19/10/12

Δήλωση του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Δημήτρη Χριστόφια σε συνέντευξη Τύπου μετά το πέρας των εργασιών του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου

«Θα ήθελα καταρχάς να επισημάνω ότι η Σύνοδος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου που μόλις ολοκληρώθηκε, ήταν η πρώτη στο πλαίσιο της Κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου, και αυτό βεβαίως έχει τη δική του σημασία. Από πλευράς μου, σε παρέμβασή μου κατά την έναρξη των εργασιών της Συνόδου, προέβηκα σε μια συνοπτική παρουσίαση της μέχρι σήμερα εξέλιξης της νομοθετικής εργασίας για σημαντικούς φακέλους που διαχειρίζεται η Κυπριακή Προεδρία του Συμβουλίου.

Η Υπουργός Εξωτερικών συναντήθηκε με τον Υπουργό Εξωτερικών της Δανίας 19/10/2012

Η Υπουργός Εξωτερικών δρ Ερατώ Κοζάκου-Μαρκουλλή είχε σήμερα συνάντηση, στο Υπουργείο Εξωτερικών, με τον Υπουργό Εξωτερικών του Βασιλείου της Δανίας κ. Villy Søvndal, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο ύστερα από πρόσκληση της κας Υπουργού και στο πλαίσιο του τρέχοντος Τρίο Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ που αποτελείται από τ

Χαιρετισμός του Προεδρεύοντος της Δημοκρατίας, Προέδρου της Βουλής κ. Γιαννάκη Λ. Ομήρου στα εγκαίνια της έκθεσης «Οι Βαλκανικοί Πόλεμοι και η Κύπρος», στη Λευκωσία 19/10/2012

«Ημείς έχομεν καθήκοντα τα οποία ουδεμία δύναμις, ουδέν φίλτρον πρέπει να τα εμποδίζη από του ενασκώνται∙ αν είμεθα ηγέται των λαών, οφείλομεν διά του παραδείγματός μας και της θυσίας μας να τους παιδαγωγώμεν, όπως και εκείνοι γίνωσιν άνθρωποι συναισθανόμενοι τα καθήκοντά των. Τι αξίαν έχουσιν αι συνδρομαί και άλλαι ενδείξεις του πατριωτισμού, όταν ένας υγιής άνθρωπος δεν προσφέρη τον εαυτόν του εις την υπηρεσίαν της πατρίδος;»

Πολιτιστική εκδήλωση της Πρεσβείας της Κύπρου στη Βιέννη στο πλαίσιο της Κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης 19/10/2012

Στο πλαίσιο της Κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ η Κυπριακή Πρεσβεία στη Βιέννη διοργάνωσε στις 16 Οκτωβρίου πολιτιστική εκδήλωση στην Αυστριακή Ακαδημία Επιστημών. Η εκδήλωση περιλάμβανε συναυλία με τη συμμετοχή δύο διακεκριμένων Κύπριων καλλιτεχνών, του πιανίστα και συνθέτη Σάββα Σάββα και του βαρύτονου Κύρου Πατσαλίδη.

Συνάντηση του Βουλευτή κ. Αβέρωφ Νεοφύτου με αντιπροσωπία της Ομάδας Εργασίας Γενικών Υποθέσεων του Συμβουλίου της ΕΕ 19/10/2012

Ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων κ. Αβέρωφ Νεοφύτου είχε σήμερα συνάντηση με αντιπροσωπία της Ομάδας Εργασίας Γενικών Υποθέσεων του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης (αποτελούμενης από εκπροσώπους των Μονίμων Αντιπροσωπιών των 27 κρατών μελών της ΕΕ) στο πλαίσιο των καθιερωμένων άτυπων επισκέψεων που πραγματοποιούνται στην εκάστοτε προεδρεύουσα χώρα. Επί Κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ, της αντιπροσωπίας ηγείται η κα Εύα Γιασεμίδου, Σύμβουλος Β’ της Μόνιμης Αντιπροσωπίας της Κυπριακής Δημοκρατίας στην ΕΕ (Σχέσεις με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο).

