12/2/13

Προεδρικές Εκλογές 2013 « Πού ψηφίζω» 12/02/2013

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών υπενθυμίζει ότι μέσω της ιστοσελίδας «Πού ψηφίζω» μπορεί ο πολίτης, καταχωρώντας τον αριθμό ταυτότητας και την ημερομηνία γέννησής του, να ενημερωθεί για το εκλογικό κέντρο στο οποίο ψηφίζει

Προεδρικές Εκλογές 2013 Διενέργεια εικονικής ψηφοφορίας (EXIT POLL) έξω από τα εκλογικά κέντρα την ημέρα των εκλογών, για σκοπούς δημοσκόπησης και πρόβλεψης του τελικού εκλογικού αποτελέσματος 12/02/2013

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι η διενέργεια εικονικής ψηφοφορίας (ΕΧΙΤ POLL) έξω από το εκλογικά κέντρα την ημέρα των εκλογών, για σκοπούς δημοσκόπησης και πρόβλεψης του τελικού εκλογικού αποτελέσματος, δεν απαγορεύεται από τον Εκλογικό Νόμο, με την προϋπόθεση ότι το αποτέλεσμα της εικονικής ψηφοφορίας θα εκδοθεί και θα ανακοινωθεί οπωσδήποτε μετά από την ανακοίνωση του Γενικού Εφόρου Εκλογών ότι έχουν κλείσει κανονικά οι κάλπες σε όλα τα εκλογικά κέντρα.

Η Υπουργός Εξωτερικών παρουσίασε το πρόγραμμα πολιτιστικής συνεργασίας «Ευρωδακτύλιος» και το βιβλίο “Linked by history – Untitled by choice. Cyprus and its European Union partners” 12/02/2013

Σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Υπουργείο Εξωτερικών παρουσιάστηκε το πρόγραμμα πολιτιστικής συνεργασίας «Ευρωδακτύλιος», που υλοποιείται με τη συνεργασία του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Κύπρου και του Υπουργείου Εξωτερικών

Δηλώσεις του Αναπληρωτή Κυβερνητικού Εκπροσώπου κ. Χρίστου Χριστοφίδη 12/02/2013

Η Κυπριακή Κυβέρνηση έδωσε μάχη για να μην περάσει η θέση της Τρόικας για ιδιωτικοποιήσεις, είπε σήμερα ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Χρίστος Χριστοφίδης.

Δηλώσεις του Αναπληρωτή Κυβερνητικού Εκπροσώπου κ. Χρίστου Χριστοφίδη για την αναφορά Ρεν στο κυπριακό χρέος 12/02/2013

Η Κυπριακή Κυβέρνηση χαιρέτισε σήμερα διά του Αναπληρωτή Κυβερνητικού Εκπροσώπου κ. Χρίστου Χριστοφίδη τις δηλώσεις του Ευρωπαίου Επιτρόπου κ. Όλι Ρεν ότι δεν μπορεί να υπάρξει κούρεμα του κυπριακού χρέους.

Δηλώσεις του Αναπληρωτή Κυβερνητικού Εκπροσώπου κ. Χρίστου Χριστοφίδη 12/02/2013

Η Κυπριακή Κυβέρνηση για άλλη μια φορά ξεκαθάρισε στη χθεσινή συνεδρία του Eurogroup ότι είναι πρόθυμη να συνεργαστεί με διεθνείς οργανισμούς, για να αποδείξει, για ακόμη μια φορά, ότι πληροί όλους τους διεθνείς κανόνες που διέπουν τον έλεγχο στο ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, είπε σήμερα ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Χρίστος Χριστοφίδης.

Συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Δημήτρη Χριστόφια με τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια 12/02/2013

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Δημήτρης Χριστόφιας, στο πλαίσιο της επίσκεψης του στην Αθήνα και συνοδευόμενος από τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο κ. Στέφανο Στεφάνου και τον Πρέσβη της Κύπρου κ. Ιωσήφ Ιωσήφ, συναντήθηκε σήμερα με τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια.

Συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας με τον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων 12/02/2013

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Δημήτρης Χριστόφιας, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Αθήνα συνοδευόμενος από τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο κ. Στέφανο Στεφάνου και τον Πρέσβη της Κύπρου κ. Ιωσήφ Ιωσήφ, είχε σήμερα συνάντηση με τον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων κ. Ευάγγελο Μεϊμαράκη.

Χαιρετισμός της Υπουργού Υγείας δρος Ανδρούλας Αγρότου στην τελετή παρουσίασης του Γεροντολογικού Ερευνητικού Κέντρου 12/02/2013

Αρχικά να μου επιτρέψετε να σας ευχαριστήσω για την τιμή να απευθύνω χαιρετισμό στην τελετή παρουσίασης του Γεροντολογικού Ερευνητικού Κέντρου.

Συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Δημήτρη Χριστόφια με τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας κ. Αντώνη Σαμαρά 12/02/2013

Η οικονομική κρίση σε Κύπρο και Ελλάδα, τα αποτελέσματα της Κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ καθώς και το Κυπριακό βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε σήμερα στην Αθήνα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Δημήτρης Χριστόφιας με τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας κ. Αντώνη Σαμαρά.

