27/4/13

Δήλωση του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού κ. Κυριάκου Κενεβέζου 27/04/2013


Πέντε χρόνια μετά τον πρόωρο χαμό του μεγάλου Κύπριου μουσικοσυνθέτη Μάριου Τόκα, αποτίνουμε φόρο τιμής στον άνθρωπο, τον καλλιτέχνη, τον συμπατριώτη και συμπολίτη μας. Θυμόμαστε τα τραγούδια του και σιγοτραγουδάμε τις πανέμορφες μελωδίες του.

O Πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Ομάδας της ΚΣΣΕ θα πραγματοποιήσει επίσκεψη εργασίας στην Κύπρο 27/04/2013

Ο Πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Ομάδας της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης (ΚΣΣΕ) και Εισηγητής της Επιτροπής Νομικών και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Συνέλευσης για την υπόθεση Magnistsky, Ελβετός Βουλευτής κ. Andreas Gross φθάνει αύριο βράδυ στην Κύπρο

Παγκόσμια Ημέρα για την Ασφάλεια και Υγεία στην Εργασία 28 Απριλίου 2013 27/04/2013

Ανακοίνωση του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων

Η Διεθνής Οργάνωση Εργασίας (ΔΟΕ) έχει καθιερώσει την 28η Απριλίου ως «Παγκόσμια Ημέρα για την Ασφάλεια και Υγεία στην Εργασία», με στόχο την επικέντρωση του διεθνούς ενδιαφέροντος στα θέματα πρόληψης των εργατικών ατυχημάτων και των επαγγελματικών ασθενειών.

Δηλώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας 27/04/2013


Χρειάζεται εκσυγχρονισμός της πολιτικής ζωής, δημιουργικότητα από πλευράς Κυβέρνησης και συμπαράσταση όλων των πολιτικών δυνάμεων, για να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε στις δύσκολες ώρες που αντιμετωπίζουμε, είπε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Ανασ

Δελτίο Ειδήσεων ΚΥΠΕ «ΔΕΚΑ»

ΚΥΠΕ - Μαρία Αντούνα - Γιώργος Μιχαήλ - ΛΕΥΚΩΣΙΑ 27/04/2013 10:00

1.  Η Κυβέρνηση χαιρετίζει την απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να εγκρίνει σχέδιο επαναπρογραμματισμού ύψους 21 εκατομμυρίων ευρώ από τα περιφερειακά ταμεία, για την ανάπτυξη και την απασχόληση στην Κύπρο. Σε γραπτή δήλωσή του, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Χρήστος Στυλιανίδης αναφέρει ότι η αναδιανομή ποσού ύψους 21 εκ. ευρώ από τα περιφερειακά ταμεία έχει σκοπό να βοηθήσει την Κύπρο να αντιμετωπίσει την τρέχουσα κοινωνικο-οικονομική κρίση και να εξασφαλίσει την ταχύτερη εφαρμογή των διαθέσιμων επενδύσεων, κυρίως όσον αφορά την υποστήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και της απασχόλησης των νέων.