26/9/12

Πολιτιστικές εκδηλώσεις στο πλαίσιο της Κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ, στην Καμπέρα 26/09/2012


Στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων στην Αυστραλία για την Κυπριακή Προεδρία του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα, 24 Σεπτεμβρίου, στην Ελληνική Λέσχη Καμπέρας συναυλία έντεχνης ελληνικής, κυπριακής και κλασσικής μουσικής με τίτλο “ Μελωδίες από τη Μεσόγειο”.

Πραγματοποιείται η 7η σύνοδος της Μικτής Κυπρο-Ινδικής Επιτροπής για Οικονομική, Επιστημονική, Τεχνική και Βιομηχανική Συνεργασία 26/09/2012


Ινδική αντιπροσωπεία, της οποίας ηγείται ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Εμπορίου και Βιομηχανίας (Διεύθυνση Ευρώπης) της Ινδίας κ. Sumanta Chaudhuri, έφτασε χθες το βράδυ στην Κύπρο για να συμμετάσχει στην 7η Σύνοδο της Μικτής Κυπρο-Ινδικής Επιτροπής στις 27-28 Σεπτεμβρίου. Η Επιτροπή εγκαθιδρύθηκε με βάση την υφιστάμενη Συμφωνία για Οικονομική, Επιστημονική, Τεχνική και Βιομηχανική Συνεργασία μεταξύ της Κυπριακής Δημοκρατίας και της Δημοκρατίας της Ινδίας.

Νέα έκδοση της Στατιστικής Υπηρεσίας: Στατιστικές Βιομηχανίας, 2011 26/09/2012

Η Στατιστική Υπηρεσία ανακοινώνει την έκδοση της ετήσιας έκθεσηςΣτατιστικές Βιομηχανίας, 2011”. Η έκθεση περιλαμβάνει αναλυτικά στοιχεία για τον ευρύτερο βιομηχανικό τομέα, που περιλαμβάνει τη μεταποίηση, τα ορυχεία και λατομεία, την παροχή ηλεκτρισμού, την παροχή νερού, την επεξεργασία λυμάτων, τη διαχείριση αποβλήτων και τις δραστηριότητες εξυγίανσης.

Ο Προεδρεύων της Βουλής συναντήθηκε με τον Μητροπολίτη Μεξικού 26/09/2012

Ο Προεδρεύων της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Σοφοκλής Φυττής, δέχθηκε σήμερα τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Μεξικού του Πατριαρχείου Αντιοχείας κ. Αντώνιο, ο οποίος πραγματοποιεί ολιγοήμερη ιδιωτική επίσκεψη στην Κύπρο.

Μήνυμα του Υπουργού Συγκοινωνιών και Έργων κ. Ευθύμιου Φλουρέντζου για την Παγκόσμια Ημέρα Ναυτιλίας - 27 Σεπτεμβρίου 26/09/2012

Ο Διεθνής Ναυτιλιακός Οργανισμός (ΔΝΟ) γιορτάζει κάθε χρόνο την Παγκόσμια Ημέρα Ναυτιλίας, θέλοντας να αναδείξει τη σημασία της ναυτιλίας για την ανθρωπότητα και να επιστήσει την προσοχή της ναυτιλιακής βιομηχανίας σε θέματα ναυτικής ασφάλειας, ασφάλειας των πλεύσεων και προστασίας του περιβάλλοντος. Το θέμα της Παγκόσμιας Ημέρας Ναυτιλίας διαφέρει κάθε χρόνο ανάλογα με τις προτεραιότητες και το έργο του ΔΝΟ.

Χαιρετισμός της Υπουργού Εσωτερικών κας Ελένης Μαύρου στα εγκαίνια της οδού Ανοικοδομήσεως, στον Άγιο Αθανάσιο 26/09/2012

Να μη μεταδοθεί πριν τις 7 μ.μ.

Με ιδιαίτερη χαρά και τιμή έχω αποδεχθεί την πρόσκληση του Δημάρχου και του Δημοτικού Συμβουλίου Αγίου Αθανασίου να τελέσω τα εγκαίνια της οδού Ανοικοδομήσεως.

Υπό έλεγχο η πυρκαγιά που εξερράγη σήμερα το πρωί στον Δελίκηπο 26/09/2012

Το Τμήμα Δασών του Υπουργείου Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος ανακοινώνει ότι πυρκαγιά που εξερράγη σήμερα στις 11 π.μ. στην περιοχή Δελίκηπου, τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο δεκαπέντε λεπτά αργότερα.