Χαιρετισμός της Υπουργού Εξωτερικών δρος Ερατούς Κοζάκου-Μαρκουλλλή στην παρουσίαση του προγράμματος πολιτιστικής συνεργασίας «Ευρωδακτύλιος» με το Πανεπιστήμιο Κύπρου και του βιβλίου «Linked By History – Untitled By Choice. Cyprus and Its European Union Partners», στο Υπουργείο Εξωτερικών 12/02/2013

Θέλω να σας ευχαριστήσω για την παρουσία σας σήμερα εδώ που γίνεται με την ευκαιρία της παρουσίασης του βιβλίου «Linked by history – United by choice. Cyprus and its European Union partners». Πρόκειται για έναν ογκώδη και πλούσιο σε περιεχόμενο τόμο που ετοιμάστηκε με την ευκαιρία της Κυπριακής Προεδρίας στο πλαίσιο του ερευνητικού προγράμματος «Ευρωδακτύλιος» που υλοποιείται με τη συνεργασία του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Κύπρου και του Υπουργείου Εξωτερικών. Σκοπός του προγράμματος, το οποίο άρχισε το 2010, είναι η δημιουργία μιας τράπεζας πληροφοριών για τις σχέσεις της Κύπρου με όλες τις χώρες μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο Υπουργός Γεωργίας συναντήθηκε με εκπροσώπους του Κοινοτικού Συμβουλίου Πέρα Χωρίου και Νήσου 12/02/2013


Ο Υπουργός Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος κ. Σοφοκλής Αλετράρης είχε σήμερα συνάντηση στο γραφείο του με τον Πρόεδρο του Κοινοτικού Συμβουλίου κ. Γιαννάκη Γεωργίου και εκπροσώπους της κοινότητας Πέρα Χωρίου και Νήσου, στην παρουσία του Βουλευτή του Κινήματος Οικολόγων – Περιβαλλοντιστών κ. Γιώργου Περδίκη και υπηρεσιακών παραγόντων.

Χαιρετισμός του Υπουργού Συγκοινωνιών και Έργων κ. Ευθύμιου Φλουρέντζου στα εγκαίνια της νέας πρόσβασης από τον παρακαμπτήριο παρά τον κυκλικό κόμβο Αγίου Αθανασίου προς την οδό Μιχάλη Ζαβού, στη Λεμεσό 12/02/2013

Είναι με ιδιαίτερη χαρά που εγκαινιάζουμε σήμερα αυτό το μικρό αλλά σημαντικό για την περιοχή οδικό έργο. Την κατασκευή της νέας πρόσβασης από τον παρακαμπτήριο δρόμο παρά τον κυκλικό κόμβο Αγίου Αθανασίου προς την οδό Μιχάλη Ζαβού.

Επίσκεψη του Υπουργού Συγκοινωνιών και Έργων στον χώρο ανέγερσης του επίγειου δορυφορικού σταθμού MEOLUT 12/02/2013

Ο Υπουργός Συγκοινωνιών και Έργων κ. Ευθύμιος Φλουρέντζου επισκέφθηκε σήμερα το πρωί τον χώρο ανέγερσης του επίγειου δορυφορικού σταθμού Medium Earth Orbit Local User Terminal (MEOLUT), του δορυφορικού συστήματος ραδιοπλοήγησης GALILEO και επιθεώρησε την πορεία υλοποίησης του έργου. Ο σταθμός ανεγείρεται κοντά στον δορυφορικό σταθμό ΜΑΚΑΡΙΟΣ Γ΄ της CYTA, στην περιοχή Κόρνου.

TURKISH CYPRIOT AND TURKISH MEDIA REVIEW




TURKISH CYPRIOT AND TURKISH MEDIA REVIEW

ΚΥΠΕ - Ηβη Μιτσίδου Phillips - ΛΕΥΚΩΣΙΑ/Κύπρος 12/02/2013

ΚΥΠΕ - Ηβη Μιτσίδου Phillips - ΛΕΥΚΩΣΙΑ/Κύπρος 12/02/2013
1. Σε μια βδομάδα θα καθοριστούν οι προϋποθέσεις υπό τις οποίες θα γίνει η αξιολόγηση του νομοθετικού πλαισίου «για το ξέπλυμα χρήματος», αλλά και η εφαρμογή του, δήλωσε ο Πρόεδρος του Εurogroup  Γερούν Ντέισελμπλουμ, χθες βράδυ, μετά τη συνεδρία του Eurogroup, προσθέτοντας ότι στόχος είναι η επίτευξη συμφωνία για την Κύπρο εντός του Μαρτίου. Όσον αφορά κατηγορίες για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος στην Κύπρο, είπε ότι πρέπει να γίνει ανεξάρτητη αξιολόγηση από ιδιωτική εταιρεία. Αν μετά την αξιολόγηση κριθεί αναγκαίο, θα υπάρξουν πρόνοιες στο μνημόνιο για το ξέπλυμα χρήματος, πρόσθεσε.