7/3/13

Απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου για τον προϋπολογισμό της ΑΤΗΚ 07/03/2013

Το Υπουργικό Συμβούλιο στη σημερινή του συνεδρία στο Προεδρικό Μέγαρο, υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Νίκο Αναστασιάδη, ενέκρινε τον προϋπολογισμό της Αρχής Τηλεπικοινωνιών Κύπρου για το έτος 2013.

Ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών σχετικά με τη Συμφωνία Οριοθέτησης ΑΟΖ Κύπρου-Αιγύπτου 07/03/2013

Η Συμφωνία Οριοθέτησης των Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ) Κύπρου-Αιγύπτου, η οποία υπεγράφη το 2003, έχει, ως γνωστό, επικυρωθεί και βρίσκεται σε ισχύ και στις δύο χώρες. Τόσο η Κυβέρνηση της Κυπριακής Δημοκρατίας όσο και η Κυβέρνηση της Αραβικής Δημοκρατίας της Αιγύπτου σέβονται πλήρως και εφαρμόζουν στην πράξη την εν λόγω Συμφωνία.

Το Υπουργικό Συμβούλιο αποφάσισε τον διορισμό νέου Γραμματέα του Υπουργικού Συμβουλίου 07/03/2013

Το Υπουργικό Συμβούλιο στη σημερινή του συνεδρία αποφάσισε τον διορισμό του κ. Θεοδόση Τσιόλα στη θέση του Γραμματέα του Υπουργικού Συμβουλίου με ισχύ από τις 7 Μαρτίου, 2013.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας προήδρευσε συνεδρίας του Υπουργικού Συμβουλίου 07/03/2013

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης προήδρευσε σήμερα της πρώτης συνεδρίας του νέου Υπουργικού Συμβουλίου.
Μετά τη λήξη της συνεδρίας ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Χρήστος Στυλιανίδης δήλωσε στους δημοσιογράφους τα ακόλουθα:

Το Προεδρικό ζεύγος θα παραχωρήσει χρηματική βοήθεια προς τις άπορες οικογένειες με την ευκαιρία της Ημέρας της Γυναίκας 07/03/2013

Με την ευκαιρία της Ημέρας της Γυναίκας, στις 8 Μαρτίου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης και η σύζυγος του κα Άντρη Αναστασιάδη έχουν αποφασίσει, αντί της καθιερωμένης δεξίωσης που παρατίθεται κάθε χρόνο στο Προεδρικό Μέγαρο, να δοθεί το χρηματικό ποσό που θα διατίθετο για τους σκοπούς της δεξίωσης, στα συσσίτια για άπορες οικογένειες. Ως εκ τούτου η δεξίωση για την Ημέρα της Γυναίκας στο Προεδρικό Μέγαρο δεν θα πραγματοποιηθεί.

Μήνυμα του Υπουργού Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως κ. Ιωνά Νικολάου, Προέδρου του Εθνικού Μηχανισμού για τα Δικαιώματα της Γυναίκας, με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας 07/03/2013

Με την ευκαιρία της 8ης Μαρτίου και την ανάληψη των καθηκόντων μου ως Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως και Πρόεδρος του Εθνικού Μηχανισμού για τα Δικαιώματα της Γυναίκας, απευθύνω εγκάρδιο χαιρετισμό σε όλες τις γυναίκες της Κύπρου

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δέχθηκε κλιμάκιο της Τρόικα 07/03/2013

Δεν τίθεται θέμα περαιτέρω μείωσης μισθών ή συντάξεων, είπε σήμερα ο Υπουργός Οικονομικών κ. Μιχάλης Σαρρής, σημειώνοντας ότι το Μνημόνιο με την Τρόικα θα εφαρμοστεί ως έχει.
Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους στο Προεδρικό Μέγαρο, μετά τη συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη με κλιμάκιο της Τρόικα, στην παρουσία του Υπουργού Οικονομικών, του Κυβερνητικού Εκπροσώπου κ. Χρήστου Στυλιανίδη και του Υφυπουργού παρά τω Προέδρω κ. Κωνσταντίνου Πετρίδη, ο κ. Σαρρής είπε:

Βιογραφικό Σημείωμα ΙΩΝΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως 07/03/2013

Ο Ιωνάς Νικολάου γεννήθηκε στο Γέρι της επαρχίας Λευκωσίας στις 21 Ιανουαρίου 1963. Είναι παντρεμένος με τη Μαρία Κινάνη και έχουν δύο κόρες.

ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

Εξελέγη βουλευτής Λευκωσίας με τον ΔΗ.ΣΥ. στις εκλογές της 27ης Μαΐου 2001, και 21ης Μαΐου 2006 και επανεξελέγη στις εκλογές της 22ας Μαΐου 2011.

Βιογραφικό Σημείωμα Γιώργος Λακκοτρύπης Υπουργός Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού 07/03/2013


Ο Γιώργος Λακκοτρύπης γεννήθηκε στη Λευκωσία στις 30 Μαΐου 1970.

Είναι απόφοιτος της Αγγλικής Σχολής και σπούδασε Μαθηματικά και Πληροφορική (BSc) στο Πανεπιστήμιο Keele του Ηνωμένου Βασιλείου (1988-1991). Έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στον κλάδο Διοίκησης Επιχειρήσεων (ΜΒΑ) στο Πανεπιστήμιο του Colorado των ΗΠΑ, με υποτροφία Fulbright (1993-1995).

TURKISH CYPRIOT AND TURKISH MEDIA REVIEW



TURKISH CYPRIOT AND TURKISH MEDIA REVIEW

Δηλώσεις του Υπουργού Εξωτερικών κ. Ιωάννη Κασουλίδη 07/03/2013

Ποτέ δεν έχει εκφραστεί από πλευράς της Αιγυπτιακής Κυβέρνησης θέμα που να θέτει εν αμφιβόλω τη συμφωνία Κύπρου-Αιγύπτου στο πλαίσιο της Συνθήκης για το Δίκαιο της Θάλασσας, είπε σήμερα ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Ιωάννης Κασουλίδης.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, μετά τη λήξη της πρώτης συνεδρίας του νέου Υπουργικού Συμβουλίου, στο Προεδρικό Μέγαρο, υπό την προεδρία του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη, ο κ. Κασουλίδης ερωτηθείς είπε: «Ουδέποτε εκφράστηκε από πλευράς της επίσημης Αιγυπτιακής Κυβέρνησης οποιοδήποτε θέμα που να θέτει εν αμφιβόλω μια συμφωνία που έγινε από δύο κράτη μέλη της Συνθήκης για το Δίκαιο της Θάλασσας

Μήνυμα του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού κ. Κυριάκου Κενεβέζου με την ευκαιρία της ανάληψης των καθηκόντων του 07/03/2013

Φίλοι και φίλες εκπαιδευτικοί, αγαπητοί μαθητές και μαθήτριες, φοιτητές και φοιτήτριες
Απευθύνω σε όλους σας εγκάρδιο χαιρετισμό με την ευκαιρία της ανάληψης των καθηκόντων μου, δίνοντάς σας παράλληλα την ειλικρινή διαβεβαίωση ότι θα αναλώσω το άπαν των δυνάμεών μου για το καλό των παιδιών μας, της ελπίδας και του μέλλοντος του τόπου μας. Αναλαμβάνω το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού, συναισθανόμενος πλήρως τις ευθύνες που μου αναλογούν και το έργο που έχω να επιτελέσω. Η επιτυχία προϋποθέτει συλλογική δουλειά, γι’ αυτό το κάλεσμά μου για αναγέννηση της παιδείας του τόπου μας απευθύνεται σε όλους.

ΚΥΠΕ - Ραλλή Παπαγεωργίου - Κυριακή Χριστοδούλου - ΛΕΥΚΩΣΙΑ/Κύπρος 07/03/2013

ΚΥΠΕ - Ραλλή Παπαγεωργίου - Κυριακή Χριστοδούλου - ΛΕΥΚΩΣΙΑ/Κύπρος 07/03/2013

1. Συνάντηση με το κλιμάκιο της Τρόικας θα έχει το μεσημέρι ο Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης. Το κλιμάκιο αναμένεται να συναντηθεί την Παρασκευή και με τον Διοικητή της ΚΤ Πανίκο Δημητριάδη.  Χθες πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο Υπουργείο Οικονομικών μεταξύ του Υπουργού Μιχάλη Σαρρή και του επιτελείου του και των επικεφαλής της Τρόικας, κατά την οποία συζητήθηκε το μνημόνιο.