4/12/13

Public consultation at the Ministry of Foreign Affairs on “Cyprus’ energy perspectives and cooperation with neighbouring countries”



The Minister of Foreign Affairs, Mr Ioannis Kasoulides, launched today the first Public Consultation at the Ministry of Foreign Affairs with representatives of the Civil Society, discussing the issue concerning: “Cyprus’ energy perspectives and cooperation with neighbouring countries”. The meeting, which took place at the Ministry of Foreign Affairs, was held in the context of the Government’s initiative to encourage public participation and engagement in formulating government policy. For this purpose, the Council of Ministers declared the 4th of December as the “Day of Public Consultation”.

Παραδίδεται η επιδιορθωμένη εκκλησία της Παναγίας Τραχωνίου Κυθρέας



Η εκκλησία της Παναγίας στο κατεχόμενο Τραχώνι Κυθρέας αποτελεί ένα από τα πρώτα ολοκληρωμένα έργα της δικοινοτικής Τεχνικής Επιτροπής για την Πολιτιστική Κληρονομιά, η οποία συστάθηκε τον Απρίλιο του 2008  με σκοπό την προστασία της πλούσιας πολιτιστικής κληρονομιάς της Κύπρου.

Δημόσια διαβούλευση στο Υπουργείο Εξωτερικών με θέμα «Ενεργειακές προοπτικές της Κύπρου και συνεργασία με τις γύρω χώρες»






Ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Ιωάννης Κασουλίδης κήρυξε σήμερα την έναρξη της 1ης Δημόσιας Διαβούλευσης του Υπουργείου Εξωτερικών με την Κοινωνία των Πολιτών, με θέμα «Ενεργειακές προοπτικές της Κύπρου και συνεργασία με τις γύρω χώρες».

Δημόσια διαβούλευση του Υπουργού Δικαιοσύνης με θέμα τη Συμμετοχή των Γυναικών στη Δημόσια και Πολιτική Ζωή





Μέσα στα πλαίσια της πολιτικής του Προέδρου της Δημοκρατίας για την ενθάρρυνση  της συμμετοχικής Δημοκρατίας και της ενεργούς συμμετοχής του πολίτη και ειδικότερα των νέων, με την εισήγηση του Γραφείου του Επιτρόπου Εθελοντισμού και Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων, το Υπουργικό Συμβούλιο θεσμοθέτησε την 4η Δεκεμβρίου, ως «Ημέρα Δημόσιας Διαβούλευσης».

Μη καταβολή του 13ου μισθού ισοδυναμεί με παράβαση των διατάξεων του Νόμου




Το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, έχοντας υπόψη από τη μια το γεγονός ότι αριθμός εργοδοτών ζητεί να πληροφορηθεί κατά πόσο είναι νόμιμη ή όχι η μη καταβολή 13ου μισθού και από την άλλη ότι μεγάλος αριθμός εργαζομένων ζητεί την παρέμβαση του Τμήματος Εργασιακών Σχέσεων του Υπουργείου προς τους εργοδότες τους λόγω άρνησης καταβολής σ’ αυτούς του 13ου μισθού, επιθυμεί να ανακοινώσει τα εξής:

Ο Πρόεδρος της Βουλής δέχθηκε αντιπροσωπεία της Παγκοινοτικής Κίνησης Ζώδιας







Ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Γιαννάκης Λ. Ομήρου δέχθηκε σήμερα, στο γραφείο του, εκπροσώπους της Παγκοινοτικής Κίνησης Ζώδιας.

Ο Υπουργός Άμυνας συναντήθηκε με τον Ιταλό ομόλογό του




Ο Υπουργός Άμυνας κ. Φώτης Φωτίου συναντήθηκε σήμερα το πρωί με τον Ιταλό ομόλογό του κ. Mario Mauro ο οποίος πραγματοποιεί μονοήμερη επίσκεψη στην Κύπρο. Οι δυο Υπουργοί είχαν κατ΄ ιδίαν συνάντηση, ενώ στη συνέχεια ακολούθησαν συνομιλίες μεταξύ των αντιπροσωπειών των δυο χωρών.

