15/1/14

Remarks by the President of the Republic of Cyprus after his meeting with the Prime Minister of the United Kingdom





The meeting with the British Prime Minister Mr. David Cameron took place in a most friendly climate said today the President of the Republic of Cyprus Mr. Nicos Anastasiades, who is paying a visit in London.

Δηλώσεις Υπουργού Εσωτερικών για τη συμφωνία Κύπρου – Ηνωμένου Βασίλειου για θέματα αναπτύξεων στις Βρετανικές Βάσεις






Ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Σωκράτης Χάσικος απάντησε σήμερα σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, που του υποβλήθηκαν μετά τη γραπτή δήλωση στην οποίαν προέβη αναφορικά με τη συμφωνία Κυπριακής Δημοκρατίας με Ηνωμένο Βασίλειο για θέματα αναπτύξεων στις Βρετανικές Βάσεις.

Δηλώσεις Υπουργού Δικαιοσύνης κ. Ιωνά Νικολάου


Δηλώσεις Υπουργού Δικαιοσύνης κ. Ιωνά Νικολάου
μετά το πέρας της συνεδρίας της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Νομικών
για το θέμα των Κεντρικών Φυλακών

Δραστηριότητες του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού κ. Κυριάκου Κενεβέζου





Δραστηριότητες του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού
κ. Κυριάκου Κενεβέζου

Πέμπτη, 16/1/2014

O Πρόεδρος της Δημοκρατίας συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Ηνωμένου Βασιλείου







Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης είχε σήμερα το απόγευμα συνάντηση με τον Πρωθυπουργό του Ηνωμένου Βασιλείου κ. Ντέιβιντ Κάμερον στην 10 Downing Street.

Ο Υπουργός Εσωτερικών προήδρευσε σύσκεψης με αντιπροσωπεία του ΔΗΚΟ για τη μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης




Ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Σωκράτης Χάσικος προήδρευσε σήμερα σύσκεψης στο Υπουργείο Εσωτερικών με αντιπροσωπεία του ΔΗΚΟ, με επικεφαλής τον Πρόεδρο του κόμματος κ. Νικόλα Παπαδόπουλο, για το θέμα της μεταρρύθμισης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Χαιρετισμός του Υπουργού Άμυνας κ. Φώτη Φωτίου στην εκδήλωση κοπής της βασιλόπιτας του Υπουργείου Άμυνας




Χαιρετισμός του Υπουργού Άμυνας κ. Φώτη Φωτίου
στην εκδήλωση κοπής της βασιλόπιτας του Υπουργείου Άμυνας

ΑΛΛΟ ΕΝΑ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΟ ΕΡΓΟ ΥΨΟΥΣ 1.2 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΕΥΡΩ



ΑΛΛΟ ΕΝΑ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΟ ΕΡΓΟ ΥΨΟΥΣ 1.2  ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΕΥΡΩ
ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΥΠΡΟΥ
Για τη μελέτη της δύναμης της βαρύτητας και την επίδραση της στη δομή του Σύμπαντος

Γραπτή δήλωση Υπουργού Εσωτερικών για Συμφωνία Κύπρου-Ηνωμένου Βασίλειου για θέματα ανάπτυξης στις Βρετανικές Βάσεις


 
Μετά την υπογραφή αυτής της πολύ σημαντικής συμφωνίας από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Νίκο Αναστασιάδη, που έλαβε χώρα σήμερα, στο Λονδίνο, για θέματα ανάπτυξης στις Βρετανικές Βάσεις ( SBAs ), και τη γραπτή δήλωση του Προέδρου που ακολούθησε, αισθάνομαι με τη σειρά μου την ανάγκη, γιατί ακριβώς το Υπουργείο Εσωτερικών είναι το καθ´ ύλη αρμόδιο Υπουργείο, να δώσω κάποιες συμπληρωματικές επεξηγήσεις γι’ αυτή τη Συμφωνία:

Joint Communique by the President of the Republic and the Prime Minister of the United Kingdom



Prime Minister David Cameron and President Nicos Anastasiades of the Republic of Cyprus met today in London and reaffirmed the strong bonds of friendship and partnership which exist between Cyprus and the UK. The UK and Cyprus have a long history of working closely and effectively, including as partners in the Commonwealth and EU. Both countries are committed to broadening and deepening their fruitful relations across many areas of shared interest.

Κοινό Ανακοινωθέν του Προέδρου της Δημοκρατίας και του Πρωθυπουργού Ηνωμένου Βασιλείου





Ο Πρωθυπουργός David Cameron και ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης συναντήθηκαν σήμερα στο Λονδίνο και επιβεβαίωσαν τους ισχυρούς δεσμούς φιλίας και συνεργασίας που υπάρχουν μεταξύ της Κύπρου και του Ηνωμένου Βασιλείου. Κύπρος και Ηνωμένο Βασίλειο έχουν μια μακρά ιστορία στενής και αποτελεσματικής συνεργασίας, μεταξύ άλλων και ως εταίροι στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στην Κοινοπολιτεία. Και οι δύο χώρες είναι δεσμευμένες στη διεύρυνση και εμβάθυνση των σχέσεων τους σε πολλούς τομείς κοινού ενδιαφέροντος.

