31/1/13

Γραπτή δήλωση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου κ. Στέφανου Στεφάνου 31/01/2013

«Η επιτυχία έχει πολλούς πατεράδες, η αποτυχία κανένα». Ή στην περίπτωση της Κύπρου, «η αποτυχία ανήκει πάντα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας αλλά ποτέ η επιτυχία». Βγήκαν όλοι να χαιρετίσουν τη θετική ανταπόκριση της Ρωσίας στο αίτημα της Κύπρου

Χαιρετισμός του Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Γιαννάκη Λ. Ομήρου σε εκδήλωση της Θεματικής Πολιτισμού του Κ.Σ. ΕΔΕΚ με την ευκαιρία της Γιορτής των Γραμμάτων, στην αίθουσα «Καστελλιώτισσα» 31/01/2013

Με ιδιαίτερη χαρά και τιμή χαιρετίζω την αποψινή σεμνή εκδήλωση της Θεματικής Πολιτισμού του Κ.Σ. ΕΔΕΚ, που οργανώνεται κάθε χρόνο με την ευκαιρία της Γιορτής των Γραμμάτων και στην οποία αποδίδεται η πρέπουσα τιμή σε ανθρώπους που διακρίθηκαν για την προσφορά τους στα Γράμματα.

Δηλώσεις του Υπουργού Εμπορίου για τα θέματα υδρογονανθράκων 31/01/2013

Ο Υπουργός Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού κ. Νεοκλής Συλικιώτης απάντησε σήμερα σε ερωτήσεις δημοσιογράφων αναφορικά με τα θέματα υδρογονανθράκων. Οι δηλώσεις του κ. Συλικιώτη πραγματοποιήθηκαν στο Υπουργείο, μετά το πέρας της συνάντησης που είχε με τον Πρόεδρο της Αρχής Ενέργειας του κράτους της Παλαιστίνης δρα Ομάρ Κεττάνα.

Ο Υπουργός Γεωργίας επισκέφθηκε την κοινότητα Κάμπου 31/01/2013

Ο Υπουργός Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος κ. Σοφοκλής Αλετράρης επισκέφθηκε, σήμερα, την κοινότητα Κάμπου για να εξετάσει προβλήματα που απασχολούν την περιοχή και τις γύρω κοινότητες, στην παρουσία υπηρεσιακών παραγόντων. Στο πλαίσιο της επίσκεψής του ο κ. Υπουργός συναντήθηκε με τον Πρόεδρο κ. Μάρκο Αριστοδήμου και μέλη του Κοινοτικού Συμβουλίου Κάμπου, καθώς και τον Πρόεδρο κ. Χριστόδουλο Ορφανίδη και μέλη του Κοινοτικού Συμβουλίου Τσακκίστρας.

Οι εφημερίδες της Πέμπτης

31 Ιανουαρίου. 2013

Οι εφημερίδες της ΠέμπτηςΗ διαβεβαίωση του Ρώσου Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν προς τον Πρόεδρο Χριστόφια, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν, πως η Ρωσική Ομοσπονδία είναι έτοιμη να συμβάλει, μαζί με την ΕΕ, στη δανειοδότηση της Κυπριακής Δημοκρατίας, και οι αντιδράσεις που αυτή προκάλεσε, η αναμενόμενη τελική έκθεση της Pimco για τις κεφαλαιακές ανάγκες των τραπεζών οι επαφές του Προέδρου Χριστόφια στη Σερβία, η υπογραφή σήμερα πρωτοκόλλου μεταξύ της Εκκλησίας της Κύπρου και του UNDP για την αναστήλωση του μοναστηριού του Αποστόλου Ανδρέα

Ο Υπουργός Εμπορίου συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Αρχής Ενέργειας του κράτους της Παλαιστίνης 31/01/2013

Ο Υπουργός Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού κ. Νεοκλής Συλικιώτης συναντήθηκε σήμερα, στο γραφείο του, με τον Πρόεδρο της Αρχής Ενέργειας του κράτους της Παλαιστίνης δρα Ομάρ Κεττάνα. Στη συνάντηση παρέστησαν ο Αντιπρόεδρος της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας Κύπρου (ΡΑΕΚ) κ. Ντίνος Ηλιόπουλος και ο Διευθυντής της Υπηρεσίας Ενέργειας του Υπουργείου Εμπορίου κ. Σόλωνας Κασίνης.

