14/11/12

Χαιρετισμός του Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Γιαννάκη Λ. Ομήρου σε εκδήλωση-αφιέρωμα στον Βασίλη Μιχαηλίδη, στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Πόλεως Χρυσοχούς 14/11/2012

Με ιδιαίτερη χαρά έλαβα την πρόσκληση από τον Δήμαρχο Πόλεως Χρυσοχούς κ. Άγγελο Γεωργίου για να θέσω υπό την αιγίδα μου την αποψινή μουσικo-φιλολογική εκδήλωση - αφιέρωμα στον εθνικό ποιητή της Κύπρου Βασίλη Μιχαηλίδη.

Συγχαίρω θερμά τον Δήμαρχο, το Δημοτικό Συμβούλιο και όλους όσοι εργάστηκαν για να φέρουν σε πέρας τη διοργάνωση αυτής της ξεχωριστής εκδήλωσης.

Χαιρετισμός του Υπουργού Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού κ. Νεοκλή Συλικιώτη στη Γενική Συνέλευση του CIPA 14/11/2012

Σε περιόδους διεθνούς οικονομικής ύφεσης, όπως η παρούσα που μαστίζει την παγκόσμια οικονομία, η προσέλκυση ξένων επενδύσεων σε μια χώρα είναι ιδιαίτερα σημαντικός παράγοντας στη διατήρηση ενός ικανοποιητικού ρυθμού ανάπτυξης.

Χαιρετισμός του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Δημήτρη Χριστόφια στην ετήσια Γενική Συνέλευση του Κυπριακού Οργανισμού Προώθησης Επενδύσεων (CIPA), στη Λευκωσία 14/11/2012

Με ιδιαίτερη ικανοποίηση αποδέχθηκα την πρόσκληση του Κυπριακού Οργανισμού Προώθησης Επενδύσεων (CIPA) να χαιρετήσω τη σημερινή Ετήσια Γενική Συνέλευση. Ο λόγος είναι γιατί θεωρώ ότι το έργο που επιτελεί ο Οργανισμός αυτός είναι εξαιρετικά σημαντικό για την πρόοδο και την ανάπτυξη μιας χώρας όπως είναι η Κύπρος.

Ο Υπουργός Γεωργίας συναντήθηκε με τον Πρέσβη της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας 14/11/2012

Ο Υπουργός Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος κ. Σοφοκλής Αλετράρης είχε σήμερα, στο γραφείο του, εθιμοτυπική συνάντηση με τον Πρέσβη της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας στην Κύπρο κ. Liu Xinsheng.

Συμμετοχή της Υπουργού Εξωτερικών και Κύπριων επιχειρηματιών στις εργασίες της Ομάδας Δράσης ΕΕ-Αιγύπτου 14/11/2012

Ολοκληρώθηκαν σήμερα 14 Νοεμβρίου, οι εργασίες της Ομάδας Δράσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Αίγυπτο. Η συνάντηση αυτή ακολουθεί δύο παρόμοιες συναντήσεις που πραγματοποιήθηκαν για την Ιορδανία και την Τυνησία. Σκοπός της πρωτοβουλίας αυτής της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι η διοργάνωση μιας πολιτικά υψηλού επιπέδου συνάντησης μεταξύ των δύο μερών που θα συμπεριλαμβάνει παράλληλα τη συμμετοχή εκπροσώπων/ μελών της επιχειρηματικής κοινότητας και διεθνών οικονομικών οργανισμών.

Συμμετοχή της Υπουργού Εξωτερικών στην Υπουργική συνάντηση Ευρωπαϊκής Ένωσης - Αραβικού Συνδέσμου 14/11/2012

Στις 13 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκε στο Κάιρο η δεύτερη συνάντηση Υπουργών Εξωτερικών Ευρωπαϊκής Ένωσης - Αραβικού Συνδέσμου. Η συνάντηση αυτή που πραγματοποιείται κατά τη διάρκεια της Κυπριακής Προεδρίας και για την πραγμάτωση της οποίας υπήρξαν καθοριστικές πρωτοβουλίες και προσπάθειες από την Κύπρο και την Υπουργό Εξωτερικών κα Ερατώ Κοζάκου Μαρκουλλή, είναι η δεύτερη που πραγματοποιείται μετά τη συνάντηση στη Μάλτα το 2008.

