15/10/12

Συμφωνία Κύπρου-Εσθονίας για την αποφυγή διπλής φορολογίας 15/10/2012

Στο περιθώριο του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Λουξεμβούργο, η Υπουργός Εξωτερικών δρ Ερατώ Κοζάκου-Μαρκουλλή και ο Υπουργός Εξωτερικών της Εσθονίας κ. Urmas Paet υπέγραψαν τη «Σύμβαση μεταξύ της Κυβέρνησης της Κυπριακής Δημοκρατίας και της Κυβέρνησης της Εσθονίας για την Αποφυγή Διπλής Φορολογίας και για την Πρόληψη της Φοροδιαφυγής Αναφορικά με Φόρους πάνω στο Εισόδημα».

Ο δρ Σταύρος Μαλάς παρέδωσε τη σκυτάλη του Υπουργείου Υγείας στη νέα Υπουργό κα Ανδρούλλα Αγρότου 15/10/2012


Στην κα Ανδρούλλα Αγρότου παρέδωσε σήμερα τα ηνία του Υπουργείου Υγείας ο απερχόμενος Υπουργός δρ Σταύρος Μαλάς.

Σε τελετή που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι, αμέσως μετά την ορκωμοσία της νέας Υπουργού Υγείας ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας, ο δρ Μαλάς εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η κα Αγρότου θα συνεχίσει το έργο που βρίσκεται σε εξέλιξη στο Υπουργείο, προσθέτοντας και το δικό της στίγμα.

Συνεχίστηκαν οι εργασίες της 48ης Διάσκεψης της COSAC 15/10/2012

Συνεχίστηκαν σήμερα το απόγευμα στο Συνεδριακό Κέντρο «Φιλοξενία», στη Λευκωσία, οι εργασίες της 48ης Διάσκεψης των Επιτροπών Ευρωπαϊκών Υποθέσεων των Κοινοβουλίων των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης (COSAC), τις οποίες φιλοξενεί η Βουλή των Αντιπροσώπων, στο πλαίσιο της κοινοβουλευτικής διάστασης της Κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Δημήτρης Χριστόφιας θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στη Ρώμη 15/10/2012

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Δημήτρης Χριστόφιας θα πραγματοποιήσει μονοήμερη επίσκεψη στη Ρώμη στις 17 Οκτωβρίου. Ο κ. Χριστόφιας θα έχει κατʼ ιδίαν συναντήσεις με τον Πρόεδρο κ. Giorgio Napolitano και τον Πρωθυπουργό της Ιταλίας κ. Mario Monti με τους οποίους θα συζητήσει θέματα που αφορούν την ευρωπαϊκή ατζέντα, την οικονομική κρίση στην Ευρωζώνη, το Κυπριακό καθώς και περιφερειακά θέματα.

* Μπορεί να μη συμφωνώ ούτε στο ελάχιστο με αυτά που λες,αλλά θα έδινα μέχρι και την τελευταία ρανίδα του αίματός μου για το δικαίωμά σου να συνεχίσεις να τα λες -ΒΟΛΤΑΙΡΟΣ * Το μεγαλύτερο δίκτυο ενημέρωσης στην Ελλάδα και στην Κύπρο. ΕΛΛΗΝΟΚΥΠΡΙΑΚΟ ΠΡΑΚTΟΡΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 1980 - 2012


Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας προήδρευσε σύσκεψης με τους αρχηγούς των κομμάτων με θέμα την οικονομία 15/10/2012

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Δημήτρης Χριστόφιας προήδρευσε σήμερα, στο Προεδρικό Μέγαρο, σύσκεψης με τους αρχηγούς των κομμάτων με θέμα την οικονομία, στην παρουσία της Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων κας Σωτηρούλας Χαραλάμπους, του Κυβερνητικού Εκπροσώπου κ. Στέφανου Στεφάνου και του Υφυπουργού παρά τω Προέδρω κ. Τίτου Χριστοφίδη.

