21/9/12

Η Υπουργός Εργασίας εκπροσώπησε την Κύπρο σε Υπουργική Διάσκεψη, στη Βιέννη, για την ενεργό γήρανση 21/09/2012


Οι προτεραιότητες των επόμενων πέντε χρόνων ως προς τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ατόμων όλων των ηλικιών, καθώς και η ενεργός γήρανση και ειδικότερα η συμμετοχή των ατόμων της τρίτης ηλικίας στην κοινωνία, αποτέλεσαν το επίκεντρο των εργασιών της Υπουργικής Διάσκεψης, με θέμα «Η εξασφάλιση μιας κοινωνίας για όλες τις ηλικίες: Προώθηση της ποιότητας ζωής και της ενεργού γήρανσης», της Οικονομικής Επιτροπής για την Ευρώπη του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών (UNECE), που φιλοξενήθηκε στη Βιέννη στις 18-20 Σεπτεμβρίου.

Έλεγχος σε αραβόσιτο που προορίζεται για ζωοτροφή για την παρουσία γενετικώς τροποποιημένων οργανισμών 21/09/2012


Αναφορικά με ανακοίνωση του Κινήματος Οικολόγων Περιβαλλοντιστών ημερομηνίας 20 Σεπτεμβρίου, η οποία αναφέρεται στο μεταλλαγμένο καλαμπόκι, το Υπουργείο Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος διευκρινίζει τα εξής, σε σχέση με τους ελέγχους αραβοσίτου που προορίζεται για ζωοτροφή για την παρουσία γενετικώς τροποποιημένων οργανισμών:

Δηλώσεις της Υπουργού Εξωτερικών κας Ερατώς Κοζάκου-Μαρκουλλή 21/09/2012


Το ένταλμα σύλληψης εναντίον του Ερκάν Αρικλί ισχύει και η Κυβέρνηση θα προβεί σε όλα τα απαραίτητα διαβήματα έτσι ώστε να εκτελεστεί το ένταλμα, είπε σήμερα η Υπουργός Εξωτερικών κα Ερατώ Κοζάκου-Μαρκουλλή.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δέχθηκε την Υπουργό Διεθνών Σχέσεων και Συνεργασίας της Νοτίου Αφρικής 21/09/2012

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Δημήτρης Χριστόφιας δέχθηκε σήμερα, στο Προεδρικό Μέγαρο, την Υπουργό Διεθνών Σχέσεων και Συνεργασίας της Νοτίου Αφρικής κα Maite Nkoana-Mashabane, την οποία συνόδευε η Υπουργός Εξωτερικών δρ Ερατώ Κοζάκου-Μαρκουλλή.

Ομιλία του Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Γιαννάκη Λ. Ομήρου στην Ευρωπαϊκή Διάσκεψη Προέδρων Κοινοβουλίων των χωρών μελών του Συμβουλίου της Ευρώπης, στο Στρασβούργο (20-21 Σεπτεμβρίου) 21/09/2012

«Διέρχεται κρίση η αντιπροσωπευτική δημοκρατία;

Προκλήσεις για τα εθνικά κοινοβούλια»

Κύριε Πρόεδρε, αξιότιμοι συνάδελφοι,

Επίσημη επίσκεψη του Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων στην Αθήνα 21/09/2012

Ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Γιαννάκης Λ. Ομήρου αναχωρεί μεθαύριο Κυριακή, 23 Σεπτεμβρίου στις 6.00 μ.μ. για την Αθήνα, όπου θα πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη, ύστερα από σχετική πρόσκληση του Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων κ. Ευάγγελου Μεϊμαράκη. Τον κ. Ομήρου συνοδεύουν ο Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής της Βουλής κ. Σωκράτης Σωκράτους, ο Διευθυντής του Γραφείου του Πρόεδρου κ. Αντώνης Κουταλιανός και η Διευθύντρια της Υπηρεσίας Διεθνών Σχέσεων κα Εύη Χατζηγιάννη.

Πιστοποιητικά απορίας σε Κύπριους φοιτητές των ΑΕΙ/ΤΕΙ της Ελλάδας 21/09/2012

Η Υπηρεσία Χορηγιών και Επιδομάτων του Υπουργείου Οικονομικών ανακοινώνει ότι δέχεται αιτήσεις για έκδοση Πιστοποιητικών Απορίας σε φοιτητές που σπουδάζουν σε Δημόσια Ανώτερα και Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της Ελλάδας για το φετινό ακαδημαϊκό έτος 2012/13.

Επίσημη επίσκεψη του Υπουργού Άμυνας στο Λίβανο και συνομιλίες με την ηγεσία της χώρας 21/09/2012

Ο Υπουργός Άμυνας κ. Δημήτρης Ηλιάδης αναχωρεί απόψε για την πρωτεύουσα του Λιβάνου όπου θα πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη, μετά από πρόσκληση του Λιβάνιου ομολόγου του κ. Fayez Michel Ghoson.

Ομιλία του Υπουργού Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος κ. Σοφοκλή Αλετράρη στη δημοσιογραφική διάσκεψη για τις εκδηλώσεις με τίτλο «Αμπέλου Εορτή», στη Λευκωσία 21/09/2012




Η συλλογική πρωτοβουλία για τη διοργάνωση της σημερινής δημοσιογραφικής διάσκεψης με τίτλο «Αμπέλου Εορτή» και η εδώ παρουσία όλων μας καταμαρτυρούν τη θέληση που υπάρχει για να κρατηθεί ζωντανή η όμορφη κυπριακή ύπαιθρος και η παραδοσιακή αμπελουργία των Κρασοχωριών της Λεμεσού.


Ελεύθερη η είσοδος στο Κυπριακό Μουσείο στις 29 Σεπτεμβρίου 21/09/2012

Το Υπουργείο Συγκοινωνιών και Έργων, Τμήμα Αρχαιοτήτων, ανακοινώνει ότι στις 29 Σεπτεμβρίου 2012, μέσα στα πλαίσια των εορτασμών για τη Διεθνή Ημέρα Τουρισμού, το Κυπριακό Μουσείο (Λευκωσία) θα έχει ελεύθερη είσοδο για όλους τους επισκέπτες.

Άρχισαν στο Στρασβούργο οι εργασίες της Ευρωπαϊκής Διάσκεψης Προέδρων Κοινοβουλίων των χωρών μελών του Συμβουλίου της Ευρώπης 21/09/2012

Άρχισαν χθες στο Στρασβούργο, οι εργασίες της Ευρωπαϊκής Διάσκεψης Προέδρων Κοινοβουλίων των χωρών μελών του Συμβουλίου της Ευρώπης, στις οποίες συμμετέχει ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Γιαννάκης Λ. Ομήρου, ο οποίος συμπροήδρευσε μέρους των σημερινών εργασιών, ως ο Πρόεδρος του Κοινοβουλίου που φιλοξένησε την προηγούμενη Διάσκεψη το 2010.

Το μεγαλύτερο δίκτυο ενημέρωσης στην Ελλάδα και στην Κύπρο. ΕΛΛΗΝΟΚΥΠΡΙΑΚΟ ΠΡΑΚTΟΡΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 1980 - 2012


Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δέχθηκε τον κ. Α. Ντάουνερ 20/09/2012

Οι συνθήκες τώρα δεν δικαιολογούν σύγκληση πολυμερούς διάσκεψης, είπε σήμερα ο Ειδικός Σύμβουλος του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ για το Κυπριακό κ. Αλεξάντερ Ντάουνερ, ο οποίος έγινε το απόγευμα δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Δημήτρη Χριστόφια, στο Προεδρικό Μέγαρο.