5/10/12

Χαιρετισμός του Υπουργού Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος κ. Σοφοκλή Αλετράρη, στην εκδήλωση της ΕΚΑ «Παράδοση – Περιβάλλον – Άνθρωπος», στην Τεμβριά 05/10/2012

Είναι ξεχωριστή τιμή για μένα η πρόσκληση της ΕΚΑ να παρευρεθώ στην εκδήλωση που διοργανώνει κάτω από τον τίτλο «Παράδοση – Περιβάλλον – Άνθρωπος» και που στοχεύει στην ανάδειξη της κυπριακής παράδοσης, των ηθών και εθίμων του τόπου μας.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας παρακάθισε σε σύσκεψη με τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων 05/10/2012

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Δημήτρης Χριστόφιας, ο οποίος προήδρευσε το απόγευμα σύσκεψης με τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων, στο Προεδρικό Μέγαρο, με θέμα την οικονομία, μετά το τέλος της σύσκεψης και ερωτηθείς από δημοσιογράφους πώς ήταν το κλίμα κατά τη διάρκεια της σύσκεψης απάντησε ότι "το κλίμα ήταν θετικότατο".

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας προήδρευσε συνεδρίας με τους αρχηγούς των κομμάτων με θέμα την οικονομία 05/10/2012

Η Κυβέρνηση έχει δεσμευτεί να αποστείλει στα κόμματα ακόμα τρία έγγραφα τα οποία και ετοιμάζονται και στις 15 Οκτωβρίου θα υπάρξει νέα σύσκεψη του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Δημήτρη Χριστόφια με τους αρχηγούς των κομμάτων, είπε απόψε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Στέφανος Στεφάνου.

Δηλώσεις του Υπουργού Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού κ. Νεοκλή Συλικιώτη 05/10/2012

Ο Υπουργός Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού κ. Νεοκλής Συλικιώτης προήδρευσε σήμερα, στο Υπουργείο Εμπορίου, σύσκεψης της Υπουργικής Επιτροπής για τις Επενδύσεις, στην παρουσία και του Κυπριακού Οργανισμού Προώθησης Επενδύσεων (CIPA).

Δηλώσεις του Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων για το πακέτο των οικονομικών μέτρων προς διαπραγμάτευση με την Τρόικα 05/10/2012

Ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Γιαννάκης Λ. Ομήρου προέβη σήμερα σε δηλώσεις προς τους δημοσιογράφους σχετικά με το κυβερνητικό πακέτο μέτρων για την οικονομία, εν όψει της διαπραγμάτευσης με την Τρόικα.

Χαιρετισμός της Υπουργού Εσωτερικών κας Ελένης Μαύρου στα εγκαίνια της 6ης Εξειδικευμένης Έκθεσης «Ιδανική Κατοικία 2012» 05/10/2012

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και ικανοποίηση βρίσκομαι σήμερα μαζί σας για τα εγκαίνια της 6ης έκθεσης «Ιδανική Κατοικία», μια έκθεση που έχει γίνει πλέον θεσμός και αγκαλιάστηκε από το ευρύ κοινό. Να υπενθυμίσω ότι η εξειδικευμένη αυτή έκθεση αποτελεί συνεργασία της Αρχής Κρατικών Εκθέσεων Κύπρου και της εταιρείας "IMH CreativeSolutionsConsulting", δυο φορέων που, η μεν πρώτη ως ο πιο δυναμικός εκθεσιακός φορέας της Κύπρου, η δε δεύτερη ως ο μεγαλύτερος Οργανισμός πληροφόρησης στην κυπριακή αγορά, συναντώνται σε έναν τομέα που για τους Κύπριους είχε πάντοτε ξεχωριστή σημασία.

Υποβρύχια αρχαιολογική έρευνα στο ναυάγιο του Μαζωτού – Ανασκαφική περίοδος 2012 05/10/2012

Το Υπουργείο Συγκοινωνιών και Έργων, Τμήμα Αρχαιοτήτων, ανακοινώνει την επιτυχημένη ολοκλήρωση της 3ης ανασκαφικής περιόδου στο ναυάγιο του Μαζωτού (01.05.2012 – 15.06.2012). Η έρευνα διεξάγεται από την Ερευνητική Μονάδα Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Κύπρου, υπό τη διεύθυνση της δρος Στέλλας Δεμέστιχα, σε συνεργασία με το Τμήμα Αρχαιοτήτων Κύπρου και το Ίδρυμα ΘΕΤΙΣ.

