10/12/12

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δέχθηκε την Γενικό Ελεγκτή 10/12/2012

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Δημήτρης Χριστόφιας δέχθηκε σήμερα, στο Προεδρικό Μέγαρο, την Γενικό Ελεγκτή κα Χρυστάλλα Γιωρκάτζη, η οποία του επέδωσε την Ετήσια Έκθεση του Γραφείου της για το 2011.

Ομιλία του Υπουργού Άμυνας κ. Δημήτρη Ηλιάδη στα Αποκαλυπτήρια του Μνημείου των Πεσόντων της 55ης Σμηναρχίας Μάχης, στην Πάφο 10/12/2012

Είναι με αισθήματα συγκίνησης αλλά και με τη συναίσθηση εκπλήρωσης οφειλόμενου χρέους που τελούμε σήμερα τα αποκαλυπτήρια του μνημείου των πεσόντων της 55ης Σμηναρχίας Μάχης.

Ο Υπουργός Άμυνας τέλεσε τα αποκαλυπτήρια μνημείου πεσόντων της 55ης Σμηναρχίας Μάχης 10/12/2012

Τα αποκαλυπτήρια του μνημείου πεσόντων της 55ης Σμηναρχίας Μάχης, στην Αεροπορική Βάση «Ανδρέας Παπανδρέου», τέλεσε σήμερα ο Υπουργός Άμυνας κ. Δημήτρης Ηλιάδης σε σεμνή τελετή που διοργάνωσε η Διοίκηση Αεροπορίας του ΓΕΕΦ.

Απονομή τιμητικής διάκρισης «Ονήσιλος» στον Σύνδεσμο Ελλήνων Φιλολόγων Κύπρου «ΣΤΑΣΙΝΟΣ» 10/12/2012

Οι Πολιτιστικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού και ο Σύνδεσμος Ελλήνων Φιλολόγων Κύπρου «Στασίνος» διοργανώνουν τιμητική εκδήλωση με αφορμή τα Πενηντάχρονα του Συνδέσμου την Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου στις 7 μ.μ. στην Αίθουσα Εκδηλώσεων Σόλωνα Τριανταφυλλίδη, στα Κεντρικά Γραφεία της Τράπεζας Κύπρου.

Ανακοίνωση του Γενικού Εισαγγελέα της Δημοκρατίας 10/12/2012

Τo τελευταίο Συμβούλιο Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων επί Κυπριακής Προεδρίας στις Βρυξέλες ολοκλήρωσε τις εργασίες του υπό την Προεδρία του Υπουργού Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης της Κύπρου, στις 7/12/2012. Μετά από συζήτηση όλων των προτεραιοτήτων της Κυπριακής Προεδρίας στον τομέα της Δικαιοσύνης, το Συμβούλιο κατέληξε σε συμφωνία αναφορικά με σημαντικές νομοθετικές προτάσεις.

Ο δρ Στέλιος Χειμώνας διορίστηκε ως Ψηφιακός Πρωταθλητής της Κύπρου 10/12/2012

Σε σημερινή συνέντευξη Τύπου ο Υπουργός Συγκοινωνιών και Έργων κ. Ευθύμιος Φλουρέντζου ανακοίνωσε τον ορισμό του δρος Στέλιου Χειμώνα ως Ψηφιακού Πρωταθλητή της Κύπρου, ο οποίος θα αναλάβει πρωτοβουλίες για να προβάλει τα οφέλη από την ανάπτυξη και χρήση των τεχνολογιών των πληροφοριών και των επικοινωνιών και την απόκτηση ψηφιακών δεξιοτήτων. (Ολόκληρο το κείμενο της ομιλίας του κ. Υπουργού στο σημερινό ανακοινωθέν αρ. 2).

Δημόσια τοποθέτηση της Επιτρόπου Διοικήσεως και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κας Ελίζας Σαββίδου για την Έκθεση της Επιτροπής του Συμβουλίου της Ευρώπης για την Πρόληψη των Βασανιστηρίων (CPT) 10/12/2012

Με αφορμή την πρόσφατη δημοσίευση της Έκθεσης της Επιτροπής του Συμβουλίου της Ευρώπης για την Πρόληψη των Βασανιστηρίων (CPT), η οποία περιλαμβάνει τα συμπεράσματα της Επιτροπής μετά το πέρας της επίσκεψής της στην Κύπρο που πραγματοποιήθηκε από τις 12 μέχρι τις 19 Μαΐου 2008, κρίνω σκόπιμο να υποβάλω τις παρατηρήσεις μου δημόσια, καθώς τα ζητήματα που ανακύπτουν είναι εξαιρετικής σοβαρότητας και αφορούν την κοινή γνώμη.

