2/10/13

Παρέμβαση του Βουλευτή κ. Ν. Νικολαΐδη στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης

Κατά τις σημερινές εργασίες της Ολομέλειας της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης (ΚΣΣΕ), ο βουλευτής κ. Νίκος Νικολαΐδης μίλησε για το θέμα της εθνικής ασφάλειας και την πρόσβαση στην πληροφόρηση. Ο κ. Νικολαΐδης ανέφερε ότι το δικαίωμα στην πληροφόρηση αποτελεί βασική προϋπόθεση για την εύρυθμη λειτουργία της δημοκρατίας,

Παρέμβαση της Βουλευτή κας Στ. Κυριακίδου στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης

  1. Η επικεφαλής της κυπριακής αντιπροσωπίας στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου τηςΕυρώπης (ΚΣΣΕ), κα Στέλλα Κυριακίδου μίλησεστην Ολομέλεια της Συνέλευσης, για το θέμα της προόδου της διαδικασίας παρακολούθησης της ΚΣΣΕ.

Δήλωση του Υπουργού Εσωτερικών για το σφαγείο της Κοφίνου

Αναφορικά με τις ανησυχίες που έχει διατυπώσει μερίδα των εργαζομένων στο Σφαγείο της Κοφίνου, ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Σωκράτης Χάσικος διευκρινίζει τα ακόλουθα:

Συνέντευξη Τύπου για το συνέδριο «Ναυτιλιακή Κύπρος 2013»

Με την ευκαιρία της διοργάνωσης του διεθνούς συνεδρίου «Ναυτιλιακή Κύπρος 2013» από τις 6 μέχρι τις 9 Οκτωβρίου 2013, ο Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής και Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Συγκοινωνιών και Έργων κ. Αλέκος Μιχαηλίδης παρουσίασε σε σημερινή συνέντευξη Τύπου το πρόγραμμα και τους στόχους του συνεδρίου. Στην παρουσίαση παρίσταντο επίσης εκπρόσωποι του Τμήματος Εμπορικής Ναυτιλίας, του Κυπριακού Ναυτιλιακού Επιμελητηρίου και της Κυπριακής Ένωσης Πλοιοκτητών.

Σύσκεψη Διυπουργικής Επιτροπής για την Ολοκληρωμένη Θαλάσσια Πολιτική




Υπό την Προεδρία του Υπουργού Συγκοινωνιών και Έργων κ. Τάσου Μητσόπουλου συνήλθε σήμερα στο κτήριο της Ελεγκτικής Υπηρεσίας Διυπουργική Επιτροπή με τη συμμετοχή των Υπουργών Εξωτερικών κ. Ιωάννη Κασουλίδη, Εσωτερικών κ. Σωκράτη Χάσικου, Άμυνας κ. Φώτη Φωτίου, Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης κ. Ιωνά Νικολάου, Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού κ. Γιώργο Λακκοτρύπη και Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος κ. Νίκο Κουγιάλη όπου εξετάστηκε το θέμα της Ολοκληρωμένης Θαλάσσιας Πολιτικής της Κύπρου. Στη σύσκεψη πήραν επίσης μέρος υπηρεσιακοί παράγοντες.

Ομιλία του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Ν. Αναστασιάδη στην κατάθεση του θεμέλιου λίθου του Σωματείου Ευαγ. Παλληκαρίδης


Να μη μεταδοθεί πριν τις 8 μ.μ.
Συμπατριώτισσες, συμπατριώτες,

Οφειλή προς τους ήρωες και μάρτυρες της κυπριακής ελευθερίας, χρέος προς το έθνος και την ιστορία μας, η απότιση τιμής σε όσους έδωσαν τη ζωή τους για την ελευθερία της. Σήμερα εδώ, στους Αγίους Τριμιθιάς, το Σωματείο Ευαγόρας Παλληκαρίδης τιμά με τον πιο ωραίο και λαμπρό τρόπο την τιμή ενός από τους σημαντικότερους ήρωες του ένδοξου αγώνα της ΕΟΚΑ 55-59, τον μικρότερο απαγχονισθέντα από τους αποικιοκράτες αγωνιστή, τον 18χρονο Ευαγόρα Παλληκαρίδη.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας προήδρευσε συνεδρίας του Εθνικού Συμβουλίου

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης προήδρευσε σήμερα στο Προεδρικό Μέγαρο συνεδρίας του Εθνικού Συμβουλίου.

Ο Πρόεδρος της Βουλής δέχθηκε μέλη της Ομάδας Φιλίας Γαλλίας – Κύπρου στη Γαλλική Γερουσία

Ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, κ. Γιαννάκης Λ. Ομήρου, δέχθηκε σήμερα αντιπροσωπεία της Ομάδας Φιλίας Γαλλίας – Κύπρου στη Γαλλική Εθνοσυνέλευση, που πραγματοποιεί επίσκεψη στην Κύπρο μετά από σχετική πρόσκληση της Βουλής. Την αντιπροσωπεία απαρτίζουν ο Πρόεδρος της Ομάδας Φιλίας, κ. Alain Bocquet (Δημοκρατική και Ρεπουμπλικανική Αριστερά), καθώς και δύο εκ των Αντιπροέδρων της, οι κ.κ. Marcel Rogemont (Σοσιαλιστική Ομάδα) και Guy Geoffroy (Ένωση για ένα Λαϊκό Κίνημα).

Συνάντηση του Βουλευτή κ. Αβέρωφ Νεοφύτου με μέλη της Επιτροπής «Φίλοι της Κύπρου», Ηνωμένου Βασιλείου

Ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων κ. Αβέρωφ Νεοφύτου είχε σήμερα συνάντηση με αντιπροσωπεία της Επιτροπής «Φίλοι της Κύπρου» Ηνωμένου Βασιλείου, η οποία βρίσκεται στην Κύπρο για τριήμερη επίσκεψη. Η αντιπροσωπεία αποτελείται από τους δύο Συμπροέδρους της Επιτροπής, μέλη της Βουλής των Κοινοτήτων κ.κ. Andy Love και Nick De Bois και συνοδεύεται από τη Συντονίστρια της Επιτροπής κα Mary Southcott.

Συγχαρητήρια τηλεγραφήματα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την επέτειο της Κυπριακής Ανεξαρτησίας


Με την ευκαιρία της επετείου της Ανεξαρτησίας της Κυπριακής Δημοκρατίας, ο Βασιλιάς της Σουηδίας Carl Gustaf XVI, o Πρόεδρος της Φινλανδίας κ. Sauli Niinistö και ο Πρόεδρος της Ελβετίας κ. Ueli Maurer απέστειλαν συγχαρητήρια τηλεγραφήματα προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Νίκο Αναστασιάδη.

TURKISH CYPRIOT AND TURKISH MEDIA REVIEW



TURKISH CYPRIOT AND TURKISH MEDIA REVIEW

C O N T E N T S