Ο Υπουργός Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού αναχωρεί για το Κάιρο 19/10/2012

Ο Υπουργός Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού κ. Νεοκλής Συλικιώτης αναχωρεί την Κυριακή για το Κάιρο, όπου το βράδυ της ίδιας μέρας θα έχει επίσημες συνομιλίες με τον Υπουργό Πετρελαίου και Ορυκτών Πόρων της Αραβικής Δημοκρατίας της Αιγύπτου.

Εκδήλωση στο Ισραήλ για την επέτειο της ανεξαρτησίας της Κύπρου 19/10/2012

Πραγματοποιήθηκε στις 17 Οκτωβρίου στο Τελ Αβίβ εκδήλωση της Κυπριακής Πρεσβείας στο Ισραήλ για την 52η επέτειο της ανεξαρτησίας της Κύπρου.

Ο Υπουργός Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού αναχωρεί για το Κάιρο 19/10/2012

Ο Υπουργός Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού κ. Νεοκλής Συλικιώτης αναχωρεί την Κυριακή για το Κάιρο, όπου το βράδυ της ίδιας μέρας θα έχει επίσημες συνομιλίες με τον Υπουργό Πετρελαίου και Ορυκτών Πόρων της Αραβικής Δημοκρατίας της Αιγύπτου.

Χαιρετισμός του Προεδρεύοντος της Δημοκρατίας, Προέδρου της Βουλής κ. Γιαννάκη Λ. Ομήρου κατά την επίσκεψη στη Βουλή παιδιών με ειδικές ικανότητες στο πλαίσιο του Ραδιομαραθωνίου 19/10/2012

Αγαπητοί μας φίλοι,
Καλωσορίσατε στη Βουλή των Αντιπροσώπων. Η σημερινή σας επίσκεψη στη Βουλή έχει καταστεί πλέον θεσμός, όπως είναι και ο Ραδιομαραθώνιος, εδώ και δύο δεκαετίες, η ιδέα του οποίου γεννήθηκε πριν από 22 χρόνια με πρωτοβουλία μιας ομάδας συντακτών του Ράδιο Σούπερ. Από τότε μέχρι και σήμερα ο Ραδιομαραθώνιος αποτελεί μία από τις κορυφαίες φιλανθρωπικές δράσεις στη χώρα μας.

Επίσκεψη του Υπουργού Συγκοινωνιών και ΄Εργων στη Βιέννη 19/10/2012

Ο Υπουργός Συγκοινωνιών και ΄Εργων κ. Ευθύμιος Φλουρέντζου αναχωρεί στις 21 Οκτωβρίου το απόγευμα για τη Βιέννη όπου θα προσφωνήσει το 19ο Διεθνές Συνέδριο για τα Ευφυή Συστήματα Μεταφορών, το οποίο διοργανώνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και άλλοι φορείς του ιδιωτικού τομέα.

Χαιρετισμός της Υπουργού Εσωτερικών κας Ελένης Μαύρου στην εκδήλωση για τις Ευρωπαϊκές Ημέρες Κληρονομιάς με θέμα: «Περί οίνου ο λόγος» στο Καμπί 19/10/2012

Να μη μεταδοθεί πριν τις 6 μ.μ.

Με ιδιαίτερη χαρά βρίσκομαι σήμερα εδώ για να χαιρετίσω την τελετή «Περί Οίνου ο Λόγος» που διοργανώνεται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τις Ευρωπαϊκές Ημέρες Κληρονομιάς. Τις Ημέρες που ενώνουν όλους τους Ευρωπαίους σε μια κοινή εκδήλωση γνωριμίας με την πολιτιστική μας κληρονομιά.

Τερματίζεται στις 28 Οκτωβρίου η περίοδος της θερινής ώρας 19/10/2012

Το Υπουργείο Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού ανακοινώνει ότι η περίοδος της θερινής ώρας για το 2012 τερματίζεται την Κυριακή 28 Οκτωβρίου στις 4 το πρωί. Κατά την ώρα αυτή οι δείκτες των ρολογιών θα πρέπει να μετακινηθούν κατά μία ώρα πίσω.