Οι περί Ηλεκτρισμού Κανονισμοί 1941-2012 για ανανέωση πιστοποιητικών εγγραφής






Πληροφορούνται τα αδειούχα πρόσωπα, κάτοχοι Πιστοποιητικού Ικανότητας Ηλεκτρολόγου Μηχανικού, Ανώτερου Τεχνικού Ηλεκτρολογίας, Εργολήπτη Ηλεκτρικών Εγκαταστάσεων, Συντηρητή Ηλεκτροσυσκευών και Ηλεκτροτεχνίτη, ότι έχουν γίνει διευθετήσεις και μπορούν να υποβάλλουν αιτήσεις για ανανέωση των πιστοποιητικών εγγραφής τους για το 2014

Συμμετοχή του Γενικού Διευθυντή του Υπ. Εξωτερικών στην Άτυπη Συνάντηση Γενικών Διευθυντών Υπουργείων Εξωτερικών της ΕΕ





Ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Εξωτερικών, Πρέσβης Αλέξανδρος Ν. Ζήνων, μεταβαίνει αύριο στην Αθήνα, για να συμμετάσχει στην Άτυπη Συνάντηση των Γενικών Διευθυντών των Υπουργείων Εξωτερικών των κρατών μελών της ΕΕ.

Εγκαινιάστηκε η Στέγη Χορού Λευκωσίας





Πραγματοποιήθηκαν χθες, τα εγκαίνια της Στέγης Χορού Λευκωσίας στο πλήρως ανακαινισμένο κτίριο της Δημοτικής Αγοράς Αγίου Ανδρέα στη Λευκωσία. Τα εγκαίνια τέλεσαν ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού κ. Κυριάκος Κενεβέζος και ο Δήμαρχος Λευκωσίας κ. Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης.

Δραστηριότητες του Υπουργού Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού κ. Γιώργου Λακκοτρύπη





Δραστηριότητες του Υπουργού Ενέργειας,
Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού κ. Γιώργου Λακκοτρύπη

Πέμπτη, 5/12/2013

URKISH CYPRIOT AND TURKISH MEDIA REVIEW



TURKISH CYPRIOT AND TURKISH MEDIA REVIEW

C O N T E N T S

Ημερίδα για την παρουσίαση του Παρατηρητηρίου Τουρισμού Κύπρου, Κρήτης και Κω,




Ημερίδα για την παρουσίαση του Παρατηρητηρίου Τουρισμού Κύπρου, Κρήτης και Κω, το οποίο υλοποιείται στα πλαίσια του έργου PΑRΑ – MARETOURISM του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Διασυνοριακής Συνεργασίας Ελλάδα – Κύπρος 2007-2013

Justice Minister to participate in JHA Council in Brussels






The Minister of Justice and Public Order, Mr Ionas Nicolaou, is departing today for Brussels in order to participate in the deliberations of the Justice and Home Affairs Council of the EU on 5-6 December.

Το Κέντρο Αίματος και η ΣΕΑΔ ανακοινώνουν τα προγράμματα αιμοδοσίας: ΕΠΑΡΧΙΑ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ






Το Κέντρο Αίματος και η ΣΕΑΔ ανακοινώνουν τα προγράμματα αιμοδοσίας:
ΕΠΑΡΧΙΑ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ

The Minister of Defence meets with his Italian counterpart





The Minister of Defence, Mr Fotis Fotiou, held today a meeting, at the Filoxenia Conference Center, with the Minister of Defence of Italy, Mr Mario Mauro. Following the meeting the two Ministers made statements to the Press.