Εγκαίνια έκθεσης καρτ ποστάλ στο Σπίτι της Κύπρου στην Αθήνα 26/09/2012

Την Παρασκευή, 21 Σεπτεμβρίου, εγκαινιάστηκε με εξαιρετική επιτυχία, στο Σπίτι της Κύπρου στην Αθήνα, η έκθεση ταξιδιωτικών καρτών του συλλέκτη Αντώνη Χατζηπαναγή με τίτλο «Η Κύπρος του χθες μέσα από καρτ ποστάλ (1860-1955)» που αποτυπώνει τόπους, γεγονότα, ήθη, έθιμα και επαγγέλματα από την Κύπρο κατά την περίοδο 1860-1955. Εκτίθενται επίσης φωτογραφίες φωτογράφων-περιηγητών που επισκέφθηκαν το νησί κατά τη διετία 1978-1980.

Κλειστό τμήμα της λωρίδας ταχείας κυκλοφορίας του αυτοκινητοδρόμου Λεμεσού – Πάφου 26/09/2012

Το Υπουργείο Συγκοινωνιών και Έργων, Τμήμα Δημοσίων Έργων, Γραφείο Επαρχιακού Μηχανικού Πάφου
ανακοινώνει ότι την Πέμπτη, 27 Σεπτεμβρίου από τις 9 π.μ. μέχρι τις 11 π.μ. τμήμα της λωρίδας ταχείας κυκλοφορίας του αυτοκινητοδρόμου Λεμεσού – Πάφου, πριν την έξοδο των Μανδριών, μήκους 1 χλμ. περίπου θα είναι κλειστό για την κυκλοφορία λόγω εργασιών της CYTA.

Συνάντηση του Προέδρου της Βουλής κ. Γιαννάκη Ομήρου με τον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων κ. Ευάγγελο Μεϊμαράκη 26/09/2012

Με τη συνάντηση του χθες βράδυ με τον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων κ. Ευάγγελο Μεϊμαράκη, ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Γιαννάκης Ομήρου ολοκλήρωσε τη διήμερη επίσημη επίσκεψή του στην Αθήνα ύστερα από πρόσκληση του Έλληνα ομολόγου του.

Συναντήσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Δημήτρη Χριστόφια στο πλαίσιο της Συνόδου της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών 26/09/2012

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας και η σύζυγος του παρέστησαν χθες το πρωί σε δεξίωση στην έδρα του ΟΗΕ που παρέθεσαν ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών κ. Ban Ki-moon και η σύζυγος του προς τιμήν των αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων που βρίσκονται στη Νέα Υόρκη για να λάβουν μέρος στις εργασίας της 67ης Συνόδου της Γενικής Συνέλευσης.

Επαφές της Υπουργού Εξωτερικών κας Ερατώς Κοζάκου-Μαρκουλλή στη Νέα Υόρκη 26/09/2012

Συνεχίζοντας τις επαφές της στη Νέα Υόρκη, η Υπουργός Εξωτερικών κα Ερατώ Κοζάκου-Μαρκουλλή είχε χθες συναντήσεις με τους Υπουργούς Eξωτερικών του Μαυροβουνίου και της Γουατεμάλας κ.κ. Nebojsa Kaludjerovic και Harold Caballeros. Με τον Υπουργό του Μαυροβουνίου ανασκοπήθηκαν οι διμερείς σχέσεις καθώς και η ενταξιακή πορεία του Μαυροβουνίου στην ΕΕ. Με τον Υπουργό Εξωτερικών της Γουατεμάλας συζητήθηκαν τρόποι ενδυνάμωσης των διμερών σχέσεων.

Συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Δημήτρη Χριστόφια με τον Έλληνα Υπουργό Εξωτερικών κ. Δημήτρη Αβραμόπουλο 26/09/2012

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Δημήτρης Χριστόφιας, ο οποίος πραγματοποιεί επίσκεψη στη Νέα Υόρκη, συναντήθηκε χθες με τον Υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας κ. Δημήτρη Αβραμόπουλο. Στην συνάντηση παρίσταντο η Υπουργός Εξωτερικών κα Ερατώ Κοζάκου-Μαρκουλλή, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Στέφανος Στεφάνου, ο Υφυπουργός παρά τω Προέδρω κ. Τίτος Χριστοφίδης και ο Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Κύπρου στα Ηνωμένη Έθνη Πρέσβης κ. Νίκος Αιμιλίου.