17/1/13

Γραπτή απάντηση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου κ. Στέφανου Στεφάνου στην ανακοίνωση του ΔΗΚΟ 17/01/2013


Η Κυβέρνηση όχι μόνο δεν δεσμεύτηκε για ιδιωτικοποίηση ημικρατικών οργανισμών, αλλά διαπραγματεύτηκε σκληρά με την Τρόικα και πέτυχε να αφαιρεθεί από το αρχικό Μνημόνιο η ονομαστική απαίτησή της για ιδιωτικοποίηση συγκεκριμένων οργανισμών.

Η Υπουργός Εξωτερικών συναντήθηκε με τον Υπουργό Εξωτερικών του Σουλτανάτου του Ομάν 17/01/2013

Η Υπουργός Εξωτερικών δρ Ερατώ Κοζάκου-Μαρκουλλή είχε σήμερα συνάντηση, στο Υπουργείο Εξωτερικών, με τον Υπουργό Αρμόδιο επί των Εξωτερικών Σχέσεων του Σουλτανάτου του Ομάν κ. Yusuf bin Alawi bin Abdullah, ο οποίος πραγματοποιεί μονοήμερη επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο ύστερα από πρόσκληση της κας Υπουργού. Η επίσκεψη αυτή, που αποτελεί την πρώτη επίσκεψη Υπουργού Εξωτερικών του Ομάν στην Κύπρο, εντάσσεται στο πλαίσιο της εμβάθυνσης των διμερών σχέσεων Κύπρου και Ομάν.

Διορισμός του κ. Ανδρέα Παναγίδη ως μέλους της Διοικούσας Επιτροπής του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου 17/01/2013

Σε χθεσινή συνεδρίασή του το Υπουργικό Συμβούλιο αποφάσισε το διορισμό του πρώην εκπαιδευτικού κ. Ανδρέα Παναγίδη ως μέλους της Διοικούσας Επιτροπής του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου σε αντικατάσταση του κ. Μάριου Χατζηγιαννάκη ο οποίος παραιτήθηκε από τη θέση του λόγω του διορισμού του στο Διοικητικό Συμβούλιο της Λαϊκής Τράπεζας.

Παράταση της διάρκειας της έκθεσης «anThrOPOS: Πρόσωπα της Κύπρου ανά τους Αιώνες» 17/01/2013

Το Τμήμα Αρχαιοτήτων, Υπουργείο Συγκοινωνιών και Έργων, ανταποκρινόμενο στο ιδιαίτερο ενδιαφέρον του κοινού, ανακοινώνει ότι παρατείνεται η διάρκεια της έκθεσης «anThrOPOS: Πρόσωπα της Κύπρου ανά τους Αιώνες» μέχρι τις 3/3/201.

Παράταση της διάρκειας κυπριακής έκθεσης αρχαιοτήτων στις Βρυξέλλες 17/01/2013

Το Τμήμα Αρχαιοτήτων ανακοινώνει ότι λόγω της εξαιρετικής επιτυχίας της έκθεσης «Αρχαία Κύπρος: Διάλογοι Πολιτισμών», που διοργανώθηκε στα Βασιλικά Μουσεία Τέχνης και Ιστορίας στις Βρυξέλλες στα πλαίσια της Κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η διάρκεια της έκθεσης παρατείνεται μέχρι τις 10 Μαρτίου.

Χαιρετισμός του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού κ. Γιώργου Δημοσθένους στη συνέντευξη Τύπου για την παρουσίαση εκπαιδευτικής βαλίτσας για «Ορθολογιστική Διαχείριση των Απορριμμάτων» για εκπαιδευτικούς της Μέσης Εκπαίδευσης 17/01/2013

Αγαπητοί φίλοι και συνεργάτες,

Με ιδιαίτερη χαρά βρίσκομαι στη σημερινή δημοσιογραφική διάσκεψη για την παρουσίαση και παραλαβή του εκπαιδευτικού υλικού «Ορθολογιστική Διαχείριση των Απορριμμάτων: Εκπαιδευτικές Προτάσεις για τη Μέση Εκπαίδευση», το οποίο θα διανεμηθεί σε όλα τα σχολεία της μέσης εκπαίδευσης στον γυμνασιακό κύκλο ως υποστηρικτικό υλικό για τη μελέτη και ανάλυση ζητημάτων σχετικών με τα απορρίμματα.

Ομιλία του Υπουργού Συγκοινωνιών και ΄Εργων κ. Ευθύμιου Φλουρέντζου στη δημοσιογραφική διάσκεψη με θέμα τον απολογισμό του έργου του Υπουργείου στο πλαίσιο της Κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ 17/01/2013

«Επιτρέψτε μου κατ’ αρχάς να σας παρουσιάσω το Κλιμάκιο Ευρωπαϊκών Θεμάτων του Υπουργείου Συγκοινωνιών και Έργων που συντόνισε και εργάστηκε - με τους εκπροσώπους των Τμημάτων του Υπουργείου που βρίσκονται σήμερα εδώ αλλά και τους εκπροσώπους μας στη Μόνιμη Αντιπροσωπεία της Κύπρου στην ΕΕ - για την προετοιμασία και την επιτυχημένη άσκηση της Κυπριακής Προεδρίας. Όπως μπορείτε να αντιληφθείτε από τη σημερινή παρουσίαση, η επίτευξη του μεγάλου αυτού εθνικού στόχου, αποτέλεσε προϊόν ομαδικής και συντονισμένης εργασίας αλλά και επίπονης προσπάθειας.

Ομιλία του Γενικού Διευθυντή του Υπουργείου Συγκοινωνιών και Έργων κ. Αλέκου Μιχαηλίδη στη δημοσιογραφική διάσκεψη με θέμα τον απολογισμό του έργου του Υπουργείου στο πλαίσιο την Κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ 17/01/2013

Αγαπητοί εκπρόσωποι των ΜΜΕ,
Σας καλωσορίζω και εγώ με τη σειρά μου στη σημερινή δημοσιογραφική διάσκεψη.

TURKISH CYPRIOT AND TURKISH MEDIA REVIEW




TURKISH CYPRIOT AND TURKISH MEDIA REVIEW
                                                        

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΔΕΛΤΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΩΝ ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ



ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ

ΔΕΛΤΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΩΝ ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ

ΚΥΠΕ - Κυριακή Χριστοδούλου - Αντώνης Γκιλδάκης - ΛΕΥΚΩΣΙΑ/ΚΥΠΡΟΣ 17/01/2013

ΚΥΠΕ - Κυριακή Χριστοδούλου - Αντώνης Γκιλδάκης - ΛΕΥΚΩΣΙΑ/ΚΥΠΡΟΣ 17/01/2013


1. Τίθεται σήμερα στην ολομέλεια της Βουλής προς ψήφιση το νομοσχέδιο για τη φορολόγηση της ακίνητης περιουσίας, το οποίο ενέκρινε χθες το Υπουργικό Συμβούλιο. Ο  Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου δήλωσε ότι από την εφαρμογή του  το κράτος υπολογίζεται ότι θα έχει τη δυνατότητα να εισπράξει περίπου 120 εκατομμύρια ευρώ και έχει ληφθεί υπόψη ότι από τη φορολογία θα υπάρχει απόδοση 75% και ως εκ τούτου 90 περίπου εκατομμύρια θα μπορεί να εισπραχθούν από το κράτος, όπως έχει δεσμευθεί μέσα από την καταρχήν συμφωνία με την Τρόικα.