Πρόγραμμα δραστηριοτήτων του Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Γιαννάκη Λ. Ομήρου



Πρόγραμμα δραστηριοτήτων
του Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Γιαννάκη Λ. Ομήρου

Πέμπτη, 16/1/2014

Δραστηριότητες της Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων κας Ζέτας Αιμιλιανίδου



Δραστηριότητες της Υπουργού Εργασίας
και Κοινωνικών Ασφαλίσεων κας Ζέτας Αιμιλιανίδου

Τετάρτη , 15/1/2014

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας συναντήθηκε με τον Υπουργό Εξωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου





Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης παρακάθισε σήμερα σε πρόγευμα εργασίας με τον Υπουργό Εξωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου κ. William Hague, μαζί με τον Υπουργό Εξωτερικών κ. Ιωάννη Κασουλίδη, τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο κ. Χρήστο Στυλιανίδη και το Διευθυντή του Διπλωματικού Γραφείου του Προέδρου κ. Νίκο Χριστοδουλίδη.

Δραστηριότητες του Υπουργού Άμυνας κ. Φώτη Φωτίου





Δραστηριότητες του Υπουργού Άμυνας κ. Φώτη Φωτίου

Πέμπτη, 16/1/2014

Αρχίζει η επέκταση του Γενικού Νοσοκομείου Λάρνακας



Το Υπουργείο Συγκοινωνιών και Έργων με ιδιαίτερη ικανοποίηση ανακοινώνει την έναρξη των κατασκευαστικών έργων για την επέκταση του Γενικού Νοσοκομείου Λάρνακας. Με αποφασιστικές και συντονισμένες παρεμβάσεις έγινε εφικτό να ξεπεραστούν τα προβλήματα (έλλειψη ελάχιστου αριθμού χώρων στάθμευσης, αδυναμία προσκόμισης εγγυητικών επιστολών

Συνάντηση του Υπουργού Εσωτερικών με τη Γενική Ελέγκτρια της Δημοκρατίας για τον έλεγχο των λογαριασμών των Κοινοτήτων


Ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Σωκράτης Χάσικος είχε σήμερα συνάντηση με τη Γενική Ελέγκτρια της Δημοκρατίας κα Χρυστάλλα Γιωρκάτζη, για τα προβλήματα που παρουσιάζονται στις Κοινότητες από τη μη τήρηση τελικών λογαριασμών καθώς και τον έλεγχο των λογαριασμών αυτών.

Travel advice by the Ministry of Foreign Affairs for Tunisia







Travel Advice for the citizens of the Republic of Cyprus who are permanent residents, travelling or intend to travel to Tunisia.

TURKISH CYPRIOT AND TURKISH MEDIA REVIEW





TURKISH CYPRIOT AND TURKISH MEDIA REVIEW


C O N T E N T S

Ανακοίνωση Υπουργείου Υγείας για φαρμακευτική αγωγή σε ασθενείς με κατά πλάκα σκλήρυνση






Αναφορικά με σημερινά δημοσιεύματα σε έντυπα και ηλεκτρονικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης για το θέμα της παροχής φαρμακευτικής αγωγής σε 19 ασθενείς με κατά πλάκα σκλήρυνση, το Υπουργείο Υγείας επιθυμεί να επισημάνει ότι βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία υποβολής πρότασης προς το Υπουργικό Συμβούλιο για έγκριση επιπρόσθετων πιστώσεων, προκειμένου οι ασθενείς να λάβουν την αναγκαία αγωγή το συντομότερο δυνατό.



Απάντηση του Υπουργείου Υγείας σε δημοσίευμα της εφημερίδας «Φιλελεύθερος»






Αναφορικά με δημοσίευμα της εφημερίδας της εφημερίδας «Φιλελεύθερος» ημερομηνίας 15/1/2014, στο οποίο γίνεται αναφορά στη διαδικασία χορήγησης του φαρμάκου Exjade για τους θαλασσαιμικούς ασθενείς, το Υπουργείο Υγείας επισημαίνει τα ακόλουθα:

Δραστηριότητες του Υπουργού Συγκοινωνιών και Έργων κ. Tάσου Μητσόπουλου



 

Δραστηριότητες του Υπουργού Συγκοινωνιών και Έργων
κ. Tάσου Μητσόπουλου

Πέμπτη, 16 Ιανουαρίου 2014

Πρόγραμμα επίσκεψης του Υπουργού Εσωτερικών της Ελλάδας κ. Γιάννη Μιχελάκη







Όπως έχει   ήδη  ανακοινωθεί,   ο  Υπουργός   Εσωτερικών   της  Ελληνικής  Δημοκρατίας κ. Γιάννης Μιχελάκης πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο από σήμερα Τετάρτη, 15 Ιανουαρίου έως Πέμπτη 16 Ιανουαρίου, κατόπιν πρόσκλησης του Υπουργού Εσωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Σωκράτη Χάσικου.