O Υπουργός Γεωργίας συναντήθηκε με εκπροσώπους του Συνδέσμου Βιοκαλλιεργητών Κύπρου 05/10/2012

Ο Υπουργός Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος κ. Σοφοκλής Αλετράρης, είχε σήμερα συνάντηση, στο Υπουργείο Γεωργίας, με τον Πρόεδρο κ. Λάκη Πίγγουρα και μέλη του Συνδέσμου Βιοκαλλιεργητών Κύπρου, στην παρουσία υπηρεσιακών παραγόντων.

O Υπουργός Γεωργίας συναντήθηκε με εκπροσώπους του Κοινοτικού Συμβουλίου Λυμπιών 05/10/2012

Ο Υπουργός Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος κ. Σοφοκλής Αλετράρης είχε σήμερα συνάντηση, στο Υπουργείο Γεωργίας, με τον Πρόεδρο κ. Μιχάλη Γεωργίου και μέλη του Κοινοτικού Συμβουλίου Λυμπιών, στην παρουσία υπηρεσιακών παραγόντων.

Ο Πρόεδρος της Βουλής δέχθηκε τον Πρόεδρο του Κινήματος Χριστιανών Εργαζομένων Ιταλίας 05/10/2012

Ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Γιαννάκης Λ. Ομήρου δέχθηκε σήμερα τον Πρόεδρο του Κινήματος Χριστιανών Εργαζομένων Ιταλίας κ. Carlo Costalli. Τον κ. Costalli συνόδευε ο Γενικός Γραμματέας του Κινήματος κ. Antonio Inchingoli και ο Γενικός Γραμματέας της Δημοκρατικής Εργατικής Ομοσπονδίας Κύπρου (ΔΕΟΚ) κ. Διομήδης Διομήδους.

Ο Πρόεδρος της Βουλής δέχθηκε τον Πρέσβη των ΗΠΑ 05/10/2012


Ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Γιαννάκης Λ. Ομήρου δέχθηκε σήμερα τον νέο Πρέσβη των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής στην Κύπρο κ. John M. Koenig.

Εκδήλωση του Ρωσοκυπριακού Συνδέσμου Φιλίας στη Μόσχα για την 52η επέτειο της Κυπριακής Ανεξαρτησία 05/10/2012

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η εκδήλωση που διοργάνωσε με την ευκαιρία της 52ης επετείου της Ανεξαρτησίας της Κυπριακής Δημοκρατίας ο Ρωσοκυπριακός Σύνδεσμος Φιλίας, στις 4 Οκτωβρίου 2012, στη Μόσχα.

Δεξίωση της Πρεσβείας της Κύπρου στη Μαδρίτη για την 52η επέτειο Ανεξαρτησίας της Κύπρου 05/10/2012

Ο Πρέσβης της Κύπρου στην Ισπανία κ. Αντώνης Τουμαζής και η σύζυγος του παρέθεσαν δεξίωση τo μεσημέρι της Πέμπτης, 4 Οκτωβρίου 2012, σε κεντρικό ξενοδοχείο της Μαδρίτης με την ευκαιρία της 52ης επετείου για την ανακήρυξη της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Πολιτιστική εκδήλωση στη Χάγη για την Κυπριακή Προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ 05/10/2012

Στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων για την Κυπριακή Προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ, πραγματοποιήθηκε στις 3/10/2012 στο θέατρο «Korzo» της Χάγης κονσέρτο για πιάνο, βασισμένο στο έργο του βραβευμένου Κύπριου συνθέτη Γιάννη Κυριακίδη, το οποίο διοργανώθηκε από κοινού με την Πρεσβεία της Κύπρου στη Χάγη.

Κοινοβουλευτική διάσκεψη στο πλαίσιο του Κ.Σ. ΟΑΣΕ στα Τίρανα 05/10/2012

Άρχισαν σήμερα στα Τίρανα οι εργασίες της Κοινοβουλευτικής διάσκεψης, με θέμα «Προάγοντας τη Χρηστή Διακυβέρνηση και την Ενσωμάτωση ως Βάση για τη Σταθερότητα και την Ασφάλεια», που πραγματοποιείται στο πλαίσιο των Φθινοπωρινών Συναντήσεων της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (Κ.Σ. ΟΑΣΕ).

