20/11/12

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δέχθηκε τον κ. Αλεξάντερ Ντάουνερ 20/11/2012

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Δημήτρης Χριστόφιας δέχθηκε σήμερα, στο Προεδρικό Μέγαρο, τον Ειδικό Σύμβουλο του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ για το Κυπριακό κ. Αλεξάντερ Ντάουνερ.

Χαιρετισμός του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Δημήτρη Χριστόφια στα εγκαίνια του νέου κοινοτικού κτηρίου Ψευδά 20/11/2012

Αγαπητές φίλες και φίλοι,
Mε ιδιαίτερη χαρά δέχθηκα την πρόσκληση του Κοινοτικού Συμβουλίου Ψευδά να βρεθώ ανάμεσα σας και να τελέσω τα εγκαίνια του νέου κοινοτικού κτηρίου. Ευχαριστώ τον Πρόεδρο του Κοινοτικού Συμβουλίου συναγωνιστή Φρίξο Μιχαήλ και τα μέλη για την πρόσκληση τους.
Ο στόχος της δημιουργίας ενός σύγχρονου κοινοτικού κτηρίου το οποίο να αναβαθμίζει την ποιότητα ζωής του τοπικού πληθυσμού και να προσθέτει στην ανάπτυξη της τοπικής κοινωνίας σε όλους τους τομείς έχει πραγματοποιηθεί.

Η Κυπριακή Προεδρία προέβη σε παρέμβαση στην ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την ΟΝΕ

Η Κυπριακή Προεδρία, μέσω του Υπουργού Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης, κ. Λουκά Λουκά, προέβη σε παρέμβαση κατά τη δεύτερη ημέρα της ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (ΕΚ), η οποία πραγματοποιήθηκε σήμερα, Τρίτη, 20 Νοεμβρίου, στο Στρασβούργο. Ο Κύπριος Υπουργός προέβη σε παρέμβαση στη συζήτηση σχετικά με την Οικονομική και Νομισματική Ένωση (ΟΝΕ), τονίζοντας ότι απαιτείται να εφαρμοστεί ένα ολοκληρωμένο δημοσιονομικό πλαίσιο, όπου ο τραπεζικός τομέας της ΕΕ να ενισχυθεί.


Ομιλία του Υπουργού Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος κ. Σοφοκλή Αλετράρη στη συνέντευξη Τύπου για τη «Γιορτή της Ζιβανίας», στη Λευκωσία 20/11/2012

Το Υπουργείο Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος χαιρετίζει την αξιέπαινη προσπάθεια που καταβάλλεται από την Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Τροόδους, τα Κοινοτικά Συμβούλια Άλωνας και Πελενδρίου και την Εταιρεία Αδασμολόγητων των Αεροδρομίων Λάρνακας και Πάφου για στήριξη και προώθηση ενός από τα πιο παραδοσιακά προϊόντα της Κύπρου, της ζιβανίας.

Ομιλία του Υπουργού Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος κ. Σοφοκλή Αλετράρη σε διάλεξη με θέμα τη σηροτροφία στο Ινστιτούτο Γεωργικών Ερευνών, στη Λευκωσία 20/11/2012

Σας ευχαριστώ ιδιαίτερα για την ευκαιρία που μου δώσατε να βρεθώ σήμερα μαζί σας και να προσφωνήσω την ενδιαφέρουσα αυτή διάλεξη που αφορά την πρακτική καθοδήγηση για την παραγωγή μεταξιού από μεταξοσκώληκες, τις ποικιλίες, τον κύκλο ζωής του μεταξοσκώληκα, τις χρήσεις του μεταξιού, τα τελικά προϊόντα και τις ευκαιρίες αγορών που υπάρχουν. Η σημερινή διάλεξη καταπιάνεται, επίσης, με τις τάσεις της παγκόσμιας και της ευρωπαϊκής παραγωγής και το μέλλον της σηροτροφίας στο πλαίσιο της αειφόρου ανάπτυξης.

Δηλώσεις του Κυβερνητικού Εκπροσώπου 20/11/2012

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Δημήτρης Χριστόφιας συγκάλεσε αύριο το πρωί σύσκεψη των αρχηγών των κομμάτων για ενημέρωση και συζήτηση των θεμάτων που προκύπτουν από τη διαπραγμάτευση με την Τρόικα, είπε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Στέφανος Στεφάνου.

Προεδρικές εκλογές 2013 20/11/2012

1. Εκλογικά κέντρα εξωτερικού

Η Υπηρεσία Εκλογών υπενθυμίζει ότι στις προσεχείς προεδρικές εκλογές της 17ης Φεβρουαρίου 2013, και σε τυχόν επαναληπτική εκλογή, θα λειτουργήσουν εκλογικά κέντρα στο εξωτερικό για τους εκλογείς που είναι ήδη εγγεγραμμένοι στον εκλογικό κατάλογο ή θα εγγραφούν μέχρι τις 2 Ιανουαρίου 2013.