Συνεχίζονται οι εργασίες της 48ης Διάσκεψης της COSAC 15/10/2012

Συνεχίζονται σήμερα στο Συνεδριακό Κέντρο «Φιλοξενία», στη Λευκωσία, οι εργασίες της 48ης Διάσκεψης των Επιτροπών Ευρωπαϊκών Υποθέσεων των Κοινοβουλίων των Κρατών Μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης (COSAC), τις οποίες φιλοξενεί η Βουλή των Αντιπροσώπων, στο πλαίσιο της κοινοβουλευτικής διάστασης της Κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο Υπουργός Γεωργίας συμμετείχε σε Άτυπο Τρίλογο στις Βρυξέλλες 15/10/2012

Ο Υπουργός Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος κ. Σοφοκλής Αλετράρης συμμετείχε στις 11 Οκτωβρίου σε Άτυπο Τρίλογο που πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες, στον οποίο μετείχαν τα τρία θεσμικά όργανα που εμπλέκονται άμεσα στην μεταρρύθμιση της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, το Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Τελετή διαβεβαίωσης της νέας Υπουργού Υγείας κας Ανδρούλας Αγρότου 15/10/2012

Πραγματοποιήθηκε σήμερα, στο Προεδρικό Μέγαρο, η τελετή διαβεβαίωσης της νέας Υπουργού Υγείας κας Ανδρούλα Αγρότου.

Μιλώντας στην τελετή ο Πρόεδρος Χριστόφιας ανέφερε: «Ασκώντας τις εξουσίες που μου παρέχει το Σύνταγμα, διορίζω σήμερα την κα Ανδρούλα Αγρότου στη θέση της Υπουργού Υγείας. Η νέα Υπουργός αναλαμβάνει από σήμερα τα καθήκοντά της.

Νέα έκδοση: Το στατιστικό πορτραίτο της γυναίκας της Κύπρου 2012 15/10/2012

Η Στατιστική Υπηρεσία ανακοινώνει ότι στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Δράσης για την ισότητα ανδρών και γυναικών έχει εκδώσει σε συνεργασία με τον Εθνικό Μηχανισμό για τα Δικαιώματα της Γυναίκας «Το Στατιστικό Πορτραίτο της Γυναίκας της Κύπρου 2012». Η έκθεση αποτελεί, κατά κύριο λόγο, αναθεώρηση της προηγούμενης που είχε εκδώσει η Στατιστική Υπηρεσία το 2008. Η έκθεση σκιαγραφεί το πορτραίτο της γυναίκας της Κύπρου, δίνοντας στοιχεία που αφορούν στο δημογραφικό της προφίλ, στο επίπεδο εκπαίδευσης, στη συμμετοχή στο εργατικό δυναμικό, στην υγεία, στη συμμετοχή στη δημόσια ζωή, στο επίπεδο φτώχειας, στην εγκληματικότητα και στη βία.

Άρχισαν οι εργασίες του 5ου Φόρουμ Κληρονομίας 15/10/2012

Άρχισαν σήμερα στο Διεθνές Συνεδριακό Κέντρο «Φιλοξενία» οι εργασίες του 5ου Φόρουμ Κληρονομιάς με τίτλο «Κληρονομιά και Επικοινωνία», που διεξάγεται στο πλαίσιο των Ευρωπαϊκών Ημερών Κληρονομιάς (ΕΗΚ).

Νέα έκδοση: Το στατιστικό πορτραίτο της γυναίκας της Κύπρου 2012 15/10/2012

Στατιστική Υπηρεσία ανακοινώνει ότι στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Δράσης για την ισότητα ανδρών και γυναικών έχει εκδώσει σε συνεργασία με τον Εθνικό Μηχανισμό για τα Δικαιώματα της Γυναίκας «Το Στατιστικό Πορτραίτο της Γυναίκας της Κύπρου 2012». Η έκθεση αποτελεί, κατά κύριο λόγο, αναθεώρηση της προηγούμενης που είχε εκδώσει η Στατιστική Υπηρεσία το 2008.

Ανακοίνωση του Υπουργείου ΄Αμυνας 15/10/2012

Η Κυπριακή Δημοκρατία, παρότι η Τουρκία μέχρι στιγμής δεν έχει απαντήσει στην πρότασή της, που διαβιβάστηκε μέσω των Ηνωμένων Εθνών, για αμοιβαία ακύρωση των ασκήσεων «ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ» και «ΤΑΥΡΟΣ» για την αποφυγή περαιτέρω έντασης στην ήδη βεβαρημένη περιοχή, αποφάσισε τη μη διεξαγωγή της άσκησης «ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ-2012».

