17/11/13

Γραπτή δήλωση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου κ. Χρήστου Στυλιανίδη για την επέτειο του Πολυτεχνείου






Η θυσία και οι αγώνες των ηρώων του Πολυτεχνείου θα αποτελούν διαχρονικά για όλο τον Ελληνισμό και τον Κυπριακό Ελληνισμό εξίσου, το λάβαρο στην πορεία του αγώνα μας για την επανένωση της Κύπρου και  για την αποκατάσταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων του λαού μας.

Ανακοίνωση της Προεδρίας της Δημοκρατίας


 

Σε ειδική σύσκεψη της Επιτροπής του Υπουργικού Συμβουλίου, που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Προεδρικό Μέγαρο, υπό την προεδρία του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη, αναφορικά με τις διευθετήσεις για την κηδεία του αποβιώσαντος πρώην Προέδρου της Δημοκρατίας Γλαύκου Κληρίδη και την απόδοση τιμών εκ μέρους της Πολιτείας αποφασίστηκαν τα ακόλουθα:

Message of condolences of the President of the European Commission on the passing away of Glafcos Clerides




The President of the European Commission, Mr Jose Manuela Barroso, sent yesterday the following message of condolences over the passing away of Glafcos Clerides:




Το πρόγραμμα του Υπουργού Υγείας δρος Πέτρου Πετρίδη για τη Δευτέρα, 11 Νοεμβρίου (συνέντευξη Τύπου με την ευκαιρία της Ευρωπαϊκής Ημέρας Επαγρύπνησης για τα Αντιβιοτικά), ακυρώνεται.

Επιμνημόσυνος λόγος του Υπουργού Συγκοινωνιών κ. Τάσου Μητσόπουλου στο μνημόσυνο του ήρωα Μιχαήλ Ζένιου, στους Τρούλλους





Επιτρέψτε μου, πριν από οτιδήποτε άλλο, να αποδώσω με λίγα λόγια τον οφειλόμενο φόρο τιμής στον μεγάλο άνδρα του ελληνισμού, στον Πρόεδρο Γλαύκο Κληρίδη, που έφυγε για το αιώνιο ταξίδι του την Παρασκευή.

Δήλωση του Πρόεδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Γιαννάκη Λ. Ομήρου για την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου




Σαράντα χρόνια μετά το έπος του Πολυτεχνείου, ο κυπριακός λαός τιμά μαζί με ολόκληρο τον ελληνισμό την ηρωική εξέγερση των «Ελεύθερων Πολιορκημένων» του Νοέμβρη του 1973.

Μήνυμα του Υπουργού Συγκοινωνιών κ. Τάσου Μητσόπουλου για την Παγκόσμια Ημέρα Μνήμης των θυμάτων οδικών συγκρούσεων





Με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ το 2005, κάθε χρόνο, την τρίτη Κυριακή του Νοεμβρίου, τιμάται η Παγκόσμια Ημέρα Μνήμης για τα θύματα οδικών συγκρούσεων. Στόχος της ημέρας αυτής είναι να φέρουμε στη μνήμη μας και να τιμήσουμε τα εκατομμύρια των νεκρών και τραυματιών από οδικές συγκρούσεις.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης θα προεδρεύσει σύσκεψης της Επιτροπής του Υπουργικού Συμβουλίου





Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης θα προεδρεύσει σύσκεψης της Επιτροπής του Υπουργικού Συμβουλίου, για διαδικαστικά θέματα που αφορούν τις διευθετήσεις για τις τιμές που θα αποδοθούν στον αποβιώσαντα πρώην Πρόεδρο της Δημοκρατίας Γλαύκο Κληρίδη, σήμερα στις 11 το πρωί, στο Προεδρικό Μέγαρο.

Επιμνημόσυνος λόγος του Υπουργού Εσωτερικών κ. Σ. Χάσικου στο εθνικό μνημόσυνο του Κυριάκου Μάτση





Με αισθήματα βαθιάς συγκίνησης και ανυπόκριτου δέους προσήλθαμε ευλαβικά στον Ιερό τούτο χώρο, για να αποτίνουμε την οφειλόμενη τιμή σε μια από τις μεγαλύτερες μορφές της σύγχρονης κυπριακής ιστορίας, στον ήρωα του Εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα του 1955–’59 Κυριάκο Μάτση, τον σταυραετό του Πενταδακτύλου, τον οραματιστή, τον ακατάβλητο αγωνιστή, τον γεωπόνο και συνάμα πνευματικό άνθρωπο  και ιδεολόγο της ελευθερίας.

Συλλυπητήριο μήνυμα του Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τον θάνατο του Γλαύκου Κληρίδη






Ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Jose Manuela Barroso, απέστειλε χθες το ακόλουθο συλλυπητήριο μήνυμα για τον θάνατο του Γλαύκου Κληρίδη: