3/10/12

Mήνυμα του Υπουργού Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος κ. Σοφοκλή Αλετράρη για την Παγκόσμια Μέρα για τα Ζώα 03/10/2012

Στις 4 Οκτωβρίου γιορτάζεται η Παγκόσμια Μέρα για τα Ζώα, που στόχο έχει να κεντρίσει το ενδιαφέρον του κοινού για την ανάγκη διασφάλισης τόσο της υγείας όσο και της ευημερίας των ζώων.

Εκδήλωση στη Ρώμη για την επέτειο της Κυπριακής Ανεξαρτησίας και την Κυπριακή Προεδρία της ΕΕ 03/10/2012


Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία την 1η Οκτωβρίου, η συναυλία «Κυπριάνα», με την ευκαιρία των εορτασμών για την επέτειο της Ανεξαρτησίας της Κυπριακής Δημοκρατίας και στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την Κυπριακή Προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ.

Χαιρετισμός του Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Γιαννάκη Λ. Ομήρου σε εκδήλωση του Ιδρύματος Βάσου Λυσσαρίδη αφιερωμένη στον ήρωα-ποιητή Δώρο Λοΐζου, στο Γούρρι 03/10/2012

Θέλω να συγχαρώ θερμά το Ίδρυμα Βάσου Λυσσαρίδη για την οργάνωση της σημερινής εκδήλωσης με την ευκαιρία της 38ης επετείου από τη δολοφονία του ήρωα-ποιητή, του αθάνατου συναγωνιστή μας Δώρου Λοΐζου.

Χαιρετισμός της Υπουργού Εσωτερικών κας Ελένης Μαύρου στην εκδήλωση για παραχώρηση σε δικαιούχους εκτοπισθέντες οικοπέδων αυτοστέγασης στην κοινότητα Τερσεφάνου 03/10/2012

Σας ευχαριστώ για τη φιλοξενία αυτής της εκδήλωσης που διοργανώνει το Υπουργείο Εσωτερικών για την παραχώρηση 29 οικοπέδων αυτοστέγασης σε ισάριθμες δικαιούχες οικογένειες προσφύγων στην κοινότητα Τερσεφάνου.

Παρέμβαση του Βουλευτή Γιώργου Λουκαϊδη στην ολομέλεια της ΚΣΣΕ 03/10/2012



Μιλώντας ενώπιον της Ολομέλειας της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης (ΚΣΣΕ) για το θέμα της διεξαγωγής δημοκρατικότερων εκλογών, ο Βουλευτής κ. Γιώργος Λουκαδης ανέφερε, μεταξύ άλλων, πως το δημοκρατικό έλλειμμα στην Ευρώπη σε συνάρτηση με το δύσκολο οικονομικό περιβάλλον έχει αποστασιοποιήσει τους ψηφοφόρους από τη δημοκρατική συμμετοχική διαδικασία, περιλαμβανομένων των εκλογικών αναμετρήσεων.

Εισφορά του Προέδρου της Βουλής στον ΠΑΣΥΚΑΦ 03/10/2012


Ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Γιαννάκης Λ. Ομήρου επισκέφθηκε σήμερα το περίπτερο του Παγκύπριου Συνδέσμου Καρκινοπαθών και Φίλων (ΠΑΣΥΚΑΦ) στη Λεωφόρο Μακαρίου ΙΙΙ και επέδωσε εισφορά υπέρ των σκοπών του Συνδέσμου.

Σύσκεψη του Προέδρου της Βουλής με τον Υπουργό Οικονομικών και εκπροσώπους των κοινοβουλευτικών κομμάτων 03/10/2012

Ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Γιαννάκης Λ. Ομήρου είχε σήμερα σύσκεψη στο γραφείο του με τον Υπουργό Οικονομικών κ. Βάσο Σιαρλή και τους αρχηγούς και εκπροσώπους κοινοβουλευτικών κομμάτων.

Ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων δέχθηκε την Πρόεδρο της Πολιτικής Ομάδας της Ευρωπαϊκής Ενωτικής Αριστεράς/Αριστεράς των Πρασίνων των Βορείων Χωρών 03/10/2012

Ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Γιαννάκης Λ. Ομήρου δέχθηκε σήμερα την Πρόεδρο της Πολιτικής Ομάδας της Ευρωπαϊκής Ενωτικής Αριστεράς/Αριστεράς των Πρασίνων των Βορείων Χωρών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο κα Gabriele Zimmer, η οποία βρίσκεται στην Κύπρο για να προεδρεύσει των Συνόδων των «Ημερών Εργασίας» της εν λόγω Πολιτικής Ομάδας, ύστερα από σχετική πρόσκληση του ΑΚΕΛ.

Εκδήλωση στη Λιουμπλιάνα για την επέτειο της ανεξαρτησίας της Κύπρου 03/10/2012

Με μεγάλη επιτυχία διοργανώθηκε χθες στη Λιουμπλιάνα εκδήλωση για την επέτειο της ανεξαρτησίας της Κυπριακής Δημοκρατίας και την ανάληψη της Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Συνέντευξη του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Δημήτρη Χριστόφια στο δημοσιογράφο της ΝΕΤ κ. Φάνη Παπαθανασίου 03/10/2012

Φ. Παπαθανασίου: Κύριε Πρόεδρε, σας ευχαριστώ πολύ γι αυτή τη συνομιλία. Επί Κυπριακής Προεδρίας είναι προφανές ότι τις επόμενες εβδομάδες θα ληφθούν σημαντικές αποφάσεις για το μέλλον της Ευρωζώνης, της Κύπρου αλλά και της Ελλάδας. Πιστεύετε ότι έχουν διαμορφωθεί οι συνθήκες για μια συνολική πολιτική λύση στο θέμα της Ελλάδας;

Χαιρετισμός του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού κ. Γιώργου Δημοσθένους στο σεμινάριο «Η ηθική στην παιδεία ως προϋπόθεση για τη διαπαιδαγώγηση των νέων» 03/10/2012

Με ιδιαίτερη χαρά βρίσκομαι σήμερα μαζί σας για να απευθύνω χαιρετισμό και να κηρύξω την έναρξη του πρώτου από μια σειρά ολοήμερων σεμιναρίων που διοργανώνει η Διεύθυνση Μέσης Εκπαίδευσης με θέμα «Η ηθική στην παιδεία ως προϋπόθεση για τη διαπαιδαγώγηση των νέων».

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τέλεσε τα εγκαίνια έκθεσης ζωγραφικής στο Σπίτι της Κύπρου, στην Αθήνα 03/10/2012

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Δημήτρης Χριστόφιας τέλεσε χθες το βράδυ, στο Σπίτι της Κύπρου, στην Αθήνα, τα εγκαίνια της έκθεσης ζωγραφικής του Γιώργου Π. Γεωργίου με τίτλο «Η Κύπρος στους δρόμους της Ελληνικής Οικουμενικότητας».

Ανακοίνωση της Βουλής των Αντιπροσώπων 03/10/2012


Σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε σήμερα στη Βουλή των Αντιπροσώπων, ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Γιαννάκης Λ. Ομήρου παρέλαβε από την κα Γιόλα Μιχαηλίδου, σύζυγο του αείμνηστου Αλέκου Μιχαηλίδη, που διετέλεσε Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων κατά την περίοδο 1977-1981, τα δώρα, μετάλλια και παράσημα που προσφέρθηκαν στον Αλέκο Μιχαηλίδη ως Πρόεδρο του Σώματος, στο πλαίσιο συναντήσεων του με κρατικούς αξιωματούχους και άλλους φορείς στην Κύπρο και στο εξωτερικό.

Επίσημη επίσκεψη του Υπουργού Εξωτερικών της Αλβανίας στην Κύπρο 03/10/2012

Ο Υπουργός Εξωτερικών της Δημοκρατίας της Αλβανίας δρ Edmond Panariti πραγματοποιεί αύριο μονοήμερη επίσημη επίσκεψη στη Λευκωσία, ύστερα από πρόσκληση της Υπουργού Εξωτερικών δρος Ερατούς Κοζάκου-Μαρκουλλή.

