20/12/12

Η Υπουργός Εξωτερικών εκπροσώπησε την Ύπατη Εκπρόσωπο της ΕΕ για θέματα Εξωτερικών Υποθέσεων και Πολιτικής Ασφάλειας στη συνάντηση του Συμβουλίου Σύνδεσης ΕΕ-Ιορδανίας 20/12/2012


Η Υπουργός Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας δρ Ερατώ Κοζάκου-Μαρκουλλή εκπροσώπησε την Ύπατη Εκπρόσωπο της ΕΕ για θέματα Εξωτερικών Υποθέσεων και Πολιτικής
Προσπαθήσαμε να επιλύσουμε το Κυπριακό, όμως, δυστυχώς, διεθνείς συγκυρίες, αλλά και η αδιαλλαξία της Τουρκίας δεν μας επέτρεψαν να επιτύχουμε αυτό τον ευγενικό στόχο, είπε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Δημήτρης Χριστόφιας απευθυνόμενος σε εγκλωβισμένα παιδιά στα οποία, μαζί με τη σύζυγό του κα Έλση Χριστόφια, παρέθεσε γεύμα στο Προεδρικό Μέγαρο.

Ανθρωπιστική βοήθεια από την Κύπρο για ανακούφιση των Σύρων προσφύγων στην Ιορδανία 20/12/2012

Στην αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας για ανακούφιση των Σύρων προσφύγων που κατέφυγαν στην Ιορδανία προέβη η Κυπριακή Δημοκρατία, ανταποκρινόμενη σε έκκληση του Βασιλιά Abdullah ΙΙ προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Δημήτρη Χριστόφια, κατά τη διάρκεια της επίσημης επίσκεψής του στην Ιορδανία στις 6 Σεπτεμβρίου.

Ανασκαφές στη θέση Αλάμπρα-Μούττες, 2012 20/12/2012

ο Υπουργείο Συγκοινωνιών και Έργων, Τμήμα Αρχαιοτήτων, ανακοινώνει την ολοκλήρωση των φετινών ανασκαφικών ερευνών στη θέση Αλάμπρα-Μούττες (επαρχία Λευκωσίας) που χρονολογείται στη Μέση Εποχή του Χαλκού. Την αποστολή διευθύνει ο αρχαιολόγος Andrew Sneddon του Πανεπιστημίου του Queensland, μαζί με τους Greg Deftereos και Tom Rymer. Οι τελευταίες ανασκαφές στην περιοχή είχαν διεξαχθεί από το Πανεπιστήμιο Cornell τη δεκαετία του ’80 με επικεφαλή τον John Coleman.

Εξερευνώντας την κρίση μέσω της τέχνης

20.12.2012
Μέσα στα πλαίσια της Κυπριακής Προεδρίας, η έκθεση σύγχρονης τέχνης με τίτλο: «Terra Mediterranea – In Crisis» παρουσιάζει μια δυναμική ομάδα καλλιτεχνών από την Κύπρο και τη γύρω περιοχή και χρησιμοποιεί τη δουλειά τους για να εξετάσει με λεπτομέρεια και να αντικατοπτρίσει τη φύση και την εκδήλωση της κρίσης.

Επίσκεψη του Ισραηλινού Υπουργού Εσωτερικής Άμυνας του Ισραήλ κ. Avi Dicther στην Κύπρο 20/12/2012

Το Υπουργείο Εσωτερικών, στο πλαίσιο της αναβάθμισης και σύσφιξης των διμερών σχέσεων Κύπρου - Ισραήλ και των φιλικών σχέσεων των δύο κρατών, φιλοξένησε σήμερα τον Υπουργό Εσωτερικής Άμυνας του Ισραήλ κ. Avi Dicther και Ισραηλινή αντιπροσωπεία στην Κύπρο.

Ο Υπουργός Άμυνας άκουσε τα κάλαντα από τη ΣΜΕΦ και ΕΛΔΥΚ 20/12/2012

Τα κάλαντα άκουσε ο Υπουργός Άμυνας κ. Δημήτρης Ηλιάδης και το προσωπικό του Υπουργείου από τις Φιλαρμονικές της Εθνικής Φρουράς (ΣΜΕΦ) και της ΕΛΔΥΚ, σήμερα το πρωί, στον προαύλιο χώρο του Υπουργείου.

O Πρόεδρος της Δημοκρατίας δέχθηκε τα διαπιστευτήρια του νέου Πρέσβη του Χασεμιτικού Βασιλείου της Ιορδανίας 20/12/2012

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Δημήτρης Χριστόφιας δέχθηκε σήμερα, σε επίσημη τελετή στο Προεδρικό Μέγαρο, τα διαπιστευτήρια του νέου Πρέσβη του Χασεμιτικού Βασιλείου της Ιορδανίας στην Κύπρο, με έδρα την Αθήνα, κ. Saker Malkawi.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δέχθηκε τα διαπιστευτήρια του νέου Πρέσβη της Δημοκρατίας της Ινδονησίας 20/12/2012

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Δημήτρης Χριστόφιας δέχθηκε σήμερα σε επίσημη τελετή στο Προεδρικό Μέγαρο τα διαπιστευτήρια του νέου Πρέσβη της Δημοκρατίας της Ινδονησίας, με έδρα τη Ρώμη, κ. August Parengkuan.