Excavations of the Paphos Agora Project





The Department of Antiquities, Ministry of Communications and Works, announces the completion of the third season (2013) of excavations of the Department of Classical Archaeology of the Institute of Archaeology, Jagiellonian University (JU), Kraków, Poland, within the framework of the Paphos Agora Project, which aims at the exploration of the Agora of the ancient city of Nea Paphos, the capital of Cyprus in the Hellenistic and Roman periods.

Ανασκαφές του Πανεπιστημίου Jagiellonian Κρακοβίας στην Αγορά της αρχαίας Πάφου







Το Τμήμα Αρχαιοτήτων του Υπουργείου Συγκοινωνιών και Έργων ανακοινώνει την ολοκλήρωση της τρίτης ανασκαφικής περιόδου (2013) του Τμήματος Κλασικής Αρχαιολογίας του Ινστιτούτου Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Jagiellonian Κρακοβίας, Πολωνίας. Στόχος του προγράμματος είναι η έρευνα της Αγοράς της αρχαίας Πάφου, πρωτεύουσας της Κύπρου κατά την Ελληνιστική και Ρωμαϊκή περίοδο.

ΗΜΕΡΙΔΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ «Ευκαιρία στη Γνώση, Δράση και Συμμετοχή» την Εκπαίδευση Ενηλίκων







Τα προγράμματα εκπαίδευσης και κατάρτισης ενηλίκων ως μια επιπρόσθετη  ευκαιρία για τους πολίτες στην απόκτηση γνώσεων  και ενεργό συμμετοχή στην  κοινωνία αναδεικνύει το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού σε Η μερίδα Ενημέρωσης με τίτλο: «Ευκαιρία στη Γνώση, Δράση και Συμμετοχή»

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης κ. Ιωνάς Νικολάου θα συμμετάσχει στο Συμβούλιο Υπουργών Δικαιοσύνης της ΕΕ





O Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως κ. Ιωνάς Νικολάου αναχωρεί σήμερα το απόγευμα για τις Βρυξέλλες, όπου θα συμμετάσχει στις εργασίες του Συμβουλίου Υπουργών Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) που θα λάβει χώρα στις 5 και 6 Δεκεμβρίου.  

Δραστηριότητες του Υπουργού Συγκοινωνιών και Έργων κ. Τάσου Μητσόπουλου





Δραστηριότητες του Υπουργού Συγκοινωνιών και Έργων
κ. Τάσου Μητσόπουλου


Τετάρτη, 4/12/2013

Εντοπίστηκαν επικίνδυνα προϊόντα στην κοινοτική αγορά





Το Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας πληροφορεί το καταναλωτικό κοινό ότι σύμφωνα με πληροφορίες που έχουν καταχωρηθεί στο Σύστημα Ταχείας Ανταλλαγής Πληροφοριών για Ασφάλεια Προϊόντων πλην τροφίμων (RAPEX) της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχουν κυκλοφορήσει στην κοινοτική αγορά τα πιο κάτω προϊόντα τα οποία θεωρείται ότι περικλείουν κινδύνους:

Πρόγραμμα του Προέδρου της Δημοκρατίας






Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης θα προβεί αύριο 5 Δεκεμβρίου και ώρα 12 μ., στο Προεδρικό Μέγαρο, σε παρουσίαση της πολιτικής της Κυβέρνησης αναφορικά με τα «Μέτρα για την Αντιμετώπιση της Ανεργίας και του Κοινωνικού Αποκλεισμού».

Ηλεκτρονική υποβολή του Ανακεφαλαιωτικού Πίνακα μέσω του TAXISnet




Η Υπηρεσία Φ.Π.Α. ανακοινώνει τα ακόλουθα: 



Η ηλεκτρονική υποβολή του Ανακεφαλαιωτικού Πίνακα μέσω του συστήματος TAXISnet  για την περίοδο του Νοεμβρίου 2013 μπορεί να γίνει μέχρι και τη Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2013, λόγω του ότι η τελευταία ημερομηνία υποβολής, 15 Δεκεμβρίου 2013, δεν είναι εργάσιμη ημέρα.

Ομιλία του Υπουργού Συγκοινωνιών και Έργων κ. Τ. Μητσόπουλου σε δημόσια διαβούλευση με θέμα την οδική ασφάλεια




Ο Υπουργός Συγκοινωνιών και Έργων κ. Τάσος Μητσόπουλος, στην εισαγωγική του ομιλία στη δημόσια διαβούλευση με θέμα: «Οδική Ασφάλεια – Η Συμβολή Οργανωμένων Συνόλων και Κοινού», η οποία πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Ελεγκτική Υπηρεσία,  ανέφερε τα ακόλουθα:

Ταξιδιωτική οδηγία για την Ταϋλάνδη






Η πιο κάτω ταξιδιωτική οδηγία απευθύνεται προς τους πολίτες της Δημοκρατίας που διαμένουν μόνιμα, ταξιδεύουν ή προτίθενται να ταξιδεύσουν προς τη Ταϋλάνδη.

Travel advice for Thailand







Travel Advice for the citizens of the Republic of Cyprus who are permanent residents or intend to visit Thailand.

Χαιρετισμός του Υπουργού Ενέργειας στο πλαίσιο της 1ης δημόσιας διαβούλευσης του Υπουργείου






Ο Υπουργός Ενέργειας Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού κ. Γεώργιος Λακκοτρύπης, συμμετείχε σήμερα στην 1η δημόσια διαβούλευση του Υπουργείου Ενέργειας, στο πλαίσιο της Ημέρας Δημόσιας Διαβούλευσης με θέμα «Τρόποι εξεύρεσης συμμετοχής των επιχειρήσεων στον μηχανισμό εξώδικης διευθέτησης μικροδιαφορών των καταναλωτικών απαιτήσεων» που πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στο Υπουργείο.

Χαιρετισμός του Υπουργού Συγκοινωνιών και Έργων κ. Τ. Μητσόπουλου στη δημόσια διαβούλευση για θέματα της λιμενικής βιομηχανίας






Η ναυτιλία αποτελούσε ανέκαθεν έναν από τους κύριους πυλώνες των υπηρεσιών του τόπου και αποτελεί σημαντικό πόρο οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας χαιρέτισε την εκδήλωση που διοργάνωσε η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, στη Λεμεσό




Στη φιλόδοξη και συνολική στρατηγική της Κυβέρνησης, με στόχο να τεθεί ξανά η κυπριακή οικονομία σε πορεία ανάπτυξης, λαμβάνοντας παράλληλα τολμηρές αποφάσεις για την εφαρμογή συνετής δημοσιονομικής πολιτικής, αναφέρθηκε απόψε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης, ο οποίος επισήμανε τις προσπάθειες τόσο του ιδίου όσο και της Κυβέρνησής του για προσέλκυση ξένων επενδύσεων στην Κύπρο.

Δραστηριότητες του Υπουργού Άμυνας κ. Φώτη Φωτίου



 

Δραστηριότητες του Υπουργού Άμυνας κ. Φώτη Φωτίου


Πέμπτη, 05 Δεκεμβρίου 2013

Speech by the President of the Republic, Mr N. Anastasiades, at a reception hosted by the Cyprus Securities and Exchange Commission




It is a great pleasure and an honour to be here tonight among such distinguished friends.



First of all, allow me to praise the Chairman of the Cyprus Securities and Exchange Commission, Mrs Demetra Kalogirou, as well as the Board and personnel of the Commission, for their hard work and efforts in establishing a well-regulated and supervised securities market in Cyprus, ensuring the highest of standards of investor protection and the steady growth and development of the securities market.

Δραστηριότητες της Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων κας Ζέτας Αιμιλιανίδου




Δραστηριότητες της Υπουργού Εργασίας
και Κοινωνικών Ασφαλίσεων κας Ζέτας Αιμιλιανίδου 

Τετάρτη, 4/12/2013