Συνάντηση του Υπουργού Εσωτερικών κ. Σ. Χάσικου με αντιπροσωπεία της ΠΕΠ





Ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Σωκράτης Χάσικος είχε σήμερα συνάντηση στο Υπουργείο Εσωτερικών με μέλη της Εκτελεστικής Γραμματείας της Παγκύπριας Ένωσης Προσφύγων (ΠΕΠ), με επικεφαλής τον Πρόεδρο της ΠΕΠ κ. Ανδρέα Παπαπολυβίου, για συζήτηση των στεγαστικών, κυρίως, προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι πρόσφυγες.

Γραπτή δήλωση του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη






Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επιθυμεί να εκφράσει την ιδιαίτερη ικανοποίησή του για την υπογραφείσα σήμερα συμφωνία μεταξύ της Κυβέρνησης της Κυπριακής Δημοκρατίας και της Κυβέρνησης του Ηνωμένου Βασιλείου η οποία αφορά τη ρύθμιση της ανάπτυξης των περιουσιών που βρίσκονται εντός των ορίων των Βρετανικών Βάσεων.

Βραβείο στη Cyta για την προσφορά της στην Οδική Ασφάλεια






Στο πλαίσιο τελετής που έγινε τον περασμένο Δεκέμβριο σε ξενοδοχείο της Λευκωσίας στην παρουσία επισήμων και εκπροσώπων - ανώτερων στελεχών δημόσιων οργανισμών και ιδιωτικών εταιρειών, ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός REACTION τίμησε, μεταξύ άλλων συνεργατών του, τη Cyta για την προσφορά της στην Οδική Ασφάλεια και για τη στήριξη που πρόσφερε στις δράσεις της Reaction.

LARNAKA INTERNATIONAL AIRPORT


DAILY SCHEDULE ARRIVALS
Friday 17/01/2014
A/A FLIGHT ORIGIN/DESTINATION ICAO TIME AIRCRAFT HANDLER

LARNAKA INTERNATIONAL AIRPORT

Το Κέντρο Αίματος και η ΣΕΑΔ ανακοινώνουν τα προγράμματα αιμοδοσίας: ΕΠΑΡΧΙΑ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ





Το Κέντρο Αίματος και η ΣΕΑΔ ανακοινώνουν τα προγράμματα αιμοδοσίας:
ΕΠΑΡΧΙΑ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ

Ανακοινώσεις του Τμήματος Δημοσίων Έργων




Ανακοινώσεις του Τμήματος Δημοσίων Έργων



1.      Εκτέλεση εργασιών για την κατασκευή υπερυψωμένης συμβολής στον κύριο δρόμο Πόλις – Πύργου

Ανακοίνωση της Επιτρόπου Προστασίας των Δικαιωμάτων του Παιδιού





Η Επίτροπος Προστασίας των Δικαιωμάτων του Παιδιού κα Λήδα Κουρσουμπά θα φιλοξενήσει  στους  χώρους  του  Γραφείου της, τη Δευτέρα 20 Ιανουαρίου, μεταξύ 12 μ. και τη 1 μ.μ., διαβούλευση της Ομάδας Εφήβων Συμβούλων (ΟΕΣ) της Επιτρόπου και του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού με θέμα το φαινόμενο του σχολικού εκφοβισμού.

Πραγματοποιήθηκε σύσκεψη για τα κόμιστρα στα λεωφορεία για μαθητικές διαδρομές




Πραγματοποιήθηκε χτες στο Υπουργείο Συγκοινωνιών και Έργων ευρεία σύσκεψη για το θέμα των κομίστρων στα λεωφορεία. Στη σύσκεψη, της οποίας προήδρευσε ο Υπουργός Συγκοινωνιών και Έργων κ. Τάσος Μητσόπουλος,  έλαβαν μέρος οι Γενικοί Διευθυντές των Υπουργείων Συγκοινωνιών και Έργων, Παιδείας και Πολιτισμού και υπηρεσιακοί παράγοντες από τα Υπουργεία Οικονομικών, Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Παιδείας και Πολιτισμού και Συγκοινωνιών και Έργων.

Πρόσκληση στην Επίσημη Τελετή Έναρξης του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Erasmus+






Το Ίδρυμα Διαχείρισης Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Διά Βίου Μάθησης, ο οργανισμός Νεολαίας Κύπρου και η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Κύπρο σας προσκαλούν στην επίσημη τελετή έναρξης του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Erasmus+.

 

Δραστηριότητες του Υπουργού Άμυνας κ. Φώτη Φωτίου






Δραστηριότητες του Υπουργού Άμυνας κ. Φώτη Φωτίου

Πέμπτη, 16/1/2014