Χαιρετισμός της Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων κας Σωτηρούλας Χαραλάμπους στην παρουσίαση έρευνας σχετικά με την ίδρυση βρεφικών και παιδικών σταθμών στους χώρους εργασίας, στη Λευκωσία 20/11/2012

Με ιδιαίτερη χαρά και ικανοποίηση αποδέχθηκα την πρόσκλησή σας να απευθύνω χαιρετισμό στην παρουσίαση έρευνας σχετικά με την ίδρυση βρεφικών και παιδικών σταθμών στους χώρους εργασίας.

Εναρκτήρια ομιλία του Κυβερνητικού Εκπροσώπου κ. Στέφανου Στεφάνου κατά τη συζήτηση υψηλού επιπέδου με θέμα «Δέσμη Εγγράφων της ΕΕ για τη Διεύρυνση 2012» στο Σπίτι της ΕΕ, στη Λευκωσία 20/11/2012

Θα ήθελα κατ’ αρχάς να εκφράσω τις ευχαριστίες μου προς τον επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στη Λευκωσία κ. Γιώργο Μαρκοπουλιώτη για την πρόσκληση και, βεβαίως, να συγχαρώ τόσο τον ίδιο όσο και τους συνεργάτες του για την πρωτοβουλία να διοργανώσουν αυτή την πολύ επίκαιρη συζήτηση υψηλού επιπέδου σε σχέση με την πολιτική διεύρυνσης της Ένωσης. Ως γνωστόν, τα θέματα διεύρυνσης απασχολούν την Ένωση στο ανώτατο πολιτικό επίπεδο, αυτό του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, τον Δεκέμβριο κάθε χρόνο και είναι μέσα σε αυτό το πλαίσιο που οι εκλεκτοί ομιλητές της σημερινής ημερίδας θα αναλύσουν τις πολυεπίπεδες διαστάσεις της πολιτικής διεύρυνσης εν όψει του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της 13ης και 14ης Δεκεμβρίου 2012.

Χαιρετισμός της συζύγου του Προέδρου της Δημοκρατίας και Πρόεδρου του Δ.Σ. της Σχολής Κωφών κας ΄Ελσης Χριστόφια σε εκδήλωση του ΙΔ΄ Δημοτικού Σχολείου Λεμεσού 20/11/2012


Είναι πάντοτε ιδιαίτερα συγκινητικό να επιστρέφει κάποιος πίσω στους χώρους από όπου αποκόμισε τις πρώτες σχολικές εμπειρίες. Η σημερινή εκδήλωση αποτελεί για μένα μια συναισθηματική αναδρομή πίσω στον χρόνο και επαναφέρει στη μνήμη μου ιδιαίτερες στιγμές, αναμνήσεις και πρόσωπα αγαπημένα. Σας ευχαριστώ που μου δώσατε την ευκαιρία να ταξιδέψω πίσω σε εκείνα τα φωτεινά χρόνια, τα γεμάτα όνειρα και αισιοδοξία.

Εγκαίνια σειράς πολιτιστικών εκδηλώσεων της Πρεσβείας της Κύπρου στο Βερολίνο 20/11/2012

Πραγματοποιήθηκαν στις 16 Νοεμβρίου στην Κολωνία τα εγκαίνια της σειράς πολιτιστικών εκδηλώσεων «Κυπριακές στιγμές». Οι εκδηλώσεις διοργανώνονται κάθε Νοέμβριο στις πόλεις Κολωνία και Βόννη από την Πρεσβεία της Κυπριακής Δημοκρατίας στο Βερολίνο. Φέτος πραγματοποιούνται για τέταρτη συνεχή χρονιά και είναι αφιερωμένες στη μουσική, τη φωτογραφία και την ποίηση.

Μήνυμα της Επιτρόπου Προστασίας των Δικαιωμάτων του Παιδιού κας Λήδας Κουρσουμπά για την Παγκόσμια Ημέρα Δικαιωμάτων του Παιδιού – 20/11/2012 20/11/2012

Κλείνουν αύριο 23 χρόνια από τότε που η ανθρωπότητα υιοθέτησε τη Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Παιδιού. Η πράξη αυτή συνιστά ιστορικό ορόσημο γιατί στην ουσία αναγνωρίζει ότι οι άνθρωποι από την ώρα που γεννιούνται έχουν δικαιώματα λόγω ακριβώς της ανθρώπινης φύσης τους.