Χαιρετισμός της συζύγου του Προέδρου της Δημοκρατίας κας ΄Ελσης Χριστόφια στην εκδήλωση μνήμης της Άντζελας Γιαλλουρίδου, στο Δημοτικό Θέατρο Στροβόλου 14/11/2012

Αγαπητοί φίλες και φίλοι,

Με αισθήματα συγκίνησης απευθύνω εγκάρδιο χαιρετισμό στην αποψινή εκδήλωση που είναι αφιερωμένη στη μνήμη της Άντζελας Γιαλλουρίδου.

Προβολή ταινίας για το κυπριακό πρόβλημα στη Λετονία 14/11/2012


Η Πρεσβεία της Κυπριακής Δημοκρατίας στη Σουηδία, με παράλληλη διαπίστευση στη Λετονία, διοργάνωσε στη Ρίγα, στις 8 Νοεμβρίου, στο πλαίσιο του καλλιτεχνικού φεστιβάλ «Riga Festival» και σε συνεργασία με τους διοργανωτές του, την προβολή της ταινίας «Sharing An Island» της παραγωγού/σκηνοθέτιδας Δανάης Στυλιανού.

Εκδήλωση για τις επετείους της κυπριακής ανεξαρτησίας και της 28ης Οκτωβρίου στη Βραζιλία 14/11/2012

Την Κυριακή 28 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε στο οίκημα της ελληνικής κοινότητας της Μπραζίλιας εκδήλωση για την επέτειο της Ανεξαρτησίας της Κυπριακής Δημοκρατίας και την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου.

Περιγραφή της ποιότητας του αέρα με βάση την εκτίμηση της χημικής ανάλυσης των αιωρούμενων σωματιδίων σε ειδικά φίλτρα 14/11/2012


(Σχετική συνεισφορά των φυσικών έναντι των ανθρωπογενών πηγών)

Τα Αιωρούμενα Σωματίδια (ΑΣ10), είναι στερεά ή υγρά σωματίδια με διάμετρο μικρότερη των δέκα μικρομέτρων, τα οποία βρίσκονται στην ατμόσφαιρα και προέρχονται από φυσικές πηγές (σκόνη από έρημους, σταγονίδια θάλασσας, ηφαίστεια) ή ανθρωπογενείς πηγές (καύσεις, οδική κυκλοφορία).

Νέος Πρέσβης της Κύπρου στην Κροατία 14/11/2012

Ο Πρέσβης της Κύπρου στην Αυστρία κ. Κώστας Α. Παπαδήμας επέδωσε στις 9 Νοεμβρίου τα διαπιστευτήρια του στον Πρόεδρο της Κροατίας κ. Ivo Josipovic, ως ο νέος Πρέσβης της Κύπρου στην Κροατία, με έδρα τη Βιέννη.

Χαιρετισμός της Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, κας Σωτηρούλας Χαραλάμπους στην ημερίδα με θέμα «Σύγχρονες προσεγγίσεις για σύγχρονους οργανισμούς: Διοίκηση, Οργάνωση, Απολαβές», στη Πανεπιστημιούπολη 14/11/2012

Αγαπητοί διοργανωτές,
Κυρίες και κύριοι,

Εκ μέρους της Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων,

κας Σωτηρούλας Χαραλάμπους, χαιρετίζω την ημερίδα που διοργανώνουν από κοινού η Κίνηση Επιστημονικού Προσωπικού του Πανεπιστημίου Κύπρου και η Συντεχνία Επιστημονικού Προσωπικού της ΑΤΗΚ και ευχαριστώ τους διοργανωτές για την πρόσκληση τους.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δέχθηκε συνδικαλιστικές οργανώσεις μέλη της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Συνδικάτων 14/11/2012


Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Δημήτρης Χριστόφιας δέχθηκε σήμερα, στο Προεδρικό Μέγαρο, τις ηγεσίες των συνδικαλιστικών οργανώσεων ΣΕΚ, ΠΑΣΥΔΥ, ΔΕΟΚ, ΟΕΛΜΕΚ, ΕΤΥΚ και τον Σύνδεσμο Αστυνομίας που είναι μέλη της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Συνδικάτων με την ευκαιρία της Πανευρωπαϊκής Ημέρας Δράσης Συνδικάτων.

πρόθυμο το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο να ολοκληρώσει τη διαδικασία συνδιαλλαγής για τον προϋπολογισμό της ΕΕ για το 2013

Παρά τις επίμονες προσπάθειες της Κυπριακής Προεδρίας για επίτευξη συναίνεσης μεταξύ των θέσεων του Συμβουλίου της ΕΕ και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (ΕΚ), σχετικά με τον προϋπολογισμό του 2013 της ΕΕ, οι σημερινές προσπάθειες δεν έφεραν το επιθυμητό αποτέλεσμα.