Χαιρετισμός της Υπουργού Υγείας δρος Ανδρούλας Αγρότου κατά την επίδοση ηχοβολέα για τη διενέργεια εμβρυακών καρδιακών υπερήχων 20/12/2012

 Με ιδιαίτερη χαρά που βρίσκομαι σήμερα μαζί σας για να παραλάβω από τον Κοινωνικό Ανθρωπιστικό Σύνδεσμο για Παιδιά - Cans For Kids - έναν πολύ σημαντικό εξοπλισμό. Ο εξοπλισμός αυτός προορίζεται για το Παιδοκαρδιολογικό Τμήμα του Μακάριου Νοσοκομείου Λευκωσίας και είναι ένας ηχοβολέας για τη διενέργεια εμβρυακών καρδιακών υπερήχων.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δέχθηκε τα διαπιστευτήρια της νέας Πρέσβη της Δημοκρατίας της Αγκόλα 20/12/2012

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Δημήτρης Χριστόφιας δέχθηκε σήμερα, σε επίσημη τελετή στο Προεδρικό Μέγαρο, τα διαπιστευτήρια της νέας Πρέσβη της Δημοκρατίας της Αγκόλα, με έδρα την Αθήνα, κας Isabel Mercedes Da Silva Feijó.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δέχθηκε τα διαπιστευτήρια του νέου Αποστολικού Νούντσιου της Αγίας Έδρας στην Κύπρο 20/12/2012

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Δημήτρης Χριστόφιας δέχθηκε σήμερα, σε επίσημη τελετή στο Προεδρικό Μέγαρο, τα διαπιστευτήρια του νέου Αποστολικού Νούντσιου της Αγίας Έδρας στην Κύπρο, με έδρα το Τελ Αβίβ, Αρχιεπισκόπου Giuseppe Lazzarotto.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δέχθηκε τα διαπιστευτήρια του νέου Πρέσβη του Μεγάλου Δουκάτου του Λουξεμβούργου 20/12/2012

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Δημήτρης Χριστόφιας δέχθηκε σήμερα, σε επίσημη τελετή στο Προεδρικό Μέγαρο, τα διαπιστευτήρια του νέου Πρέσβη του Μεγάλου Δουκάτου του Λουξεμβούργου, με έδρα την Αθήνα, κ. Christian Biever.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δέχθηκε τα διαπιστευτήρια του νέου Πρέσβη της Σοσιαλιστικής Δημοκρατίας του Βιετνάμ 20/12/2012


Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Δημήτρης Χριστόφιας δέχθηκε σήμερα σε επίσημη τελετή στο Προεδρικό Μέγαρο τα διαπιστευτήρια του νέου Πρέσβη της Σοσιαλιστικής Δημοκρατίας του Βιετνάμ, με έδρα τη Ρώμη, κ. Nguyen Hoang Long.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δέχθηκε τα διαπιστευτήρια της πρώτης Πρέσβη της Ισημερινής Γουινέας 20/12/2012

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Δημήτρης Χριστόφιας δέχθηκε σήμερα σε επίσημη τελετή στο Προεδρικό Μέγαρο τα διαπιστευτήρια της πρώτης Πρέσβη της Ισημερινής Γουινέας με έδρα τη Ρώμη κας Cecilia Obono Ndong.

Νέος Πρέσβης της Κύπρου στο Λιχτενστάιν 20/12/2012

O Πρέσβης κ. Κώστας Παπαδήμας επέδωσε στις 14 Δεκεμβρίου τα διαπιστευτήρια του στην Αυτού Υψηλότητα, Πρίγκιπα Alois του Λιχτενστάιν, ως νέος Πρέσβης της Κυπριακής Δημοκρατίας στο Λιχτενστάιν με έδρα τη Βιέννη.

Τροποποιημένος κατάλογος ιδιόκτητων περιοχής αναδασμού στο Πολέμι 20/12/2012

Το Τμήμα Αναδασμού ανακοινώνει ότι, σύμφωνα με το άρθρο 7(1) της περί Αναδασμού Νομοθεσίας, δημοσιεύθηκε την Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2012 στo καφενείο του κ. Αντώνη Ευσταθίου Αντωνίου, στην κοινότητα Πολέμι, ο τροποποιημένος κατάλογος ιδιοκτητών της περιοχής αναδασμού Πολεμίου καθώς και συμπληρωματικός κατάλογος ιδιοκτητών, μαζί με κτηματικό σχέδιο στο οποίο φαίνεται η επηρεαζόμενη περιοχή.