Εκδήλωση στην Πολωνία για την ανάληψη της Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ 03/10/2012

Με την ευκαιρία της ανάληψης της Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ από την Κυπριακή Δημοκρατία, πραγματοποιήθηκε στις 29 Σεπτεμβρίου εκδήλωση στο παλάτι Chojnata, το οποίο βρίσκεται στην περιφέρεια Lodzkie νότια της Βαρσοβίας.

Βουλευτές – μέλη της Κ.Σ.ΟΑΣΕ μεταβαίνουν στα Τίρανα 03/10/2012

Οι Βουλευτές, μέλη της κυπριακής αντιπροσωπίας στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (Κ.Σ.ΟΑΣΕ) κ.κ. Χρήστος Στυλιανίδης, Ανδρέας Καυκαλιάς και Σοφοκλής Φυττής, μεταβαίνουν αύριο στα Τίρανα, για να συμμετάσχουν στις εργασίες των Φθινοπωρινών Συναντήσεων της Συνέλευσης. Την αντιπροσωπία συνοδεύει η Πρώτη Λειτουργός Διεθνών Σχέσεων της Βουλής κα Μαρίνα Αδαμίδου.

Ομιλία του Υπουργού Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού κ. Νεοκλή Συλικιώτη στο “European Gas Policy Forum 2012”, στις Βρυξέλλες

Κυρίες – κύριοι σύνεδροι,

Εκπροσωπώντας την Κυπριακή Προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ σας ευχαριστώ θερμά γι’ αυτή σας την πρόσκληση. Είναι με ιδιαίτερη ικανοποίηση που χαιρετίζω το σημερινό Φόρουμ, το οποίο θα ασχοληθεί με τον ρόλο του αερίου του σχιστόλιθου στην ενίσχυση της ασφάλειας του ενεργειακού εφοδιασμού της ΕΕ και στην ανάπτυξη δράσεων για καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής.

Απάντηση της Κυπριακής Αντιπροσωπείας στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ προς τον Τούρκο Υπουργό Εξωτερικών 03/10/2012

Απάντηση στις θέσεις που εξέφρασε στις 28 Σεπτεμβρίου ο Υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας κ. Αχμέτ Νταβούτογλου από του βήματος της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών, έδωσε ο Μόνιμος Αντιπρόσωπος στα Ηνωμένα Έθνη Πρέσβης κ. Νίκος Αιμιλίου καλώντας την Τουρκία να ξεπαγώσει την ‘παγωμένη σύγκρουση’, όπως αποκάλεσε ο κ. Νταβούτογλου το Κυπριακό, με την απόσυρση των 43,000 στρατευμάτων της από το νησί. Ο κ. Αιμιλίου έδωσε την απάντηση του σε επιστολή του προς τον Πρόεδρο της Γενικής Συνέλευσης κ. Vuk Jeremic ζητώντας να κυκλοφορήσει ως επίσημο έγγραφο των Ηνωμένων Εθνών.

Εκδήλωση στη Ραμάλλα για την επέτειο της Κυπριακής Ανεξαρτησίας 03/10/2012

Το Γραφείο Εκπροσώπησης της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Παλαιστινιακή Αρχή διοργάνωσε την 1η Οκτωβρίου, στη Ραμάλλα, εκδήλωση για να τιμήσει την επέτειο της Κυπριακής Ανεξαρτησίας αλλά και την Κυπριακή Προεδρία του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Προεδρικές εκλογές 2013 – Εγγραφή στον εκλογικό κατάλογο 03/10/2012

Η Υπηρεσία Εκλογών υπενθυμίζει ότι στις προεδρικές εκλογές δικαίωμα ψήφου έχουν όλοι οι πολίτες της Δημοκρατίας, ηλικίας 18 χρονών και άνω, που έχουν τη συνήθη διαμονή τους στην Κύπρο και είναι εγγεγραμμένοι στον εκλογικό κατάλογο.