22/2/14

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ



Η Κύπρος βρίσκεται μπροστά σε ένα εξαιρετικά δύσκολο και κρίσιμο σταυροδρόμι σύνθετων προβλημάτων. Η επίλυσή τους απαιτεί νηφαλιότητα, δημιουργικότητα, στήριξη σε αρχές και αξίες. Η Μεγαλόνησος έχει ανάγκη και δικαιούται μιας συνολικής λειτουργικής λύσης με επανένωση της σε μια δικοινοτική και εδαφικά διζωνική ομοσπονδία, στη βάση των αποφάσεων του ΣΑΟΗΕ και ψηφισμάτων της ΓΣ του ΟΗΕ (όπως 541/1983, 550/1984, 1251). 

Υπουργός Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος κ. Νίκος Κουγιάλης: «Προτεραιότητα η ανάπτυξη των παράκτιων περιοχών για εναλλακτικές μορφές τουρισμού»


Προτεραιότητα του Υπουργείου είναι η ανάπτυξη των παράκτιων περιοχών για εναλλακτικές μορφές τουρισμού, δήλωσε ο Υπουργός Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος κ. Νίκος Κουγιάλης, σήμερα, κατά την τελετή πόντισης των σκαφών Lady Thetis και Constandis που πραγματοποιήθηκε στη θαλάσσια περιοχή Δασούδι, στη Λεμεσό στα πλαίσια δημιουργίας τεχνητού υφάλου.

Γραπτή δήλωση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου κ. Χρήστου Στυλιανίδη






Ύστερα από αιτήματα από πλευράς ΜΜΕ προς το Γραφείο του Κυβερνητικού Εκπροσώπου για σχόλιο επί της χθεσινής απόφασης του Εκτελεστικού Γραφείου του Δημοκρατικού Κόμματος, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Χρήστος Στυλιανίδης αναφέρει τα ακόλουθα:

LARNAKA INTERNATIONAL AIRPORT


DAILY SCHEDULE ARRIVALS
Monday 24/02/2014
A/A FLIGHT ORIGIN/DESTINATION ICAO TIME AIRCRAFT HANDLER
LARNAKA INTERNATIONAL AIRPORT

Διευκρινίσεις του ΓΕΕΦ σε δημοσιεύματα που αφορούσαν εκφρασθείσες του θέσεις σε Συνεδρία της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Άμυνας






Με αφορμή δημοσιεύματα του ημερήσιου τύπου της 21ης Φεβ 2014 που αφορούσαν σε εκφρασθείσες θέσεις του ΓΕΕΦ στη Συνεδρία της Επιτροπής Άμυνας της Βουλής, την Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2014, σχετικά με το θέμα της ιδιωτικοποίησης των Ημικρατικών Οργανισμών, το ΓΕΕΦ επιθυμεί να διευκρινίσει σχετικά τα παρακάτω:

Διευκρίνιση του ΓΕΕΦ σε δημοσιεύματα με θέμα τη χρήση αντιαρματικού βλήματος



Με αφορμή δημοσιεύματα του ημερήσιου τύπου της 18ης Φεβρουαρίου 2014, που αφορούσαν σε εγκληματική ενέργεια με τη χρήση αντιαρματικού εκτοξευτή και βλήματος RPG-7, το Γενικό Επιτελείο της Εθνικής Φρουράς ανακοινώνει ότι ο εν λόγω εκτοξευτής και το βλήμα που χρησιμοποιήθηκε, δεν προέρχονται από τα αποθέματα που τηρούνται στις αποθήκες της Εθνικής φρουράς.