5/9/12

Εργασίες για την κατασκευή και βελτίωση της οδού Πιαλέ Πασιά στη Λάρνακα 05/09/2012

ο Υπουργείο Συγκοινωνιών και Έργων, Τμήμα Δημοσίων Έργων ανακοινώνει ότι τη Δευτέρα, 10 Σεπτεμβρίου αρχίζουν οι εργασίες για την κατασκευή και βελτίωση της οδού Πιαλέ Πασιά στη Λάρνακα. Το έργο αφορά την αναβάθμιση της οδού Πιαλέ Πασιά που συνδέει την περιοχή των Φοινικούδων και του Κάστρου με την τουριστική περιοχή Μακένζυ καθώς και με τη λεωφόρο Αρτέμιδος που οδηγεί στο Αεροδρόμιο Λάρνακας.

Μονοδρόμηση τμήματος της οδού Πιαλέ Πασιά στη Λάρνακα 05/09/2012

Το Υπουργείο Συγκοινωνιών και Έργων, Τμήμα Δημοσίων Έργων ανακοινώνει ότι, στο πλαίσιο της κατασκευής και βελτίωσης της οδού Πιαλέ Πασιά στη Λάρνακα, από την Παρασκευή, 7 Σεπτεμβρίου και για περίοδο τεσσάρων μηνών περίπου το τμήμα της οδού Πιαλέ Πασιά από το αλιευτικό καταφύγιο μέχρι την οδό Σούμπερτ θα μονοδρομηθεί και η κυκλοφορία θα επιτρέπεται μόνο με κατεύθυνση από το Κάστρο προς την οδό Αρτέμιδος.

Ιδρυτική Συνάντηση της Διακοινοβουλευτικής Διάσκεψης για την ΚΕΠΠΑ και την ΚΠΑΑ 05/09/2012

Στο πλαίσιο της κοινοβουλευτικής πτυχής της Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ), η Βουλή των Αντιπροσώπων θα φιλοξενήσει την ιδρυτική Συνάντηση της Διακοινοβουλευτικής Διάσκεψης για την Κοινή Εξωτερική Πολιτική και Πολιτική Ασφάλειας (ΚΕΠΠΑ) και την Κοινή Πολιτική Ασφάλειας και Άμυνας (ΚΠΑΑ) στις 9 και 10 Σεπτεμβρίου, στο ξενοδοχείο Coral Beach, στην Πάφο.

Ο Πρόεδρος της Βουλής συναντήθηκε με τον Υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου της Ελλάδας 05/09/2012


Ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Γιαννάκης Λ. Ομήρου δέχθηκε σήμερα το πρωί τον Υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου της Ελλάδας κ. Κωνσταντίνο Μουσουρούλη ο οποίος πραγματοποιεί διήμερη επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο. Τον κ. Μουσουρούλη συνόδευαν ο Υπουργός Συγκοινωνιών και Έργων κ. Ευθύμιος Φλουρέντζου, ο Πρέσβης της Ελλάδας στη Λευκωσία κ. Βασίλης Παπαϊωάννου και υψηλόβαθμοι υπηρεσιακοί παράγοντες του Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου.

Ο Υπουργός Γεωργίας συναντήθηκε με εκπροσώπους του Κοινοτικού Συμβουλίου Αβδελλερού 05/09/2012

Ο Υπουργός Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος κ. Σοφοκλής Αλετράρης είχε σήμερα συνάντηση, στο γραφείο του, με τον Πρόεδρο κ. Αντώνη Μουσικό και τον Αναπληρωτή Πρόεδρο του Κοινοτικού Συμβουλίου Αβδελλερού κ. Κώστα Κοντόπουλο.

Συνέντευξη Τύπου για την ιδρυτική Συνάντηση της Διακοινοβουλευτικής Διάσκεψης για την ΚΕΠΠΑ και ΚΠΑΑ 05/09/2012

Εν όψει της πραγματοποίησης της ιδρυτικής Συνάντησης της Διακοινοβουλευτικής Διάσκεψης για την Κοινή Εξωτερική Πολιτική και Πολιτική Ασφάλειας (ΚΕΠΠΑ) και την Κοινή Πολιτική Ασφάλειας και Άμυνας (ΚΠΑΑ), που θα φιλοξενήσει η Βουλή των Αντιπροσώπων, στο πλαίσιο της Κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις 9 και 10 Σεπτεμβρίου στην Πάφο, η αντιπροσωπία της Βουλής που θα συμμετάσχει στη Διάσκεψη θα δώσει συνέντευξη Τύπου.

Συμμετοχή της Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων σε Συνέδριο για την πολιτική απασχόλησης που διοργανώνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή 05/09/2012

Η Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων κα Σωτηρούλα Χαραλάμπους θα εκπροσωπήσει την Κυπριακή Προεδρία στις εργασίες του Συνεδρίου με θέμα «Δουλειές για την Ευρώπη: Συνέδριο για την Πολιτική Απασχόλησης», που διοργανώνεται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και θα πραγματοποιηθεί στις 6 – 7 Σεπτεμβρίου 2012, στις Βρυξέλλες.

Γραπτή δήλωση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου κ. Στέφανου Στεφάνου 05/09/2012

Η επίθεση που γίνεται σε βάρος του κ. Νίκου Μούδουρου είναι πολιτικά ανήθικη και πρέπει να τερματιστεί.
Ο κ. Μούδουρος είναι επιστήμονας τουρκολόγος και είναι επικεφαλής του Γραφείου Τουρκικών Μελετών που έχει συστήσει το Προεδρικό με στόχο την επιστημονική και ενδελεχή μελέτη της Τουρκίας και της τουρκοκυπριακής κοινότητας. Αυτή η απόφαση κάλυψε ένα σημαντικό κενό που διαχρονικά είχε το κυπριακό κράτος.

Ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών 05/09/2012

Ταμείο Εξωτερικών Συνόρων: Ολοκλήρωση Δράσης Ετήσιου Προγράμματος 2010
Το Υπουργείο Εξωτερικών, στο πλαίσιο των Δράσεων του Ετήσιου Προγράμματος 2010 του Ταμείου Εξωτερικών Συνόρων (Προγραμματική Περίοδος 2007-2013), έχει ολοκληρώσει την υλοποίηση της δράσης «Κτιριακές τροποποιήσεις και εγκατάσταση εξοπλισμού ασφαλείας σε Προξενικά Τμήματα της Kυπριακής Δημοκρατίας σε τρίτες χώρες».

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναχωρεί για επίσημη επίσκεψη στην Ιορδανία 05/09/2012

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Δημήτρης Χριστόφιας, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του κα Έλση Χριστόφια, αναχωρεί σήμερα για το Αμμάν, όπου θα πραγματοποιήσει διήμερη επίσημη επίσκεψη, ύστερα από πρόσκληση του Βασιλιά της Ιορδανίας Αμπντάλλαχ Β’.