοικτή διαδικασία) για την επιλογή Καλλιτεχνικού Διευθυντή του Διεθνούς Φεστιβάλ «ΚΥΠΡΙΑ 2014» (Κωδικός και Αύξων Αριθμός Διαγωνισμού: ΠΥ04/13).

Δραστηριότητες του Υπουργού Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης, κ. Ιωνά Νικολάου





Δραστηριότητες του Υπουργού Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης,
κ. Ιωνά Νικολάου

Παρασκευή, 13/12/2013

Δραστηριότητες του Υπουργού Εσωτερικών κ. Σωκράτη Χάσικου





Δραστηριότητες του Υπουργού Εσωτερικών
κ. Σωκράτη Χάσικου

Παρασκευή, 13/12/2013

Δραστηριότητες του Υπουργού Συγκοινωνιών και Έργων κ. Tάσου Μητσόπουλου




Δραστηριότητες του Υπουργού Συγκοινωνιών και Έργων
κ. Tάσου Μητσόπουλου

Παρασκευή, 13/12/2013

Ο Πρόεδρος της Βουλής παραθέτει δείπνο στους επιστημονικούς συνεργάτες της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για τον Φάκελο της Κύπρου





Ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Γιαννάκης Λ. Ομήρου, θέλοντας να τιμήσει τους επιστημονικούς συνεργάτες της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για τον Φάκελο της Κύπρου, που με την πολύτιμη συνεισφορά τους συνέβαλαν στην ολοκλήρωση της προσπάθειας για διερεύνηση και καταγραφή των γεγονότων που οδήγησαν στη μεγάλη προδοσία του 1974, παραθέτει δείπνο την Τρίτη, 17 Δεκεμβρίου 2013.

--------------------

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αρχίζει τις επίσημες επαφές του στην Αίγυπτο





Σημαντικές συμφωνίες που θα ενισχύσουν περαιτέρω τις διμερείς σχέσεις Κύπρου – Αιγύπτου αναμένεται να υπογραφούν σήμερα στο Κάιρο, όπου βρίσκεται από χθες ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης, για διήμερη επίσημη επίσκεψη.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έτυχε επίσημης υποδοχής στο Προεδρικό Μέγαρο, στο Κάιρο





Με τις δέουσες τιμές υποδέχθηκε ο Πρόεδρος της Αιγύπτου κ. Adly Mansour, τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Νίκο Αναστασιάδη, στο Προεδρικό Μέγαρο, στο Κάιρο, όπου ο Πρόεδρος Αναστασιάδη πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη ως επικεφαλής αντιπροσωπείας.

The President of the Republic accorded official reception at the Presidential Palace in Cairo






The President of Egypt, Mr Adly Mansour, welcomed the President of the Republic, Mr Nicos Anastasiades, with all appropriate honours, at the Presidential Palace in Cairo, where the President is paying an official visit, accompanied by a delegation.

Ο Υπουργός Άμυνας μεταβαίνει στην Κρήτη






Ο Υπουργός Άμυνας κ. Φώτης Φωτίου, μετά από επίσημη πρόσκληση του Έλληνα ομόλογού του κ. Δημήτρη Αβραμόπουλου, μεταβαίνει αύριο στην Κρήτη όπου θα παρακολουθήσει εκτέλεση βολής του αντιπυραυλικού συστήματος S-300, στο πεδίο βολής της Κρήτης, στην περιοχή Ακρωτηρίου Χανίων.


------------------------