27/1/14

Address by the President Mr Nicos Anastasiades at the reception of the Cyprus - Qatar Business Association






It is a great pleasure to be here this evening, at tonight’s reception, organized by the Embassy of the Republic of Cyprus in Doha in collaboration with the Cyprus Chamber of Commerce and Industry, the Cyprus-Qatar Business Association, the Ministry of Energy, Commerce, Industry & Tourism of Cyprus and realized with the generous assistance of the Cypriot companies CYBARCO and J&P, as well as the Cyprus Investment Promotion Agency.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μίλησε σε εκδήλωση στο Κατάρ για τις προοπτικές της κυπριακής οικονομίας

Η Κυπριακή Κυβέρνηση είναι προσηλωμένη στην περαιτέρω ενίσχυση των στρατηγικών πλεονεκτημάτων της Κύπρου ως επενδυτικού προορισμού, ως μέρος των ευρύτερων προσπαθειών της να ανοικοδομήσει και να αναζωογονήσει την οικονομία και το τραπεζικό σύστημα, είπε απόψε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στο Κατάρ.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας συναντήθηκε με μέλη του Επιχειρηματικού Συνδέσμου του Κατάρ

Η Κύπρος μπορεί να κάνει το οικονομικό θαύμα είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης μιλώντας απόψε σε συνάντηση που είχε με τον Επιχειρηματικό Σύνδεσμο του Κατάρ, προσθέτοντας ότι το έχει καταφέρει ξανά και το 1974.

Συνάντηση του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού με την Κεντρική Επιτροπή Ελέγχου Σχολικών Κυλικείων



Ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού κ. Κυριάκος Κενεβέζος συναντήθηκε σήμερα με την Κεντρική Επιτροπή Ελέγχου Σχολικών Κυλικείων και συζήτησαν το θέμα της μείωσης ενοικίου των σχολικών κυλικείων από τις Σχολικές Εφορείες.

Παραπλανητικές δηλώσεις ΟΕΒ για το Σχέδιο Εθελούσιας στη Cyta Δεν εξυπηρετούν το Δημόσιο Συμφέρον!





Λανθασμένες εντυπώσεις που δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα προκαλούν οι τοποθετήσεις φορέων και ιδιαίτερα της ΟΕΒ σε σχέση με το Σχέδιο Εθελούσιας Εξόδου Προσωπικού του Οργανισμού που υπέβαλε προς έγκριση η Cyta στη Βουλή.

Υπογραφή Μνημονίων Συναντίληψης μεταξύ της Κυπριακής Δημοκρατίας και του Κράτους του Κατάρ






Υπογράφηκαν σήμερα, μεταξύ της Κυπριακής Δημοκρατίας και του Κράτους του Κατάρ, τέσσερα μνημόνια συναντίληψης που αφορούν τους τομείς της ενέργειας, των υδάτων, της εκπαίδευσης και σε νομικά θέματα.

Μήνυμα του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού κ. Κυριάκου Κενεβέζου για τη Διεθνή Μέρα Μνήμης του Ολοκαυτώματος (27η Ιανουαρίου)





Αγαπητοί εκπαιδευτικοί, μαθητές και μαθήτριες, σπουδαστές και σπουδάστριες,


Την 1η Νοεμβρίου του 2005 ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών αποφάσισε όπως καθιερώσει την 27η Ιανουαρίου ως τη «Διεθνή Μέρα Μνήμης των Θυμάτων του Ολοκαυτώματος», καθώς στις 27 Ιανουαρίου 1945 απελευθερώθηκαν τα ναζιστικά στρατόπεδα συγκέντρωσης Άουσβιτς – Μπιρκενάου, από τα συμμαχικά στρατεύματα.

Συνάντηση του Υπουργού Παιδείας με την Επιτροπή Αριστείων Γραμμάτων, Τεχνών και Επιστημών





Την Παρασκευή, 24 Ιανουαρίου, πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού κ. Κυριάκου Κενεβέζου, μαζί με τα μέλη της Επιτροπής Αριστείων Γραμμάτων, Τεχνών και Επιστημών. Ο κ. Υπουργός εξέφρασε την ικανοποίηση του για τη στελέχωση της υφιστάμενης Επιτροπής των Αριστείων με ιδιαίτερα σημαντικές προσωπικότητες και ανέφερε ότι στόχος του Υπουργείου είναι να προσδώσει το ανάλογο κύρος στον θεσμό.