Χαιρετισμός Υπουργού Συγκοινωνιών και Έργων κ. Ευθύμιου Φλουρέντζου στην 20η Ετήσια Γενική Συνέλευση Συλλόγου Πολιτικών Μηχανικών Κύπρου, προχθές 10/12/2012

Με ιδιαίτερη χαρά βρίσκομαι μαζί σας στην 20η Ετήσια Γενική Συνέλευση του Συλλόγου σας, αφού το Υπουργείο Συγκοινωνιών και Έργων είναι το κατ΄ εξοχήν αναπτυξιακό Υπουργείο και στελεχώνεται με μεγάλο αριθμό μελών του Συλλόγου Πολιτικών Μηχανικών, γεγονός που θέτει τη συνεργασία μας σε μια ειδική βάση.

Στατιστικές Εξωτερικού Εμπορίου Σεπτέμβριος 2012 10/12/2012

Η Στατιστική Υπηρεσία ανακοινώνει ότι έχει εκδώσει τη μηνιαία έκθεση “Στατιστικές Ενδοκοινοτικού Εμπορίου και Εμπορίου με Τρίτες Χώρες (Συνοπτικά Στοιχεία)” για τον Σεπτέμβριο 2012.

Οι κυριότερες εξελίξεις στο εξωτερικό εμπόριο της Κύπρου ήταν:

Δημόσια ακρόαση του Συμβουλίου Μελέτης Παρεκκλίσεων για δημιουργία χώρου στάθμευσης και φύλαξης οχημάτων του Διεθνούς Αερολιμένα Λάρνακας, στη Δρομολαξιά (τεμ. αρ. 27 (μέρος), Φ/Σχ. 50/23) 10/12/2012


Το Συμβούλιο Μελέτης Παρεκκλίσεων ανακοινώνει ότι θα διεξαχθεί δημόσια ακρόαση για σκοπούς εξέτασης της αίτησης του Κηδεμόνα Τ/Κ Περιουσιών (για κ. Μηλίτσα Ματθαίου (M & S Park and Travel Ltd)), με αρ. φακ. ΛΑΡ/0162/2011, η οποία αφορά τη χορήγηση πολεοδομικής άδειας κατά παρέκκλιση των προνοιών του Τοπικού Σχεδίου Λάρνακας, για δημιουργία χώρου στάθμευσης και φύλαξης οχημάτων ταξιδιωτών του Διεθνούς Αερολιμένα Λάρνακας, στη Δρομολαξιά. Η αίτηση υποβλήθηκε με βάση τις πρόνοιες του Άρθρου 26(2) και 26(3) του περί Πολεοδομίας και Χωροταξίας (Τροποποιητικού) Νόμου 142(Ι)/99 και των περί Πολεοδομίας και Χωροταξίας (Παρεκκλίσεις) Κανονισμών του 1999 [Κ.Δ.Π. 309/99].

Εισαγωγική δήλωση του Υπουργού Συγκοινωνιών και Έργων κ. Ευθύμιου Φλουρέντζου κατά τη συνέντευξη Τύπου για ανακοίνωση του ορισμού Ψηφιακού Πρωταθλητή 10/12/2012

Είναι με ιδιαίτερη χαρά που σας καλωσορίζω στη σημερινή συνέντευξη Τύπου για να ανακοινώσω την πρόσφατη απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου σε σχέση με τον ορισμό του Ψηφιακού Πρωταθλητή της Κύπρου.

Η Εθνική Φρουρά διοργανώνει «Εβδομάδα κατά των Ναρκωτικών» 10/12/2012


Το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Φρουράς (ΓΕΕΦ) διοργανώνει για 10η συνεχή χρονιά την «Εβδομάδα κατά των Ναρκωτικών», από τις 10 μέχρι 14 Δεκεμβρίου 2012, στο πλαίσιο της προσπάθειας ενημέρωσης των εθνοφρουρών για τη μάστιγα των ναρκωτικών με σκοπό την ευαισθητοποίησή τους στην πρόληψη και αντιμετώπιση του προβλήματος.

Προϋπολογισμός 2013 και Πακέτα Διπλωμάτων Ευρεσιτεχνίας στην τελευταία Ολομέλεια του ΕΚ επί Κυπριακής Προεδρίας

Ο ετήσιος προϋπολογισμός της ΕΕ για το 2013, το ενιαίο καθεστώς προστασίας των ευρεσιτεχνιών, οι προετοιμασίες για την σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη και την Παρασκευή και άλλα βασικά θέματα που αφορούν την ΕΕ θα συζητηθούν κατά τη διάρκεια της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (ΕΚ) που λαμβάνει χώρα μεταξύ 10 και 13 Δεκεμβρίου στο Στρασβούργο. Εκ μέρους του Συμβουλίου, η Κυπριακή Προεδρία θα παρέμβει σε αυτά τα θέματα μέσω του Υπουργού Δικαιοσύνης Δημόσιας Τάξης, κ. Λουκά Λουκά την Τρίτη και του Υφυπουργού για Ευρωπαϊκά Θέματα, Πρέσβη Ανδρέα Δ. Μαυρογιάννη την Τετάρτη.