Δηλώσεις του Κυβερνητικού Εκπροσώπου κ. Στέφανου Στεφάνου για τους όρους εντολής της Pimco στο θέμα της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών 31/01/2013

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Στέφανος Στεφάνου προέβη σήμερα σε δηλώσεις προς τα ΜΜΕ, στο Προεδρικό Μέγαρο, σχετικά με τους όρους εντολής της Pimco και τον ρόλο της Blackrock στις διαπραγματεύσεις για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.

Δήλωση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου κ. Στέφανου Στεφάνου αναφορικά με την υπογραφή της συμφωνίας για αναστήλωση της Μονής του Αποστόλου Ανδρέα 31/01/2013

Η Κυβέρνηση εκφράζει την ικανοποίηση της και χαιρετίζει την υπογραφή της συμφωνίας μεταξύ του Προγράμματος Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών (UNDP) και της Εκκλησίας της Κύπρου για την αναστήλωση της Μονής του Αποστόλου Ανδρέα.

TURKISH CYPRIOT AND TURKISH MEDIA REVIEW


TURKISH CYPRIOT AND TURKISH MEDIA REVIEW


Έκτακτη καταβολή επιδομάτων τέκνου και συνταξιούχων με χαμηλά εισοδήματα 31/01/2013

Το Υπουργείο Οικονομικών πληροφορεί τις τρίτεκνες/πολύτεκνες και μονογονεϊκές οικογένειες οι οποίες λαμβάνουν επίδομα τέκνου σε μηνιαία βάση ότι θα τους καταβληθεί έκτακτα το επίδομα τέκνου εφόσον το εισόδημά τους, με βάση τα στοιχεία της περσινής τους αίτησης, δεν ξεπερνούσε τις €39.000.

Η Υπουργός Εξωτερικών θα συμμετάσχει στο Συμβούλιο των Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ, στις Βρυξέλλες 31/01/2013

Η Υπουργός Εξωτερικών δρ Ερατώ Κοζάκου-Μαρκουλλή θα συμμετάσχει στις εργασίες του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που πραγματοποιείται σήμερα στις Βρυξέλλες.

Προεδρικές Εκλογές 2013 Ενεργοποίηση της ιστοσελίδας «Πού ψηφίζω» 31/01/2013

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι έχει ενεργοποιηθεί η ιστοσελίδα «Πού ψηφίζω» μέσω της οποίας ο πολίτης, καταχωρώντας τον αριθμό ταυτότητας και την ημερομηνία γέννησής του, ενημερώνεται για το εκλογικό κέντρο στο οποίο έχει κατανεμηθεί.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ολοκλήρωσε την επίσκεψη του στη Σερβία 31/01/2013

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Δημήτρης Χριστόφιας ολοκλήρωσε χθες βράδυ την επίσκεψη του στη Σερβία, κατά την οποία προήδρευσε της πρώτης Διακυβερνητικής Συνόδου Κύπρου – Σερβίας μαζί με τον Πρωθυπουργό της Σερβίας κ. Ιβιτσα Ντάτσιτς.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΔΕΛΤΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΩΝ ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ



ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ



ΔΕΛΤΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΩΝ ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ



ΚΥΠΕ - Μαρία Αντούνα - Ηβη Μιτσίδου Phillips - ΛΕΥΚΩΣΙΑ/Κύπρος 31/01/2013

ΚΥΠΕ - Μαρία Αντούνα - Ηβη Μιτσίδου Phillips - ΛΕΥΚΩΣΙΑ/Κύπρος 31/01/2013
1. Το μήνυμα ότι η Ρωσική Ομοσπονδία είναι έτοιμη να συμβάλει, μαζί με την ΕΕ, στη δανειοδότηση της Κυπριακής Δημοκρατίας έδωσε ο Πρόεδρος της Ρωσίας  Βλαντιμίρ Πούτιν προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας  Δημήτρη Χριστόφια, κατά την τηλεφωνική συνομιλία που είχαν την Τρίτη, όπως δήλωσε χθες ο Πρόεδρος Χριστόφιας, σημειώνοντας ότι το χέρι βοήθειας από τη Ρωσία μπορεί να αποβεί σωστικό για την Κύπρο.