Πρόποση του Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Γιαννάκη Λ. Ομήρου στο δείπνο στο εστιατόριο Chateau Status προς τιμήν των συμμετεχόντων στη 48η Διάσκεψη της COSAC 15/10/2012

Κύριες και Κύριοι Εκπρόσωποι των Εθνικών και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου,

Αγαπητοί φίλοι,

Με ιδιαίτερη χαρά και τιμή σας καλωσορίζω, για μια ακόμη φορά, στην Κύπρο. Εύχομαι σε όλους μια παραγωγική Διάσκεψη, μια ευχάριστη διαμονή στην Κύπρο και ευελπιστώ ότι στον ελάχιστο χρόνο της εδώ παραμονής σας, θα έχετε την ευκαιρία να γνωρίσετε κάποιες έστω πτυχές τη

Η Υπουργός Εσωτερικών μίλησε στην τελετή έναρξης των εκδηλώσεων για τις Ευρωπαϊκές Ημέρες Κληρονομιάς, χθες 15/10/2012


Την ανάγκη για προστασία της πολιτιστικής μας κληρονομιάς που βρίσκεται υπό συνεχόμενο κίνδυνο αλλά και μπροστά από νέες προκλήσεις, λόγω των αναπτυξιακών πιέσεων, της παγκοσμιοποίησης και της μετάλλαξης της κοινωνίας τόνισε η Υπουργός Εσωτερικών κα Ελένη Μαύρου κατά την τελετή έναρξης των εκδηλώσεων για τις Ευρωπαϊκές Ημέρες Κληρονομιάς, που φέτος έχουν ως θέμα «Πολιτιστικές Διαδρομές», χθες στους Καπέδες.

Χαιρετισμός του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού κ. Γιώργου Δημοσθένους στην εκδήλωση για την Οδική Ασφάλεια «1000 κράνη για 1000 παιδιά», στο πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής, στη Λευκωσία 15/10/2012

Με ιδιαίτερη χαρά και ικανοποίηση χαιρετίζω τη σημερινή εκδήλωση για την Οδική Ασφάλεια που θα περιληφθεί στο Παγκόσμιο Ρεκόρ Γκίνες με τίτλο «1000 κράνη για 1000 παιδιά» η οποία γίνεται με τη συνεργασία του Τμήματος Τροχαίας Αρχηγείου Αστυνομίας, της Cyta και του Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού.

Χαιρετισμός του Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Γιαννάκη Λ. Ομήρου, στην 48η Διάσκεψη της COSAC 15/10/2012


Με μεγάλη χαρά και με ιδιαίτερη τιμή έχω την ευκαιρία να βρίσκομαι σήμερα μαζί σας, για να κηρύξω την έναρξη της 48ης Διάσκεψης της COSAC. Σας καλωσορίζω όλους θερμά για ακόμη μία φορά στην Κύπρο, σας εύχομαι καλή παραμονή και καρποφόρες εργασίες στη Διάσκεψή σας.

Υποτροφίες που προσφέρονται από το ΙΚΥΚ σε δικαιούχους παθόντες για σπουδές κατά το ακαδημαϊκό έτος 2012/2013 15/10/2012

 

Η Επιτροπή Ανακουφίσεως Παθόντων υπενθυμίζει σε όλους τους παθόντες που φοιτούν ή έχουν τέκνα που φοιτούν σε εκπαιδευτικά ιδρύματα όπως:

Χαιρετισμός του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού κ. Γιώργου Δημοσθένους σε εκδήλωση για τα 40χρονα του Δημοτικού Σχολείου NAPEK Λευκωσίας, προχθές 15/10/2012

Με αισθήματα σεβασμού, χαράς και συγκίνησης χαιρετίζω τη σημερινή εκδήλωση της Εφορείας Αρμενικών Σχολείων NAPEK Κύπρου, η οποία συνεργαζόμενη με τη Διεύθυνση των Αρμενικών Σχολείων γιορτάζουν τα 40 χρόνια της ίδρυσης του Σχολείου NAPEΚ στη Λευκωσία.