Health and Hospital Statistics, 2011






The Statistical Service announces that the annual report “Health and Hospital Statistics” for the year 2011 is now available.

Cyprus and Qatar sign an Agreement and Memoranda of Understanding






The Republic of Cyprus and the State of Qatar signed today an Agreement and Memoranda of Understanding, in the framework of the official visit of the President of the Republic, Mr Nicos Anastasiades, in Doha.

The President of the Republic of Cyprus begins his official meetings in Doha






The President of the Republic of Cyprus, Mr Nicos Anastasiades, who arrived yesterday afternoon in Doha, Qatar for a three-day official visit, accompanied by his spouse Mrs Andri Anastasiades and a high level delegation, begins today his official meetings.

The President of the Republic visited the Museum of Islamic Art in Doha




The President of the Republic, Mr Nicos Anastasiades, accompanied by his spouse Mrs Andrie Anastasiades, visited today the Museum of Islamic Art, in Doha.

TURKISH CYPRIOT AND TURKISH MEDIA REVIEW



 

TURKISH CYPRIOT AND TURKISH MEDIA REVIEW


C O N T E N T S

Δηλώσεις του Κυβερνητικού Εκπροσώπου για τις επαφές του Προέδρου της Δημοκρατίας στο Κατάρ






Υπάρχει επενδυτικό ενδιαφέρον για την Κύπρο από πλευράς Κατάρ, είπε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Χρήστος Στυλιανίδης προσθέτοντας ότι αντιπροσωπεία από το Κατάρ θα μεταβεί στην Κύπρο, ύστερα από εντολές του Εμίρη, τις προσεχείς βδομάδες για να διερευνήσει την πιθανότητα επενδύσεων.  

Δραστηριότητα του Υπουργού Άμυνας κ. Φώτη Φωτίου




Δραστηριότητα του Υπουργού Άμυνας κ. Φώτη Φωτίου

Τρίτη, 28/1/2014

Δήλωση κ. Μάριου Χαννίδη, Γενικού Διευθυντή Κυπριακού Οργανισμού Τουρισμού




Δήλωση  κ. Μάριου Χαννίδη,
Γενικού Διευθυντή Κυπριακού Οργανισμού Τουρισμού
στο Σεμινάριο "Διασυνοριακή Ιατρική Περίθαλψη:
Προκλήσεις και ευκαιρίες για την Κύπρο"
που διοργάνωσαν το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Κύπρο και το Υπουργείο Υγείας

Δραστηριότητες του Υπουργού Συγκοινωνιών και Έργων κ. Τάσου Μητσόπουλου





Δραστηριότητες του Υπουργού Συγκοινωνιών και Έργων
κ. Τάσου Μητσόπουλου

Τρίτη, 28/1/2014

Δεν θα δώσουμε ψηλότερες προσδοκίες από ό,τι η ίδια η πραγματικότητα μας επιτρέπει



Στη διάρκεια της συνάντησης μου με τον Εμίρη του κράτους του Κατάρ, οι Υπουργοί που με συνοδεύουν υπέγραψαν εκ μέρους της Κυπριακής Δημοκρατίας Συμφωνία και τρία Μνημόνια Συναντίληψης. Οι συναντήσεις μας εξελίσσονται πολύ θετικά, ενώ είχαμε επίσης συνάντηση με την Αρχή Επενδύσεων και την Ισλαμική Τράπεζα.

Δηλώσεις του Υπουργού Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξεως







Ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξεως, κ. Ιωνάς Νικολάου, είχε σήμερα κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Γενικό Εκτελεστικό Ιατρικό Διευθυντή του Ινστιτούτου Νευρολογίας και Γενετικής Καθηγητή Φίλιππο Πατσαλή και τον Διευθυντή του Εργαστηρίου Δικανικής Γενετικής Καθηγητή Μάριο Καριόλου.

