20/10/12

«Πόλη Χρυσού: Τύμβοι και Ναοί στην Αρχαία Κύπρο»: Έκθεση Κυπριακών Αρχαιοτήτων στις ΗΠΑ 20/10/2012

Το Μουσείο Τέχνης του Πανεπιστημίου Princeton στη Νέα Υερσέη θα εγκαινιάσει σήμερα την έκθεση «City of Gold: Tomb and Temple in Ancient Cyprus», η οποία εξετάζει τη μοναδική τέχνη και αρχαιολογία της πρώιμης Κύπρου μέσα από ευρήματα από τις ανασκαφές στην Πόλη Χρυσοχούς.

Χαιρετισμός του Υπουργού Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού κ. Νεοκλή Συλικιώτη στο Συνέδριο για τα 20χρονα της Ενιαίας Αγοράς: «Ενιαία Αγορά για την Ανάπτυξη», στο Συνεδριακό Κέντρο ''Φιλοξενία'' 20/10/2012

Κυρίες - Κύριοι,

Αρχικά επιτρέψετε μου να καλωσορίσω στην Κύπρο τους εκλεκτούς ομιλητές μας από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο: τον Επίτροπο για την Εσωτερική Αγορά και τις Υπηρεσίες κ. Barnier, τον κ.Tijde της Γενικής Διεύθυνσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Εσωτερική Αγορά και τους Ευρωβουλευτές κ. Harbour και κα Handslik, Πρόεδρο και μέλος αντίστοιχα της Επιτροπής για την Εσωτερική Αγορά και την Προστασία των Καταναλωτών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Σας ευχαριστώ που αποδεχθήκατε την πρόσκληση της Κυπριακής Προεδρίας να είστε οι κύριοι ομιλητές στο σημερινό Συνέδριο.

Η Τουρκία ακύρωσε την άσκηση ΤΑΥΡΟΣ 20/10/2012

Το Υπουργείο Άμυνας ανακοινώνει ότι χθες το βράδυ η Τουρκία ενημέρωσε τις Αρχές της Κυπριακής Δημοκρατίας μέσω των Ηνωμένων Εθνών ότι ανταποκρινόμενη στην πρόταση της Κυπριακής Δημοκρατίας ακυρώνει την προγραμματισμένη στρατιωτική άσκηση ΤΑΥΡΟΣ.

Είκοσι χρόνια Ευρωπαϊκής Ενιαίας Αγοράς

20.10.2012

Ο δυνητικός ρόλος της Ενιαίας Αγοράς της ΕΕ στο να βοηθήσει στη δημιουργία θέσεων εργασίας και στη ανάπτυξη επισημάνθηκε σήμερα στο συνέδριο «Ενιαία Αγορά για την Ανάπτυξη», το οποίο διοργάνωσε η Κυπριακή Προεδρία, στα πλαίσια της Εβδομάδας Ενιαίας Αγοράς με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 20 χρόνων από τη δημιουργία  της. Το Συνέδριο κατέταξε επίσης τη δημιουργία της Ενιαίας Αγοράς της ΕΕ ως  μια από τις σημαντικότερες επιτυχίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.