Ανακοινώσεις του Τμήματος Δημοσίων Έργων 05/10/2012

1. Πότισμα και κλάδεμα των φυτών στους αυτοκινητόδρομους της επαρχίας Λάρνακας


Το Υπουργείο Συγκοινωνιών και Έργων, Τμήμα Δημοσίων Έργων, Γραφείο Επαρχιακού Μηχανικού Λάρνακας ανακοινώνει ότι την περίοδο από τις 8 Οκτωβρίου μέχρι 2 Νοεμβρίου, καθημερινά εκτός Σαββατοκύριακων, το Τμήμα Δασών θα προβαίνει σε πότισμα και / ή κλάδεμα των φυτών της κεντρικής νησίδας των αυτοκινητοδρόμων της επαρχίας Λάρνακας ως ακολούθως:

Παγκόσμια Ημέρα Ταχυδρομείων 05/10/2012

τις 9 Οκτωβρίου κάθε χρόνο η ταχυδρομική οικογένεια γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Ταχυδρομείων. Σαν τέτοια μέρα, στη Βέρνη της Ελβετίας το 1874, πριν από 138 χρόνια, 22 χώρες αποφάσισαν την ίδρυση της Παγκόσμιας Ταχυδρομικής Ένωσης (ΠΤΕ) με κύριο στόχο την κατάργηση των συνόρων για ελεύθερη διακίνηση και παράδοση των ταχυδρομικών αντικειμένων σε οποιοδήποτε σημείο της υφηλίου.

Συνέντευξη Τύπου του Υπουργού Υγείας δρος Σταύρου Μαλά για τον μήνα εκδηλώσεων για προώθηση του μητρικού θηλασμού στην Κύπρο 05/10/2012

Θα ήθελα καταρχήν να σας καλωσορίσω στη σημερινή συνέντευξη Τύπου και να σας ευχαριστήσω για την εδώ παρουσία σας. Η ανταπόκριση σας αποδεικνύει για άλλη μια φορά το αμέριστο ενδιαφέρον σας για άμεση και συνεχή ενημέρωση σε θέματα υγείας.

Αυξάνονται τα έσοδα από τον ΦΠΑ 05/10/2012

Μετά από στοχευμένες ενέργειες κι εντατικοποίηση της προσπάθειας για πάταξη της φοροδιαφυγής, η Υπηρεσία ΦΠΑ κατόρθωσε να αυξήσει τα έσοδα από τον ΦΠΑ τον μήνα Σεπτέμβριο 2012, ενισχύοντας, έτσι, σημαντικά, τα κρατικά ταμεία.

Χαιρετισμός του Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Γιαννάκη Λ. Ομήρου στο Ευρωπαϊκό Σεμινάριο του Κινήματος Χριστιανών Εργαζομένων Ιταλίας σε συνεργασία με τη ΔΕΟΚ με θέμα: «Η Ευρωπαϊκή Στρατηγική 2020 και η Μεσογειακή Ευρώπη: Διαρθρωτικές Προκλήσεις για την Αγορά Εργασίας», στη Λευκωσία 05/10/2012

Με ιδιαίτερη χαρά καλωσορίζω στην Κύπρο τα μέλη του Κινήματος Χριστιανών Εργαζομένων Ιταλίας.
Αποτελεί μεγάλη τιμή για την πατρίδα μας που επιλέξατε την Κύπρο για τη διοργάνωση του Ευρωπαϊκού Σεμιναρίου της ηγεσίας του Κινήματός σας, σε μια περίοδο που η Κυπριακή Δημοκρατία προεδρεύει του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Εύχομαι κάθε επιτυχία στις εργασίες σας και καλή διαμονή στο νησί μας.

Εκδήλωση στο Τορόντο για την Κυπριακή Προεδρία της ΕΕ και την 52η επέτειο της Ανεξαρτησίας της Κυπριακής Δημοκρατίας 05/10/2012

Στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων για την Κυπριακή Προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ, το Γενικό Προξενείο στο Τορόντο διοργάνωσε Ρεσιτάλ Λυρικού Τραγουδιού με τον Κύπριο Βαρύτονο Κωνσταντίνο Γιαννούδη. Η εορταστική εκδήλωση με την οποία τιμήθηκε παράλληλα και η 52η επέτειος της Ανεξαρτησίας της Κυπριακής Δημοκρατίας, πραγματοποιήθηκε την 1η Οκτωβρίου, στο ιστορικό κτήριο Palais Royale του Τορόντο.

Μήνυμα του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού κ. Γιώργου Δημοσθένους για την Παγκόσμια Ημέρα των Εκπαιδευτικών (5 Οκτωβρίου 2012) 05/10/2012

Αγαπητές και αγαπητοί εκπαιδευτικοί, μαθήτριες και μαθητές, φοιτήτριες και φοιτητές,

Η 5η Οκτωβρίου έχει καθιερωθεί από την UNESCO και τη Διεθνή Οργάνωση των Εκπαιδευτικών (Education International) ως η Παγκόσμια Ημέρα Εκπαιδευτικών, για να μας υπενθυμίζει τον καθοριστικό τους ρόλο στην κοινωνία. Είναι η ημέρα που σηματοδοτεί τους αγώνες των εκπαιδευτικών όλου του κόσμου για τη διεκδίκηση των δικαιωμάτων τους και την οριοθέτηση των υποχρεώσεων τους.