Δραστηριότητες του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού κ. Κυριάκου Κενεβέζου




Δραστηριότητες του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού
κ. Κυριάκου Κενεβέζου

Τρίτη, 28/1/2014

Ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων συμμετέχει στις εργασίες της COSAC






Διεξάγονται σήμερα στην Αθήνα οι εργασίες της Διάσκεψης των Πρόεδρων των Επιτροπών Ευρωπαϊκών Υποθέσεων των Κοινοβουλίων της Ευρωπαϊκής Ένωσης (COSAC).

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επισκέφθηκε το Μουσείο Ισλαμικής Τέχνης, στην Ντόχα






Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης, συνοδευόμενος από τη σύζυγο του κα Άντρη Αναστασιάδη, επισκέφθηκε σήμερα το Μουσείο Ισλαμικής Τέχνης, στην Ντόχα.

Χαιρετισμός του Υπουργού Υγείας στο σεμινάριο με θέμα τη Διασυνοριακή Ιατρική Περίθαλψη


Ο Υπουργός Υγείας δρ Πέτρος Πετρίδης απηύθυνε χαιρετισμό σήμερα στο σεμινάριο με τίτλο «Διασυνοριακή Ιατρική Περίθαλψη: Προκλήσεις και ευκαιρίες για την Κύπρο». Στον χαιρετισμό του ο Υπουργός Υγείας ανέφερε:

Κύπρος και Κατάρ υπέγραψαν διακρατική Συμφωνία και Μνημόνια Συναντίληψης






Η Κυπριακή Δημοκρατία και το Κράτος του Κατάρ υπέγραψαν σήμερα διακρατική Συμφωνία και Μνημόνια Συναντίληψης, στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης που πραγματοποιεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης, επικεφαλής αντιπροσωπείας, στην Ντόχα.

Έκθεση κειμηλίων για την προσφορά των Κυπρίων στους αγώνες του Έθνους






Το Υπουργείο Άμυνας σε συνεργασία με το Υπουργείο Μακεδονίας και Θράκης της Ελληνικής Δημοκρατίας, σε μια προσπάθεια ανάδειξης της διαχρονικά άρρηκτης σχέσης Ελλάδος και Κύπρου, συνδιοργανώνουν έκθεση κειμηλίων με τίτλο:

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αρχίζει τις επίσημες επαφές του στη Ντόχα






Συνάντηση με τον Εμίρη του Κατάρ, κατά την οποία θα υπογραφούν διακρατικές συμφωνίες μεταξύ Κύπρου και Κατάρ, θα έχει σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης, ο οποίος έφθασε χθες το απόγευμα στην Ντόχα για επίσημη επίσκεψη, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του κα Άντρη Αναστασιάδη.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας συναντήθηκε με τον Εμίρη του Κατάρ






Συνάντηση με τον Εμίρη του Κατάρ Sheikh Tamim bin Hamad Al Thani είχε σήμερα το πρωί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης, στο περιθώριο της οποίας αναμένεται να υπογραφούν διακρατικές συμφωνίες.

Ομιλία τέως Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, κ. Δημήτρη Χριστόφια




Ομιλία τέως Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, κ. Δημήτρη Χριστόφια, στην «Πρωτοβουλία Αμμοχώστου», του «Δήμου» Αμμοχώστου.

Δραστηριότητες του Υπουργού Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως κ. Ιωνά Νικολάου





Δραστηριότητες του Υπουργού Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως
κ. Ιωνά Νικολάου

Τρίτη, 28/1/2014

The President of the Republic met with the Emir of the State of Qatar






The President of the Republic, Mr Nicos Anastasiades, met today with the Emir of the State of Qatar, Sheikh Tamim bin Hamad Al Thani, at the Emir’s Diwan in Doha.

LARNAKA INTERNATIONAL AIRPORT

DAILY SCHEDULE ARRIVALS
Wednesday 29/01/2014
A/A FLIGHT ORIGIN/DESTINATION ICAO TIME AIRCRAFT HANDLER

LARNAKA INTERNATIONAL AIRPORT