Ομιλία του Υπουργού Συγκοινωνιών και Έργων και Προέδρου του Συμβουλίου Οδικής Ασφάλειας κ. Ευθύμιου Φλουρέντζου στην εκδήλωση για την Οδική Ασφάλεια, στη Λευκωσία 15/10/2012

Είμαι ευτυχής που βρίσκομαι σήμερα μαζί σας στην εκδήλωση για την οδική ασφάλεια που διοργανώνεται εδώ στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής με θέμα: «1000 κράνη, για 1000 παιδιά». Είναι με ιδιαίτερη χαρά που προσβλέπω να δω τόσους πολλούς νεαρούς μαθητές να συμμετέχουν στην εκδήλωση. Η οδική ασφάλεια είναι υπόθεση όλων μας και δεν υπάρχουν καλύτεροι πρεσβευτές από τα παιδιά μας για να μας ευαισθητοποιήσουν στους κινδύνους που παραμονεύουν στους δρόμους και για το πόσο σημαντικό είναι να ακολουθούμε πιστά τους κανόνες και τις καλές πρακτικές που σώζουν τη ζωή μας και των αγαπημένων μας ανθρώπων.

Χαιρετισμός του Υπουργού Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης κ. Λουκά Λουκά στην εκδήλωση για την Οδική Ασφάλεια που θα περιληφθεί στο Guinness World Records 15/10/2012

Χαίρομαι ιδιαίτερα που παρευρίσκομαι στη σημερινή εκδήλωση για την Οδική Ασφάλεια, ιδιαίτερα, δε, που σ’ αυτή συμμετέχουν τόσα πολλά παιδιά.

Κλειστό τμήμα της Λεωφόρου Στασίνου 15/10/2012

ο Υπουργείο Συγκοινωνιών και Έργων, Τμήμα Δημοσίων Έργων, Γραφείο Επαρχιακού Μηχανικού Λευκωσίας ανακοινώνει ότι, από το Σάββατο 20 Οκτωβρίου και ώρα 6.30 π.μ. μέχρι την Κυριακή 21 Οκτωβρίου και ώρα 6.30 μ.μ., το τμήμα της Λεωφόρου Στασίνου στη Λευκωσία, από τη συμβολή της με την Πλατεία Ελευθερίας μέχρι τη συμβολή της με τη γέφυρα Κάννιγκος, θα είναι κλειστό για την τροχαία λόγω της αποσυναρμολόγησης οικοδομικού γερανού από ιδιωτική εταιρεία.

Τελετή διαβεβαίωσης νέας Υπουργού Υγείας 15/10/2012


O Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Δημήτρης Χριστόφιας έχει αποδεχθεί την παραίτηση του Υπουργού Υγείας κ. Σταύρου Μαλά και διορίζει την κα Ανδρούλα Αγρότου ως νέα Υπουργό Υγείας.

Η τελετή διαβεβαίωσης της νέας Υπουργού Υγείας θα γίνει σήμερα, στις 12 μ. στο Προεδρικό Μέγαρο.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας προήδρευσε σύσκεψης με τις εργοδοτικές οργανώσεις 15/10/2012

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Δημήτρης Χριστόφιας προήδρευσε χθες το απόγευμα, στο Προεδρικό Μέγαρο, σύσκεψης με τις εργοδοτικές οργανώσεις ΟΕΒ και ΚΕΒΕ.

Μετά τη σύσκεψη, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Στέφανος Στεφάνου προέβη στην ακόλουθη δήλωση στους δημοσιογράφους:

Άρχισαν χθες οι εργασίες της 48ης Διάσκεψης της COSAC 15/10/2012

Άρχισαν χθες στο Συνεδριακό Κέντρο “Φιλοξενία”, στη Λευκωσία, οι εργασίες της 48ης Διάσκεψης των Επιτροπών Ευρωπαϊκών Υποθέσεων των Κοινοβουλίων των Κρατών Μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης (COSAC), που φιλοξενεί η Βουλή των Αντιπροσώπων, στο πλαίσιο της κοινοβουλευτικής διάστασης της Κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης.