8/2/13

Η Υπουργός Εξωτερικών συναντήθηκε με τον Υπουργό Εξωτερικών του Κράτους της Παλαιστίνης 08/02/2013

Η Υπουργός Εξωτερικών δρ Ερατώ Κοζάκου-Μαρκουλλή είχε σήμερα συνάντηση, στο Υπουργείο Εξωτερικών, με τον ομόλογό της Υπουργό Εξωτερικών του Κράτους της Παλαιστίνης, δρα Riad al-Malki, στο πλαίσιο επίσημης επίσκεψης που πραγματοποιεί στην Κύπρο, ύστερα από πρόσκληση της κας Υπουργού.

The Minister of Foreign Affairs met with the Minister of Foreign Affairs of the State of Palestine 08/02/2013

The Minister of Foreign Affairs, Dr Erato Kozakou-Marcoullis, had a meeting today, at the Foreign Ministry with the Minister of Foreign Affairs of Palestine, Dr Riad al-Malki, in the framework of an official visit to Cyprus, at the invitation of his Cypriot counterpart.

Παρέμβαση του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Δημήτρη Χριστόφια στη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, στις Βρυξέλλες 08/02/2013

Κύριε Πρόεδρε,
Σας ευχαριστώ πολύ για τα θερμά σας λόγια.
Πρέπει να ομολογήσω ότι αυτά τα πέντε τελευταία χρόνια έχω αποκομίσει πολύ ευχάριστες αλλά και πικρές εμπειρίες ως αρχηγός κράτους μέλους της Ένωσης.

Δήλωση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου για τη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και τη συμφωνία για το Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο 2014-2020, στις Βρυξέλλες 08/02/2013

Η απόφαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου σήμερα για το Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο 2014-2020 αποτελεί θετική εξέλιξη για την Ευρωπαϊκή Ένωση. Η συμφωνία εκπέμπει ένα δυνατό μήνυμα αισιοδοξίας για το μέλλον και δημιουργεί προοπτικές για ανάπτυξη και δημιουργία θέσεων εργασίας.

Ανακοινωθέν του Υπουργείου Εξωτερικών σχετικά με την ανακοίνωση της Βουλγαρίας για τα αποτελέσματα της έρευνας για την επίθεση στο Μπουργκάς 08/02/2013


Η Κύπρος σημειώνει τα αποτελέσματα της έρευνας των βουλγαρικών Αρχών σχετικά με την τρομοκρατική επίθεση στο Μπουργκάς, στις 18 Ιουλίου 2012.

Ο Υπουργός Εμπορίου ενημέρωσε τους φορείς της Λάρνακας για το Κρατικό Τερματικό Πετρελαιοειδών 08/02/2013

Ο Υπουργός Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού κ. Νεοκλής Συλικιώτης συναντήθηκε σήμερα, στο Υπουργείο, με τους Δημάρχους Λάρνακας και Λειβαδιών, τον Κοινοτάρχη Ορόκλινης, Βουλευτές της επαρχίας Λάρνακας και εκπροσώπους του ΕΒΕ Λάρνακας, με σκοπό την ενημέρωσή τους αναφορικά με την πορεία των διαπραγματεύσεων με τον στρατηγικό επενδυτή για το Κρατικό Τερματικό Πετρελαιοειδών και τη μετακίνηση των υφιστάμενων πετρελαιοδεξαμενών στη Λάρνακα.

Συνάντηση της Υπουργού Εσωτερικών με το Κοινοτικό Συμβούλιο Πέρα Χωρίου και Νήσου 08/02/2013

Συνάντηση με το Κοινοτικό Συμβούλιο Πέρα Χωρίου και Νήσου είχε σήμερα η Υπουργός Εσωτερικών κα Ελένη Μαύρου στο Υπουργείο Εσωτερικών.

Δήλωση της Υπουργού Εξωτερικών για τον θάνατο της Νίκης Μαραγκο 08/02/2013


Η Υπουργός Εξωτερικών δρ Ερατώ Κοζάκου-Μαρκουλλή, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με τον θάνατο της Νίκης Μαραγκού, ανέφερε:

Ανακοινώνεις του Τμήματος Δημοσίων ΄Εργων 08/02/2013

1. Κλειστό τμήμα του αυτοκινητόδρομου Λευκωσίας-Λεμεσού
λόγω εργασιών της ΑΗΚ

Γραπτή δήλωση του Αναπληρωτή Κυβερνητικού Εκπροσώπου κ. Χρίστου Χριστοφίδη 08/02/2013

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Δημήτρης Χριστόφιας και η Κυβέρνηση εκφράζουν τη βαθιά τους θλίψη για τον αδόκητο θάνατό της Νίκης Μαραγκού, διακεκριμένης φυσιογνωμίας στα Γράμματα και τις Τέχνες.

Ο Υπουργός Εμπορίου σχολίασε σημερινά δημοσιεύματα αναφορικά με την κενωθείσα θέση Διευθυντή στην Υπηρεσία Ενέργειας 08/02/2013

«Δεν τίθεται θέμα να καλυφθεί τώρα η θέση του Διευθυντή Ενέργειας», ξεκαθάρισε σήμερα ο Υπουργός Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού κ. Νεοκλής Συλικιώτης, χαρακτηρίζοντας τα σημερινά δημοσιεύματα περί κινήσεων για να διορίσει κάποιον δικό του στη θέση αυτή ως αβάσιμα και λανθασμένα.

Προεδρικές Εκλογές 2013 - Μόνο μπλε ή μαύρες πέννες ψηφοφορίας 08/02/2013

Ο Γενικός Έφορος Προεδρικής Εκλογής ανακοινώνει ότι, κατά την ημέρα των Προεδρικών Εκλογών, θα υπάρχουν μέσα στους εκλογικούς θαλάμους, σε κάθε εκλογικό κέντρο, για σκοπούς της ψηφοφορίας, διαθέσιμες πέννες μπιρό, χρώματος μπλε ή μαύρου, για χρήση από τους εκλογείς, για την άσκηση του εκλογικού τους δικαιώματος.

Προεδρικές Εκλογές 2013 - Άσκηση του εκλογικού δικαιώματος των τυφλών και άλλων προσώπων με φυσική ανικανότητα 08/02/2013

Ο Γενικός Έφορος Προεδρικής Εκλογής επιθυμεί να ανακοινώσει ότι, σύμφωνα με την ισχύουσα Εκλογική Νομοθεσία, οι τυφλοί ή πρόσωπα με φυσική ανικανότητα, μπορούν να ψηφίσουν μόνοι τους αν δηλώσουν στον προεδρεύοντα υπάλληλο ότι είναι σε θέση να ψηφίσουν.

Προεδρικές Εκλογές 2013 - Διαφύλαξη της μυστικότητας της ψήφου και προστασία των εκλογέων 08/02/2013

Ο Γενικός Έφορος Προεδρικής Εκλογής επιθυμεί να τονίσει ότι λαμβάνονται όλα τα δέοντα μέτρα για τη διασφάλιση της μυστικότητας της ψήφου των εκλογέων, για τη διενέργεια αδιάβλητων και αντικειμενικών εκλογών.

TURKISH CYPRIOT AND TURKISH MEDIA REVIEW

                                                 
TURKISH CYPRIOT AND TURKISH MEDIA REVIEW
                                                                                                           8/2/13
                                

ΚΥΠΕ Αθηνά Αρσαλίδου - ΛΕΥΚΩΣΙΑ/Κύπρος 08/02/2013

ΚΥΠΕ Αθηνά Αρσαλίδου - ΛΕΥΚΩΣΙΑ/Κύπρος 08/02/2013
1. Η προκλητικότητα και οι λεονταρισμοί του Τούρκου Πρωθυπουργού Ρετσέπ Ερντογάν και της Τουρκίας δεν πρόκειται να κάμψουν την αποφασιστικότητά μας για απελευθέρωση και επανένωση της πατρίδας και του λαού μας, δήλωσε χθες ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Χρίστος Χριστοφίδης, σχολιάζοντας τη δήλωση Ερντογάν ότι δεν υπάρχει χώρα με την ονομασία Κύπρος.